-
[quote=indregandi;469356]gerçek şu
sp nin çıkışları globalde görece güçlü usd olmadan olmaz,..
gerçek bu,....bu gerçek emerginglerle terstir, lokalde kurları ve faizleri yükselir,..
dolayısı ile,
çıkan sp bu ahval ve şerait altında bu durum macroda değişmeden emergingle her zamn terstir,..
öyleyse emerging bu terliğe rağmen yükseliyorsa,...
belli seviyeden bu hedef seviye olacak satılarak cezalandırılmalıdır,....
zira bunun tek anlamı vardır short stobuna gitmek ve oynamak...
işte bu short stop ettimi yükselişin artık bir anlamı kalmaz,...[/quote]
tersinde ise bu defa sp düşüşüne emerging düşüyorsa yine bunun tek anlamı long stobudur,....
alım yapılarak cezalandırılmalıdır,...
bu iki yerde somonun yumurta dökeceği alanlardır,...
stoplu zamnlardayız,.....:..:
-
pozisyonum
77400 de,
stobum 77200 dedir,...
artık yellenle bir yöne ne yapılacak gidilecek,...
-
üstad 78700 den çerezlik shortlar verildi
79475 stoptur
kaar al yeri 77600 dür
77300 ün altı yani dünün dibi
76200 2/5 long
75800 3/5 long alışlarım gelir
passat
-
[quote=indregandi;469350]ilaveten günlükte 06.02 barı tepesi 78900,..
şöyle 78300 üstü kalış ama 78900 üstüne gidiş başka bir şey,...
sonra saykıl gelir 81304,...
78300 altı dün yazdığım ve yukarıdaki alıntılarda olduğu gibi,...
şu ana değin gün yükseği 78850 :)[/quote]
üstat saykıl gelsin isteriz:)
-
[quote=tutku;469360]üstat saykıl gelsin isteriz:)[/quote]
yellen yellerse olur,:..:
-
bu yellen
bizi dış piyasalardan ayrıştıracak
laflarda edebilir..
16:00 – ABD FED üyesi Plosser konuşacak.
17:00 – ABD Toptan Satış Stokları (Aralık) – Önceki Veri: 0.50% / Beklenti: 0.50%
17:00 – ABD FED Başkanı Yellen konuşacak
-
[IMG]https://pbs.twimg.com/media/BgMhBMyCMAAjX36.jpg[/IMG][URL="https://twitter.com/nasrullahayan"][B]nasrullah ayan[/B] @[B]nasrullahayan[/B] [/URL] [URL="https://twitter.com/nasrullahayan/status/433228187506446336"]15 dk.[/URL] Gayr-ı resmi iş yapıyorum dersin oğlum diyen bir bakan.. Allah müstehakınızı versin [URL="http://t.co/Zaq4xALo2G"]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25784753.asp …[/URL] … [URL="http://t.co/pRtyTEEvnB"]pic.twitter.com/pRtyTEEvnB[/URL]
-
ben aslında yelleni takip etmiyorum,..
piyasa etmek istiyor,...
ben zamancıyım,...
yellenci deilim,..
ama py yellenci,..
py bu fed olaylarına bayılıyor,...
-
[quote=indregandi;469364]ben aslında yelleni takip etmiyorum,..
piyasa etmek istiyor,...
ben zamancıyım,...
yellenci deilim,..
ama py yellenci,..
py bu fed olaylarına bayılıyor,...[/quote]
üstat 14 şubat olumsuz diyorlar:D
-
haydeeeeeeeeeeeeee:D.lelele
-
[quote=indregandi;469355]tabi yellen olmadan 78900 geçmeye ne lazım,...
döt lazım,..
kalkışma neye ve kime yellene,..
ve haliylen
sp ile çıkana gülüyoruz,...
sp ile düşene yine ne yapıyoruz gülüyoruz,
sp ile çıkanı hedeften(88475) short ile, yine sp ile düşeni yine hedeften(70xxx) bu defa long ile(tekerrür alım),...
ne yapıyoruz [U][I][B]cezalandırıyoruz[/B][/I][/U],....
gerçek ne çünkü,...[/quote]
[quote=indregandi;469356]gerçek şu
sp nin çıkışları globalde görece güçlü usd olmadan olmaz,..
gerçek bu,....bu gerçek emerginglerle terstir, lokalde kurları ve faizleri yükselir,..
dolayısı ile,
çıkan sp bu ahval ve şerait altında bu durum macroda değişmeden emergingle her zamn terstir,..
öyleyse emerging bu tersliğe rağmen yükseliyorsa,...
bunun tek anlamı oyundur,....
belli seviyeden bu hedef seviye olacak satılarak cezalandırılmalıdır,....
zira bunun tek anlamı vardır short stobuna gitmek ve oynamak...
işte bu short stop ettimi yükselişin artık bir anlamı kalmaz,...[/quote]
[quote=indregandi;469357]tersinde ise bu defa sp düşüşüne emerging düşüyorsa yine bunun tek anlamı long stobudur,....
alım yapılarak cezalandırılmalıdır,...
bu iki yerde somonun yumurta dökeceği alanlardır,...
stoplu zamnlardayız,.....:..:[/quote]
[quote=Traderk;469362]bu yellen
bizi dış piyasalardan ayrıştıracak
laflarda edebilir..
16:00 – ABD FED üyesi Plosser konuşacak.
