-
[QUOTE=aliveli;417548]usta altında çarşamba perşembe dip gelip cuma ralli oluyordu.döngü değişmiş olabilirmi?çarşamba perşembe zirve cuma pazartesi salı satış.??????[/QUOTE]
o ne zaman oluyordu.
bakın o olan o sıralaın karakteriydi ve yeni aydan dolunaya süreçteydik.
şimdi dolunaydan yeni aya süreçteyiz.
çarşamba perşembeler her zaman haftanın dibi olacak diye birşey yok.
çarşamba perşembeler genelde altında ya dip olur ya tepe.
belkide çarşamba haftanın dibiydi. dün yani.
Jelibon.
-
bakın dolunay pencere bttiğine göre sert hareketler gelebilir. Ve trend de gelebilir.
Jelibon.
-
bugün altın
dirençler 1781.5-1791.5 ve 1799.5-1809.5.
destekler 1761.5-1771.5 ve 1744.5-1752.5.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;417550]o ne zaman oluyordu.
bakın o olan o sıralaın karakteriydi ve yeni aydan dolunaya süreçteydik.
şimdi dolunaydan yeni aya süreçteyiz.
çarşamba perşembeler her zaman haftanın dibi olacak diye birşey yok.
çarşamba perşembeler genelde altında ya dip olur ya tepe.
belkide çarşamba haftanın dibiydi. dün yani.
Jelibon.[/QUOTE]
hafta ortası ya dibe ya tepeye gelir, gelmiyorsa ki belki de çarşamba dibiyle geldi ama gelmiyor gibi görünüyorsa bilki ortada range vardır. Yatay yani.
Jelibon.
-
Etek bu cortcu yavruları kısa vade de biçtirir bize, etek giydiririz onlara amuda ve saltodan sonra etek giyerler asrın cortcu zavallıları.
Kombinezon ise bu cortcu yavrulara kombinezon giydirir.
Eteğe tilt kombine ayar olur bunlar.
Kombin süreci uzatıyor çünkü.
Her yol 14000 üstü komadalar er ya da geç.
Öyle veya böyle.
Jelibon.
-
dolunayda short ha hadi lan ordan...
Bildiğniiz şeyle ilgilenin bilmediğinizle değil.
Bu altın boru değil bizim işimiz bu.
Jelibon.
-
Her boku bilmek hiçbir bok bilmemektir.
Jelibon.
-
1/4 cover.
kaldı 1/4.
Şimdi rahatım.
Jelibon.
-
ayuya 69 poz nedir öğrettik.
Jelibon.
-
dolunay 84 saatteyiz.
zirve yenileme 72 saatin dışına çıkar ve altın yeni aya artar.
Yanlız bu zirve yenileme 72 saate yakın 84 saatte kalmamalı.
Hatırlıyorsanız yeni ayda zirveyi 72+7 saat olan 79 saatte yani 84 saat içinde almıştık.
Altın bugünden sonraki günler zirve yenilemesi asla short yok anlamını taşır yeni aya kadar.
84 saat içinde kalması ise doluany tepe anlamı taşır.
Bakacaz görecez.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;417552]bugün altın
dirençler 1781.5-[COLOR="Red"]1791.5[/COLOR] ve 1799.5-1809.5.
destekler 1761.5-[COLOR="SeaGreen"]1771.[/COLOR]5 ve 1744.5-1752.5.
Jelibon.[/QUOTE]
20 net puan.
kritimania belli herşey belli.
1791.5 altı üstü.
Jelibon.
-
31,08,2012 de tarım dışı iyi gelmişti... piyasa uctu. altın ise önce 1645 e kdr vurdu ama sonra topladı 1690 a kdr almıştı. şimdide madem sp yukarı düşünüyoruz. yarın veri yine iyi gelsin altın alım fırsatı versin ordan yola devam etsin...
-
lem bu altınla biz yatıyoz kalkıyoz lem eteğeide kombinezonu da ona giydiriyoruz biz.
bu bizim hayatımızın anlamı yaşam amacımız lem bu.
lem bu boru değil lem bu altın lem
öyle voba moba benzemez lem bu.
basit değil lem bu oyuncak hiç değil bu.
Jelibon.
-
zero işlem dünden long devam .. dax long xauuusd long ..
