-
Euro Usd Paritesinde 140 Seviyesinden Satış Pozu açabildim 80 Pips bir call opsiyonu almıştım Almıştım Poz hegde amaçlı Pek de gerek yokmuş aslında..:)
Haftalık grafiklerden çizdiğim Ana Up trend Çizgisini test edecek gibi Şu anda Kısa Poz taşımaya devam etmeme rağmen 137-13740 Seviyelerinden O anki Durumlara göre Lon Poz Almayı Planlıyorum.
Bana göre Bu hareket Piyasada ki aşırılığı alacak aslında iyi de oldu Risk İştahının azalması bütün piyasaları düzeltti Ana trend çizgisinden tekrar Long Poz alınabilir
Doların gerçekten değer kazanması için Kendi İçinde Ekonomik verileri İyi Olması gerekir işte geçen hafta gördük ki Abd Henüz bir toparlanma yok Avrupa bölgesinde ki sorunlar sebebi İle Olan USD Değerlenmesi Kalıcı olamaz Gerçekten Değer Kazanması için Dolar tarafından güzel veriler görmeliyiz Diye düşünüyorum
Kısacası Ben 137 ve 13740 Destek seviyelerini önemli olduğunu düşünüyorum zaten ana trend çizgisi ile aynı bölgedeler Kırılması durumunda 134 Destek seviyesini deneyebilir zaten ana trend çizgisinin kırılması Çok sert Hareketlere neden olur heralde Yağmur gibi Yağar :)
ABD Verilerini daha dikkatli takip edelim İyi Sonuçlar çıkar ise Usd nin değerlenmesi daha da sağlamlaşacaktır
-
Şu anda Vadeli piyasalar ekranında Usd Paritesi ve Usd Kağıtları dışında hiç bir şey yeşil değil Her yer KAN Kırmızısı.
-
1.39 seviyesindeki bugünkü EUR/USD opsiyonunun büyüklüğü 500 milyon Euro 1.40 seviyeli, 300 milyon Euro'luk EUR/USD opsiyonu.
Ne kadar doğru bilmiyorum
-
[IMG]http://hizliupload.com/img/59767243286376369328.bmp[/IMG]
Merhaba 14070 Direnç seviyesi ve düzeltme hareketine devam ediyoruz 13960 Seviyesi destek Oldu kısa vadede Düzeltmenin tamamlanmasını bekliyorum ve Satış Pozu açmayı Planlıyorum.141 Üzerinde Kalıcı olursa tekrardan Düşünmem gerekecek.
Kısa Vade İçerisinde Kısa Poz almak İçin beklesem de 137-138 Ana trend Çizgisinden tekrar destek alarak Paritenin Yukarı hareket edeceğini düşünüyorum.
Parite de Düşüşlerin Doların güçlenmesinden kaynaklanan Bir düşüş olmadığı kesin İşsizlik sorunları Dış ticaret açı Son 3 yılın en üst seviyelerin de Ticaret açığı veren bir ülkenin para birimini değerlenmesini isteyeceğini sanmam Abd verilerinin kötü gelmesi Risk İştahının azalması nedeni ile Kısa vadeli Bir Hareket olduğunu düşünüyorum.
Avrupa bölgesinde Euro nun değerlenmesinden rahatsızlık duydukları kesin Büyüme oranının düşeceği tahmin ediliyor ayrıca İhracatta Değerli euro ile Sıkıntı çekiyorlar Sanki bu problemleri Biraz da Büyümesini ve paranın değersizleşmesini istermiş gibi davrandıklarını düşünüyorum.
Sonuç olarak Euro bölgesinde sorunların Kısa Vadede Çözüm bulacağına ve Ana trend destek seviyesinden Alım İçin Fırsatlar olduğuna inanıyorum Aslında bu Aşırı hareket Piyasanın şişkinliğini almak açısından da iyi olacaktır. bu hafta içerisinde 138 Seviyelerini Test edeceğini tahmin ediyorum.
-
Son duruma baktım da Düzltme Hareketi belkide Asya seansında Tamamlanacak Satış Pozu Açmak İçin Pek kullanmasam da Bir limit emri verdim 13950 Sell Stop Olarak 13975 Seviyesi Piyasada fiyatlamaları izlemeden görmeden o an da olup biteni Poz açmayı sevmiyorum ama Kısa Stoplu Bir İşlem olacak. İyi geceler :)
-
[QUOTE=Ozkan;365820]Son duruma baktım da Düzltme Hareketi belkide Asya seansında Tamamlanacak Satış Pozu Açmak İçin Pek kullanmasam da Bir limit emri verdim 13950 Sell Stop Olarak 13975 Seviyesi Piyasada fiyatlamaları izlemeden görmeden o an da olup biteni Poz açmayı sevmiyorum ama Kısa Stoplu Bir İşlem olacak. İyi geceler :)[/QUOTE]
işlem İptal edildi.
-
ASYA Bölgesinden Risk İştahını artıracak veriler açıklandı bu da borsalara Yansıyor Asya iyimserliği bu sabah sürüyor Şu anda Kısa Poz açmak Mantıksız olur.