17:00 – ABD Toptan Satış Stokları (Aralık) – Önceki Veri: 0.50% / Beklenti: 0.50%
17:00 – ABD FED Başkanı Yellen konuşacak[/quote]
yok başka yok,...başka bir py hali yok,...
gerçek gelişmekte olanlarla conciş ters,...
conciş düştükçe usd sininde düşüp, bu düşen usd nin gelişmekte olan py lardaki kur ve faiz baskısını düşürmesi gerekli,....
buna iki form yazmıştık hatırlayın,....
sonra sp için 1800-1850 tepmesini yazdık,...yazdığımızdan buyana yol aldı 1799.x kapttı az kaldı,...
şimdi gold la birlikte, sp zamanına bu iki formdan birini münasip göreceğiz,...
işte burada sp çıkışına çıkan emerging yanlış, bu oyun olur,..
düşüşüne düşen emerging yine yanlış bu da oyun,..
ama py sa sp çıkışına oynamak istiyorsa biz buna hep hazırız,...
plan proje bizde yellen de deyil,...
ben dedimki yellene yellnemem bile,...
yellen benim 49 hafta disturbumda, kafasını bile oynatamaz,..
geriye ne kalıyor piyasa illüzyonu,..
zira tr de piyasanın yükselmesini ateşleyecek ne var hiç bir şey,..hiç bir şeyi yok,...
çıkış için ne kalıyor geriye,
gandi zamnsalı veya bahsettiğim oyun,...
o nedenle ben hazırım haftalardır,..
ve bağırta bağırta paramı alacam,...
yellen filan falan anlamam,...:..:
-
Ben de günün pivotu
sabahtan beri 78,625..
bu saate kadar ne altına ne üstüne 500 puan bile gitmedi.
haliyle sıkışma oldukça fazla..
bu saatten sonra (15,53)
pivot altı veya üstü en az 1000 puan yapması lazım.
Bir taraftan yakalamak lazım.
-
FED Başkanı Yellen'ın TSİ 17:00'da yapacağı sunumun metni yayınlandı.
· Metinde, “..ekonomik görünümde komitenin beklentileri karşılandıkça azaltıma devam edileceği..." belirtiliyor.
· Diğer taraftan, azaltım programının belli bir yol haritasına sahip olmadığı ve ekonomik gelişmeler ile birlikte tahvil alım programının fayda/zararlarının da gözetildiğine vurgu yapılıyor.
· Metin genel olarak bir önceki FED toplantısı metnine benziyor ancak enflasyon vurgusunun artırıldığını görüyoruz.
· TSİ 17:00'da sunum yapılacak, ayrıca soru&cevap kısmında, sözle yönlendirme politikası ile alakalı ipucu arayacağız.
· USDTL 2,20 seviyesinden sınırlı tepki germiş durumda. TL lehine seyrin zayıfladığını söyleyebiliriz. USDTL 2,20’nin altında kalıcı olmayabilir.
· Altında $1280 seviyesinin altına geri çekilme görüldü. $1270 bölgesine kadar olan geri çekilmeyi düzeltme olarak yorumlayacağız.
· EURUSD 1,3670 bölgesinden geri çekildi. USD değerlenmesinden bahsetmek için paritenin 1,36’nın altına gerilemesi gerekiyor
-
[quote=indregandi;469344]5 lik tepe dip analizinde,
yarın için 78300 geçemeyen kalamayan py,..bu şart,...
77300 kırarak, bu değer gizli kırılış,..
76375 e yönelecek,...
78300 üstü kalışlar ancak durumu değiştirir,...kalamassa o da yok,...[/quote]
Üstadın öngörüsü PUSULA gibi.:)
-
[quote=indregandi;469345]78300 üstü kalışlara yorumumuz 813xx çantada keklik,...
Kalamayan için,..
77300, 76375, 755xx, ve 74000(74050)
dikkat edilecek değerler,...
Ancak py son aykta,
78300 geçemesse,
76375 le, 77300 ü realizede işleyerek, bu 77300 den belli olur bu defa tekrar 78300 üstüne atarsa
81300 yine devreye girer,...82500 e gol olur,...[/quote]
pusulamız:)
-
5 lik tepe dip analizi;
bugün 77300 dibine karşılık:77825 e kadar düşme opsiyonu kullandı piyasa,..
bir sonraki dip,..77700 belki, biraz etkisiz yani,
77825 e yükselecek;
şu demek piyasanın artık 77825 e düşme hakkı kalmadı,...
bir tek hakkı kaldı,
78300 üstünde 78900 üstüne gitmek kalmak,...
bunu yapamayan beceremeyen py düşüşe çok yakın,....
bütün bu gelişmelerde 78300 yine macör minör özelliğini devam ettirmekte
[img]http://666kb.com/i/clr8ex0m7jn1pv3pe.png[/img]
-
İki gündür
benim gibi günlük işlem de yapanlara
rahat vermediler.
sadece dün sabah 78,525 altı shortta 1000 puan verdiler.
sonrasında kerpeten ali ve testere necati devreye girdi.
cümleten iyi akşamlar.
-
[quote=indregandi;469017][IMG]http://666kb.com/i/cljdkxifw6m7kfxns.gif[/IMG]
yani,....sonuç,...
nereye bağladık bu işi en nihayetinde 49 hafta total disturbationa,....
buna 14 hafta ile başladık,...işte blanço filan falan oyalandı ama biz bırakmadık bu 14 haftanın hep kalan haftalarını yazdık,....
sonuç alana kadar yazarım, ancak sonuç aldıktan sonra yazmam,....1792.x ti bu gün burası çöktü,.....
