-
[QUOTE=mozkan;33877]çok fazla indicatöre boğulmaya gerek kalmadan basit ama bir o kadarda etkin bir sistem söyleyeyim forum sakinlerine
c>ref(c,-1)*1,01 ise buy (veya short cover)
c<ref(ref(c,-1)*0,99 ise sell (veya long cover)
.[/QUOTE]
SAyın Mozkan bu formül, vidya formulüdür, vidya bands diye geçer, bu konuda topikte dokumanlar gondermıstım,
Bandın uzerınde al, altında satdır mantıgı, fıyat bandın ıcınde ıse no trade bolgesıdır.
Bu ındıkator trend ındıkatorudur, ve gerceklesmesı cok nadır olur.
Vıdya bandlarını daha once burada tartısmıstık sanıyorum...
-
[QUOTE=mozkan;33879]grafiğin üzerindeki budur,
If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV ))
gerisi ms de expert yazımı yani
c> If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV )) ise AL
c<If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV )) ise sat
uyarı: 60 min close bazen 1500-2000 puan volatilite demektir, sabrınız ve margininiz yoksa kullanmayınız.[/QUOTE]
formulleri denedigimde her bar ustunde sadece al cikiyor.nedendir acaba.
-
DMS v2.
Ne zamandır bir kenara koymuş bakmıyorduk.
İlk gözağrımış sistemimiz forumun tozlu sayfalarında kalmıştı. Performans fena gitmiyor ama hala yataylarda kaybettiriyor.
Yatay meselesinde zarardan kurtulmanın en önemli unsurlardan biri yatayı tespit ederek aşırı alım satım göstergelerine kaymak olduğunu defalarca burada konuşmuştuk. Ancak bir türlü aklıma yatmayan bir konu vardı. Frekansı ya da osilasyonu dms sistemine entegre olabilecek bir aşırı alım satım ya da moment göstergesini nasıl oluşturacaktır.
İşte bunun sanırım çözümünü buldum sizlerin görüşüne sunuyorum. Daha güvenli ve daha risksiz trade yapma imkanı sağlayabilir diye düşünüyorum. Konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum...
[URL="http://rapidshare.com/files/144954551/dms_v2.zip.html"]Linkteki zip dosyası[/URL] içinde 3 yeni gösterge ve bir template dosyası var. Artık herkes yüklemek için ne yapacağını biliyor diye addediyorum. Yalnız MS 9.1e upgrade ettiğim için template dosyası alt versiyonlarda çalışmama numarası yapabilir. O zamanda birazdan yükleyeceğim grafiklere göre kendi grafiklerinizi oluşturmalısınız.
-
[QUOTE=hdioxyde;33887]DMS v2.
Ne zamandır bir kenara koymuş bakmıyorduk.
İlk gözağrımış sistemimiz forumun tozlu sayfalarında kalmıştı. Performans fena gitmiyor ama hala yataylarda kaybettiriyor.
Yatay meselesinde zarardan kurtulmanın en önemli unsurlardan biri yatayı tespit ederek aşırı alım satım göstergelerine kaymak olduğunu defalarca burada konuşmuştuk. Ancak bir türlü aklıma yatmayan bir konu vardı. Frekansı ya da osilasyonu dms sistemine entegre olabilecek bir aşırı alım satım ya da moment göstergesini nasıl oluşturacaktır.
İşte bunun sanırım çözümünü buldum sizlerin görüşüne sunuyorum. Daha güvenli ve daha risksiz trade yapma imkanı sağlayabilir diye düşünüyorum. Konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum...
[URL="http://rapidshare.com/files/144954551/dms_v2.zip.html"]Linkteki zip dosyası[/URL] içinde 3 yeni gösterge ve bir template dosyası var. Artık herkes yüklemek için ne yapacağını biliyor diye addediyorum. Yalnız MS 9.1e upgrade ettiğim için template dosyası alt versiyonlarda çalışmama numarası yapabilir. O zamanda birazdan yükleyeceğim grafiklere göre kendi grafiklerinizi oluşturmalısınız.[/QUOTE]
neden 9.1 gectiniz fark varmi dediginiz gibi hata veriyor. bizde gecelim nasil gecilir. aslinda ben ilk basta 10.0 eod ile baslamistim. eod ne demek onu ogrendim sonra 9 a gectik.
