yelpaze bu gün 105674 ten ilk başlar,...dün 105626 idi,..
dün yine burada saatlik verdik bir rakam ve ö/s yukarı hareket bu saatliği geçemedi,..
105700 dü, systemin saatliği,..
Printable View
yelpaze bu gün 105674 ten ilk başlar,...dün 105626 idi,..
dün yine burada saatlik verdik bir rakam ve ö/s yukarı hareket bu saatliği geçemedi,..
105700 dü, systemin saatliği,..
saatlik yine aynı, 105700, yelpaze 105674 , fark tek kademe,
macör 106600,...şubat dediğimiz gibi,...yukarıda oynak,...
eski vade geçerli bence,...
öyleyse short stop ilk bu rakmda 105700 de,..106600 macöre stop kalmamalı,..geç kalınabilir mansında
stop düşünen short 105700 de atacak stobunu,..
bu stop yere olana kadarda short tutulmalı zira macör baskı 106600 den kurulu,..
ama bademcikler 105700 de,..
[quote=sszul;484289]faizlerde değişim olmassa
1, senaryo dolar şağı bist yukarı..
2. senaryo dolar az aşağı sonra dünkü veri paniği 16:30 açılış ve tatile çıkış öncesi bist sat usd al pazartesiyi bekle
siz ne dersiniz????
faizler değişeyecek gibi ...sonuçları ne olabilir .en azında fikir jinastiği olur[/quote]
burada dedik,
sp boğasına usd değerli olak zorunda , dedikki, düşen usd ye çıkan sp külliyen yalan,
usd de iki türlü değerlenme var,..
1.yükselen sp yükselen usd ister, yoksa altı boş kalır,..yani ii amerikan verileri, madem iiler, bunun parasının değerini artıramıyorsa sp ne ...ime yükseliyor, bu birinci şık,
2. 1.madde yalansa sp deki düşüş usd yükselterek gold bloke edecek,
dolayısı ile bu iki maddede de yükseliş var, öle de , bölede,....
digger şık,
3. madem faiz artıramıyorsun ortadoğu merkezli siyasete ve yine bu siyasetin devamında olan rusya krizine sıkıştın,
öyleyse yükselişi tertipleyebilen için yada devam ettirebilmen için kasıtlı olarak usd yi aşağı basmalısın, basabilirmisin evt senin paran bol bol bu tezgahı yapabilirsin, kaldıki altında bile yapıyor ve hali hazırda sp düşmeden once goldu o gün aşağı basıyorlar,..
bu bölüm de mesela bunu yapmadığı zamn ve tryi alttan tezgah altı besleyemiyorsa burada iktidar topu atar, zaten sabıkası bir hayli fazla,...
e şimdi senin o.doğu merkezli siyasetin varsa ve büyük balık peşinde isen,
kendi piysanı bir şekilde ayakta tutmalısınki buda glbal faizleri ve çalkantıları önleyebilsin, böylece müttefiklerin sana biat etsinler,
yani şu olmuyor, fed kararı ben faizi artırmıyorum,
ee ne olmuş, banana dimi,..öle deyil bunu dedikten sonrada arkasına geçip bu işin sürünü dağılmadan tutacaksın,
mesele faizler veya usd alır başını giderse tr deki hükümet dikiş atabilirmi, hayır,..
bne böyle bakarım işe,
gerisi cacık,
yazdık bunu tr düşene kadar sp askıda kalacak dedik, tyr düşmek üzere,
son okul atakları , osmanlıcılık, çözülme süreçleri v.s dolu dizginde gidildiğini gösteriyor ve gelecek seçimde anayasa düşecek, sözleşme dağıldımı geriye hiç bir şey kalmıyor,
ve sp olarak sen bunu kendini 600, 700 puvan yukarıda tutarak sağlamış olacaksın,
bu tarihte ilk olacak,..dünya tarihinde,...
inşallah tr halkı uyanacak ve buna dur diyecek, ümidimizi kaybetmedik daha,..
bzi uyndık ve yazıyoruz ancak halkımız bundan anlamaz, fakat ceplerini ii bilirler,..genelde duygularını cepleri üzerinden sokağa dökerler,
işte orada bahsettiğim sp nin kendini askıda tutuşu, yetmediği yerde o_para tezgahları halkımızın önünde bir set çekiyor, tabi shortların önünede,..
