-
spot 2007 zirvesini gördü.. vob ise 74.000 de kaldı.. 62.000'den 74.000 e gelişte ben pala'dan 10.000 puan alabildim..:o çünkü bi ara indim trenden..
buradan bi düzeltme kaçınılmaz artık.. spotta ilk düzeltme hedefi 55.600, sonraki hedefi 52.000 civarı.. düzeltme nerede biter bilmiyorum, bildiğim tek gerçek 2007 zirvesi bu yıl içinde geçilecek ve yeni zirveye gidilecek..:)))
-
[quote=Cerphin;224134]spot 2007 zirvesini gördü.. vob ise 74.000 de kaldı.. 62.000'den 74.000 e gelişte ben pala'dan 10.000 puan alabildim..:o çünkü bi ara indim trenden..
buradan bi düzeltme kaçınılmaz artık.. spotta ilk düzeltme hedefi 55.600, sonraki hedefi 52.000 civarı.. düzeltme nerede biter bilmiyorum, bildiğim tek gerçek 2007 zirvesi bu yıl içinde geçilecek ve yeni zirveye gidilecek..:)))[/quote]
74 görmedi kiiii 74 görmedi kiiiiiiiiiii:D
hem sen 75 demiştin ben hatırlıyoruummmmmm ::::::
-
[QUOTE=unlimitted;224139]74 görmedi kiiii 74 görmedi kiiiiiiiiiii:D
hem sen 75 demiştin ben hatırlıyoruummmmmm ::::::[/QUOTE]
evet 75.000 demiştim.. 1000 puan yanıldım özür dilerim..:..:
bankalar zirvelerini geçtiğinde artı makas koyarlar diye düşünerek 75.000 demiştim, ama artı makas atamadılar.. spot zirveyi gördüğü için ben vob'da da hedef vurulmuş sayıyorum ve longları sistem alda olduğu halde kapatıyorum, sistem sat dediği anda shorta geçmek üzere bekliyorum..:)
-
bugun geçmeyor namıssız bi gün :::
-
[quote=Astatin;224130]Nooouuuu....yo yo lo lo[/quote]
Sazan Sistems SHORT'ladı. uüuüuvvww :D
-
73.300 altında benim sistem sat verecek......
walla itaat edecem....al diyene kadar almıyacam.......
-
[QUOTE=boz ayı;224122]sn...jelibon çok önemli bir konuyu gündeme getirmiş....basitçe ne oluyor..
ne olabilir..anlatayım.....çin yuan..ın değerini düşük tutuyor..ulusal çıkarları için...
rekabet gücü..ihraccatt..vs..ABD..de aynı şekilde doların değeri düşük olsun amma
rezerv para niteliğini kaybetmesin istiyor..her iki ülke paralarının değerini düşük tutmaya
kalkınca borsalarda balon oluşumuna gidiliyor....ABD faiz arttırımı sinyali verecek
amma önce çin faizleri arttırsın diyor..çin ulusal çıkarları için buna yanaşmıyor..
erteliyor....amma en sonunda bu baskı ve ekonomik şartlara dayanamayabilir...
özet şudur...ÇİN parası değerlenirse borsalar FED...den faiz arttırımı gelebilir
endişesi yaşayabilir...ve gerçektende FED faiz arttırımı sinyali verebilir.....
bu süreç uzadıkça finansallardaki balon oluşumu devam eder...ne kadar gecikirse
o kadar enerji birikeceğinden....düzeltme maksadını aşabilir...ve aşağı trendi
tetikleyebilir....düzeltme çok sert olur.......
[B]dikkat enerji birikiyor...........[/B][/QUOTE]
Şimdi burada 1 yıl önceden yapılan bir öngörü var, krizin ikinci aşamasının yani reale geçiş aşamasının Çinin Amerikan tahvili satmasından ancak gelebileceği gerçeği.
Ekonomik öngörüler yapıldığı zaman piyasanın kapitalist sisteme göre ileride davranış yapacağından yola çıkarlar tabii sistem buysa.
Halbuki sistem sosyalist ve feodal bir sisteme döndü son süreçte.
Devlet mal aldı.
Peki bu büyük tahvil olayını ve rezrv para olayını biliyor, esasında bunlar birbirini değişik anlarda tehdit ediyorlar.
Yani bu bir nevi soğuk savaş.
Fakat bunun bir kısmında sonuçta hep birliklte bir düşüş yaşandı, tabii bu da kimsenin işine yaramadı.
Eee o zamanda bunlar her türlü anlaşmak zorunda kalıyorlar, real kriz çıkmasın diye.
İşte bütün bu olaylar 1930 krizinden bugünkü durumun farklılığını anlatmakta.
Yani bu krizde devlet müdahalesi var 1930 dan farklı olarak.
Peki bu daha önce olmamışmı? olmuş. O yüzden bunun üzerinde çok durmak yerine,
Otorite likiditeyi çekmeye başladığı zaman mesela 31 martta mortaglarla ilgili olan bir kısmını geri çekti,
İnstitutional traderların önümüzdeki dönemde,
piyasa normal işleyişine geri döndüğünde malın ne kadar arkasında duracağı,
borsaların geleceğinin yönünü çizecektir.
