-
[quote=gnome;424300]80 bin 99 bin sadece üç al sat . Kim dayanabilir ???
82.500 - 89.500 (long) +7000
89.500 - 89.600 (short) -100
89.600 - 98.400 (long) +8.800 ( bugün kapanış değeri)
-yapılabiliyormuş .
-efendim marifet değil çok kolaydı .
-kim yaptı , kaç kişi yaptı ?
Tradıng budur . Hergün alıp satmak marifet değildir .
-benim çok paraya ihtiyacım var . Kısa vadede çok puan toplamam lazım . Gün içi al-satlar ile çok daha fazla kazanırım .
Yes baby . Kazanırsın . Ama çok iyi bir planın , iyi bir sistemin , sisteme uyma becerin , disiplinin , soğukkanlılığın kısacası profesyonelliğin olmalı . Ve tabii hep ekran başında olmalısın .
Istatistikler amatör yatırımcının aleyhinedir . Bu oyunun pozitif beklentisi vardır . Sık sık , küçük küçük karlar kazanarak para yapılır. Ama önce üstte yazılanlar gereklidir .[/quote]
Günaydın
Üstad bu sinyallerin geçmişteki yatay piyasada nasıl davrandığını biliyormuyuz ,sizin oluşacak yatay piyasadaki planınız nedir?İnd. altı üstü olursa yatayda short veya long hareketsiz kalmamızımı sağlayacak?
Teşekkürler
-
s.a
pivotum:98425
desteklerim:97850 - 97275 - 96650
dirençlerim:99000 - 99575 - 100125... bence..
-
bugünü saymazsak vade bitimine bir gün var ama makas +1000 gibim :D
-
trendlerin güçlü zamanlarında +1000-2000 puan kadar üste-altta olabiliyor.
-
[quote=aticik;424318]günaydın
üstad bu sinyallerin geçmişteki yatay piyasada nasıl davrandığını biliyormuyuz ,sizin oluşacak yatay piyasadaki planınız nedir?ind. Altı üstü olursa yatayda short veya long hareketsiz kalmamızımı sağlayacak?
Teşekkürler[/quote]
çok doğru söylüyorsunuz .
Yazdıklarımı okuyan insanlar belki bana kızıp hakaret ediyorlar . Içinizde konuşan ses size sadece para kaybettirecektir. Onu dinlemeyiniz . Ben sadece yeni başlayan arkadaşlara bir fikir vermek için yazmaya çalışıyorum . Yoksa diğer arkadaşların çoğu son derece profesyonel insanlar .
Başkasının aklıyla veya tradıng tarzıyla hareket etmek son derece yanıltıcı olabilir , olmayabilirde !
Diğer insanların yazılarından sadece bir fikir edinilebilir , edilmelidir . Bu forumda inanılmaz bilgiler paylaşılıyor istifade edilmeli . Ama iş alım satıma gelince kişisel olmalı .
Belki piyasa yataya girdiğinde ben batacağım ! :(
siz de benim ile birlikte batmayın .
Benim nasıl kimseye saygısızlık etmeden yazı yazma özgürlüğüm varsa sizin de yazılanlara uymama özgürlüğünüz var .
Bu adam şu seviye geçilirse long öneriyor ama bence olmaz sallıyor oradan olsa olsa short denenir demelisiniz . Ama tabii sizde sallamamalısınız .
-
Yatayda çarpılmamak zordur . Disiplinli hareket edilirse ve sinyallere uyulursa zarar etmemek veya çok küçük zararlar ile kurtulmak mümkün . Ama uyulursa !!!
-
[quote=gnome;424338]çok doğru söylüyorsunuz .
Yazdıklarımı okuyan insanlar belki bana kızıp hakaret ediyorlar . Içinizde konuşan ses size sadece para kaybettirecektir. Onu dinlemeyiniz . Ben sadece yeni başlayan arkadaşlara bir fikir vermek için yazmaya çalışıyorum . Yoksa diğer arkadaşların çoğu son derece profesyonel insanlar .
Başkasının aklıyla veya tradıng tarzıyla hareket etmek son derece yanıltıcı olabilir , olmayabilirde !
Diğer insanların yazılarından sadece bir fikir edinilebilir , edilmelidir . Bu forumda inanılmaz bilgiler paylaşılıyor istifade edilmeli . Ama iş alım satıma gelince kişisel olmalı .
Belki piyasa yataya girdiğinde ben batacağım ! :(
siz de benim ile birlikte batmayın .
