-
[img]http://666kb.com/i/clfa5autywmzktcrl.gif[/img]
yukarıda alıntıladığım grafla karşılaştırma yaparsanız gümüş te bir gün önce ne demek istediğim net anlaşılır,..salıyı çarşambaya bağlayan sabah te saat 01:00da zaten bunu görür görmez verdik,....
golda devam edelim,...
-
gold, ...
fiyat olarak gümüşten öndeydi ama saykılda gerideydi,..belki gümüş saykılını bağlayabilse idi önden bize goldu okutacaktı,...bağlayamadı ama durumu yine okuttu, ama goldun sadece bu günkü düşüşünü okuttu,...
zira gold için halen bir saykıl ve ara yükseliş umudu mevcud,..çünkü bağlayabilirde bağlamayabilirde
-
[img]http://666kb.com/i/clfa7ezosq22knkyp.gif[/img]
gold için halen 1224.x merkezli saykıl umudu devam ediyor,..ama gümüş bize gösteriyorki bunun ihtimali biraz zayıfladı, zira gümüşün tekrar öpüşme için ağız yapması zaman alacak,...
-
hızına baktığımda 4 yada 5 gün daha istiyor gold,...bu 1224.x altına veya üstüne tarde demek,...
işte böyle durumlar için verdiğim bu defa saatlik saykıllar önem arzeder,...
öpüşme olana kadar bunların hepsi çalışır saatliklerin,...
1203.x
1244.x
1266.x
1284.x
ve son eklenen
1302.x
100 pips lik bir trade alanı,...ve 4 -5 gün var,...
-
şimdi vobda çeşitli indiklerle
2 ile 8 gün kalmıştı dönüş ihtimaline,...
cum ve pt alçak basınç yani short hava, yüksek basınca dönecek,...sonraki 3 gün boyunca yine sağnak bir durum alçak basınç durumu var ama bulut tavanı bir öncekinden daha yukardan serpiştiriyor,...
yani öncekine yağmurla birlikte lodos karışık desek, bu dediğimde lodos gidiyor, yağmur kalıyor,....
işte bu bölümden sonraki 10 gün çok önemili, güneş açan bir bölüm var,...
orası kaç puvan verirse,...
bu ilk 5 gün goldun kalan 4-5 gününe okutsak,...yani saykılına kalan zamana,...
eş zamanlı formül gereği,..
gold+emtiya+gelişmekte olanlar
veya cumadan sonra 10 gün düşecek,..ama düşüş artık hep borç,...çıkış alacaklı,...ne kadar düşerse o kadar alacaklı,..overlup o kadar fena yukarı alır anlamında,....
gelecek hafta cuma dan sonra güneş açma ihtimali hayli yükselecek,...
-
şimdi bu dün için 3-9 kaln işte bu gün için 2-8 kaln,
bunların bir ayarı yokmu var tabi,...
en uzunu alınacak,..burada 8 ,
ve kestirme düşünce 8 gün içinde bir harketmiş olarak düşünülecek,....
şöyleki, mesela 2 , 8 in içine dökülüyor ve 8 in bir pasajını veriyor aslında,...
-
ben aslında bu gün olayına fazla girmiyordum, burada daha önceden verdiğim hafta analizleri çok daha anlaşılır,...
ama aralarda 4000- 6000 puvanlar olunca,..
başta verdiğimiz öngörünün bu yükselişlerden veya düşüşlerden etkilenmesini izah etmek kalıyor geriye,...
-
örnek,..
strateji,..
74050 üstüne bir pozlanma yeri, 74050 altına ise bir pozlanma yeri,...
düşünceyi yani 74050 yi, 19 aralık 2013 te üretmişim ben zaten analiz olarak,...topicte var,...
ama etkileme,....şimdi bu stratejiye doğru gelince, e zaten orada strateji çalışacak,..
işte 5 lik yapan kişi için o gün 1500 puvan bille büyük iş,..bir etki veya yazı yazma isteği,...
bu normal,...
ama durum zaten stratejiye doğru geliyor bir taraftan,....
böyel bir durum, ..
