yürü koçum 69000 e komada alayı.
ayrılda gel.
jel.
Printable View
yürü koçum 69000 e komada alayı.
ayrılda gel.
jel.
[QUOTE=fotomidyat;418309]bugünün noktası 17 ila 18 arasıdır dip bitmesi lazım[/QUOTE]
yok artık :)
50 puan var be oraya :)
[quote=Vob Trader;418313]50 puan var be oraya :)[/quote]
abi saati kastetim oraya giderse düşen piyasadır en ettin :) saat 17 ila 18 arası ::::::
Jartiyer giyecek bu yogi jartiyer.
Jelibon.
Yaslan oğlum Jelibon.
Jelibon.
hocam yeni ay tepe dolunay dıp mı yaparız artık?
Bu damı ofsayt lem.
Sarı kart görür kırmızı kart göstertiriz işimiz lem bu bizim.
jel.
[QUOTE=finalwave;418317]hocam yeni ay tepe dolunay dıp mı yaparız artık?[/QUOTE]
fiyat arada kalınca çözemiyom o konuyu.
herşeyi bekleyin o olaydan.
jel.
karamba karambitaaaaaaaaaaaaaaaa
jel.
dip bittimi şimdi uçuyormuyuz :)
[QUOTE=Vob Trader;418321]dip bittimi şimdi uçuyormuyuz :)[/QUOTE]
ne bileyim trade ediyoz işte.
analistmiyiz biz traderız.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;418214]Bugün Altın
Dirençler 1768.9-1778.9 ve 1787.9-1792.9.
Destekler 1749.9-1759.9 ve 1745.9-1751.9.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;418215]Altın yükseliş boyunca 1775-1780 üzeri kapanış aradık, aldık da ama 1 kere. Ve dedik piyasa 1775-1780 altı üstüdür. 200 hoyu son gün direnç verdik ve gitti oraya ve direnç yedi. Günlerce 1775 kapadık ve sonunda altında kapadık dün.
Günlük bazda 200 ho artık dirençdir.
Destekler 1759.9-1762.9 ve 1750.9-1752.9 dur.
Son destek ise 1735.9-1740.9 dur.
Kısaca 1759-1760 altında 1753 görülür ve daha aşağısı da potansiyeldir. 1759-1760 dan tepme [COLOR="Red"]1769-1773[/COLOR] de direnç yer.
Jelibon.[/QUOTE]
gümüş 34.20 basit.
jel.
Ahanda düşüş başladımı ne?
bugünde hayal oldu cümleten iyi geceler benden sonra sahip çıkın altına fazla düşmeyin
yarın asyalı lara kadar idare edin
[QUOTE=jelibon;418211]sp15dak.
jel.[/QUOTE]
boru değil ew.
jel.
Lem yogi 666 dan 1476 ya
810 puan lem.
Bumu lem cevabın?
50 puanmı lem senin hikayen.
Armutlar kralı.
Dikkat et vix al setup başlıyor.
Setup şartları net.
BB dışı, içi, önceki barı geçiş.
Henüz biri bile yok.
Olunca napacan?
Jel.
Oha olmus heryer pramit icimde patladi of of of of
[QUOTE=Vob Trader;418338]Oha olmus heryer pramit icimde patladi of of of of[/QUOTE]
ne pıramiti bu?
jel.
[QUOTE=jelibon;417403]15 dak sp iki itimalle ama sonuçta tek ihtimalle.
Olunmuş 1430 long ardında 1420 de ikinci long poz alınır.
Gelmezse 1/4 le kalınır.
Jelibon.[/QUOTE]
hayatımda ilk defa alternatif ewim geçek oldu, çok görülmeyen bir durum, 3 ekim 4 ekim kapanış yükseği ve alt.cb aşağı yolda.
elbette alım fırsatı, alım ne zaman vix al setupıyla.
jel.
[QUOTE=jelibon;418341]ne pıramiti bu?
jel.[/QUOTE]
Aga 1760 longladim kar geldikce 1767 ye kdr ne kar geldiyse pramitledim kopuyoz diye oda geri kustu 1760 a kdr
[QUOTE=jelibon;418049]Ndx 30 dak.
Jel.[/QUOTE]
bu da oluyor daha ne diyelim.
Jelibon.
