ilk hedef 84400..
[IMG]http://i53.tinypic.com/2e5r5vo.jpg[/IMG]
Printable View
ilk hedef 84400..
[IMG]http://i53.tinypic.com/2e5r5vo.jpg[/IMG]
ortalama 81250 de..
[IMG]http://i56.tinypic.com/anekv7.jpg[/IMG]
Ralli-Eynseync..
Günaydın herkese,
Öncelikle forumun sessiz izleyicilerinden biri olarak çok faydalandığımızı belirtmek isterim.Üstatlara bir sorum olacak. Dünden beri kafayı zorladığım konu, diyorum ki genelde dünya piyasalarında ilk hareket bizim borsada oluyor gibi bir görüntü var. Mesela dün gün içi grafikleri incelediğinizde aşağı gidişten önce ilk yukarı dönen ve yukarı hareketini devam ettiren bizim vadeli piyasamız olmuş. Saat 10.30 da biz yukarı dönmüşüz, tüm endeksler hatta pariteler bile bizden en az 15dk. sonra aşağı harekete son verip yukarı hareket başatmış. Diyorum ki bazen, fdow a yatırım yapıyor olsam, türk vob borsasını kesin izleyip ona göre işlem yapardım.
Merak ettiğim, bu hareket aslında aynı anda oluyor da ekran saatlerinde mi sonra görünüyor(?).
İkincisi, bizim vob dan önce hareket eden, hareketi benzer olan bir borsa veya parite var mı? Belki fx üstatları bu soruları daha kolay yanıtlar. Bir ara hindistan borsasını izliyordum, orda da bu tip benzerikler oluyordu, ama dün baktım biz 10.30 da döndük, onlar 11.45 te dönmüş. Mesela yine aynı şey, hindistan borsası yatırımcısı bizim vob a göre pozisyonunu şekillendirebiliyor, biz hangi borsaya bakarak anlık forecast edebiliriz? Yormlar için şimdiden teşekkürler,
Prechter amca yine televizyona çıkıp Dow 1.000'in altına kadar göçecek demiş...
[URL]http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1601414079&play=1[/URL]
Amcanın her açıklaması Dow'a minimum +500 puan ekliyor ama bu seferki açıklaması daha bi kallavi olmuş, minimum +5.000 gelir bu sefer.. Bizim de 110.000'e kadar yolumuz var gibi... Seans açılsın dün kapanıştan kalan cücük short'ları kapatıp adam gibi long açacam... :)))
[quote=pasha80;293330]
İkincisi, bizim vob dan önce hareket eden, hareketi benzer olan bir borsa veya parite var mı? [/quote]
DAX'la paralel gittiğimiz zamanlarda sadece DAX'a bakarak ufak tırtıklar yapa yapa ciddi kazançlar yaptığım dönemler oldu ama şimdi ne korelasyon kaldı ne birşey. Başka piyasalara bakarak VOB'da oynamanın dezavantajı şu, korelasyon kalktığı anda zarar yazmaya başlıyorsun. Tavsiye etmem, yine de alakamız kalmasa da ekranımdan DAX'ı ayırmam... :)
ehehehehehehhe...ANkaralı Turgut yine çalışmış...Vekiller için parça yapmış...heheheh
[URL]http://www.izlesene.com/video/muzik-kaymak-lazim-ankarali-turgut/2488273[/URL]
[quote=pasha80;293330]Günaydın herkese,
Öncelikle forumun sessiz izleyicilerinden biri olarak çok faydalandığımızı belirtmek isterim.Üstatlara bir sorum olacak. Dünden beri kafayı zorladığım konu, diyorum ki genelde dünya piyasalarında ilk hareket bizim borsada oluyor gibi bir görüntü var. Mesela dün gün içi grafikleri incelediğinizde aşağı gidişten önce ilk yukarı dönen ve yukarı hareketini devam ettiren bizim vadeli piyasamız olmuş. Saat 10.30 da biz yukarı dönmüşüz, tüm endeksler hatta pariteler bile bizden en az 15dk. sonra aşağı harekete son verip yukarı hareket başatmış. Diyorum ki bazen, fdow a yatırım yapıyor olsam, türk vob borsasını kesin izleyip ona göre işlem yapardım.