şimdi o yazı bir yazı daha doğuruyor filan falan çorba olabiliyor sonra,..
oysa temel,...
-
temelde,..
74050 üstünden bir pozlan, 74050 altında bir pozlan,..
84-74 arasına hünerli isen girdi en baştan,...şimdi bu 10000 lik hünerli bölge hakkaten oluştu yani,...
ben bunun 4000 puvanını aldım ve 74050 üstünden 1 pozlana döndüm, şimdi bundan
-1000 zarardayım,...
74050 altından bu zarar daha artcak ama alımda yapacam ve sonrasında bırakacam poz işini beklemeye başlayacam
stratejim bu,
daha öncede yazdım bunu,...
-
bakınşunu da net olarak söyliyim,..
74050 bir dip deyil,...kesinlikle deyil,...
nasıl dip olabilir 74050 74050 den 14-15 000 puvan kalkarsa dip olma ihtimali artar,...
ama sadece artar,....
ama bakın 19.12.2013 te ne yazmışım,...devamındada devam ettim,
01.01.2014 ve y.dışından geldikten sonraki yazılarımda,.....
-
[quote=indregandi;467845]cümleten günaydın,
bu hafta deilde, gelecek hafta çok kritik olacak sanırım,...
bu hafta sanki tepkimsi bir hafta,...
gelecek hafta eş güdüm haftası,..
x30yvade [B][I]74050[/I][/B] dengeler bir süre,....
bunun üstüne gelişen volatileteler, altına gelişen volatileteler olabilir,...
ancak bu hafta(tepkimsi hafta) deilde bir sonraki gelecek hafta(esas hafta) önem arz eder ve bu 74050 dengeside esas o zaman belli olur, şimdilik ise dönülen yer,....
vesile ile cümleten 2014 ü kutlarım,
sağlık ve mutluluk getirsin,...para ise bir şekilde gelir nasılsa,...[/quote]
[quote=indregandi;467881][IMG]http://666kb.com/i/cklr7rhnx54vk93ge.gif[/IMG]
bizim yelpazelerde son durum,...
geçmiş yorumlarımızdan konuyu takip edebilirsiniz,...
saykılda ise
son 85078.x idik,..
yine bunuda yorumlarımızdan tkip edebilirsiniz,..
hatırlanacağı üzere bu 85078.x kırılmamalı ve realize buraya kadar olsa dahi bunu kırmamalı idi,..
kırıldı,...bu yeni saykıllar demek ve henüz oluşmadı,...[/quote]
[quote=indregandi;467984]onun için o yelpaze grafta gözüken okların olduğu yere,
yani 84.xxx ler, short veya long anlamında bir poz alma yeresi olmasada, bu seviyeyi geçişlerde,...
shortlanılabilcek,..
bu seviye altlarında özellikle 74050 altında ise over luuuuuuupppppp nedeni ile longlanılabilecek bir seviye,
ben şahsen bayadır yazdım bekliyorum pasifleri,
71-68 long açacağım yerler,..
86 üstlerinden ise duruma bakarak short açağım elbette,...[/quote]
30 aralıktan itibaren, aynen böyle yazmışım,...
şu yani bunun ütüne ben devam ediyorum analizde,..
arada ara rakamlar oluyor olmuyor değil ara günler alıyoruz almıyor deyiliz ama şablon bu,...
buradan devamla
-
19.12.2013 de sp yorumlamışım sp daha bir önem vermişim,...
30.12 2013 te de vob yorumlamışım,....74050 burada çok açık,...
-
[img]http://666kb.com/i/clfbtkv412pad7wm9.gif[/img]
şimdi gelinen nokta o sarı kutu varya,...bütün mevzu orada,...
oaradaki hareket,...
çözülmeyecek olaydeyil elbette,..
74050 altına gelirse hemen çözüm çıkacak,...
kırmaz üstünde devam ederse bu biraz oyalar,...
ben şimdi oradayım,...
buraya kadar yazdıklarım, aslen 30.12 den kalan devam yorumlar,..
-
16 günlük bir ilk bölüm bu 74050 ye kadar,...bu gün kapanan seansta bunun 7.günündeyiz,...yarın 8 olacak,...