şunu demişiz sp yi kim satmak istemezki,....[/quote]
[quote=indregandi;469022]gold bağlarsa saykılı,....
gold+ emtiya+gelişmekte olanlar,....
emtiya burada şu,....
güçlü abd+güçlü parası+güçlü ordusu denkleminde,...
tıranak içinde resasyonu yenip (karşılıksız basılan ve basımı yayımı sorgulanamyan paralarla) formülasyonda [B]güçlü abd[/B] ye eşitlenen......
global likiditeyi emerek ve bu sayede sp üzerinden waall streete vuran transformicacılar bu operasyonda mecbur [B]güçlü usd[/B] ye oynayarak bu aynı zamanda abd hane halkı için güçlü usd üzerinden subcektif harcama imkanı sunmakta....
son aykata,..suriyede esede vuramadıkları için güçlü orduyu devreye henüz alamdılar,....
işte bu [B]güçülü ordu[/B] bölümü en az 49 hafta teirli oldu, gecikme aldı,..bunun yansımaları tr de iç dinamiklerde zuhur etti malum,...
ve uradan yazdığımız üsere bu konuda iran gelişmesini bekliyoruz,....
aynen böle,...
bir sp düşüşünden nerelere dolaşıp geliyoruz,...
bir şeyden hereşeye herşeyden bir şeye çıkıyoruz,...
işte orada kaldık,....emtiyada,....[/quote]
[quote=indregandi;469023]emtiya bu saatte enflation olarak görev almakta yani anlayacağınız,..
yani usd den görevi devaralacak,...işte benzinin pompa fiyatına diye başlayıp,...v.s,...
ama gelişmekte olan ülkelerde ...
ve bu ülkelerde faiz artırımı ile bu duruma müdehale edecekler,...rezervleri ve büyüklükleri karşı koyuşlarında önemli olacak,.....
olması mümkün olasılık bu,.....
niye çünkü, bu zamana kadar usd de bir artış vardı, artık faizde bir artış var,..bu kabullenildi,...
şimdi bu kabulleniş üstüne flation kurulacakki faizde arzu edilen görece yüksek seviye sıcak bulabilene kadar fazileri kurulabilsin,...
usd yükselişleri bir krizdir, ama faiz kurulumu bunun la mücadeledir, öyleyse şimdi mücadele edilen zamanlar son mc bank ara toplantısı ile start almış oluyor,...
burada ana haber bülteni gereği varlık barışı işte bu durumla totali 43 hafta da mücadele edecek,......[/quote]
[quote=indregandi;469024]ten years,...düşüşü gelişmiş olanları soğutuyor,...dış bünyedeki ısı içe yansımıyorr,...
dxy , 80.702 civarında oynamalarıyla sabit kalışı arzu edilen durum, gelişmiş olanları soğutuyor,..dış bünyedeki ısı içe yansımıyor,...
usd, lokal para cinsinden gelişmekte olanlara vuruyor ve faiz denklemini kuruyor,....
emtiya, usd baskısı ortadan kalkınca, yani faiz denklemi kurulduğunda, usd üstündeki görevi devralacak ve flationu görece tetikleyerek faiz kurulumunu gelişmekte olanlarda arzu edilen seviyeye getirecek,...
sp, 49 hafta totali süreçte, disturbationa girerek waall Street üzerindeki ısı artışını minimize edecek, yani fiyatlar düşerek yeniden alınabilir makul düzeye çekilecek,...ve yine 49 hafta bu realize odaklı düşüş politikası gelişmekte olanlarda bir baskılama aracı olarak çalışıp faizlerin istenen makul düzeye ulaşması sağlanacak,..
bütün bunların sonucunda,
üç çeşit parasal genişleme yaşamış olacak,....
abd, yapıldı, bir bölümü tahsil edildi
ab, yapıldı,..bir bölümü tahsil edildi,...
gelişmekte olanlar, şimdi buradayız,....
tr gelişmekte olan ülke olduğuna göre,...
geçen iki durumdan bahsettik,...
1.siyasetten bağımsız, tamammen bu sp proceksiyona 49 totalde direnebilmesi,...kendisi 43 kullanacak,..
2.1.madde yürürlükte iken siyasi tıkanmalar sonucunda, 1 maddeden ayrılıp bu mevcudun üstüne kendini yaşaması,...filiz konusu,....[/quote]
[quote=indregandi;469026]ve devamla buradayız, çarşambaya,....
1 ve 2 madde çok açık,...
bir gün var, birde bağlanacak bir saykıl ve rakam,...ama önden gold bağlamalı ara işaret bu,....
bu saatte sp düşüşüne düşüşleri toplama derdim ama bunu [U][B]diyemem[/B][/U],...
zira filiz konusu var bu 1, 2 bu olmasada ara çıkış sonrası [U][B][I]teknik tekerrür[/I][/B][/U] düşüş var,...
öyleyse şu,...
biz ve gold saykıl bağlayamassa,....
sp 14 bittiğinde karşı haftalar gelecek, sp puuuuuuullllllback içun,...
sırası gelince buradan yazarım,....önce 14 ü bitsin sp nin, daha var,...
muhtemel ya orada kalkarız sp ilen, yada gold ile birlikte lokal usd gerilemesine çarşamba kalkarız,...
onun içun çarşamba her bir şeyden önemli,....
çarşambayı [B][I]sell[/I][/B] aldı malum,...ama bir taraftan da zaten [B][I]sell[/I][/B] lerdeyiz,....bu da malum,...[/quote]
[quote=indregandi;469042]başaka açıdan,...
sp düşüşüne satacak keriz yok,...sp çıkışına alacak keriz bu defa yine yok,....
ne var zamansal döngü,...geriye bu kalıyor,....[/quote]
[quote=indregandi;469043]zamnsal döngüde,...
