-
[quote=nyse-dj;33811]sn hdioxyde sistemin 15 dk ve 60 dk test sonuclari (haziran 1 -agustos 31 ait donem) saatlik super hem az trade hemde kar neredeyse 20.000 puan degilmi. bu testlerde diger raporu goremiyorum onu yapmaya calisinca hem sifir trade cikiyor yani nerede almis nerede satmis gibi olani. birde su profit /loss orani bu nasil bulunuyor.
[IMG]http://img54.imageshack.us/img54/1402/isim6pn1.png[/IMG]
bunun disinda birde soyle birsey var 4.5250 points diyor 1/9-11/9 donemi icin 15 dk da sadece 3 trade yapmis hepsi basarili ama opt 24 ile. ama grafige baktigimizda daha fazla trade oldugu manuel goruluyor bunun sebebi ne olabilir.
ayrica benim testlerde avg.net profit total profit gibi seyler cikmiyor sizin yaptiginza baktimda.[/quote]
nyse sistemin başarısı gayet iyi gözüküyor ama hemen bir düzeltme yapalım.
test dönemin 1 haziran ve 31 ağustos arası ve X30YVADE kullanıyorsun. 30 haziran tarihinde haziran vadeli yani vix0300608 datası kullanırken 1 temmuzda datan bir anda vix0300808 oluyor. Arada vade değişiminden kaynaklanan ve gerçekte var olmayan bir gap var.
Bence testini 1 mayıs - 30 haziran ile 1 temmuz 31 ağustos aralıklarını kullanarak tekrar etmelisin.
diğer rapor dediğin hangisi?
average profit los ekranda görünüyor soldan 6. kolon
herhangi birinin üstüne tıklayarak içine girersen daha detaylı bilgilerde alabilirsin burası özet sayfası
bu arada bu hangi sistem?
-
[quote=nyse-dj;33776]sn teo size sormustum son 15 gundur sizden daha iyi trade eden yok. ama bugun gibi avlandiginiz hic oldumu son 15 gundur demistim. olmamistir. suclu benim.( olurmu demeyin iste gercek test kosla farki pardon reklam karisti) ama ben dedim fodwda satis geliyor bizi aldan sata cevirebilir dedim. degilmi. tam noktada donduk. 12 dk beklesem ayna gibi gorulecekti aslinda. benim amacim stressiz bir alim satim. bu olmaz derseniz. aldiktan sonra 1000 gocmesi sonra donmesi cok iyi degil. cunku o kisimda degerli. daha once yazmistim zaten mayistan islem yaptigim yerlerin tersini alsam bu sonuncu ile tam 120.000 puan ediyor.yanlis degil gercek.
siz ort. kucultmussunuz gene kapanisa yakin kaldiniz.bravo.
+ - degerleri belirledigim seylere gore veriyorum hafta basinda acikladigim gibi sn esaydan da biraz ilham aldim ifade biciminden dolayi ama daha iskelet ama bugun oldukca basarili idi uymasakda.onceki s9 un az gelistirilmis hali aslinda pek farkli degil.
size birsey sordum arada kaynadi noxa analytics urunu hakkinda ne dusunuyorsunuz eger guzel alirim derseniz bende katilirim belki sn hdioxyde de .[/quote]
nyse, noxa'nın help dosyasını indirdim ve okuyorum. Şu ana kadar görebildiğim kadarı ile data üzerinde spectrum analiz yaparak cycle'ları buluyor ve gelecekte de bu cycle'lara göre turning pointleri tahmin ediyor.
Cycle'ların sık sık train edilmesi gerek anladığım kadarı ile. Sonuç olarak train edilmiş data ile geçmişe yönelik müthiş bir performans sergiliyor.
Sana tavsiyem eğer gerçekten bu seti almak istiyorsan onlara bizim dataları gönder ve 1 mayıs 30 haziran arası train edip, 1 temmuz 31 ağustos arası performansı sana göndersinler. Eğer anlamlı bir performans varsa bakalım alalım...
