daha once uyarladigimiz ravinin sekli (gunlukte ozellikle) adx'e cok benziyor (bazi kucuk farklar disinda) daha iyisi sizin gecen gun yaptiginiz bipolar adx bu 0 eksenli oldugu icin daha rahat anlasiliyor.
Printable View
daha once uyarladigimiz ravinin sekli (gunlukte ozellikle) adx'e cok benziyor (bazi kucuk farklar disinda) daha iyisi sizin gecen gun yaptiginiz bipolar adx bu 0 eksenli oldugu icin daha rahat anlasiliyor.
[quote=teo;23302]
[URL]ftp://212.175.105.21/ThesecretoftradingsuccessCOMMITMENTbyVanK.Tharp,Ph.D.pdf[/URL][/quote]
Makale güzel...
Teşekkürler.
[QUOTE=nyse-dj;24045]daha once uyarladigimiz ravinin sekli (gunlukte ozellikle) adx'e cok benziyor (bazi kucuk farklar disinda) daha iyisi sizin gecen gun yaptiginiz bipolar adx bu 0 eksenli oldugu icin daha rahat anlasiliyor.[/QUOTE]
aman dikkat ravi sıfır eksenınde çalışmaz, +3 bolgesını gecınce trend vardır demektır, Sıfırla hıc alakası yok, 15 bolgesıde +1 dır...
Parabolic Stop yöntemi ile ilgili güzel bir döküman,
SAyın Oğuz için...
[url]ftp://212.175.105.21/ParabolicstopreversalbyPeterAan.pdf[/url]
[QUOTE=teo;24159]Parabolic Stop yöntemi ile ilgili güzel bir döküman,
SAyın Oğuz için...
[url]ftp://212.175.105.21/ParabolicstopreversalbyPeterAan.pdf[/url][/QUOTE]
teo abi bu son yolladıgın dökümanda AF(acceleration factor) var.yanlış anladıysam düzelt burdaki yöntem parabolic indicatoruyle kullanılması içinmi ? parabolic indicatorune baktıgımızda vadeli şuan alda görünüyor..ama bunu bu dokumandaki yazılanla ilişkilendiremedim ?
[QUOTE=furkan;24160]teo abi bu son yolladıgın dökümanda AF(acceleration factor) var.yanlış anladıysam düzelt burdaki yöntem parabolic indicatoruyle kullanılması içinmi ? parabolic indicatorune baktıgımızda vadeli şuan alda görünüyor..ama bunu bu dokumandaki yazılanla ilişkilendiremedim ?[/QUOTE]
sn teo dokumanlar icin her zaman mutesekkiriz. bir soru belgeyle ilintili olarak.
bir trendde cogu kez ters yonde bir psar goruluyor ortada veya sonra bu durumda eger ortada ise stop olmaktan kendimizi nasil koruruz. neyi referans alabiliriz.
ornek 20 mayis trendi 22/5 tersine bir psar olusuyor.(saatlik)
sn hdioxyde gecen gonderdiginiz dokumandaki 20 gunluk hhv degeri 5 gunluk llv degeri ile islem yapmaktan bahsediyordu bu konuda sizin ve sn teo fikirleriniz nedir.
bu nasil uygulanir.
[quote=nyse-dj;24199]sn hdioxyde gecen gonderdiginiz dokumandaki 20 gunluk hhv degeri 5 gunluk llv degeri ile islem yapmaktan bahsediyordu bu konuda sizin ve sn teo fikirleriniz nedir.
bu nasil uygulanir.[/quote]
hangi doküman hatırlayamadım...
[quote=nyse-dj;24162]sn teo dokumanlar icin her zaman mutesekkiriz. bir soru belgeyle ilintili olarak.
bir trendde cogu kez ters yonde bir psar goruluyor ortada veya sonra bu durumda eger ortada ise stop olmaktan kendimizi nasil koruruz. neyi referans alabiliriz.
ornek 20 mayis trendi 22/5 tersine bir psar olusuyor.(saatlik)[/quote]
Metastock ve Matriks içerisinde buluna SAR dönüş noktaları için her barın High ve Low noktalarını alıyor.
