hpy dostum sanırım bizim yukarı hedef iptal kaç gündür diyorum artık işini bitirdiler gibi günlükte endeksin bayağı bi düşüş gelicek gibi:rolleyes:
Printable View
hpy dostum sanırım bizim yukarı hedef iptal kaç gündür diyorum artık işini bitirdiler gibi günlükte endeksin bayağı bi düşüş gelicek gibi:rolleyes:
[quote=a.kaya;275544]hpy dostum sanırım bizim yukarı hedef iptal kaç gündür diyorum artık işini bitirdiler gibi günlükte endeksin bayağı bi düşüş gelicek gibi:rolleyes:[/quote]
Ağbi 77600 geçilmezse RALLİ senaryosu İPTAL.
Şuan 10 Temmuz Senaryomun devrede olduğunu düşünüyorum.
Kısaca aynı fikirdeyiz.Dün de belirtmiştim ayusal düşünmek lazım diye.
Bu hafa geçen haftalarda ortaya koyduğum senaryoların hangisinin devrede olduğunu anlamak için ÖNEMLİ bir haftada olduğumuzu düşünüyorum.
Senaryolarımızın birisi RALLİ den bahsederken diğeri ŞELALE den bahsediyordu.
Şuan her iki senaryoya da uygun şekilde hareketler devam etmekte.Biz hangi senaryonun uygulamada olduğunu anlamak için 77600 ve 74800 rakamlarına dikkat edeceğiz.hangi yöne kırılım olursa o yöne hareket hızlnacak.Şuan için halen TESTERE bandındayız.Bu bantta karda ya da zarardaki pozlar için çok da fazla üzülmeye ya da sevinmeye gerek duymuyorum.
Geçen hafta da belirttiğim şekilde hangi senaryo uygulamada olursa olsun 2010 yıl sonuna kadar 55000-60000v aralığına kadar bir düşüş öngörüm var.Bu durumda gönlüm şuan RALLİ senaryosundan yana.ne kadar yukarıya çıkarsak o kadar yukarıdan short fırsatımız olacak.
77600 ün kırılmasıyla birlikte dirençlerimiz 81xxx,84xxx,87xxx ve 94475 nihai hedef BANA GÖRE.
94475 de yukarıya geçilirse OHA dan başka birşey diyemem ki bu durumu BEKLEMİYORUM.
77600 yukarıya geçtiğinde 81 lerde duraksama olsa bile dönüş olacağını hiç sanmıyorum.
87 ler ise şiir gibi bir direnç.O noktaya değersek te yukarıya hareket devam edecek ve nihai hedefim olan 94475 e gideceğimizi düşünüyorum.
84000 lere gelince 81 den ve 87 den daha önemli bir direnç olarak görüyorum.84000 ler BANA GÖRE tepe olarak kalınabilecek bir nokta.
Yani özetle 77600 üstü ya 84400 ya da 94475 seviyesi 2010 yılı zirvesi olarak kalacak BENCE.
74800 ün aşağıya geçilmesi ise 60000 yolculuğunun başladığının en önemli işareti olacaktır.
Herkese bol kazançlı bir hafta dilerim.
Kısa vadeye gelirsek te pazartesi için 76650 yukarıya geçilmezse 75500 e kadar bir gevşeme, salı günü 77200 direncine dokunup çarşamba son bir aşağı salınım ile 75800 e gerileyip haftayı 77600 ün üstünde kapatacağız diye düşünüyorum.
MUTLAK STOPLOOS rakamı ise 74800.
Vadeli 15 lik
Bir dakikalıklarla başladığımız genişleyen formasyonun 15 dakikalık grafikte son halini yayınlıyorum.76500 stopla long tutulabilir olarak düşünülebilir.Genişleyen üst bandı 80000 civarlarına denk geliyor.
[IMG]http://www.ressim.net/l/upload/80d9fa18.jpg[/IMG]
[quote=hpy;276699]Kısa vadeye gelirsek te pazartesi için 76650 yukarıya geçilmezse 75500 e kadar bir gevşeme, salı günü 77200 direncine dokunup çarşamba son bir aşağı salınım ile 75800 e gerileyip haftayı 77600 ün üstünde kapatacağız diye düşünüyorum.
MUTLAK STOPLOOS rakamı ise 74800.[/quote]
76650 açılış barıyla yukarıya geçtiği için bu senaryo iptal olmuştur.
74800 kırılımıyla ŞELALE senaryosu devreye girmiştir.Hayırlı olsun deyip sene sonuna kadar hedefe gidebilmek için shortlarla arkama yaslanmak isterdim AMA piyasdada her türlü tuzağın olduğunu düşünmek gerekir nve kısalara stop konulmalıdır.74800 üstünde yeniden TESTERE bölgesine gireceğimizi unutmayalım ve stoplarımızı karlı noktalara koyalım.
Şuanki piyasa izlenimim endeksi yeniden TESTERE bölgesine çekecekleri yönünde.
kolay gele hpy....
[quote=saraylı;278249]kolay gele hpy....[/quote]
oooooooo.Saygılar ağbim.Hoş geldin.pek sevindim selamına.çay gayve de söylerdim ama niyetli olabilirsin diye bunu sormuyorum.iFTARDAN SONRA BULUŞALIM ÇAYLAR BENDEN İNŞ.
[quote=hpy;278183]74800 kırılımıyla ŞELALE senaryosu devreye girmiştir.Hayırlı olsun deyip sene sonuna kadar hedefe gidebilmek için shortlarla arkama yaslanmak isterdim AMA piyasdada her türlü tuzağın olduğunu düşünmek gerekir nve kısalara stop konulmalıdır.74800 üstünde yeniden TESTERE bölgesine gireceğimizi unutmayalım ve stoplarımızı karlı noktalara koyalım.[/quote]
10 temmuz da yazdığım ŞELALE senaryosu devrede ama ben dikkat çekmek istiyorum ki 72800 altına gerilemeyen vob yeni tepe potansiyeli taşır şekilde bir senaryo oluştu kafamda.
Bu nedenle short olan kardeşlerimin risklerini minimize etmesinde yarar var.Long olan açmak isteyen dostlar da yakın stopla long tutabilirler.
Bu düşüş bana öyle birşeyler fısıldadı ki çok iyi oldu gerçekten.Bugün 73300 den aldığım longlar iyi iş çıkaracak bence.RALLİ senaryom yeniden gündeme gelebilir ama RALLİ şeklinde değil de mini ralliler ve mini çöküşler şeklinde.İzleyelim bakalım bugünlük.neler olacak.