[QUOTE=Vob Trader;418344]Aga 1760 longladim kar geldikce 1767 ye kdr ne kar geldiyse pramitledim kopuyoz diye oda geri kustu 1760 a kdr[/QUOTE]
bunu yapacaksan paçal piramit hacim arttırma unutacaksın.
jel.
Bunu yapman için dipler tepeler yükselmeli.
jel.
hui 30 dak.
jel.
Hui neydi yaw yemin ederim unuttum
[QUOTE=jelibon;418038]Buna trade tactics geliştirmemeiz lazım.
1775 kapanış bazında altında kapanış sarı kart ve uyarı.
1758-1760 kapanış bazında altında kırmızı kart ve sert uyarı.
1737-1745 kapanış bazında altında döngü inverse olmuş demekdirve haftaya yeni düşük gelir.
Bunların haricinde döngü gerekliliğinden her durum piyasa ay ortasına artar.
Bir sonraki ay döngü yeni ay ve 15-16 ekim 72-84 saatlerdir.
Ekim ortası döngüde tepe alırsak ve ardından ay sonuna satarsak ekim sonu dibiyle şahane bir kasım aralık rallisi yogimin ellerini öper.
2001 den beri altın kasım aylarında sadece 1 kere düşmüştür.
Jelibon.[/QUOTE]
Değişiklik yok trade tacticsde.
Sarı kart var, kırmız kart gelebilir de gelmeyebilir.
Ben yatıyorum, iyi geceler.
1755.9 stopumdur.
58-60 altı kapanışta long yok stop var.
jel.
ağa 4/4 sende full longsun :) iyi işde sevindim buna :)
vix.
jel.
Bir konuyu netleştirelim.
Burada taa 3 bilemedin 4 ay önce bir tarih verildi.
Dünyada kimsenin yapamayacağı bulamayacağı bulanların ıskartaya çıkacağı 10 tarih bulsalar 9 unda yanılacakları
TEK BİR PAPATYA TARİHİ.
3 EKİM.
HAZ 4 DE AL VERİRKEN ARKASINDA BİR PAPATYAMIZ DAHA VARDI VE ONU DİPLE ATLATTIP HAZ 4 DEN 3 EKİME TAM 3 AY YUKARI ALDIK.
GELİNEN NOKTADA PAPATYA GÖREVİNİ HEM YUKARIYI TUTARAK HEM NOKTASAL BORUSAL
+1 GÜNDE ÇALIŞARAK
DOSTA DÜŞMANA 4 YILDIR OLDUĞU GİBİ RÜŞTÜNÜ İSPATLAMIŞTIR.
ORA CORT DEDİLER BURA CORT DEDİLER ORA TEPE BURA TEPE DEDİLER
BATTI DEDİLER ÇÖKTÜ DEDİLER
3 AY 40 KERE TEPE BULDUK SANDILAR
BURADA İSE TEK BİR TARİH VERİLDİ.
3 EKİM.
AMA AŞAĞIDAN GELİŞTE AMA BORUSAL TEPEMESİYLE +1 DE
SONUÇ ORTADA
PAPATYA ORTADA
BUGÜN OLAN DÜN 100 KERE OLMUŞ
PAPATYA NEDİR DOST DÜŞMAN
APIŞIP KALDI
BİZ NE VERİYORUZ NEYLE UĞRAŞIYORUZ
İMKANSIZI NASIL BECERİYORUZ
SADECE VE SADECE
DÜNYADA
JELİBONCADA.
Papatyaya saygı istiyorum bu mesaja o kadar çok teşekkür gelmeliki Papatya taa 3 ay önce verilen papatya ve borusal tepe bulan papatya değerini bulmalı.
Jelibon.
Bir konuyu netleştirelim
ewde öngörüldüğü üzere
daha önce soru işaretimiz olan bir konu bugünle ortadan kalkmıştır
PAPATYA CİVARI SİNİRLİ OLURUM ÇÜNKÜ PAPATYAYA YORUM YAPABİLMEK SONRAKİ PERİODİC TRADEE IŞIK TUTACAĞINDAN PAPATYADAN SÜREKLİ İPUCU ALMAYA ÇALIŞIRIM.