Eur/Usd paritesinde Uzun Poz için 1470 Direnç seviyesini kırmasını bekliyorum.Düzeltme Hareketi Beklentilerimden daha uzun sürdü.
Fiyatların Pozitif Olması Çin Büyüme verisinin beklentilerden daha iyi olması Fed Toplantılarından sonra Yeniden Bir Tahvil alım programı Yapılacak mı bunlar Konuşuldu Piyasalara Olumlu Yansıyan Haberler.
Ayrıca İrlandanın Kredi notunun İndirilmesi rağmen Fiyatlara hiç bir etkisi olmadı Kötü Haberlerin etkisinin olmadığı ve İyi haberlerin Fiyatlandığı bir Sabah.
-
[IMG]http://hizliupload.com/img/22921726148899282134.bmp[/IMG]
Euro-usd Paritesi Uzun Poz Açtım 14030 Stop seviyesi.
-
[QUOTE=Ozkan;365867][IMG]http://hizliupload.com/img/22921726148899282134.bmp[/IMG]
Euro-usd Paritesi Uzun Poz Açtım 14030 Stop seviyesi.[/QUOTE]
pOZ maliyetine kapattım.
-
Bernanke nin Konuşması Saat 17 De 3. Gevşeme programı hakkında görüşleri önemli Dış ticaret açığı İşsizlik Ekonomi Kötü durumda.
Bernanke Konuşmasından Piyasaların neler çıkaracağını izleyelim Risk Algısı Değişecek mi Tekrar riskten Kaçış yaşanabilir veya Olumlu Bir konuşma sonrasında fiyatlar Yükselebilir Beklemekte Fayda var gibi Fiyat Hareketleri Bernanke sonrasında Hızlanacaktır.Risk İştahını Çinden gelen veriler ile Bugün Olumlu yansıdı Fakat bernanke Korkutabilir Satışlar Hızlanabilir.
Saat 17:00 Düzeltme Hareketi Euro-Usd Tamamlandı mı yoksa Bu bir itki dalgasımı Bernanke sonrasında belli olacak :)
-
Evet Bernanke Kısaca sorunların devam ettiğini ve sorunların devam etmesi durumunda müdahale edeceklerini söyledi bu da piyasalarda zaten asya seansından gelen boğaların ellerini güçlendirdi genel olarak Riskli varlıklar değer kazanacaktır.3. Gevşeme Programından bahsetmese de Dolaylı yollardan bu şekilde devam ederse ekonomi Başlayabileceklerini anlıyorum bundan.
Ben Eur-usd Paritesinde Long Poz açtım Borsalar da değerlenme Devam edecektir.
Bas Bas paraları Yankeelere Bir daha mı geleceksin Fedin başına Şarkısı Armağan ediyorum Bernanke Beye :)
-
Neler Oluyor hayatta ?
[I]Geçen Haftanın Kötü Verileri ile Küresel risk İştahının Etkilenmesi sonucu Borsalar da Ve Pariteler de haftaya Satış Pozları İle başladık Bu gece Çin den gelen büyüme verileri Asyalılar ve daha sonrasında Avrupa da bizleri Risk almaya teşvik etti Bernankenin Deflasyonist Risklerin tekrar ortaya çıkabileceğinden Bahsetmesi de QE3 İhtimalini artırıyor Aslında Konuşmaların da İşsizlik Problemlerinden ve deflasyonist Baskıların Olduğundan bahsetmesi Yarın ve Cuma günü açıklanacak verilere Ve belki de Daha sonraki verilerde hazırlıklı olmamız gerektiği sinyalini veriyor Almanya ve Fransa Enflasyon verileri beklentiler düzeyinde geldi Bu Yarın açıklanacak Eur Bölgesi enflasyon verisinin de beklentiler düzeyinde gelebileceği ihtimalini güçlendirir Ecb nin faiz artırımı İşe yaradığını görebiliriz İleri dönem içerisinde faiz arttırımı beklentilerini azaltacaktır çok önemli bir veri olacak Büyüme Problemleri devam ediyor Endüstriyel Üretim Beklentiler altında 0,1 düzeylerinde Açıklandı Ecb Aylık raporunda Büyüme İle ilgili Sorunları ve Neler yapacaklarını takip edelim Ayrıca Eur bölgesi Ticaret dengesinde Açık Beklentiler üzerinde bile gerçekleşebilir Şimdi bu durumda Eur bölgesi Parasının değerlenmesini İstemiyor Dünya da Yüksek değerli euro ile Ticaret yapamıyorlar açıklar Daha da artmamasını İstiyorlardır Dolar da Güçüzlük devam ederken Euro nasıl değer kaybedecek Ülkelerin Battı Çıktı Haberleri İle değersizleştirmeye çalışmalarına rağmen pek işe yaramadı aslında kısmen yaradı Şu anda ben Altın ve Euro Long Pozisyonlarımı Koruyorum Yarın Neler gösterecek hep beraber göreceğiz Genel Olarak Avrupa tarafından gelecek Her İyi Haber Borsalara ve Paritelere Olumlu Yansıyacağını ve önümüzde ki günlerde Sorunların çözüm bulması durumunda Küresel risk iştahının artacağını düşünüyorum Kur Savaşları devam ediyor :) [/I]