Yiğidin hakkı yiğide bu seviyelerden bu alemde direk bahseden hemde artarken bahseden tek kişi vardır: Sayın BozAyı Abi.
Tecrübe başka birşey.
Jelibon.
Printable View
Yiğidin hakkı yiğide bu seviyelerden bu alemde direk bahseden hemde artarken bahseden tek kişi vardır: Sayın BozAyı Abi.
Tecrübe başka birşey.
Jelibon.
garanti bugün yukarıda 7,80de
Bir önceki günde 8,22 boşluk bırakarak düştü.Düşse bile oraları görmesi gerekir diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.Kişisel görüşümdür.
E/D ve Sp için yazılan yazılarda kati stoplar vardır.
E/D için eski dip yani geçen haftaki dip ve
Sp için 10 HO.
Burada Spde aranan son bir dalga yani BC 5 in 5 i ve zamanı bekliyor.
Zaman belli 29 Ocak-11 Aralık.
Trend dönüşleri 1 hafta önce olur 15 gün önce olur tam tarihinde olur ben bilmem.
Ama
Görüşüm açık net bellidir. Evet piyasada %1, %5 yukarı kalmış olabilir Amerikada ama sonrası TREND DÖNÜŞÜDÜR.
Zamanı dolsun diye bekliyoruz.
Bugün 17 si 25 gün sonra herşey net açık ortada olacak.
Bu topic kısa vadeli bir topic değildir, topic sahibi belli belirsiz saatlerde ekran bakmadan orta-uzun vade görüşlerini yazan biridir.
Yurt dışı için yazılanlar voba uymadığı ve benim yoğunluğumun altın gümüş ve sp ye olduğu bilinmeli.
Jelibon.
Ve dolar trendini günler önce bu topic belgeleyerek verdi.
Sonrasında nereye inmezse trendin değişmeyeceğini de yazmıştık.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;317539]Altın bugün
Dirençler 1379-1385 ve 1387-1393 ve 1404-1411.
Destekler 1366-1374 ve 1348-1353.
Dirençlere tepki ardına düşüş, 20-21 Aralık (eksi, artılarda) dipleme öngörülendir.
Önümüzdeki hafta dip haftası olacak ve YENİ ZİRVE RALLİSİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAKTIR.
Jelibon.[/QUOTE]
Düşünce aynıdır.
İlk direnç beklenildiği gibi günün tepesi olarak haftanın ilk günleri dip olacaktır.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;317552]İşi bilenler görüyor, işi bilmeyenler elbet anlamıyor.
Eee normal bilmedikleri birşey öğrenmeye hevesleride yok ancak eleştri..kom
GÜMÜŞ ALTINA GÖRE BU DÜZELTMEDE GÖRECELİ DAHA GÜÇLÜ DURUYOR.
Sebebini defalarca yazdım amerikan endekslerine altına göre daha yakın olan gümüştür.
Bugün
Dirençler 29.30-29.56 ve 29.73-29.83.
Destekler 28.61- 28.83 ve 27.80-28.20.
Görülen düşüş ardına tepki graftaki düşen kanala girmeye çalışacak ancak beceremeyerek yılın son alım fırsatını verecektir.
Olası kanalın içinde kalış ise güç göstergesi olacaktır. Bunu hemen beklemiyorum ama olur olur. Fiyattan daha iyi bir indikatör yoktur.
Jelibon.[/QUOTE]
Evet beklenildiği gibi düşen kanala girmeye çalıştı ve beceremedi ve haftaya yılın son alım fırsatını verecek 20-21 (eksi-artılarda).
Jelibon.
İyi haftasonları.
Jelibon.