Yani fed ben görevimi yaptım, sıra sizde diyecektir.
Yani normal piyasaya dönüş.
Adamlar sahip çıkarsa kriz en az hasarla hallolmuş olacak, bernanke yıldız olmuş olacak, greenspanden farklı olarak da abartılan bir balon gelmemiş olacak, gelecek teknolojiyle çözülecek.
Sahip çıkmazlarsa, olacak olan engellenemez mantığı çalışmış olacak.
Bu konular derin ve zor, işte bu yüzdende borsa zanaati de ekonomi gibi zor zanaat.
Hele ayı piyasalarında başarı para kazanmak değil para kaybetmeneye çalışmak olmalıdır sebebi ayı piyasaları boğa piyasalarından zordur.
Biliyorum ortalarda sacma cümleler kurdum, umarım anlaşılır.
Jelibon.
-
[quote=Cerphin;224141][COLOR=red]evet 75.000 demiştim.. 1000 puan yanıldım özür dilerim[/COLOR]..:..:
bankalar zirvelerini geçtiğinde artı makas koyarlar diye düşünerek 75.000 demiştim, ama artı makas atamadılar.. spot zirveyi gördüğü için ben vob'da da hedef vurulmuş sayıyorum ve longları sistem alda olduğu halde kapatıyorum, sistem sat dediği anda shorta geçmek üzere bekliyorum..:)[/quote]
ben 11bin puanda 50 puan yanıldım diye arayan var be :D
aha bak yazıyorum, birazdan aste yazar hani 74 olacaktık lem diye :..::..:
-
Ahada Selçuklu bosaajj geçici sat görüntü falla..13:45 de kesinleşecek mi bakalım..üwww
-
[quote=sazan;224145]Sazan Sistems SHORT'ladı. uüuüuvvww :D[/quote]
13:45 de geeelll..geçici bedneki daha..ayem sori ayem so soriii
-
[quote=jelibon;224147]Şimdi burada 1 yıl önceden yapılan bir öngörü var, krizin ikinci aşamasının yani reale geçiş aşamasının Çinin Amerikan tahvili satmasından ancak gelebileceği gerçeği.
Ekonomik öngörüler yapıldığı zaman piyasanın kapitalist sisteme göre ileride davranış yapacağından yola çıkarlar tabii sistem buysa.
Halbuki sistem sosyalist ve feodal bir sisteme döndü son süreçte.
Devlet mal aldı.
Peki bu büyük tahvil olayını ve rezrv para olayını biliyor, esasında bunlar birbirini değişik anlarda tehdit ediyorlar.
Yani bu bir nevi soğuk savaş.
Fakat bunun bir kısmında sonuçta hep birliklte bir düşüş yaşandı, tabii bu da kimsenin işine yaramadı.
Eee o zamanda bunlar her türlü anlaşmak zorunda kalıyorlar, real kriz çıkmasın diye.
İşte bütün bu olaylar 1930 krizinden bugünkü durumun farklılığını anlatmakta.
Yani bu krizde devlet müdahalesi var 1930 dan farklı olarak.
Peki bu daha önce olmamışmı? olmuş. O yüzden bunun üzerinde çok durmak yerine,
Otorite likiditeyi çekmeye başladığı zaman mesela 31 martta mortaglarla ilgili olan bir kısmını geri çekti,
İnstitutional traderların önümüzdeki dönemde,
piyasa normal işleyişine geri döndüğünde malın ne kadar arkasında duracağı,
borsaların geleceğinin yönünü çizecektir.
Yani fed ben görevimi yaptım, sıra sizde diyecektir.
Yani normal piyasaya dönüş.
Adamlar sahip çıkarsa kriz en az hasarla hallolmuş olacak, bernanke yıldız olmuş olacak, greenspanden farklı olarak da abartılan bir balon gelmemiş olacak, gelecek teknolojiyle çözülecek.
Sahip çıkmazlarsa, olacak olan engellenemez mantığı çalışmış olacak.
Bu konular derin ve zor, işte bu yüzdende borsa zanaati de ekonomi gibi zor zanaat.
Hele ayı piyasalarında başarı para kazanmak değil para kaybetmeneye çalışmak olmalıdır sebebi ayı piyasaları boğa piyasalarından zordur.
Biliyorum ortalarda sacma cümleler kurdum, umarım anlaşılır.
Jelibon.[/quote]
çok uzun süredir okuduğum en mantıklı yazı.
(sizin saçma diye niteledikleriniz dahil) her cümlesine katılıyorum.
tebrikler.
-
sn..jelibon işin özeti şudur....serbest piyasa ekonomisi 2008 de bitmiştir...
devletler müdale etmektedir...ister komünizm..ister faşizm deyin...
yeni bir dünya düzeni bu......
bundan dolayı her an her şey olabilir.....