çıynama var,....
7/8 hafta çiyneyecek,....
yaklaşık 4500 lük bir koridor,...
bu zamansal bir yatay yani,....
ve sp 14 hafta kalan haftaları ile eş değer,...[/quote]
[quote=indregandi;469044]öyleyse;
74050 +/- 4500
bunun fakesi 755xx de,...
işte yarın gold bağlayamaz ise,...aşağı 4500 atarlar, sonra yukarı
8000-10000 gelirler,...en az,....
bu saatte tek kriz,...
keriz sabitinden yala çıkarak, ..
dxy artışına,...
yani lokal paradaki artış önemsiz, global paradaki artış önemli,...
bu ısı artıracağından yani dıştaki ısıyı içe vereceğinden kriz tetikler keriz bulur,...
dolası ile biz buna ihtimal vermiyoruz,....
ısı dışardan içe yansımamalı,...
şöleki,..
sp düşüşü bir ısınma yaratıyor,...bu olurken dxy artışı bu ısıyı geişmilerde bünyeye taşır,..o nedenle bu ölçülü disturb düşüş bir anda global krize dönüşür,...
nicedir dxy 80.702 civarında sabit demem bundan,...[/quote]
[quote=indregandi;469046]devamla,...
ısı politikası böle,...
yani sp nin tepesinden düşüşüne, dibinde olan bir gelişmekte olan piyasa,..
işte sp ısıyı bünyesine alırsa,...bu kriz algılaması yapar,...
bu lokal parada usd try yi faiz artırımı sonrasında yeniden diriltmek olur,..
oysa dirilen ne,...faiz, bunu dirilten kim usd,...usd nin burada işi yok artık,...peki bu faiz kime vuracak flationa, burada usd nin işi varmı yine yok,..
peki bu denklemde usd ne yapar artık, önden giden faize geriden takip yapar,..
sonuç en önde kim mal(flation), sonra faiz, sonra usd,...
işte sp nin her gelişmekte olan ülke için bunu kontrol edebilmesi gerekiyor,...
elinde iki silahı var,...
dxy ve ten years,..
ten yearsı aşağı gönderdi zatenki, gelişmekte olanlarda faiz mevcut üstüne extrem tetiklenmesin,...
dxy yi sabit tutacakki,....sp düşerken bu defa gelişmekte olanlarda usd mevcut üstüne extrem tetiklenmesin,...
anadınız nı,...
bu bir disturb ölçülü düşüşü ve bünyesinde zamansal tepkiler taşıyan,...[/quote]
[quote=indregandi;469047]ölçüsüzlük tek [I][B]filiz konusunda[/B][/I] ama ona döngüde haftalar var, ....16 hafta civarında,...[/quote]
[quote=indregandi;469063]mesela sp halen oturmadı,...
1823.x verdi, aynı gün, 1830.x verdi,...
şimdi pembesi o bölgeye gidiyor,...çok tehlikeli bu pembe işi,...kafaları allak bullak eder,...
sanırım bizim saykılda o nedenle tereddüt yaşıyor,...yoksa 83519.x u korurdu,...[/quote]
[quote=indregandi;469064]sp yükselişi usd yi tutar,...ve yükseliş isteğini öteler,...oyalar,....[/quote]
[quote=indregandi;469065]yani tehlikeli gelişiyor sp,....tepecek namıssız,...[/quote]
[quote=indregandi;469067]bu sp tepişine bull yakalarlarsa amma gülerim,...[/quote]
[quote=indregandi;469069]bizi ilgilendiren kısmı lokal usd sonuçta,...[/quote]
[quote=indregandi;469070]1800 e kadar penbe gelmiş,...bu hep yürür yukarı gün ve gün sanırım 1830 veya 1850 ye kadar gider,...
tepe altı 3 değer okudum çünkü,..
1823.x
1830.x
1850.x
bakmasam hikaye,...göremezdim halinnen, görünce senaryo hemen çalışıyor,..
illaki er geç çeker şerro,...
onun üstüne bir 6 hafta koyar,...bu 14 bitince, belliki 14 ü, 1800-1850 arasında tamam edecek,...
yani 14 kalanında 6 hafta oyalanma yapacak,...bu oyalanmanın içinde bir fake düşüşüde olabilir yok deyil,...sonra bu inzivaya çekilecek,..
1800-1850 arasına ve 6 hafta yani,
6 +6 +5,...=17 hafta totali,...son 5 inde zirve yenileyebilir,...
sonra küllüm ayu,...
demekki bizim tekerrür düşüş orada olacak,...
bizdede hatırlayın 16 hafta bir siyasi gerilim olamzdı,...ille siyaseten de düşmek şart deil,..
keh, keh,...[/quote]
[quote=indregandi;469071]vay canına, demekki 16-17 hafta sonra kusursuz bir ayu pysası var,...
uzatmıyım yav,...
gold ve sp 147x de eşitlenir,..49 totalde olur bu,...[/quote]
[quote=indregandi;469072]eşitlenmese bile her ikiside 147x görecek,...ama eşitlenir ,..ben olsam öle yaparım,...