Merak ettiğim, bu hareket aslında aynı anda oluyor da ekran saatlerinde mi sonra görünüyor(?).
İkincisi, bizim vob dan önce hareket eden, hareketi benzer olan bir borsa veya parite var mı? Belki fx üstatları bu soruları daha kolay yanıtlar. Bir ara hindistan borsasını izliyordum, orda da bu tip benzerikler oluyordu, ama dün baktım biz 10.30 da döndük, onlar 11.45 te dönmüş. Mesela yine aynı şey, hindistan borsası yatırımcısı bizim vob a göre pozisyonunu şekillendirebiliyor, biz hangi borsaya bakarak anlık forecast edebiliriz? Yormlar için şimdiden teşekkürler,[/quote]
hiçbir parite/endeks/meta hareketi sabit olarak önceden bilmez.
her seferinde bir tanesi seçilir, yatırım ona yapılır. sonra vitrin olan kısım kopar gider ki genellikle bu dow olur. dow koptuğunda önceden yatırım yapılmış metalara bakıp her nerede o meta yükselirken hacimler artıyorsa, yani alıcıların karşısında satıcılar da güçlü hale geliyorsa, işte orada hareket duracak (en azından dinlenecek) demektir. yani dağıtım başlamıştır...
sterlin/dolar'ı takip edin. hareketleri 45 dakika/ 1 saat önceden bildiğine sık şahit olurum.
cümleten günaydın patronlar ...
eur/usd .. kanalizasyon ve sayım .... ahanda buyrunuz ...
[IMG]http://ressim.net/a/upload/f42a44ba.png[/IMG]
[IMG]http://ressim.net/a/upload/bf81de97.png[/IMG]
Günaydın arkadaşlar hayırlı işler
vob graflarına küsüm patronlar .. artık ne kanalizasyon yapacam ne ew sayayacam vob graflarında kusura bakmayın üüü:o.... ...
. i am interested in eur/usd ... :D:D:D.
425 şort kavırma sonra 300 epasif alış yazdım.
[QUOTE=Astatin;293345]425 şort kavırma sonra 300 epasif alış yazdım.[/QUOTE]
patron avatarını kim çalmış .. ühühühü .. :D:D:D:D
[quote=Astatin;293345]425 şort kavırma sonra 300 epasif alış yazdım.[/quote]
alışlar gelmedi..emir iptal...ühühühühü..selptros vob analizlerine başlayana kadar ben de boykot ederim bak..olmz patron...patronsuz kanalizasyon kanalizasyonsuz vob olmaz...küserim valla..üühühhü
[quote=unlimitted;293335]hiçbir parite/endeks/meta hareketi sabit olarak önceden bilmez.
her seferinde bir tanesi seçilir, yatırım ona yapılır. sonra vitrin olan kısım kopar gider ki genellikle bu dow olur. dow koptuğunda önceden yatırım yapılmış metalara bakıp her nerede o meta yükselirken hacimler artıyorsa, yani alıcıların karşısında satıcılar da güçlü hale geliyorsa, işte orada hareket duracak (en azından dinlenecek) demektir. yani dağıtım başlamıştır...
sterlin/dolar'ı takip edin. hareketleri 45 dakika/ 1 saat önceden bildiğine sık şahit olurum.[/quote]
Teşekkür ederim.
Ben de sterlin/dolar ı takip ediyorum. Başka değişik pariteler veya göstergeler de araştırıyorum. Yardımlarınız olur, paylaşırsanız çok sevinirim.
[QUOTE=Astatin;293347]alışlar gelmedi..emir iptal...ühühühühü..selptros vob analizlerine başlayana kadar ben de boykot ederim bak..olmz patron...patronsuz kanalizasyon kanalizasyonsuz vob olmaz...küserim valla..üühühhü[/QUOTE]
patron kanalizasyon dopiği beynelminel bi dopik .... her türlü emtianın endeksin ... paritenin . .analizleri olabilir kısıtlama yapmayalım bence ...::::::::::D:D:D...
hissentte yarın vesonrası endeks topiğinin sahibi ulu karahanlıları:) öğleden sora çöküş bekliyomuş.