Benim nasıl kimseye saygısızlık etmeden yazı yazma özgürlüğüm varsa sizin de yazılanlara uymama özgürlüğünüz var .
Bu adam şu seviye geçilirse long öneriyor ama bence olmaz sallıyor oradan olsa olsa short denenir demelisiniz . Ama tabii sizde sallamamalısınız .[/quote]
Üstadım sitem etme yav.Ben bu zamana kadar çok para kaybettim sana bunu söyledim ve bundan sonra senin sinyallerine uyacağım için yatay piyasada senin sinyallerin durumunu nasıl hareket edeceğini öğrenmek istemiştim.Yanlış anlama lütfen.
-
Sistemin yatay piyasada en sık yaptığı hareket . Seni trendde tutmak için fiatlarla arasına bir mesafe koymak zorunda sistem . çok yakın olursa zırt pırt dışarı çıkarsın . çok uzak olursan hapı yutarsın .
Bizimki ne yapıyor . Diyorki 96.000 - 96.500 hareket başladı . Fiat yükseldi , o da yükseldi . Fiatlar 99.000 yükseldi . O 97.500 de bekliyor , altına giderse 1000 puan karı kilitleyecek . 2500 puanda 1000 puan alacak.dikkat ediniz yatay piyasadayız trendde değiliz. Fiatlar 98 - 95 arasında gidip geldi . Biz 10-15 günlük bu piyasada 5000 puan aldık .
Al verdi , gitmedi . En kötü ihtimalle aynı seviyeden sat verir . Efendim 2500 puanda 1000 puan az . Bir kere 97.500 e düşüp sat vereceğini bilmiyoruz . Sabırlı ve sakin olmak zorundayız . 99 binde satsak iyi değil miydi ? Ama sat yoktu . Sinyallere uymazsan büyük trendleri herzaman kaçırırsınız . Uzun trendlerde sık sık realize olur . Paniğe kapılıp hemen satarsan , kaçırırsın . Marifet sıkı sıkı oturmak , ne zaman kadar . Kalkma zamanı gelinceye kadar .
Kalkma zamanı 1 saat sonra da olabilir . 15 gün sonra da olabilir . çok kar etme fırsatını kaçırmayınız . Lütfen unutmayınız
küçük küçük zararlar ; ama büyük büyük karlar . Tek gereken disiplin.
-
[QUOTE=citiwan;424309]takaslar ustadların fazla itibar edilmemesi konusunda üzerinde durduğu noktalar
[IMG]http://i49.tinypic.com/2s67mer.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2ljhyj5.jpg[/IMG][/QUOTE]
sn citiwan;
şu takasları nasıl okumalıyız. biraz açıklama yazamazmısınız?
burada yazın herkes bilgi sahibi olsun. ne biliyorsanız. ilave katkı sağlayacaklar olursa devam ederler . güzel bir konu olur. hem topikte katılım artar.T..C
-
[QUOTE=aticik;424341]Üstadım sitem etme yav.Ben bu zamana kadar çok para kaybettim sana bunu söyledim ve bundan sonra senin sinyallerine uyacağım için yatay piyasada senin sinyallerin durumunu nasıl hareket edeceğini öğrenmek istemiştim.Yanlış anlama lütfen.[/QUOTE]
sitem etmiyorum , olması gerekeni yazmaya çalışıyorum .
-
[QUOTE=Permanent;424310]Herkese hayırlı cumalar.
gnome üstad eğer 99.000 tepe olacaksa, önce tepe oluşumu için buraya bir iki sefer daha uğraması gerekmez mi?[/QUOTE]
5dk ta iki defa vurmuş yetmez mi dersin? :D
-
çok klasik bir görüntü , genelde hep aynı şeyler tekrar eder durur burada .
ilk çöküş barından sonra tepki geldi . çöküş barının tepesine yakın short denenebilirdi . tabii stop da orası belki 100 puan üstü olacaktı .
A-B-C düşüşüne benziyor . short para etti . yalnız shortlamak için çöküş barının en tepesi beklenmez yaklaştıkça az az açılır .
eğer düşüş ilk çöküş barının dibinde biterse yani -C- dalgası başarısız bir dalga olursa yukarı doğru çok sert hareket gelecektir . 98.000 e yaklaştıça shortlar kapatılabilirdi . ne oldu kısa vadeli bir oyun oynandı , tahminin çıktı ödülünü aldın . Artık 500-600 puan neyse . 98 bin altına giderse farklı hesap gerektirir . aldın puanını kapat ekranı git . pazartesi gelir bir 300-400 daha alırsın .