Sadece Close değerine bakan psar için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Bu formüldeki psar close değeri psar'a değene kadar yön değiştirmemekte, dolayısıyla daha az sinyal vermektedir.
Formül içinde geçen "Close" terimini değiştirerek başka göstergelere de uygulayabilirsiniz.
Mesela Close yerine MACD() yazarsanız ve macd ile aynı pencereye sürükleyip bırakırsanız MACD için psar noktaları elde edebilirsiniz.
Formül:
---------------------------
step:=input("step",.005,.05,.02);
maxx:=input("max",.05,.5,.2);
ExtFml( "Forum.CSAR",Close,step,max)
-------------------------------------
Bu formülün çalışması için bu topiğin ilk sayfasında göndermiş olduğum external function dll zip dosyası içindeki forum.dll dosyasının yüklenmiş olması gerekmektedir.
Sevgiler
[QUOTE=hdioxyde;24230]hangi doküman hatırlayamadım...[/QUOTE]
beyond technical analysis'de orada birkac madde var idi 65 sma-3cc, 20_hhv-5_llv gibi.bunlari kastedmistim.
[quote=nyse-dj;24245]beyond technical analysis'de orada birkac madde var idi 65 sma-3cc, 20_hhv-5_llv gibi.bunlari kastedmistim.[/quote]
Bunlardan birincisi yani 65 sma 3cc klasik bir trend trading sistemi. Chande'nin kitabındaki hisseler için günlük alım satım için. 65 gün 13X5 günden bir çeyrek yıla denk gelecek şekilde seçilmiş. Şüphe yok ki VOB'a uyarlanabilir. Mesela 460 dakika süren bir gün için 5 dakikalık grafikte 92 sma üzerinde ya da altında 3 kapanış olarak alınabilir. Ancak bizim volatilitemizi düşündüğümüzde çok verimli olacağını sanmıyorum.
Diğeri ise price channel'a dayali bir sistem. Bence üstünde çalışılsa verim alınabilir. Chande'nin birebir sisteminden değil de Price Channel'dan türetilecek bir sistemden bahsediyorum...
Chande'ninki yani kısaca 20 günün en yükseğini son 7 gün içinde yapmış bir hisseyi son 5 günün en düşüğünden almak kısmı, break out sonrası hızla uçan vadelide son 5 barın en düşüğü kırlım noktası bir kaç bin puan ötede olabilir.
Onun yerine şöyle bir şey denenebilir. Yıllar önce buna benzer bir sistemi hisse alım satımında kullanıyordum. Sisteme cuk oturan bazı senetler vardı...
Bu sistemin fikir babası hissenetten Bora Kızılırmak'tır. Herhalde bir 10 sene geçmiştir üstünden.
Kurallar şu şekildeydi:
[LIST][*]Son 20 (senetten senede değişiyordu, yanlış hatırlamıyorsam 18 kullanıyordum) barın en yükseğinin 1 kademe üstüne limit alım emri ver. Long pozisyonda son 5 barın en düşüğünü görünce flat...[*]Gene son 20 barın en düşüğünün 1 kademe altına short emri gir. Pozisyon taşırken son 5 barın en yükseği görüldüğünde flat.[/LIST]
bir test etmek gerek...Hatta optimize etmek..
13/8 deniyorum gayet iyi calisiyor erken sokup tam yerinde cikartiyor bana gore. ama tek kotu noktasi ve kafami kurcalayan sn .teo nun dedigi ussten gidenler yalancidir. bu haliyle 8 oldugu icin cogu kez ustten gidiyor ama trend baslarinda ortadan da basliyor.ornek bugun 5 dklikta 12.30/14.00 arasi. birde su var dik cikarken devam edermi etmezmi sorusunu yada teyidini nasil aliriz sorusunun cevabi bence dx de gizli eger bu ustten geliyorsa adx kesmek uzere buradan analadimg dik bile olsa orada kirilacagi oluyor. sizde bakin ustad sizsiniz.