şunu dedik sıkışan ülke rusya deil, tr,..sıkıştırılan da rusya deil, tr,..
bakın rusya k.koreyi çağırdı misafir olarak dünyanın afaroz ettiği bu lideri ağırlayacak, özgür bağımsız ülke bunu yapar, başkası yapamaz,...
ayrıca çin rusyaya yardıma hazır olduğunu beyan etti, yine özgür bir ülke bu beyanatı yapar, başkası değil,
fakat üst akıl arayıpta bir türlü bulamayanlar kendine beşerden düşman yaparlar, sonrada şaşarlar,
ne demişler beşerde şaşarda,..
dolaysı ile yine geçmiş yazılarda dedik rusya tr yi flu görür, şu demek tr kendini savunamassa rusya savunur, elbet tr yi değil, tr etkilenmesi üzerinden doğacak hak ve menfaatlerini,
işte bu savunmada,...yani abd ve müttefiklerinin suriye saldırısına karşı yaptığı savunmada rusya tr ninde sorumluluğunu aldı,
bodrumda yatlarda esed ağırlayan tr birden aniden esed düşmanı olarak bu sorumluluğu rusyaya vermedi, bloke etti ..zaten super natodan bunun tersi beklenemzdi,..
ukrayna olayına hep dedik bunun misillemesi diye,..bu misilleme ile rusya kendi lokaline mecrasına çekilmeye çalışılıyor, burada ikinci factor ise k.karadeniz petrol ve d.gaz savaşı,..
[B][I]işte biz bu durumu tr rusya ayrıştırması olarak özetledik,[/I][/B]
[B][I]dolaysı ile bu denklemde tr şu an [COLOR=red]belli bir süreliğine[/COLOR] en mutlu ülke, ve bu mutluluk, yani global çaresizliğin ürettiği bu denklem burada üst akıl arama aymazlığına kadar vardı yani mutluluk had safhada,[/I][/B]
oysa bunu arayan 12 sene once ilk buna başlardı,..konusuna üst akıldan başlardı, ama özelleştirmelerle paşalar gibi satarak başladılar,...
şimdi bu global denklemin ürettiği bu mutlu ve ferah ülkede,...sp düşüşüne bel bağladık,
biliyoruzki sp düşşse dahi el altı fonlama buradan eksik olmayacak,..
tr siyaseti ile kendini yakmaya devam edecek,...bu da para edecek
şimdi bu tür yazılar en az teşekkür alan yazılar artık,
ama biliyoruzki korkunun ecele faydası yok,
zamn olarak buradayız,...ya korkacaz yok olacaz,..yada bu korkuyu yenip var olacaz,..
so sorry,..
yabancılar yokken ve piyasa sakinken bir ekonomi dışı yazı yazayım dedim
kayıtta kalsın
mısır
suriye
suudi arabistan
özelliklede 2015 türkiye için zorlu olacak
şimdi başlayayım yazmaya
2015 YILI ORTADOĞUDA BEKLENTİLERİM
---hüsnü mübarek avrupa ya kaçacak ve mısırın süveys kanalını korumak bahanesiyle abd ve nato nun girmesi için mısırı zor durumda bırakacak oluşumlara ve isteklere girecek([COLOR=red]malvarlığını isteyebilir[/COLOR])
----mısır tekrar iç savaş yaşayacak ve ordu bölünecek
---- 24 temmuz 2015 esad devrilecek yerine abd yandaşı biri gelecek ve gerçek savaş başlayacak
----kral abdullah ölecek ve 24 ekim 2015 tarihinde suudi arabistan hac tan sonra karışacak
bunlar sırasıyla olmasını beklediğim 2015 olayları
önce mısır dan başlayacak.biliyorsunuz mübarek serbest kaldı ve avrupaya gitti haberi gelirse hazırlıklı olalım diğer durumlara
yada sormayacaz usd ne olur faiz ne olur,
zira sorduğumuzda bu konular ister istemz gündem,..