üstad selamlar
3 günlük yıllık izin bitti.haftasonuna girmeden bir bakayım dedim
bu arada neler olmuş yahu öyle vob ta
78650 kapatmış.ben 83150 den flata geçmiştim.4500 puan aşağı gelmiş
vay vay vay
inşallah arkadaşlar terste kalmamıştır.
imkb de 100 ho da kırılmış 64575 seviyesi
200 ho 60300 seviyeleri.değermi acaba oralara.bilmem.
ama günlükte macd ve rsı bayağı aşağılarda.dönebilir ama dönmeden girilmez.
eğer yurtdışı böyleyken biz böyleysek
yurtdşıda kötü olmaya başlarsa 200 ho da dayanamaz
papaz da bayağı gerilemiş.ulen 3 gün yoktuk.neler olmuş neler
sağlık olsun
passat
iyi geceler herkese..
eee dolarda neydi daha 1400 lerde iken verdiğimiz tepe adaylar için 3 rakamdan biriydi.
1520 +11 di sonra revize ettik 1550 ihtimalini katın amma 1 dolar geçmemeli dedik ki satış yeriniz olsun en tepede.ama 2 dolar saptı 1552:)
Bunu not aldık...
Evet şimdi döndü aşağı ama nereye kadar gider...aç gözlü olmamak lazım en dip en tepede aramamak lazım ve tüm para ile değil az miktar ile..
Rebelyus adlı arkadaş vardı.kaldıracla girmiş bu kumar değilmi aceba.yazık gerçekten:(ama tavsiyem uzun vade sabretsin kazanır..
sarıgız i geçen çok oyaladi tam bir hafta önce yazdığımız aşağı yön dün geldi.ama yukarı da gitmedi 1380 -1400 (+8) arası hareket ti yazmıştık.
sınırlı bir geri çekilme oldu beklediğm miktarda gelmedi.?
Az önce güzel bir mesaj verdi bence bekliyordum... 1377 e kadar çıkmıştı en son kapanışi 1371 lerde yaptı galiba.
Evet sn jelibonun yazdığı rakamlara aynen katılıyorum özellikle 21 i
Bilmiyorum ama 1350 nin altına inmeli gibi 3 5 dolarda olsa ve sonra yukarı mi tekrar yada...?
yaw faizler artıyor çin geçen bi nabız yokladı..sürpriz yapar mi.bi yandan avrupa sıkıntılı..sn JELIBON ne diyonuz?teşekkürler herkese destekleriniz için.
[QUOTE=jelibon;317535]Analist analizin kralını,
5 Aralık (72 saat tepe) dediğinde ve noktasal Tepeyi bulup short açtığında 21 Aralık eksi artılar dip diyerek ideal düzeltme 1-2 hafta diyerek
yaptı.
Trader ise heycanlı bir kişilik.
Analisti dinlese köşe olacak.:..:.kom.boks..brv
Araya 14 ü tepeyi alçalan tepeyi bile bulduk aslında.
Ne fayda Trader heycanlı, tecrübe lazım Tradera.
Hele Altın Gümüş hayatınızda trade edeceğiniz en son şey. (YATIRIMCI DEĞİLSENİZ)
Jelibon.[/QUOTE]
:)haklısınız zor iş herkesin harcı değil yani batmak istemeyinin demek istedik.
yaw sn jelibon ne diyonuz ralli olur mu aceba.geçmiş yıllarda ve yıl sonu hareketleri genelde nasıllar.
tl bazında beklediğm yerdi 68 69 tl.68 i gördü sırada 1 lira var ama sollar geçebilir 69 yani:)bilmem.çift kalem dir dolar-altın.
Gümüş altın grafik dışına taşmış.baş omuz.
1425 i geçti.5 dolar sapma.bu yüzden yukarı ihtimal değerlendiriyorum.?
Hatırlarsanız 1325 i geçerse aklımda başka rakam yok demiştim 1420 hariç:)çok hızlı geldi beklemiyordum.şimdi de 1425 i geçti aklımda başka rakam yok 1530 hariç:)galiba
Yanılmıyorsam tam 4 mu beş ay mi ne boynen yükseliyor?çıkarsa iyi çıkacak gibi yine..ama ...
22 aralık günü vob da
eur/usd paritesi kontratı
xau/usd(ons altın) kontratı işleme açılacaktır.