-
Sistemdeki göstergeler:
[LIST][*][B]DMS2:[/B] (PDI - MDI)'dan ibaret olacak kadar basit bir gösterge, bildiğiniz üzere ilk versiyonda PDI MDI kesişme pozisyon açılması için sinyali oluşturuyordu. Bu göstergeye uyarlarsa sıfırı yukardan kesmesi sat, aşağıdan kesmesi al anlamına geliyor. Histogram olarak grafikte görebilirsiniz[*][B]DMS:[/B] Alt bant, üstbant ve tetik'ten oluşuyor. Bir anlamda DMS2 göstergesinin üstüne atılmış Bollinger gibi çalışıyor. Tetik çizgisi 70 günlük ortalama, alt ve üstbant'lar ise 2 standart deviation ötelenmiş halleridir.[*][B]PMA-DMS:[/B] Bu göstergesi ise Sn Nyse-dj'nin gönderdiği JMA'nın klonu olan Phased Moving Average. 7 dönemlik olarak DMS2'nin PMA'sı olarak kullanılıyor. Göstergedeki aşırı hareketleri yumuşatmak için kullanılıyor. Kalın mavi çizgi...[/LIST]
[IMG]http://img367.imageshack.us/img367/9657/dms2we7.jpg[/IMG]
-
[quote=nyse-dj;33891]neden 9.1 gectiniz fark varmi dediginiz gibi hata veriyor. bizde gecelim nasil gecilir. aslinda ben ilk basta 10.0 eod ile baslamistim. eod ne demek onu ogrendim sonra 9 a gectik.[/quote]
netten bulup yükleyebilirsiniz. hata sadece template'de olmalı, dta dosyasının ismindeki 91 tabirini 90 ile değiştirdiğinizde yükleyebilirsiniz.
-
şimdi eski versiyondan en önemli fark DMS'in sıfırı kesmesi değil kendi 70 günlük ortalamasını kesmesinin sinyal haline dönüşmesi.
Grafiğe dikkatle bakarsanız zararlı bazı sinyallerin elimine olduğunu bizi doğru yönde tuttuğunu görebilirsiniz. Sadece bu değil aynı zamanda karlı trade'lere daha erken girebiliyoruz.
Üstteki fiyat grafiğindeki al-sat okları eski versiyonun al-sat oklarıdır.
DMS V2'nin henüz expertini yazmadım.
[IMG]http://img399.imageshack.us/img399/8419/dms3ady5.jpg[/IMG]
-
Ve sistemde bir de yorumlanacak bir noktamız var, DMS göstergesinin üst ya da altbantlardan dönüşü....
Olası kar alma noktaları olarak kullanılabilir. Pozisyonlar kısmen likidite edilebilir. Zaman zaman yanılsa da dibi ya da tepeyi bulma yeteneği var.
Kar alınarak pozisyon kısmen lilidite edildiğinde karlar ile re-entry yapmak için bir kural geliştirilebilir. Gelişime açık bir noktamız olarak notlarımız arasına alalım.
Önümüzdeki hafta içerisinde vakit buldukça expert'i ve sistem test sonuçlarını yayınlamaya devam edeceğim.
Sizlerden yorum geldikçe eklemeler yaparız.
Herkese iyi haftasonları...
[IMG]http://img525.imageshack.us/img525/4152/dms3bwq2.jpg[/IMG]
-
arkadaşlar mass ın 27 çizgisini yukarı kesmesini explorer da nasıl formüle edebilirim?yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler.
-
matriks system tester ın
1-sabit kontratla test yapması mümkün müdür, namussuz matris hep full poz aldırıyor system tester da (28 kontrat başladı 3 yıl sonunda 322 işlem ile 155635 kontrata çıktı test son işlemde, oha yani hadi paran var ama 155635 kontrat tek seferde ve close dan nasıl alacaksın)
2- test sonucunun kaç puan getirdiğini görmek mümkün müdür, parasal değer veriyor matris
-
[QUOTE=mozkan;33926]matriks system tester ın
1-sabit kontratla test yapması mümkün müdür, namussuz matris hep full poz aldırıyor system tester da (28 kontrat başladı 3 yıl sonunda 322 işlem ile 155635 kontrata çıktı test son işlemde, oha yani hadi paran var ama 155635 kontrat tek seferde ve close dan nasıl alacaksın)
2- test sonucunun kaç puan getirdiğini görmek mümkün müdür, parasal değer veriyor matris[/QUOTE]
[URL="ftp://212.175.105.21/MetastockCreating.pdf"]Metastock - Creating A New System.pdf[/URL]
mümkün ayrıntı sistem testi burada yazıyor grafiklerle
-
[url]http://www.advantage.online.pl/en-free.html[/url]
bu adreste yeni baslayanlar biraz yol almis olanlar icin guzel ileri bilgiler var. degerlendirin derim.