BU PAPATYA YAKLAŞTIĞINDA DA ÇEŞİTLİ EWLERE GÖRE 15 DAKKALIKTA İKİ EW VERDİM SEBEBİ PAPATYADAN ÇOK ÖNCE ALINMIŞ BİR TEPE OLMASI İDİ.
eylül yeni ayında öngördüğümüz bir tepe almıştık.
Arkasından papatya civarına 26 eylüle bir dip aldık.
Ve oradan 4 ekim kapanış yükseğine yukarı aldık.
Jelibon.
Papatya 3 ekimdi ve elimizde
defalarca yazdığım üzere
26 eylülde dip (3 ekim 5 trade günü öncesi)
ve
4 ekim kapanış yükseği 5 ekim gün içi yükseği
vardı.
Burada iki özellik vardır.
1. Papatya geçilmesi için ve sonraya atması için 1-2 günden sonra da zirve tazelenmeliydi.
Oysa ne oldu? 4 ekimden sonra kapanış yükseği gelmedi yani yukarısı bir daha geçilemedi.
2. 4-5 ekimin tepe olduğunun teyidi zaten ewde de öngörüldüğü üzere yanlız bir şartla gerçek olurdu.
Neydi o tek bir şart? 26 eylülde alınan dibin altına gelmek.
Bugün ne yaptı zatende ewden öngörüldüğü üzere?
Altına geldi.
Yani teyid aldı tepeye.
BURADA HİKAYE ANLATMIYORUZ, PAPATYA BORU DEĞİLDİR.
3 ekim 4 ekim kapanış yükseğiyle tepe olmuştur, 3 ay önce verdiğimiz bir aday tarih hemde tek tarih dowda zirvedir, gerisi tırıvırı.
Jelibon.
Yani yine kimsenin yapamayacağı birşey oldu, aqduk.
jel.
Olayı, aktif trade yapan onlarca kişi, aktif trade eden 10 larca topic, 10 larca analist değil
3 ay önce verilmiş
PAPATYA ÇÖZDÜ
ALAYI ÖNCEDEN CORT ÇEKENLER HEP SALLADI,
ALAYI TEPE ARAYANLAR GÜMLEDİ,
ALAYI VERİLER ALAYI MAKRO SAÇMALIKLAR ALAYI HABERLER,
BİR PAPATYA TRAJİKOMİK ŞEKİLDE 3-4 AY ÖNCE VERİLEN BİR PAPATYA
TEPE YAPMIŞTIR, KİŞİLERİN DEĞİL PAPATYANIN DEDİĞİ OLDU, HEM YÜKSELİRKEN HEM BORUSAL TEPE YAPARKEN +1 GÜNLEN.
jELİBON.
BU TOPİC PAPATYA ÜZERİNE KURULUDUR.
EWCİLERDEN FARKI SADECE EWE BAĞLI BİR YER DEĞİLDİR
ÇEŞİTLİ YÖNTEMLERİ VARDIR
BU YÖNTEMLER
vadeliler.blogcu.com
da user guide da anlatılmıştır.
BU TOPİC ASLA KISA VADELİ BİR TOPİC DEĞİLDİR.
DENENMİŞ TEST EDİLMİŞ TESTTEN GEÇMİŞ AZ VE ÖZ ŞEY BURADA ANLATILMAKTADIR.
BU TOPİĞİN PAPATYASINI TRADE ALEMİNDE DÜNYADA BULACAK BULABİLECEK KUL YA DA BLOG YOKTUR.
BU TOPİĞİN PAPATYASI DÜNYADAKİ ÜNLÜ EWCİLERİN ELİNDE OLMAYAN SİLAHTIR.
BEN SÜREKLİ GİRİP BAKIYORUM ELİMDE 3 EKİM VAR MESELA DANERİC BIRAK 3 EKİMİ 18 TEMMUZDAN TEPE EWLEMİŞ GÜLÜP GEÇİYORUM, ONLAR PAPTYASIZ OLDUKLARI İÇİN EWLERİNDE BAŞARI YAKALAMALARI ZOR.
KISACA BİZDEKİ PAPATYA SİLAHININ DEĞERİ YOKTUR, KİMSE DE ÇALIŞMAYACAK DİYE KAFA YORMASIN HER ZAMAN ÇALIŞACAK ÇÜNKĞÜ HER ZAMAN ÇALIŞTI zaten.
jel.
Bir papatya bir FP ikisi dönüş için vardır spde ve döndürmediği enderdir.