zira fedin sahipleri belli ve bu adamlar 1600 yıllarından beri boş outran adamlar deil,
fed sorunu hiç bir zamn ekonomik olamaz,
zira global varlık sistemini oturp matbaasında basıyor,
fed kararları hep siyasidir,..
bu kadar basit,...
son siyaseti 2003 körfez savaşı öncesinde sahneledi,
sıkışan iki ülke tr ve rusya idi o dönemde,
1998 rusya moratoryomu, 2000 kasım ve 2001 şubat krizleri tr,
bu şimdi bunun devamı ve sıkışanlar yine bu iki ülke,
işte tam bu aşamada biz bir farkla bu sıkıştırmadan ayrılıyoruz,
tr rusya ayrıştırması,...
geçmişte teğetler olarak yaşadık bu ayrışmayı,
1.teğet , 2.teğet, 3 ten sonar saymayı bıraktık,
bu teğetler gitti gide gide 17 aralığa dayandı,
rüşvet ve yolsuzluğa,..
[quote=indregandi;484303]şimdi bu tür yazılar en az teşekkür alan yazılar artık,
zamn olarak buradayız,...ya korkacaz yok olacaz,..yada bu korkuyu yenip var olacaz,..
so sorry,..[/quote]
İndregandi hocam...bu yazılar benim için çok önemli ve değerli yazılar...
makro analiz konusunda bu tür yazıları ben hiç bir gazetede ve köşe yazarlarında okuyamıyorum...sizin bu yazılarınızın hepsi bir ders..
emekleriniz için çok teşekkürler...:)))
daha öncede demiştim..foruma yazı yazmak suya yazı yazmak gibidir...
hocam bu notları kitaplaştırmayı düşünürmüsünüz...çok iyi olur bence...
şimdi geldik türkiyeye.öncelikle bir konuya açıklık getireyim.
bu yazdıklarım her hangi bir ideoloji kaynaklı tek taraflı düşünce ve sentez değildir
şimdi 1900 yılından sonra devrilen devlet büyüklerine ve devrilişi biçimine bakalım ve günümüze yorumlayalım
1-- abdulhamit han
topçu kışlasında tertiplenen ve 31 mart vakası olarak tarihe geçen olaydan sonra tahttan indirilmişti
uyarlayalım
topçu kışlası şimdiki gezi parkıdır.gezi kalkışmasıyla abdulhamit hanı devirdikleri gibi olacak sandılar ve geri tepti
2--- adnan menderes
yolsuzluk operasyonları.
uçak dolusu altınla yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı
dönemin hükümetindeki bir bürotratın evinde 4.5 miltyon tl para bulundu
uyarlayalım
tayyip malezyadan sığınma talep etti.isviçre bankalarında milyarlarca lira parası var
süleyman aslanın evinde 4 milyon dolar para bulundu
3---turgut özal
partisi karıştırıldı ,cumhurbaşkanı oldu ve zihirlendi
uyarlayalım
parti karıştırılmak istendi istifalar oldu,cumhurbaşkanı seçildi ,zehirlenirmi bence o kadar saf değiller
4---necmettin erbakan
28 şubat post modern darbesiyle devrildi.dönemin genelkurmay başkanının bile haberi yoktu.kudretli paşalar gerçekleştirdi ve genel kurmay başkanıda sesini çıkarmadı
uyarlayalım
şimdiye kadar uygulanan 3 yöntemde tutmadı.4 .yöntem olan darbe ise bence olası ama genel bir konsensüsle değil TALAT AYDEMİR veya kudretli bir kaç paşanın girişimiyle olabilir
bunuda şöyle yorumluoyrum
yakalama kararı çıkartılan fethullah gülenin iadesinin olabilirliği gündeme düştüğünde ona bağlı olanlar böyle bir girişime kalkabilirler
veya 17-25 aralık operasyonlarını emniyet ve yargı içerisinde bir grup ki geneli kapsamadığı herkesin genel fikridir olmuş olabilir
yani o zaman asker şimdi polis ve yargı olmuş olabilir.böylece 4 .şıkta bitmiş olabilir veya diğer tahminimiz bakalım olacakmı çümkü bu grubun kullanmadığı bir tek orası kaldı ki içinde o gruba dahil olanları ve gönül verenleri sağır sultan bile biliyor
muhtemel iade tarihi nisan 2015 olur gibi ki yazışmalar bürüokrasi falan filan bunu gösteriyor
demekki çok dikkali olmalıyız
bunları sadece geçmişteki olmuş olan olaylardan çıkardığım ve uyarladığım düşüncelerimdir
yaşayıp göreceğiz bakalım
ama bir şeyi iyi biliyorum amerika ve dax endekleri tepelerde geziyor hadi size 1-2 ay daha ondan sonrası zaten ekonomik olarak tehlikeli
acab diyorum bu kırılmayı siyasetmi tetikleyecek
bol kazançlar
piyasa sakin olunca sesli düşüneyim dedim
[quote=indregandi;484303]şimdi bu tür yazılar en az teşekkür alan yazılar artık,
so sorry,..[/quote]
yazılarınız arasında en çok sevdiğim bu analiz yazılarınız. özellikle son 1 senedir sizin bu türden yazılarınızı kopyalayıp Word dosyasına yapıştırıyorum bana arşiv olsun diye.