:..::..::..::..::..:[/quote]
[quote=indregandi;469073]1792.x
1877.x
1956.x
bu üç rakamdan 1792.x görüldü şu sıralar ve altına geçildi, 1877.x se ise 1844.x le gelindi,...ama test edilemedi,....
saykıl pembe ne diyecek bakalım,...yukarıda yorumunu verdim, şimdi izleyelim,....[/quote]
[quote=indregandi;469074]eğer bu salak olaya py bull alırsa çok gülerim,...
ve zaten 86000 üstünden( muhtemel 88425 hedef) shortlayacaktım, iyice bu shorttan emin olurum,....[/quote]
aynen klaynen,....:..:
bir hatırlatma geçtim,...
:..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:
demişizki güleriz,..bulla güleceğiz elbette ama şortlarımızı bileyerek,...
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
-
lahza derler ya,...
bulmacada ''an''...
öle bir durum,...
hikayesiz kalan piyasanın bu salakça oyundan başka elinde hiç bir şey yok,...
sp yükselişine abanmak,...
ve bunun tek mantığı short stobuna oynamak,..
ana kasaysam paramı yerine ancak böyle koyabilirim, soyuldum çünkü,...
ve haziran öncesinde bir çıkış için fırsatım varsa fırsat bu fırsat,...
başka yok,..
devam edelim başka ne yazmışız sp içun,....
sittir edin,..
1800-1850 demişiz saykıl pnbesi nedeni ile,..
1817.x leri okuyorum şu anda,...saykıl uyarmış bizi,...
puull back hefdef tamam,...
burada 1800-1850 arasında oyalanmalı mı,...bir kaç bir şey karalamıştım bakıyım neler yazmışım,...
-
[quote=indregandi;469073]1792.x
1877.x
1956.x
bu üç rakamdan 1792.x görüldü şu sıralar ve altına geçildi, 1877.x se ise 1844.x le gelindi,...ama test edilemedi,....
saykıl pembe ne diyecek bakalım,...yukarıda yorumunu verdim, şimdi izleyelim,....[/quote]
[quote=indregandi;469074]eğer bu salak olaya py bull alırsa çok gülerim,...
ve zaten 86000 üstünden( muhtemel 88425 hedef) shortlayacaktım, iyice bu shorttan emin olurum,....[/quote]
[quote=indregandi;469075]du bakalım bu gece ve çarşamba şu golda bir kilitlenelim önce,....
eğer gold bağlayamaz aşağı gönderirsem,....dxy tutmamın anlamı kalmaz,...
bu durumda,..
gold, dxy ve ten years aşağıda tuttumu, aklı alınmış bir boa sürüsü yakalama şansım var,...
zira görece global düşen bir dxy, ve zaten diplerde olan bir ten years,...önden gold sattırır,...
bu concişlerin mecbur gelişmekte olanlara gitmesi demek,...
bonaya yatamıyor, parasına yatamıyor,....golda yatamıyor, her yer diken,...bu meyanda kendi stoğumu (spx) hafif kaldırıyorum,...askıda tutuyorum bunu (1800-1850 arasında),
ama gelişmekte olanların stoğuna sert giriyorum...
sonuçta bu bir oyun,...
yol çok anasını satiiimmmmmm,...
adamda çok,...[/quote]
[quote=indregandi;469076]senaryo 2. de tamam oldu,..
hani gold üzerine oturduk ama saykıl bağlayacak, saykıl bağlayacak, bağlayamassa ne olacak dimi,..
bunu da çalışmak gerekli,...
sonuçta stok stokla çıkar, en makulü bu,...
du bakalım,...
önce branşları bir görelim,...
iyi akşamlar cümleten,...[/quote]
[quote=indregandi;469100]gold için saykıl zaman olarak tamam,...
geriye fiyat gerçekleşmesi kaldı,...yani çarşamba yolcu edilmeli,...
[IMG]http://666kb.com/i/clkgnvcs4kqv5ne3s.png[/IMG]
çarşamba günü yaşanacak tüm fiyat hareketleri bu bağlamanın geleceği hakkında yol gösterecek,...
bağlantının kopmaması için
1266.x üstü fiyat hareketleri yetrli olacak, ancak 1266.x si koruyarak 1279.x se ve üstüne giden/ çalışan fiyatlar saykılı kuvvetlendirirken,...
1244.x altına giden fiyatlara 1244.x ten stop konulmalı,...zira bağlantı bu durumda zayıflayacak,...
bu ihtimalde, yani fiyatlar 1244.x altına giderse, düşen fiyatlar 1224.x saykıl dengesini hedefleyeceğinden, bu durumda [B][I][U]perşembeye halen saykıl kopmadı ise[/U][/I][/B], 1224.x veya altından mutlak alım yapılmalı,...
ancak saykıl bozulursa,...gümüşte olduğu gibi araya zaman gireceğinden alım düşüncesinden uzak durulmalı,...
saatlik saykıllar,...
1203.x, 1224.x saykılını besleyen ana değer,...
1244.x, altında kalışlarda saykıl zayıflar,
1266.x, üstünde kalışlarda saykıl kuvvetlenir,...
1284.x, saatlik hedef,...
1279.x, şuanki zayıflığın kaynağı,...saykılın 1284.x ten 1279.x se gerilemesi,..
sonuç saatlikte 1244.x se, 1266.x arasından
1203.x tabanlı 1224.x günlük macör değeri kontrol edilmeli,...[/quote]
[quote=indregandi;469101]çarşamba ve perşembe bakmaya çalışırız buralarda isek,..
sadece macro bir temas bu yorum ihtiyacını tetikledi,...
ama bizim işimiz vob malumunuz,...
iyi geceler cümleten,...[/quote]
[quote=indregandi;469115]yani perşembe hem gold içun, hemde tr içun saykıl oturuşunu verecek,....
dün bahsettiğim sp de 1800-1850 arasına çekerse,....
o zaman yine macroyu karıştıracağız,....[/quote]
[quote=indregandi;469119]böyele bir durumda tek suçlu gelişmekte olan piyasalardaki lokal usd olur,...