74050 altı kapanışlar yaparsak, bu 16 gün mana üretecek,..yok kırmassa yine mana üretecek,...
mana hep var,.....
-
şimdi bu 16 gidiyor,..
az önce başka yeden yaptığım,
2+3+10 veya 11 le buluşuyor,...=16
şimdi otamatik bende çift bakıyorum stratejiye,...
74050 üstüne bir pozlanma, 74050 altına bir pozlanma,...
ama portföyüm riske girmiyor,...
-
ve diyorumki,...
şimdi 74050 altına crash alırsam,
tahmini veriyorum 78300 den 63800 e kadar olan bölge dip adayıdır,...
veya 78300den 70325 e kadar olan bölge bu defa tekerrür düşüş belli etmek üzere dip adayıdır,...
tekerrür düşüş varmı var,..evet var,...
yani buradan mesela 70325 den veya işte 74050 den yukarı kaldırsalar dahi,
yani bizim ara çıkış formülümüz gold+ emtiya+gelişmekte olanlar bu förmül çalışsa dahi tekerrür düşüş var,..
bu tekerrür düşüş zaten ya çok kuvvetli [I][B]crash[/B][/I] yapacak yada
bu sıra oluşacak [I][B][U]dibin üstünde kalıp[/U][/B][/I] boğayı varecek olan düşüş,....
capito,
ve bu 43 hafta totalide zaman yiyecek,...
kaç hafta kaldı sonra bakarız,....
-
tekerrür düşüşte o gelişecek olan crash ihtimali ancak ve ancak siyasi kriz odaklı olabilir,...
bu zaten dün yazdığımız 2 madde,..
1.madde 49 haftalık sp disturbuna eş güdüm, işte mc bank faiz kararları, usd ye müdehale, incik boncuk yani,...nominal yani,...
ama 2.madde bu nominal içinden filiz vercek bir olasılık, belki de vermeyecek,...
bu oluşacak dibi geçemesse vermeyecek,..şimdi işte o işin dibini oluşturyoruz şu sıra, filiz varmı yokmu yu belli edecek dibi,...
bunlara zaman var,..
ha çok zorlasam bulurmuyum , filiz filan varmı yokmu,..
bu çok zor, aynı puvan etkisi birebir de üretilmeyebilir,...
-
şimdi bu güniçin 75550 ile 73900 arasına seans 1 almış,
72500 ü ise 73900 e şartlamıştık,...
75550 yukarı alınmış,.....
yarın bir bakarız,
yarın ne üretecek,...
-
üstad hayırlı olsun ...allah kazasız belasız bindirsin....
-
sp için,
1792.x belirleyici yerdi,.....
-
[quote=indregandi;467767]sp içun o halde,
1956.x bu yorum geçmiş sayfalarda var,...
indik burada askıda vacum yapıyordu,
bu son bir kaç hafta da o günden bu güne vacum etki(yani 1956.x te askıda kalma hali) gitti ve piyasa geri gelerek,..
indik sırası ile
1956.x
1877.x
ve
1789.x Fransız devriminde kaldı,...
bunlar bu sp çöküşü öncesinde sp içun takip edlmeli ki,..
çöküş bunlardan hissedilebilsin deyilmi,....
tekrardan görüşmek dileklerimle........[/quote]
[quote=indregandi;467879][IMG]http://666kb.com/i/cklql1cwzx80yy3su.gif[/IMG]
6 ocaktan itibaren menzile girer,...zamansalı orada, kurtarırı ise realize sonrası 1792.x atında kalmaması,.... kalırsa düşüşü başlar ve 14 hafta fasılalı devam eder,
bu olursa faizler ne yapar kur ne yapar hep beraber ele alınmalı,....
bu macro olduğu için iç dinamik olaylar dan farklı olur,...[/quote]
[quote=indregandi;467880]1956.x elbette top rakamdır,...
1877.x se yazdığımızdan bu yana az kaldı,
1789.x ise son olarak 1792.x se yükseldi,...
ara işarette bu düşüş olursa kurda düşüş olmamalı bu beklenen etkiyi etkisizleştirebilir,..tersine bu düşüş olurda ten years ve dxy yi kurarsa bu burada agresif usd destekli faizleri kurabilir,...
bu da ilk etapta 70 civarları ve biraz daha altlarını devreye sokabilir,...