-
jeliboss çarşamba dibimi oldu şimdi bu hafta için .. geçen haftada oyle olduydu
-
[QUOTE=Vob Trader;417562]31,08,2012 de tarım dışı iyi gelmişti... piyasa uctu. altın ise önce 1645 e kdr vurdu ama sonra topladı 1690 a kdr almıştı. şimdide madem sp yukarı düşünüyoruz. yarın veri yine iyi gelsin altın alım fırsatı versin ordan yola devam etsin...[/QUOTE]
Vob,
dikkat et ben bunlardan birşey çıkarmam neden?
31.8 de q3 beklentisi vardı, 5.10 da q3 beklentisi yok ortada çünkü zati çıkmış durumda.
Bakcaz görcez bakalım.
Trade verdi aldım puanı ve veriye çok çok az çok çok kaarlı bir pozla girecem ister düşsün ister uçsun fark etmeyecek bana.
Maçı haftaya bırakacam.
jelibon.
-
ve son 4 cumanın ilk 3 ünde ciddi hareket yapmış 50 dolarlık barlar gelmiş anlicanız...
-
[QUOTE=selçuklu;417565]jeliboss çarşamba dibimi oldu şimdi bu hafta için .. geçen haftada oyle olduydu[/QUOTE]
bana göre range de.
rangein kırılımı yöndür.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;417563]lem bu altınla biz yatıyoz kalkıyoz lem eteğeide kombinezonu da ona giydiriyoruz biz.
bu bizim hayatımızın anlamı yaşam amacımız lem bu.
lem bu boru değil lem bu altın lem
öyle voba moba benzemez lem bu.
basit değil lem bu oyuncak hiç değil bu.
Jelibon.[/QUOTE]
adamı yalar yutar valla.yaklaşık 16 senedir altında trade yapıyorum.hiç ya herro ya merro diyemedimüüü
-
dün ısrarla 1775 i bırakmamıştı birde...
-
[QUOTE=aliveli;417569]adamı yalar yutar valla.yaklaşık 16 senedir altında trade yapıyorum.hiç ya herro ya merro diyemedimüüü[/QUOTE]
200 bini 20 bine indirdim 15 günde dün geceden beri 20 bin 60 bin oldu geri... kaldıraç 1 e 3oo yalnız işlemler yabancı aracıdan yapıyorum... 200.001 tl oldummu bırakıcam bu işi bende...
-
[QUOTE=Vob Trader;417567]ve son 4 cumanın ilk 3 ünde ciddi hareket yapmış 50 dolarlık barlar gelmiş anlicanız...[/QUOTE]
Tam kaçmak lazım demekki.
Ağam vuruşsun.
Bakiyem bana kalsın.
sembolik 1/4 long devam stop 200 saatlik ho.
Jelibon.
-
[QUOTE=Vob Trader;417571]200 bini 20 bine indirdim 15 günde dün geceden beri 20 bin 60 bin oldu geri... kaldıraç 1 e 3oo yalnız işlemler yabancı aracıdan yapıyorum... 200.001 tl oldummu bırakıcam bu işi bende...[/QUOTE]
az dinlen o zaman.
piyasa kaçmıyor.
Fırsat her zaman var.
Jelibon.
-
control the loss, earn the money.
no money no play.
no money no woman.
no woman NO CRY.
jelibon.
-
ya herro ya merro long devam ..
-
-
[QUOTE=aliveli;417569]adamı yalar yutar valla.yaklaşık 16 senedir altında trade yapıyorum.hiç ya herro ya merro diyemedimüüü[/QUOTE]
ben çok dedim hayatım 400 kaldıraçla geçti sonradan anladım 400 olduğunu 100 kaldıraç bana kolay geliyor.
1000 dolardan 77000 dolar olduğum gün sıfır oldum.
perşembeleri hiç aşamadım.
sonradan anladımki 400 kaldıraç oynuyormuşum 100 e dönünce kolayıma gelmeye başladı.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;417577]ben çok dedim hayatım 400 kaldıraçla geçti sonradan anladım 400 olduğunu 100 kaldıraç bana kolay geliyor.
sonradan anladımki 400 kaldıraç oynuyormuşum 100 e dönünce kolayıma gelmeye başladı.
Jelibon.[/QUOTE]
abi senin yaşadığını son 2 -3 haftada yaşadım demekki ... 1 e 55 yaptım .. o günde ... bok ettim overallı ...
-
Yukarı aşağı kırış olsun artık bu ay çok sıkıcı geçti,Yatay piyasada karımızdan yedik
-
hocam sankı tobo mu yapmıs bu altın gumusu altında 1840-1850 arasına gumuste 37-38 arasına ucacaz gıbı?