Fatma gülün suçu ne dimi,...
işte bu agresif long çekerse saykıllar sonrasında,..tv lerden o ara duyarsak işte faiz artırımı sıcak fon çekişine sahne oldu diye,...
hedef seviyeden (86-88475) .....bu defa shorta geçerim,...
755xx fakesi çalışırsa tersinde 74050 kırılarak yeni dibler görürsek 74050 altı alım stratejim iki kere long mantığından çalışır bu defa,....
88475 e anacak böyle ulaşabilirim yada 74050 altına yeni dibe,
buna uymassam trade eder dururum,...3 lük, 5 lik,...:::[/quote]
[quote=indregandi;469160][IMG]http://666kb.com/i/cll59v6i53gbxxc14.gif[/IMG]
sp ye satana çok gülerim,...[/quote]
[quote=indregandi;469161]usd yi dayayan sp deyilmiydi,...[/quote]
[quote=indregandi;469162]buna sp işine gerileme olursa eğer ikinci alımı yaparım,...[/quote]
[quote=indregandi;469164][IMG]http://666kb.com/i/cll5lln85wq6672ug.gif[/IMG]
sıpa[/quote]
[quote=indregandi;469175]evet saykıl değeri 1224.x ve bu değer 1244.x-1266.x sonlanmasına bağlı,...
bu sonlanmada 1266.x galip gelirse agresif yükseliş başlayabilir, tersine 1244.x stop olmalı,..
1244.x stobu 1266.x üstüne fiyatlar çıkmadıkça ve kalmadıkça, mutlak yeni alım 1224.x ve daha altından [COLOR=red][B][I]en erken[/I][/B][/COLOR] yapılmalı,...
çarşamba yolcu edilmeli demişiz, ediyoruz,...
1244.x altına dediğim gibi inmedikçe saykıl sağlam kalacak,...1266.x üstünde ise hep güçlü duracak,..ikisi arası dediğim gibi kritik bölge,...[/quote]
[quote=indregandi;469176][IMG]http://666kb.com/i/cllfjdwy27bq9su20.gif[/IMG]
sp kanalı yine mahcup etmedi,...
haliyle ben sp yükseliyor diye çıkan piyasyı bir yerden sonra satarım,...
tersine sp düşüyor diye düşen piyasayı bir yerden sonra alırım, bu yer 74050 altında olur,...
ayrıca her iki durumada gülerim,...[/quote]
[quote=indregandi;469177]bu durumlar için 2 formülasyon yazdım,...malum,.
extremde goldu hisseleştirip,...stok içine dahil edebilirim,...bunun küçük bir parantezi var, nedeni goldun ana düşüncede güvensizlik sembolü oluşu ve bu nedenle cezalandırılışı,.....yani kimsede gold alacak hal bırakmadılar ve ana stokla lokallerdeki kurları eş yukarı sürdüler,...bu meyanda ana stok taki dxy ve faiz sabit bırakıldı, oradaki yatırımcı stresten arındırıldı, bu durum waall de rekorları tetikledi,..gelişmekte olanlara ise vurdu
işte bu meyanda, stoğu yine yukarı süreceksem,...goldu da stokla beraber kaldırmamda sakınca yoktur,...zira geçmişte usd ile ve sp yükselişi ile baskılanan gold, bu defa ana stoğun denetimine alınacağından,...
geçici olarak gelişmekte olan ülkelerdeki kur baskısını rahatlatabilirim, zira bunlarda faizi kımıldatmayı başardım,..ana stoğum ise artık aşırı alış bölgelerinde,...buradaki hünerim bu saatte ayıyı mallandırmamak olacaktır, bunun için sahte yukarı sürüşler tertiplemem gerekecek,...
diğer açıdan bu tertip oluşurken,..kendi evimden kovduğum yatırımcıyı sıcak olarak gelişmekte olanlara sürebilirsem sonraki periyodda aşırı alım bölgesinden aşağıya kayışta bunlar benim tersolarım olacaklar,...ve bunları mala erken girdikleri için all piyasa eş zamanlı düşüşümle cezalandıracağım,...
bu durum eş zamanlı all piyasa düşüş periyoduma denk gelecek ve bir kriz niteliğinde asla olmayıp sadece haftalar sürecek bir disturbationun parçası olacak,...
buna pompalama diyorum,...
şimdiki durumda ayı mallandırmama işini 1800-1850 arasından ve 1850 üstünden yapabilirim, bunun istisnası yok,...
şimdilik bütün dikkatler gelişmekte olan py deki kurlar üzerine yoğunlaşmalı, burada bir light ortamı tertiplemeliyim,...
zira onlar dipte, ben tepedeyim,...onları fake hariç yeni diblere yükseltmeden basamam, yanlış anlaşılır,...[/quote]
[quote=indregandi;469179]yarın seansta kısmen olabilirim,...gidip yeni arabamı bir ara almam gerekiyor,.....
turuncular için bir iki graf verdim bu gün,...oraları takip olunacak,...