Ben VOB'u boykot edemeyecem çünkü dünkü çarpılmadan sonra yenilen pehlivan güreşe doymaz moduna geçtim.. :..: Bugünü intikam trading'i günü ilan ettim... Ama 10:00'da toplantı çıktı gene... :mad: 10:00-12:00 arası lütfen yatay piyasa olsun... :)))
[quote=kitaro;293350]hissentte yarın vesonrası endeks topiğinin sahibi ulu karahanlıları:) öğleden sora çöküş bekliyomuş.[/quote]
Çöküş diye diye çökerttiler bizi...:::
82500 ün geçilmesi 85 lerin önünü açtı bence...
yahu selçuklu patron bırak allahaşkına foreks moreksi ne küsmesi abicim sana hiç yakışmıyo küsmek. herkes hata yapar abicim bu borsada sen gördüğüm en iyi tradersın bu vobta zarar kar eşittir. salla gitsin forekse ben defalarca girdim. bizim pala oranın palalarının yanında evliya kalır valla
günaydın.
cümleten bol kazançlar...
[quote=kitaro;293350]hissentte yarın vesonrası endeks topiğinin sahibi ulu karahanlıları:) öğleden sora çöküş bekliyomuş.[/quote]
Herifler bu kadar malı dağıtmadan nereye çöküyormuş? Dün gözümün önüdeki sis perdesi kalktı birden... Sanki 20 derece gözüm bozuktu da lazerle operasyon yaptırmış gibi oldum... Görüyorum... Görüyorum... İş işten geçti ama sonunda görüyorum... :))) Önemli olan bu yanılgılara bir daha düşmemek... Alınan ders her zaman bedeline değerdir...
[QUOTE=kitaro;293353]yahu selçuklu patron bırak allahaşkına foreks moreksi ne küsmesi abicim sana hiç yakışmıyo küsmek. herkes hata yapar abicim bu borsada sen gördüğüm en iyi tradersın bu vobta zarar kar eşittir. salla gitsin forekse ben defalarca girdim. bizim pala oranın palalarının yanında evliya kalır valla[/QUOTE]
yok patron .. forexi sevdim ben... hem gavur parası ... kazanırsam üzülmeyeyim ... :D:D:D
Vade başından soldaki ikilinin maliyete bakın...80 e bassalar sağdaki kısaları yine kurtarmıyor ama adamlar vade sonunda yine karda olur....
[img]http://666kb.com/i/bn2utakqj9jg0v0eq.png[/img]
ya Kitaro hocam KARAHAN ustad yorumlarını genelde orta vd falan yapardı ne o acaba görüşlerini değiştirmeye mi başladı :rolleyes: kısa vd pek yorum yapmazdı ben yıllarca hisse nete üyeyiydim şimdi yüzüne bile bakmıyorum 1-2 yıldır
Geçen hafta sonu akraba ziyaretine gittim.Yaklaşık bir senedir bankalara borç ödüyorlarmış.Evin oğlu tam da bilmiyorlar ama ya forekse ya da voba bulaşmış(Başka türlü o kadar hızlı kazanıp kaybedemez.).İlk önce 130 bin lira kazanmış.Sonra yatırdığına da kaybetmiş.Tekrar bankalardan kredi çekmiş evlerinin arabalarının v.s. üstüne...1 trilyona yakın borç...
Vay anasını dedim bizim kaybettiğimiz devede tüy bile değil..İnsan nasıl bir psiklojide kredi v.s. çekip o kadar para kaybeder ki...
[quote=a.kaya;293360]ya Kitaro hocam KARAHAN ustad yorumlarını genelde orta vd falan yapardı ne o acaba görüşlerini değiştirmeye mi başladı :rolleyes: kısa vd pek yorum yapmazdı ben yıllarca hisse nete üyeyiydim şimdi yüzüne bile bakmıyorum 1-2 yıldır[/quote]
aynen şöyle yazmış
[B]"kişisel düşünceme ,teknik çalışmalarıma ve tecrübelerime göre yarın artı açılırız ardından bugün test ettikleri sert realize çalışmalarına geçerler...realizasyon süreci devam ediyor........."(karahan)[/B]
----------------
---------------
bu arada ben longçu olsaydım böyle realizasyon sürecine can gurban derdim:):)
gunaydın cumleten bol kazanclar...
efg net satısta galıba , fırsat kolluyor elındekıler ıcın ama daha yolu var 860000 gormemız lazım sanıyelık te olsa... buraya kadar ıkına ıkınada olsa zorla da olsa gıdıcez gorunuyor...