-
[QUOTE=teo;33845]BUrayı anlayamadım, açarmısınız biraz...[/QUOTE]
basti trend olustuktan sonra ad ve momentum trend yonunun terisne hareket ediyorsa en az biri bile yeter o zaman trendi sagligi bozuluyor sonra artacakken mesela artmiyor yatay kaliyor cok artiyor. tama trend olustu artik haydi hoopa yukari kesin yada asagi diye birsey olmuyor. grafiklere bakarsaniz bariz trendde
bile oyle olmadigi bircok durum mevcut.
-
[QUOTE=hdioxyde;33846]nyse sistemin başarısı gayet iyi gözüküyor ama hemen bir düzeltme yapalım.
test dönemin 1 haziran ve 31 ağustos arası ve X30YVADE kullanıyorsun. 30 haziran tarihinde haziran vadeli yani vix0300608 datası kullanırken 1 temmuzda datan bir anda vix0300808 oluyor. Arada vade değişiminden kaynaklanan ve gerçekte var olmayan bir gap var.
Bence testini 1 mayıs - 30 haziran ile 1 temmuz 31 ağustos aralıklarını kullanarak tekrar etmelisin.
diğer rapor dediğin hangisi?
average profit los ekranda görünüyor soldan 6. kolon
herhangi birinin üstüne tıklayarak içine girersen daha detaylı bilgilerde alabilirsin burası özet sayfası
bu arada bu hangi sistem?[/QUOTE]
bu opt li system9 iskeleti uzerine sizin gonderdiginiz raporlama ile yapilanlar.
muhtesem bir sonuc resim yapistirmak zor hemen yazayim.
[B]time: 1/7-31/8 2008 (2 ay)
period: 60 min.[/B]
[CENTER][B]netprofit - trade - trade profit/loss - avg.profit/loss - opt
----------- ----------- ---------------------- ------------------- -------
16.800 - 20 - 11/9 - 7.69 - 12[/B][/CENTER]
en buyuk zararli islem puani 550 ort. zarar puani 225.
en buyuk kar puani 6100 ort. kar puani 1700
bu rastlanti diyenlere [B]en kıl donemlerden biri[/B] mayis haziran yine kar 3.850 puan 11 trade ile 5 karli.
(butun bu islemler tek kontrat ustunden yapilmistir.)
son 2 haftayi yani eylul 1-12 arasi 5850 puan islem sayisi sadece 2/0 yani zararli islem yok.super.
hem cikisi hem dususu biliyor cikista 1500 dususte 4350 kazaniyor.
( bunlarin sahibi zengin olmus diye dusunmeyin o donmelerdeki benim zararim 120.000 puan.)
sn hdioxyde den ne cok sey ogrendim. tesekkurler tekrar.
not: raporlama icin ornegin 1/5 ila 30/6 arasi diyorum out of range cikiyor nedendir.
-
[quote=nyse-dj;33859]bu opt li system9 iskeleti uzerine sizin gonderdiginiz raporlama ile yapilanlar.
muhtesem bir sonuc resim yapistirmak zor hemen yazayim.
[COLOR=DarkRed][B]time: 1/7-31/8 2008 (2 ay)[/B][/COLOR]
period: 60 min.
[CENTER][B]netprofit - trade - trade profit/loss - avg.profit/loss - opt
----------- ----------- ---------------------- ------------------- -------
16.800 - 20 - 11/9 - 7.69 - 12[/B][/CENTER]
not: raporlama icin ornegin 1/5 ila 30/6 arasi diyorum out of range cikiyor nedendir.[/quote]
çünkü testi 1/7 31/8 arasında yapmışsın da o yüzden....
sonuç gayet iyi dediğim dönemlerde mutlaka test etmeli ve karşılaştırmalısın...