Geçen hafta St.Petersburg daydım, ülleknin hiç bir yerinde usd veya Euro kabul edilmüyor satıcılar arasında ancak ilginçtir elimizde ruble kalmadığı durumlarda usd veya Euro uzatıyorduk, kabul etmiyorlardı, TL uzatınca kabul ediyorlardı.
Rus halkı da bu savaşa karşı milliyetçi duygularla sanki kenetlenmiş durumda.
Hocam herşey bir yana, " çok güzel bir ırk, hele St.Petersburg halkı"
[quote=albica;484307]İndregandi hocam...bu yazılar benim için çok önemli ve değerli yazılar...
makro analiz konusunda bu tür yazıları ben hiç bir gazetede ve köşe yazarlarında okuyamıyorum...sizin bu yazılarınızın hepsi bir ders..
emekleriniz için çok teşekkürler...:)))
daha öncede demiştim..foruma yazı yazmak suya yazı yazmak gibidir...
hocam bu notları kitaplaştırmayı düşünürmüsünüz...çok iyi olur bence...[/quote]
kitap yazılır elbet ancak belgelendirme ve arşiv ister,
bizimki sadece sezinlemedir,..sezginin üretimidir,..
naçizadedir,..
benim özelliğim şu,..bu yazmayı sağdan soldan yapmıyorum, bir link tıklama v.s yok bende, ara sıra haber dinlerim, çok okuyan biri deilim ancak bunun yanı sra gözlem yönüm oldukça kuvvetlidir,..
bir hipotezle çoğu zamn bir sonuca gidebilirim ,..
burada süreç afganistanla başlıyor, geçmiş yazılarımızda bu var,
hatırlarsanız diyordukya euro ile usd nin nikahı berlin duvarı yıkılırken kıyıldı diye,
işte bu bir hipotezdir, ..bu hipotez bizi euronun yaşlılık aylığı olduğu sonucuna götürmüştür,...
şimdi bu afganistan işi saddamla final etti, bu şimdi olan bunun türevi,..
b.ortadoğu procesi, türevi alındı o işin,...
ucuna hem siyasi hem ekonomik gelecek bağlandı ve son finalde
çin afrika ile ikame edilemesse proce sahipleri çökecek,...
burada çözümde belki bir rusya çin savaşı tertipleyebilirler ama rusyayı çökertmeleri gerekir,
once bu,...bizdeki süreç israilin genişlemesi başka bir şey değil,..