Döndürmediği zamanda diğer papatyaya pas eder ama bu az olan durmumdur.
Haricinde burada sp papatyası haricinde yazılan hiçbir tarihe kefil değilim.
Bunu defalarca anlattım.
Bir bradley iyi çalışır, çalışmaz, hiç işe yaramaz, çok iyi erken çalışır çok iyi geç çalışır. Asla kefil olmam. Çok döndürdüğünü gördüm çok da işe yaramadığını gördüm. Mesela bir tanesi 4 haz - 3 ekim yolunda olan major bir bradleydi. Çalışmadı. Çalıştıda geri yükselen dip yaptı, bradleyler ay dönümleri kısa satış yaptırıp ardından geri dönebiliyor trende.
jELİBON.
Yine asla kefil olmayacağım ama altında yorumlamaya çalıştığım ay dönümleri asla papatya gibi değildir.
Ay dönümleri çalışmıyor değil çalışıyor ama çok kolay olduğundan zorlaştırmak için ağamın taktiği dibi ya da tepeyi ay dönümü 72 hatta 84 saate eksi artılara sokması.
84 saat 7 gün eder.
7 gün trend geliyor önceden penecere öncesi ama net hangi gün dip ya da tepe bilemiyorsun.
Bu işi zorlaştırıyor, bunu anlıyorum çünkü bu olmasa bu çok kolay gelir herkese ve trade tıkanır. Ağa da bunu kullanıyor.
Son iki örnek.
Eylül ortası yeni ay yükselerek geliyoruz ne zamantepe yaptık? Artı 84 saatte.
Son dolunay. Elde ne var. dolunay 72 saatte dip. Diğerinin artı 84 saatinden bunun 72 saatine elde 4 gün var sadece 4 gün satış ardına tepe. Ne zaman tam dolunayda 1 ekimde.
Sonra geri hgeliyor hop bir tepe daha bu sefer dolunay +84 saatte.
Biz dolunayı dip istiyoruz. O ne veriyor?
dolunay eksi 72 saat dip dolunay artı 84 saat tepe.
BİR DOLUNAY OLAYI ASLA TEK GÜN OLAN PAPATYA KADAR KOLAY BİR OLAY DEĞİL, HEM BU SAAT OLAYINDAN HEM DE BULL DÖNGÜDE VE AYU DÖNGÜDE DURUMA GÖRE TERS DAVRANMASINDAN.
BULL DÖNGÜDE DOLUNAYLAR DİP YENİ AYLAR TEPE.
AYU DÖNGÜDE YENİ AYLAR TEPE DOLUNAYLAR TEPE.
ÜSTELİK AYU DÖNGÜDE BU SEKİLDE İŞLEMEDİ TAM OLARAK HER DÖNGÜ DİBE GELDİ HER DÖNGÜ 72 SAATLERDE AMA ALAÇALAN AMA YÜKSELEN DİPLER ALDIK.
Bİ DE ÜSTÜNE BULL DÖNGÜDE 4 DİZDİRME OLAYI VAR. 2 AY ARTMAK YANİ. ÜSTELİK 15xx DE DİP OLUŞUMUNU YAPARKEN İKİ DÖNGÜ YATAY AMA FECİ YATAY ARDINDA İKİ DÖNGÜ YUKARI GELDİ.
4 DİZDİRDİ YUKARIYA 1 SATTI 4 GÜN, ŞİMDİ 1 DE NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN VAR ELDE NEDEN BELLİ DEĞİL? FİYAT NE DOLUNAY 72 SAATİN ALTINDA NE DOLUNAY 84 SAATİN ÜZERİNDE.
PAPATYA BUNU ATLATTI PAPATYADA DA BU DURUM VARDI AMA ŞİMDİ O NET ARTIK AMA ALTINDA HALA ÖYLE DEĞİL.
ALTIN DÖNGÜ OLAYI PAPATYA KADAR KOLAY BİRŞEY DEĞİL.
ŞİMDİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER BU YENİ AY OLAN 15 EKİM 72 84 SAATLER YA DİBE YA TEPEYE GELECEK VE BİZ BUNA HALA FİKİR ATAYAMADIK ATAMAK İÇİN FİYATIN YA EKSİ 72 SAATTEKİ DİBİN ALTINA GELMESİ LAZIM YA ARTI 84 SAATTEKİ TEPENİN ÜSTÜNE GELMESİ LAZIM.