-
[QUOTE=hdioxyde;33860]çünkü testi 1/7 31/8 arasında yapmışsın da o yüzden....
sonuç gayet iyi dediğim dönemlerde mutlaka test etmeli ve karşılaştırmalısın...[/QUOTE]
yapiyorum ama yine ayni hata sifir test baslatiyorum out of range diyor 15 dk da hep.
onu siliyorum olmuyor uzerine gelip degistiriyorum yine olmuyor daha ne yapilirki bilmiyorum.
dediginiz kritik donemler icin:
neyse 60 dk liklari yaptim
[B]ocak 16 sina kadar 2775 puan kar: 2 karli /1 zararli toplam 3 islem
subat tamami 4300 puan kar: 4 karli / 2 zararli toplam 6 islem
temmuz15/31 arasi 5950 puan kar: 2 karli / 0 zararli toplam 2 islem[/B] oley.
sonuclar nasil.
-
[quote=nyse-dj;33862]yapiyorum ama yine ayni hata sifir test baslatiyorum out of range diyor 15 dk da hep.
onu siliyorum olmuyor uzerine gelip degistiriyorum yine olmuyor daha ne yapilirki bilmiyorum.
dediginiz kritik donemler icin:
neyse 60 dk liklari yaptim
[B]ocak 16 sina kadar 2775 puan kar: 2 karli /1 zararli toplam 3 islem
subat tamami 4300 puan kar: 4 karli / 2 zararli toplam 6 islem
temmuz15/31 arasi 5950 puan kar: 2 karli / 0 zararli toplam 2 islem[/B] oley.
sonuclar nasil.[/quote]
5 dakika datalarınızın başlangıcı mayıstan öncesine uzanmıyor olabilir. Daha önce buraya yüklediğim 5 dakikalık dataları kullanabilirsiniz.
60 dakika karlılıklar gayet iyi gözüküyor.
Sisteme yaptığınız modifikasyonları paylaşmayı düşünüyor musunuz? Böylece sistem nasıl kurulur ve nasıl iyileştirilir mantığını anlatmak isteyen bu topiğin canlı örneği olmuş olur...
-
sn teo tekrar bakin fdow ile vob 60 dklikta ters korele onun disinda tum periodlarda duz. ilginc ama gercek. siz 60 dkliga bakip aldiginiz icin boyle birsey gerceklesti. herzaman boylemidir tabiki hayir ama ilginc bir tesbit sizinle paylasmak istedim.(laguerre rsi ile baktim ornegin tum periodlarda)
-
çok fazla indicatöre boğulmaya gerek kalmadan basit ama bir o kadarda etkin bir sistem söyleyeyim forum sakinlerine
c>ref(c,-1)*1,01 ise buy (veya short cover)
c<ref(ref(c,-1)*0,99 ise sell (veya long cover)
bu sistemin 60 dakikalıklarda uygulanmasını öneririm, mantığı kısaca kapanış bir önceki barın %1 üzerinde ise AL, kapanış bir önceki barın %1 altında ise SAT şeklindedir. Burada bar kapanışının beklenmesi şarttır. dar alanda kısa paslaşmalar durumunda yani 3 ardışık bar ama close bazında toplamada %1 lik artış azalış yok ise, pozisyonun aleyhine gelişen önceki barların close u referans alınır, yani ms deki prev komutu
bu sistem [B]Bill Williams, [/B][B][I]Profitunity[/I] (Chaos) Trading [I]System[/I][/B] tarafından %3 için geliştirilmiş olup, %1 e göre formülü şöyledir
If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV))
istediğiniz %artış azalışa göre revize edebilirsiniz.
sistem sinyalleri aşağıdadır.