-
[QUOTE=selçuklu;417578]abi senin yaşadığını son 2 -3 haftada yaşadım demekki ... 1 e 55 yaptım .. o günde ... bok ettim overallı ...[/QUOTE]
bakiyen yükselirse uzun uğraşlar sonucu o bakiyeyi bu sistemde tutamazsın.
tutarsan seni yer.
yine de tutacaksan her gün 3-4 bin doları alıp devam edeceksin. alınca bir daha bakmayaksın o gün.
devamlı para çekecen.
Jelibon.
-
[QUOTE=finalwave;417580]hocam sankı tobo mu yapmıs bu altın gumusu altında 1840-1850 arasına gumuste 37-38 arasına ucacaz gıbı?[/QUOTE]
Sağolsun akenin graflara bakın, ya fincan kulpa kombin yapacak dediğin rakamlara gidecek ya direk gidecek.
kulpla uğraşırsa kombin çok süründerecek.
bakalım görecez.
jel.
-
hocam ılk once altında 1720 gümüşte 31. 50 de deneyebilir mi?
-
[QUOTE=jelibon;417577]ben çok dedim hayatım 400 kaldıraçla geçti sonradan anladım 400 olduğunu 100 kaldıraç bana kolay geliyor.
Jelibon.[/QUOTE]
ağa normalde başka işin varmı? ne bilim bir ticarethane yada ne bilim yaptığın bir meslek yoksa sadece bu işler ve keyif adamımısın :)
-
Trend yapan piyasada kaldıraç oranını iyi ayarlamak gerkiyor trend piyasası kolay piyasa herkese ekmek var yatayda çarpıyorlar ....Trend yakalayınca biraz daha arttırmak gerek lotları yoksa iki ileri bir geri....
Bugün trend başlama oranı yüksek bence...
-
[quote=Vob Trader;417571]200 bini 20 bine indirdim 15 günde dün geceden beri 20 bin 60 bin oldu geri... kaldıraç 1 e 3oo yalnız işlemler yabancı aracıdan yapıyorum... 200.001 tl oldummu bırakıcam bu işi bende...[/quote]
[quote=jelibon;417577]ben çok dedim hayatım 400 kaldıraçla geçti sonradan anladım 400 olduğunu 100 kaldıraç bana kolay geliyor.
Jelibon.[/quote]
Kullandığım kaldıraç ölçütü bu oranların yanında nano kalıyor :) Allah işinizi rast getirsin ;)
-
[QUOTE=flexy;417586]Kullandığım kaldıraç ölçütü bu oranların yanında nano kalıyor :) Allah işinizi rast getirsin ;)[/QUOTE]
Flexy ben küçük bir şehirde yaşıyorum vallahi burada artık Ferrari ile gezmeye başladılar burada çok dikkat çekiyor tabi istanbul için birşey diyemem ama allah mı işlerini rast getirdi Ak mı bilmiyorum :D biz kaldığımız yerde saydık ek gelir olarak foreks var yoksa nanay .... buradaki arkadaşlar için söylemiyorum tabi sadece aklıma geldi....
-
[QUOTE=Ozkan;417588]Flexy ben küçük bir şehirde yaşıyorum vallahi burada artık Ferrari ile gezmeye başladılar burada çok dikkat çekiyor tabi istanbul için birşey diyemem ama allah mı işlerini rast getirdi Ak mı bilmiyorum :D biz kaldığımız yerde saydık ek gelir olarak foreks var yoksa nanay .... buradaki arkadaşlar için söylemiyorum tabi sadece aklıma geldi....[/QUOTE]
şehir Eskişehirmi ?
-
[QUOTE=flexy;417586]Kullandığım kaldıraç ölçütü bu oranların yanında nano kalıyor :) Allah işinizi rast getirsin ;)[/QUOTE]
tek şey cesaret mesela dün adam ısrarla 1775 i aşşa salmıyordu. ordan bi longsa yatırımcı 1792,75 de overali tam ikiye katlıyor türk aracıda. yabancı aracıda 5 e katlıyor.
-
[QUOTE=Vob Trader;417589]şehir Eskişehirmi ?[/QUOTE]
Hayır mersindeyim ben :) Demek sadece buralarda değil değişim bütün şehirlerde fark ediliyor .....Son bir kaç yıldır burası çok değişti nereden geldi bu para ben anlayamadım :D tabi ....