BAKIN 4 DÖNGÜ DİZDİRİRKEN BU SORUNU YAŞAMADIK HEP YUKARIYI TUTTUK, EYLÜL ORTASINDA 1 SATARKEN DAHİ TEPEYEYİ BİLDİK 50 PUAN DÜŞÜŞ OLDU.
AMA BU DOLUNAY DÖNGÜ FİYAT RANGEDE KALDI VE FİKİR VERMEDİ.
FİKRİ NASIL VERİR?
MESELA FİYAT EKSİ 72 SAAT DİBİ ALTINA GELİRSE DÖNGÜ İNVERSE OLMUŞ OLACAK VE YENİ AYA SATIŞ OLACAK O ZAMAN MUTLAK LONGDAN UZAK DURULMALI AMA BUNU ANLAYAMAYACAĞIN İÇİN TRADE POZU ALSAN O TRADE DE RİSK VAR DEMEKDİR.
YİNE AYNI ŞEKİL FİYAT 84 SAAT DİBİ ÜSTÜNE ÇIKMIŞ OLSA BULL DÖNGÜ NORMAL ÇALIŞMIŞ OLACAK AMA ONU ANLAYANA KADAR ALDIĞIN POZ YİNE RİSK OLACAK.
ONUN İÇİN BURADA YAZIYORUM BİZ ALTIN NAH ARTAR DEDİK ALAYI ARTAR DERKEN ARTMADI DÜŞTÜ, MAYIS ORTASI EVLADİYELİK OLUR ARTAR DEDİK ÖNCEDEN HEMDE DÖNGÜLERİ DİZDİRE DİZDİRE ALTIN 250-270 PUAN YUKARI GELDİ ALAYININ AKLI ŞAŞTI.
BİZ BU DÖNEMLERDE RİSKSİZ TRADELERDEN FALAN BAHSETMEDİK, RİSKSİZ TRADER LAFIDA ETMEDİK.
BU DÖNGÜYÜ ANLAYAMADIĞIMIZ İÇİN RİSKSİZ TRADER BEKLESİN DİYORUZ ALTINDA.
AYNISINI BUGÜNE KADAR SP İÇİNDE DİYORDUK AMA O VERDİ ALTIN İSE VERMEDİ HALA.
jel.
Bugün altında alınan poz risklidir.
Sebebi yeni ay dipmi olacak tepemi olacak kombinezon zigzagında ya da üçgeninde nereye gelecek bilmiyoruz onun için riskli.
Onun için tekrar yazıyorum bunu çözmeden alınacak aşırı poz yerine trade daha mantıkldır.
Puan alıp kaçacan bir daha bakmayacan o gün.
Jelibon.
sp de aynı durum yok.
ewde öngörülen şekilde ve papatyanında 4 ekim kapanış yükseğiyle 3 aydır olmamış satışlar ilk defa var.
Burada silah güzel vix al şartı.
Eli mahkum bb dışına çıkacak, bb dışına çıkmadan longa bugüne kadar atlayan longörler yani yeni öküzler tandırda daha da tandır olacaklar.
Risksizi alamnın tek yolu var vix al şartı.
Henüz bb ye değmedik bugün .03 puan geri kaldık.
bb 17.92, en yüksek vix değeri 17.89. rakamlar hatalı olabilir doğrusuna bakın ben ezberimden yazıyorum.
BB al setupu 3 maddeden oluşur ve 3 madde olışmadan almak sert kapitilasyon yer.
Alım 3 şart oluştuğunda oluşur. Genelde bilindiği gibi 3-4 gün sürüyor ve maksimium kapitilasyon dikkat maksimumu 40 puandır değdikten sonra.
İttirdikçe alamazsın, içe dönecek, dönen barın ucu bb ye değmeyecek, ve dönen bar bir önceki barları aşağı kıracak.
Bu olmadana alamazsın. Biliyorsunuz ilk değmeye alanlar oluyor onlar trenden atılacak mutlaka onlar ilk uyanıklar, onların yeri yok, korku had safhada olacak noluyoz diyecekler ilk uyanıklar kebap olunca ağam gelecek ve alacak ve unutmayın o ilk hareket her zaman en hızlı harekettir.
Jelibon.