[quote=buffet;484311]fettullah güleni elinde tutan abd, Türkiye onu iade almak için bu kadar çok yanıp tutuşurken, abd hiç zannetmem ki dünya lideri öyle istiyor diye bize onu geri versin. onu bize iade eder ancak karşılığında kimbilir hangi ödünleri vermemizi talep eder. yani abd onu bize verir ama bize yansıtıldığı gibi beleşe vermez, asıl iade ettiği zaman biz neler verdik karşılığında diye araştırmak gerekir, işte bu tip analizlerin babası da bizim inderegandi hocamız[/quote]
şimdi bakın haziran krizi patladığında ben dubaide idim,..
oradan kısıtlı yazdım,
biri diğerini önüne konacak diye çok rahat bulurum o yazımı,
biz bunu yazdıktan sonra bakın ben 2013 haziran başında yazdım bulurum çok rahat, 17 aralık ta bu gündem oldu,..iki kesim arasında savaş başladı, aslen ise düşman yaratma procesi, yani gönüllülük esas o kesimde,
toplum önünde sıkışıldı,..ve toplumun önüne dedilerki bu,..düşman bu, bunu kesin biçin,..
tersi olsa idi, yani gezi sonrası 17 arlıkta siyasi irade yıkılsa idi, şu anda tüm bürokrasiye yerleşmiş system çökerdi,
bu göze alınamazdı,..
bu çökmedi bakın bu bürokrasi şimdilerde osmanlıcılık oynuyor,..
bilmem anlatabildimmi,..milli eğtimin durumu ortada milli kelimesi burada fazlalık haline geldi,..
neyse biz özümüze dönelim ,...borsamıza ve bu usd işi o şekil, yani fed artırmadı diyince eksik kalıyor, niye artırmadı diyince tamamlanıyor,..
sayın indragandi ben de merakla bu yazılarınızı bekliyorum hep cok teşekkürler.zaman geçer yasam sürer yasyayan gorur.
saatlikte dün arıza aldık,
dünki kısmi satış yeni destek üretti,
104425 ten konu devam ediyor,...
[quote=buffet;484311]fettullah güleni elinde tutan abd, Türkiye onu iade almak için bu kadar çok yanıp tutuşurken, abd hiç zannetmem ki dünya lideri öyle istiyor diye bize onu geri versin. onu bize iade eder ancak karşılığında kimbilir hangi ödünleri vermemizi talep eder. yani abd onu bize verir ama bize yansıtıldığı gibi beleşe vermez, asıl iade ettiği zaman biz neler verdik karşılığında diye araştırmak gerekir, işte bu tip analizlerin babası da bizim inderegandi hocamız[/quote]
o zaman şunu demek istediniz galiba.bunu o zamanki devlete sormamız lazım değilmi.
ne verdinizde apo yu size verdiler
1999 yılında türkiye nasıl dizayn edilmek istenmiş bunlardan anlaşılabilir
benimkisi naçizane düşüncelerim.tabiki indi hocam daha bilgili.istifade ediyoruz tabiki
sadece farklı görüşlerinde olması gerektiği kanaatindeyim.belki çimizden biri barklı birşey bulabilir.bu borsa içinde geçerlidir
aynı grafiğe bakarız kimi yükselecek der kimi düşecek.ama sonuçta aynı grafiktir.
sonuçta biri kazanır biri kaybeder.
at gözlüğü takmamalıyız.okumalıyız araştırmalıyız ve düşünmeliyiz
saygılar
[COLOR=#990000][B]- 15 Şubat 1999 Abdullah Öcalan Türkiye’ye getirildi.[/B][/COLOR]
[COLOR=#990000][B]- 22 Mart 1999 Fethullah Gülen ABD’ye gitti .[/B][/COLOR]
[COLOR=#990000][B]- 26 Mart 1999 Tayyip Erdoğan Pınarhisar cezaevine girdi.[/B][/COLOR]
sadece dikkatimi çektiği için yazdım bunları
siyaseti tv lerde komedi tarzında görüyorum.cambaza bak cambaza yani
ha o olmuş ha bu olmuş.gırgır niyetine yani
siyaseti bırakalı çok oldu.hür generalim anlayacağınız.
ocuymuş bucuymuş aşkmış meşkmiş fanatikmiş falan filan değil.