[quote=selçuklu;293357]yok patron .. forexi sevdim ben... hem gavur parası ... kazanırsam üzülmeyeyim ... :D:D:D[/quote]
:( :(:o:o:o
[QUOTE=Sekube;293361]Geçen hafta sonu akraba ziyaretine gittim.Yaklaşık bir senedir bankalara borç ödüyorlarmış.Evin oğlu tam da bilmiyorlar ama ya forekse ya da voba bulaşmış(Başka türlü o kadar hızlı kazanıp kaybedemez.).İlk önce 130 bin lira kazanmış.Sonra yatırdığına da kaybetmiş.Tekrar bankalardan kredi çekmiş evlerinin arabalarının v.s. üstüne...1 trilyona yakın borç...
Vay anasını dedim bizim kaybettiğimiz devede tüy bile değil..İnsan nasıl bir psiklojide kredi v.s. çekip o kadar para kaybeder ki...[/QUOTE]
Allah(C.C) yardımcıları olsun insan kaybettikçe dahada hırslanıp kayıbımı geri alayım diye çırpınıyor o pisikoloji ilede hep yanlış kararlar veriyor.
[quote=kitaro;293362]aynen şöyle yazmış
[B]"kişisel düşünceme ,teknik çalışmalarıma ve tecrübelerime göre yarın artı açılırız ardından bugün test ettikleri sert realize çalışmalarına geçerler...realizasyon süreci devam ediyor........."(karahan)[/B]
----------------
---------------
bu arada ben longçu olsaydım böyle realizasyon sürecine can gurban derdim:):)[/quote]
açılış tahmini pek tuttu sayılmaz :)
aşırı iyimserlik hat safhadaydı düzeltme kaçınılmazdı zaten ama bakalım bu düzletme hafif mi olcak yoksa kanlımı olacak .dngyoksa yataya mı girecek göreceğiz
Kapattım tekrar yukarı vurabilirler 800 ü görmedi
83075 ve 82875 uzun denemeleri :)) patlayacak galiba ama olsun 82800 stopploss
zaten ordan sonra sıstemler sat verır gıbı gorunuyor...
gercı 5 dakıkalık gostergeler tepkı yeresıne cok yaklastılar.. her an tekrar bır dusus sonrası zıplayabılırız..
not: yatırım tavsıyesı degıldır kelın ılacı olsa basına surerdı.... .dng.dng.dng.dng
[QUOTE=Kennym;293377]83075 ve 82875 uzun denemeleri :)) patlayacak galiba ama olsun 82800 stopploss
zaten ordan sonra sıstemler sat verır gıbı gorunuyor...
gercı 5 dakıkalık gostergeler tepkı yeresıne cok yaklastılar.. her an tekrar bır dusus sonrası zıplayabılırız..
not: yatırım tavsıyesı degıldır kelın ılacı olsa basına surerdı.... .dng.dng.dng.dng[/QUOTE]
83025 flat ...
sabah EFG - 11 m ytl de ıken dıger fırmalar + da gezınıyordu .. sımdı herkes - de ıken EFG + ya gecmıs ucar burası keske kapatmasaydım uzunları .... sımdı gordum piffff neyse fırsat kollayayım bıraz...
acayip şort isteğim var..demekkii uçacak burası..heheh..
pifff kimse kalmadı galiba... shortlayan ekranı mı kapattı nedir ....
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
[QUOTE=Kennym;293397]pifff kimse kalmadı galiba... shortlayan ekranı mı kapattı nedir ....
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:[/QUOTE]
abi yataya bağlamış vob graf ... bunaltıcı ve sıkıcı .. :D:D:D