-
[QUOTE=VOBiX;115005]iyi de bu formül de bir sorun var gibi geldi bana. neden ?
STOCHMOMENTUM(5,3,3) Syi kesince diyor.
S ne burada?
MSdeki S simple ın kısaltılmışı hareketli ortlamalarda hareketli ortlamanın basit hareketli ortlama olduğunu hesaplıyor. Bu S yerine başka bişey konmalı.[/QUOTE]
yanlış yazmışım o ''s'' ''c'' olacak..:)
-
[QUOTE=jerfin;115126]yanlış yazmışım o ''s'' ''c'' olacak..:)[/QUOTE]
Tamam şimdi oldu C yani Close=kapanış değeri olacak.[IMG]http://finans.ekibi.net/forum/images/smilies/iyi.gif[/IMG]
-
[QUOTE=jerfin;113876]buna benzer basit ve güzel bir sistem... geliştirilebilir..
karmaşık ve mükemmel sistemler aramaktansa bazen en basit sistemler en güzel kazançları verebiliyor..:)
AL : Cross(STOCHMOMENTUM(5,3,3),C)
SAT: Cross(C,STOCHMOMENTUM(5,3,3))[/QUOTE]
[IMG]http://i43.tinypic.com/mjtu83.png[/IMG]
[IMG]http://i43.tinypic.com/122ozz9.png[/IMG]
İşlem sayısı çok ama geliştirilebilir.
2009 Yılbaşından bu yana 5 ayda toplam 979 işlemde 14,800 puan
2008 Yılbaşından bu yana 17 ayda toplam 2,663 işlemde 99,675 puan ediyor.
-
matriks yada metastock formül dilinde, hareketli ortalama kesişimlerini formüle ederken hep basit ortalama olarak mı alıyor.. yoksa üssel, ağr. ortalama v.s. olarak ayrılabiliyor mu..:)
mesele iki ortalama kesişimini formüle ederken Cross(MOV(c,9,s),MOV(c,18,s)) gibi bir ort. kesişim formülü yazdığımızda bu 9 ve 18 ort. değerleri basit hareketli ortalama mı oluyor..
yada formül içinde ortalamaları kullanmak anlamsız mı.. fiyat üzerine at 2 ortalama ve gör grafikte kesişimleri dimi ya.:..::..:
-
[QUOTE=jerfin;115255]matriks yada metastock formül dilinde, hareketli ortalama kesişimlerini formüle ederken hep basit ortalama olarak mı alıyor.. yoksa üssel, ağr. ortalama v.s. olarak ayrılabiliyor mu..:)
mesele iki ortalama kesişimini formüle ederken Cross(MOV(c,9,s),MOV(c,18,s)) gibi bir ort. kesişim formülü yazdığımızda bu 9 ve 18 ort. değerleri basit hareketli ortalama mı oluyor..
yada formül içinde ortalamaları kullanmak anlamsız mı.. fiyat üzerine at 2 ortalama ve gör grafikte kesişimleri dimi ya.:..::..:[/QUOTE]
MOV(c,9,[COLOR="Blue"][B]s[/B][/COLOR])
Mavi yerde
S yazarsa Basit ortalama
E yazarsa Üstel ortalama
W yazarsa Ağırlıklı ortalama
T yazarsa üçgengel ortalama
oluyor.
Sadece hareketli ortalama kesişimlerine bakacaksanız grafikten bakmak daha rahat en azından kesmye yaklaşıp yaklaşmadıklaırnı da görmüş olursunuz.
-
arkadaşlar slm arkadaşlar elinde imkb 30 imkb 100 veya imkb mali endeks , metastock 5 dk 2008 yılı verileri olan arkadaşlar var mı varsa bunları gönderebilir mi
-
[QUOTE=kaanyatirim;115359]arkadaşlar slm arkadaşlar elinde imkb 30 imkb 100 veya imkb mali endeks , metastock 5 dk 2008 yılı verileri olan arkadaşlar var mı varsa bunları gönderebilir mi[/QUOTE]
VOB var sadece başka yok.
-
vobix ilgilendiğin için tşkler eğer eline imkb mali endeks 5dk veya diğer imkb100,30 2008 yılı verileri geçerse bana iletirsen cok sevinirim
-
[QUOTE=abka;120140]
...............................
[/QUOTE]
Bunu buraya alalım...
-
Formülün bir parantezi eksikti fazlaydı, hangi parantez hangi blokundu derdindne kurtulmak için, en bilinen, yazılıma/koda "outlining" yöntemine başvurulabilir...ekteki gibi...Doğrudan forum mesajının içine yazdığında hepsini satırbaşındna başlattığı için ek yaptım..
[IMG]http://i41.tinypic.com/xul2e.jpg[/IMG]
-
Eksik olunca eksik olanı MS söylüyor. Pişşşttt, parantezi kapamayı unuttun, virgül eskik, bu data böyle olmaz bir şeyler daha yaz anlaşalım diyor. Tabi sendeki bir bakış açısı php kodlamaları gibi olmuş.
-
[quote=VOBiX;120512]Eksik olunca eksik olanı MS söylüyor. Pişşşttt, parantezi kapamayı unuttun, virgül eskik, bu data böyle olmaz bir şeyler daha yaz anlaşalım diyor. Tabi sendeki bir bakış açısı php kodlamaları gibi olmuş.[/quote]
1) valla MS i bilmem ama MTX sadece parantea hatası olduğunu söylüyor, nerede olduğunu söylemiyor
2)başkasının yazdığı bir kodu çözerken bu şekilde düzenlemek, kodu anlamak açısından çok faydalı..., kim kimi krosluyor, kimin IF i kimin cebinde, barsince den bu yana kim kimle naaptı falan.......
pışşşşşşşşşştttttt