2.7-2.8 cent civarlarını,...[/quote]
19.12.2013 sp analizlerim
-
malum bu bir iki gündür 1792.x yi yokladı ve direniyor, zaten yukarıdaki analizde 1792.x için belirleyici demişiz,...
ayrıca sp de diğer analiz macro bantta,....
aşağıda oda,...
-
[img]http://666kb.com/i/clfxdp2gxywslx6u9.gif[/img]
macro bant rakamları 2 senedir o rakamlar, iki senedir bu rakamları geçtiğinde bir düşüşe girebilir dedik, diğer manada aşırı alım bölgesinde olduğu artık belli olur dedik,...
ve eylül, ekim 2013 te belki kasım topicte var bunlar geçildi, sonra biz zaman geçtik,..
yani burası geçilince bizde sp için düşüş manasında zamn anilizine geçtik,..
bundan önceki çıkış için zamn analizi idi ve o zaman analizini 9 hafta ile bu bantı geçerek noktalamıştı,...
-
[quote=indregandi;468895][IMG]http://666kb.com/i/clf97iiz4ajrrr4dd.gif[/IMG]
spx için bir süredir verdiğim kanal ve durum[/quote]
başkaca son range trendine çizdiğimiz kanal 1792.x merkezli,....
-
[img]http://666kb.com/i/clfxmxvive741a19d.gif[/img]
[img]http://666kb.com/i/clfxnapjxqf8ryqjl.gif[/img]
bütün bu macro yorumlara son ayakta ise bu indikatörlerle yorum alıyoruz ve zamana bakıyoruz, yoksa 2013 aralığında 1792.x si nerden bilelim,...
-
şimdi işte,...alttaki sarı indikatöre yani 1823.x se doğru bir hamle geliştirebilir,..
bu hamle sonrası,...1823.x se göre devam eden günlerde kalışı önem arzedecek,...
bu 14 haftalık düşüş periyodunun peşinden gelecek 6 haftalık çıkış periyodu ile denk gelirse 1823.x merkezli bir yükselen py daha kurabilir,...
veya 1823.x sonrası 1792.x kırarsa bu defa,....14 haftanın kalan haftalarını düşerek noktalayıp kalan 6 haftaya bu düşüşüne tepki koyabilir,...
şimdi bunun önemi,...
-
bizde midye dolmaya bol limon sıkmak gibi bir şey,...
bizim transformica diye çok önceden yazdığımız para transferini bir iki haftadır ulemalar basından fingirdeşiyor,...
ulemalar elbette her zamnki gibi sonucu sunuyor,...yani olan olmuş biten bitmiş, alan almış satan satmış,...
ama sonuçta devamla 1823.x merkezli kalkışma,...
gold+emtiya+ gelişmekte olanlar ve dxy sabit formülasyonunu bozabilir,...
ilk gold yorumlarımda bir 4 haftalık gecikmeden bahsetmiştim,..topicte var bir kaç gün önce verdim,...
konusu şu idi, saykıl bağlarsa şimdi, bağlayamassa bir 4 hafta karartma,..dün için bunun 3 haftası kaldığını gördüm ve gümüşün saykıl bağlayamaması da bu anlamda mana üretti,...
diğer manada sp dirilişi her türlü sp alımı ne idi gold düşmanı idi ve yine ne gelişmekte olana da düşman,...
kritiğe giriyoruz,..
son olarak dün yaptığım 74050 analizinden devamla 74050 asla bir dip deyildir,...nedir bir crash yeridir,..
bu carsh olmadıkça hakkı nedir hep saklıdır, ille olacaktır,....
olduğu zamn biz alacağız,...pozlanacağız oradan sabırla bekliyoruz gelişmeyi,...
ve bu crashın olması 1823.x sp denklemi ile alakalıdır,...