perşembe ve cuma çevrim günleri
pazartesi ise menfi /müsbet dananın kuyruğu kopar, hakkımızda hayırlısı olsun,...[/quote]
[quote=indregandi;469198][IMG]http://666kb.com/i/clmiqfbi61ejm8my0.gif[/IMG]
ana kasa[/quote]
[quote=indregandi;469270]saykılda sp için yazdığım
pembe hikayesi,...1800-1850 beklentim adım adım ilerliyor,....[/quote]
[quote=indregandi;469271][IMG]http://666kb.com/i/clnew26kjff1bs560.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;469275][IMG]http://666kb.com/i/clnf9ri6xpyggoppk.gif[/IMG]
bu pembenin ok yönünde ilerleyişi,...biraz durulmuş ama bu defa fiyatlarda atalet yapar,...
bu atalet 1800-1850 arasına,...
ilk okuduğum değerler zaten bunu vermişti, yukarıda alıntılarda mevcut,..
her neyse bu 1800-1850 arasında belliki 14 haftanın kalanlarını yatayda yeme isteği var,...[/quote]
[quote=indregandi;469276]14 hafta bitince,
4+5 şeklinde gelişecek bir piyasa sı olacak,...
işte şu 5 in olduğu yer muhtemelen yeni zirve yapabilir orada,..
bu son zirvesi olacak,.....
7 hafta 14 ten kalan, 9 haftada o şekilde,...total 16 hafta,...
yani mayıs ve haziran sancılı geçecek,...şimdiden görülüyor, haziran zaten kronik malum,...[/quote]
tamam burada bırakalım alıntıları,...
hedefleme tamam,
ne tamam diil :..:
-
14 haftalık totali düşüş periyodunun kalan 7 haftası,...
14 haftanın bir bölümünde blanço tuttu sp yi, bir bölümünde aımasızca satıldı öle böle deil,
bir bölümünde puulll back oldu yazdığımız gibi,...
bir yerinde ise 1800-1850 arasını kalanda tamamlamak isterim,...kalan haftalarda,..
ama ve lakin,
7 hafta ve sonrasında 4 hafata daha demişim, sonra 5 hafta demişim,...
işte burası gidiyor hazirana kavuşuyor,...
da,....
-
dası
tr ile eş güdüm,..
sp yi 16 haftada tekrar alacam altıma, bu kesin,...
işte burası 30 martta bir seçimi var,...
yani öle yapmalıyımki,...
bir zamn kesitinde bir hüner bir boşluk bulup,..
burasını şu 88-94 arasına dayamalıyım,....
ki sonrasında sp 16 haftası bitince,
sp ile eş zamnlı hatta ondan burun farkı önde bağıra bağıra düşelim, öle düşelimki kimse yardıma gelemesin, ölesine hızlı olsunki, kimse yetişemesin,....
-
[quote=indregandi;469372]5 lik tepe dip analizi;
bugün 77300 dibine karşılık:77825 e kadar düşme opsiyonu kullandı piyasa,..
bir sonraki dip,..77700 belki, biraz etkisiz yani,
77825 e yükselecek;
şu demek piyasanın artık 77825 e düşme hakkı kalmadı,...
bir tek hakkı kaldı,
78300 üstünde 78900 üstüne gitmek kalmak,...
bunu yapamayan beceremeyen py düşüşe çok yakın,....
bütün bu gelişmelerde 78300 yine macör minör özelliğini devam ettirmekte
[IMG]http://666kb.com/i/clr8ex0m7jn1pv3pe.png[/IMG][/quote]
şimdi bu yarınki 5 liği tekrar öne alalım arada kaybolup gitmesin,...
istobumuz 77200 de bkliyor,..
sahi ben istopsuz dum, da niye istop koydum,..
tükendim yaw ondan,...yorum yapamassam istop olurum,..
yani fiyatlar beni istop edemiyor, ama yazacak bir şey bulamassam veya düşüncede tükenirsem bu konuda istop ediyorum,...
kafa duruyor yani,..:eek:
-
bir diğer husus ise,..
bu 77300 iyi bir rakam,...
78300 de öle,..
istop zaten 77200 de , yani 77300 ün altında kalıyor,...
emeniyetli bir bölge, orada diyorumki yani,...
bu patlarsa 1000-2000 aşağıdan yerine koyarım,..sonra 74050 altı için beklerim yeniden,...
ama şimdi bu sanki patlamayacak gibi yarına,...
-
beni güldürmek istiyorlar,...
sp çıkışına burası çıkarsa ben ne yapacaktım gülecektim,...
usdtry ye baktığımda yarın için güleceğiz büyük olasılıkla,..
zira piyasanın sp çıkışından başka argümanı yok,...
-
yellen yellendimi acaba,..
sp ye göre yellenmiş gözüküyor,..
burası sp ile ters, ama işte sp ile birklikte çıkarsa,
veya işte tersine beraber düşerlerse,
her iki durum içinde gülüyoruz,
gerçek ise birbirine ters olmaları, ...
ama hayatta gerçeğe gülenemiyorki,..
ne diim
hayatın cilvesi,....
rabbim hep güldürsün bizleri emi,...
-
amin hocam emegine yuregine saglik hayirli geceler
-
[img]http://666kb.com/i/clrzmwqsyajo9kewj.gif[/img]
-
[quote=indregandi;469077][IMG]http://666kb.com/i/clkam5aobkkxwf4fc.gif[/IMG]
overlup sistem,....
bu sistem bir ara bu gün satta idi,...sosyal sorumluluk gereği dedim paylaşıyım,...gerçi ben bunu düşüncemizi destekleyici bir sistem olarak vermiştim,...bütün bozulmuyordu ama sonuçta burada paylaşmıştık,...
şimdi az önce baktığımda gün sonu kapanışında yeşilde tutunmayı başararak adeta bir sürpriz yaptı bana,...
ancak çok zorlandığı belli,...az önce 5 lik taradım zorlandığı yereler içun rakam nereleri olabilir diye,...