-
[QUOTE=mozkan;33877]çok fazla indicatöre boğulmaya gerek kalmadan basit ama bir o kadarda etkin bir sistem söyleyeyim forum sakinlerine
c>ref(c,-1)*1,01 ise buy (veya short cover)
c<ref(ref(c,-1)*0,99 ise sell (veya long cover)
bu sistemin 60 dakikalıklarda uygulanmasını öneririm, mantığı kısaca kapanış bir önceki barın %1 üzerinde ise AL, kapanış bir önceki barın %1 altında ise SAT şeklindedir. Burada bar kapanışının beklenmesi şarttır. dar alanda kısa paslaşmalar durumunda yani 3 ardışık bar ama close bazında toplamada %1 lik artış azalış yok ise, pozisyonun aleyhine gelişen ilk bar referans alınır, yani ms deki prev komutu
bu sistem [B]Bill Williams, [/B][B][I]Profitunity[/I] (Chaos) Trading [I]System[/I][/B] tarafından %3 için geliştirilmiş olup, %1 e göre formülü şöyledir
If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV))
istediğiniz %artış azalışa göre revize edebilirsiniz.
sistem sinyalleri aşağıdadır.[/QUOTE]
sn mozkan paylasim ve fikir icin cok tesekkurler grafigin ustunde nedir ma mi kaclik. sonuclar gercektne cok iyi. test yapalim bakalim genel performansi nasil
-
[quote=nyse-dj;33878]sn mozkan paylasim ve fikir icin cok tesekkurler grafigin ustunde nedir ma mi kaclik. sonuclar gercektne cok iyi. test yapalim bakalim genel performansi nasil[/quote]
grafiğin üzerindeki budur,
If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV ))
gerisi ms de expert yazımı yani
c> If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV )) ise AL
c<If((C*.99)>PREV,C*.99,If((C*1.01)<PREV,C*1.01,PREV )) ise sat
uyarı: 60 min close bazen 1500-2000 puan volatilite demektir, sabrınız ve margininiz yoksa kullanmayınız.
-
[QUOTE=hdioxyde;33873]5 dakika datalarınızın başlangıcı mayıstan öncesine uzanmıyor olabilir. Daha önce buraya yüklediğim 5 dakikalık dataları kullanabilirsiniz.
60 dakika karlılıklar gayet iyi gözüküyor.
Sisteme yaptığınız modifikasyonları paylaşmayı düşünüyor musunuz? Böylece sistem nasıl kurulur ve nasıl iyileştirilir mantığını anlatmak isteyen bu topiğin canlı örneği olmuş olur...[/QUOTE]
tabiki paylasirim sizden feyz aldik ayni ekolu paylastik siz olmasaydiniz hala ok cikan sistemlere hayran hayran bakacaktim. simdi onlarin ogrenip daha iyisi nasil yapilir noktasina gelip kafa yoruyoruz. sizin ve sn teo nun teorik pratik katkilariniz yerinde oldu.
bastaki sistem9 temeli ayni modifikasyonlar henuz bitmedi ama bari tam yakalama korelasyon kurma entropileri tespit etmeye yonelik bir calisma.
(kafama takilan sorulari cozmeye calisiyorum az bilgim ile ve sizlerin destegi ile)
biraz uzun surebilir.
sayin esay birkac sey soyledi cok yararli oldu aslinda topige uygun katilim olursa daha hizli ilerleriz. neticede biz ky yiz ve birlik olmaliyiz ana topikte millet birbirini yiyor cok yanlis. burada ise huzur ve paylasim var.
aramizda cok degerli kafa patlatmis baska arkadaslarda var ama topiklerdeki seviye onlari etkiliyor bir sinerji cikmiyor. burasida olmasa yandik.
yayinladigim sonuclar yeterlimi eger yeterli ise. bunlar sizin gonderdiginiz test mekanizmasi ile yapilan seyler ana sistem9 un opt versiyonu bildiginiz gibi 15 dk icin uygun opt. 16-17, 60 dk ise 12 opt sayisi bu kadar.
mesela bende topigi bazen fuzuli doldurdum ama aslinda derdimi anlatip paylasip sonuca gitmeye calisiyordum.icinde psikolojik faktorler olsada.