-
viob yükselişe geçti usd tl de belirgin düşüş başladı
-
[QUOTE=indregandi;468173][IMG]http://666kb.com/i/cl4wid0hu16vsa7cc.gif[/IMG]
örneğin macör okuma derki,
bir taban oturması için, yada bir oynaklığın durulması için 12 gün civarı var,..
bunu başka yerden
4 d, 8 y veya
4 d, 8 d overlup için formüle etmiş ve over lup için ayrıca sistem vermiştik, ...
muhtemel overlup yeri zaten 74050,...
ama bütün bunlar ppk sonrasına,
oynaklık mı olacak,....
dibe mi oturacağız,...ppk sonrası
indikatör küçük sarı yuvarlak olan yerde birebir tepeleme yaptığında taban orada oturur,...
henüz bu tepeleme oturmamış, ve tahminimce düz mavi 108950 tepesine gittiğinde ki bu süre 12 gün taban oturmuş olacak,....
taban için muhtemel iki yere şu an için 79925 veya 74050 nin altı[/QUOTE]
20 ocak 2014 de yazmış olduğunuz
4d 8y sayım
8d olarak değişti mi.
-
üstat oldukca güçlü bir yükseliş sonrasında yazdığınız gibi CRAŞH gelecek diye düşünüyorum:)
-
[quote=Traderk;468931]20 ocak 2014 de yazmış olduğunuz
4d 8y sayım
8d olarak değişti mi.[/quote]
indik mavi olarak 107850 hizaladığında,....3 günü var buna,....
yükseklik 116900 e oturacak ve takip edenlerde fiyatlarda burası muhtemel [B][I]ilk [/I][/B]dip olacak,...
şu anda diğer indikatörden fiyatlarda 74050 dengedende bunu ölçüyoruz,....
dolayısı ile bunun crasına alttan alım yapacağız,...kırmazsa ilk aldığımız kazanacak,...ama bu durumda 74050 hakkı saklı kalacak tekerrüre,...
-
4d+8y ise bu totale dahilmiş, total 12 güne,...
-
işte bu dibi bulursak dibden itibaren 10-14000 puvan arası bir tepki alabileceğiz,....
-
tahminimiz volatilite hariç 70120-71325 arası bir yer,...nominalde
-
[quote=tutku;468932]üstat oldukca güçlü bir yükseliş sonrasında yazdığınız gibi CRAŞH gelecek diye düşünüyorum:)[/quote]
gelsin ....dumun crashı artık, yaza yaza tükendik .dng
-
[quote=indregandi;468937]gelsin ....dumun crashı artık, yaza yaza tükendik .dng[/quote]
önce 77200 ler görülebilir diye düşünüyorum
-
[QUOTE=indregandi;468933]indik mavi olarak 107850 hizaladığında,....3 günü var buna,....
yükseklik 116900 e oturacak ve takip edenlerde fiyatlarda burası muhtemel [B][I]ilk [/I][/B]dip olacak,...
şu anda diğer indikatörden fiyatlarda 74050 dengedende bunu ölçüyoruz,....
dolayısı ile bunun crasına alttan alım yapacağız,...kırmazsa ilk aldığımız kazanacak,...ama bu durumda 74050 hakkı saklı kalacak tekerrüre,...[/QUOTE]
syn indregandi
böyle doların hareketli olduğu dönemlerde
elimizdeki grafikleri dolar bazında bakınca daha faydalı oluyor.
gerçi biraz kafa karışıklığına yol açıyor ama.
Benim Gün içi trade için kullandığım indikatör dolar bazında
daha yol gösterici oluyor.
gün içi trade edenler bunu dikkate almalı diye düşünüyorum.
-
bende viob 77700 lere kadar potansiyel yükseliş görünüyor yükseliş itkiye dönüşürse daha yukarılara
-
[quote=tutku;468940]bende viob 77700 lere kadar potansiyel yükseliş görünüyor yükseliş itkiye dönüşürse daha yukarılara[/quote]
orası benim ilk maliyetim yaf,...bayağı bekleyecem demekki,....:p
-
saatlikte son düşüşün başlangıç yeri
76225 e göre ayar yaptım, buna göre long en az 76475 leri geçebilmeli güçlenme için,...
o zamn güçlü derim