çünkü topiğe atmaktan vaz geçtiğim saati tahminen biliyorum hani,...
sanırım 75775 altında bu shortlaşıyor,......
bu son haliyle hassas bir konumda olan longunu sürdürüyor, kapanış kurtardı diyelim şimdilik,...
anacak yükseliş biraz ivmelenirse, buda[B][I] kavisini[/I][/B] alabilirse,...long puvan almak üzere iyice toplar kendini,....[/quote]
4 şubat yorumum,...
4 şubatta bir ara sat devama geçmişti, aynı gün kapanışta al durumunu muhafaza etmişti,..
[B][I]kavisini[/I][/B] almış gözüküyor, bu fiyatların deil ama sistemin güçlendiğine işaret,..
[IMG]http://666kb.com/i/cls0jwg89ryf295df.gif[/IMG]
-
[img]http://666kb.com/i/cls0u9jawf0gsj62b.gif[/img]
macro;
macro da bahsettiğim 108950 tepelemesi tamam, yükselişteki kıpırdanış zaten bunun la ilgili,...
sarı oval içindeki tepeleme devam ediyor,...
indikatör illaki birebirde tepeyi çizmek ister,...yani 116900 ü,..
bunun istisnası [U][B][I]asla[/I][/B][/U] yoktur,
indikatör seviyesi 114799,..tepe 116900,..sanırım günde 50 puvan yükseliyor,..
kapanışına odaklansak hadi,...114799 a, 115700,...
fiyatlar düşmedikçe indik yükselmesi azalırken, fiyatlar düştükçe dahada artar,...
sonuç fiyatlarda bir oyalanma olduğu açık, ama bu fark işi tamamlandığında fiyatlar bir den yükselir,...
diğer cepheden tetik indikatör ise trend çizgisi altına düşerse bu yine agresif çıkışın olduğu gündür,...
saatliğine geçelim
-
[img]http://666kb.com/i/cls1a9bx2t8xxewkz.gif[/img]
grafikte iki tranj ok arasındaki fazlalık,..para kazanma isteği, yani short stobuna oynayan bir piyasanın, zamandan önce bunu yapması,...sonuç 100550 tepesi,..
bunu sahte tepe olarak yorumlamıştık, gerçek tepe bir sonraki olan tepe, o tarihlerdeki yazılarımızda sıkça bahsettik,..
sonra topikler kapandı,...
buradan aldığımız gri yatay çizgiler arasına indikatör girmek üzere,...indikatörün hep isteği aslında aşağıdaki kırmızı üstüne veya altına gidebilmek,..
yani piyasa için hep bir dengelenme hastalığı,...çünkü tepeleme öyle yada böyle gerçekleşmiş,..
şimdi gri ızgaraya kadar bir yükseliş canlanması, o bu olan zaten, gri içine girdiğinde 82500 veya saykıla kadar olan bir yükselme analaşılmalı,...
indikatöre gittiğinde bu bir agresif short stobuna oynayan piyasa demek,..
-
[quote=indregandi;469386][IMG]http://666kb.com/i/clrzmwqsyajo9kewj.gif[/IMG][/quote]
sonuç
-
bu maliyet yerine oyalanarakta olsa girileceğini düşünüyorum,...
794xx üstü
813xx de saykıla,
82500 de en fiyata,...
88475 anlamında sonrası oralarda belli olur,
ama 794xx çok güçlü, fakat bizde ikinci kez geldik önüne,...
-
[img]http://666kb.com/i/cls24ap90zwyxqnar.png[/img]
hızlı sistem ve 81304 saykıl durumu
-
üstad az önceki grafta 60 altıan gelen bir çizgi var
o nedir
-
[quote=PASSAT;469393]üstad az önceki grafta 60 altıan gelen bir çizgi var
o nedir[/quote]
passat en azından rengini ver,..alıntı yapamıyormusun grafı,
alıntı yap birde ok çak yanına sen sağ ben salim,....
-
[quote=indregandi;469392][IMG]http://666kb.com/i/cls24ap90zwyxqnar.png[/IMG]
hızlı sistem ve 81304 saykıl durumu[/quote]
bu grafik hocam
-
[img]http://666kb.com/i/cls35wecn38iglncj.gif[/img]
eğer okla işaretli olansa,...
geçmişte açıkladık bunu,..
tek anlamı var,...bantın altında kaldıkça alımda olduğunu gösteriyor,...
hatırla iki bant çizgisini bir terso indikle, enine kestiriyorduk, TG ler ise herkiki bantı takip ediyordu,...
-
[quote=PASSAT;469393]üstad az önceki grafta 60 altıan gelen bir çizgi var
o nedir[/quote]
o 60 işine gelince 63xxx var passat ama bunu verecek zaman yok şu anda,...
işte 16 hafta sonra başlayanda olacak veya olmayıp düşülen yer bir yerden sonra boğaya çevirecek,...
şimdi olsa dahi çok kuvvetli geri çeker ve alıma korkunç kar verir,...:rolleyes:
o nedenle benim alımlar bir buradan bir oradan şeklinde,...
bir dip kestirmesi yapmışım ama alımda itinalıyım şeklinde düşünülebilir,...
bu 74050 altı şellale piyasası ama korkanlara, korkmayanlara normal, her şey akışında,...
-
boğa 74050 altında [U][B][I]global zararda[/I][/B][/U] trde,...
dedik ya ülke basılıyor diye, ondan dedik,...