bir çivi çakana allah razı olsun bir çivisini sökenin allah belasını versin
bunuda en az 20-30 yıl sonra öğreneceğiz
ama dikkatlerden kaçanıda bulmak gerekiyor
hepinize bol kazançlar
sıkıcı seanslar geçireceğe benziyoruz amma bizimkilerden herşey beklenir
geçenki tatilde deli gibi yukarı sürmüşlerdi lavuklar
o yüzden her tatil olduğunda abuk sabuk hareketlerden kormuşumdur
hacim olmayınca ellerindeki parayla neler yapmaz bunlar
[quote=PASSAT;484316]o zaman şunu demek istediniz galiba.bunu o zamanki devlete sormamız lazım değilmi.
ne verdinizde apo yu size verdiler
1999 yılında türkiye nasıl dizayn edilmek istenmiş bunlardan anlaşılabilir
benimkisi naçizane düşüncelerim.tabiki indi hocam daha bilgili.istifade ediyoruz tabiki
sadece farklı görüşlerinde olması gerektiği kanaatindeyim.belki çimizden biri barklı birşey bulabilir.bu borsa içinde geçerlidir
aynı grafiğe bakarız kimi yükselecek der kimi düşecek.ama sonuçta aynı grafiktir.
sonuçta biri kazanır biri kaybeder.
at gözlüğü takmamalıyız.okumalıyız araştırmalıyız ve düşünmeliyiz
saygılar
[COLOR=#990000][B]- 15 Şubat 1999 Abdullah Öcalan Türkiye’ye getirildi.[/B][/COLOR]
[COLOR=#990000][B]- 22 Mart 1999 Fethullah Gülen ABD’ye gitti .[/B][/COLOR]
[COLOR=#990000][B]- 26 Mart 1999 Tayyip Erdoğan Pınarhisar cezaevine girdi.[/B][/COLOR][/quote]
benim biraz yaşım vardır belki benden yaşlılarda vardır,..dün gibi hatırlarım apo işini,..
ondan once iki konu var, ecevit zamnında,
1.uluslararası tahkim,
2.enerji yasası,
bir üç diyeceksek
3. brükselde ab de çektirilen liderler fotoğrafı, borsa bu fotoğrafa rekorlar kırdı,..
apo işi bu evetlere ödül olark kondu, seçim kazandırdı, sonrasında bu seçimi kazanan çökertildi,..
halede AB ye giremedik,..1999, 15 sene geçmiş,
asıl iş ise,
düşman yani apo dışarda olduğunda tr buna cephe koyuyordu, cephesini koyabilen her ordu savaşı kazanbilirdi,.. dolayısı ile bu cephe düşmanını dışarda arama gayretleri başlamıştı,
tr terörden kurtulmak itiyordu,..
demirel cumhurbaşkanı iken, dönemin kkk komutanı hataya giderek suriyeyi işaret etti meşhur parmağı ile, ''dedi verin bize yoksa bineriz tepenize'',
bu siyasi iradeden bağımsız bir söylev görüntüsü veriyordu kamuoyuna,
ancak dışarısının fazlasıyla işine geldi,..
düşündüler:
tr dışardaki düşmanını içine davet ediyordu, artık kendisine sorun dışardan patlamıyacak bizzat içerden patlayacaktı,
tam buradayız ve düşman şu anda doruk noktasına geldi....
karaoğlan ecevitin 4 büyük hatası budur,
3 ünü yukarıda madde verdim, 4.cüsü terörü tr içine alarak seçim kazanmasıdır,...
artık bilinçlimidir, aygın baygınmıdır, taktir herkesindir,
bu kazanımların hepsi 2000 kasım ve 2001 krizi ile final etti tr de,
ve 2002 de akepe iktidara geldi,
taktir yine herkesin,
2003 te ise sadamın iş bitirildi artık ırak topyekün gevşetilmiş oynak bir ülke haline getiriliyordu, terror istediği gibi yeniden yuvalandı,
taktir yine sizin,
ve şimdi suriye gevşetildi,
tüm güney sınırları topyekün oynak hale geldi ve topyekün teröre açıldı,
işte işid mesela,
taktir yine sizlerin,
ama sonuç bu işlerin bir plan dahilinde yürütüldüğü açık,
işte tr ekonomisi bir türlü çökmüyorsa taktir yine sizlerin,..
rusya işi ortaya çıkınca tr çözülme süreci ile birlikte durum daha net ve anlaşılır, artık türk ordusunun cepheleride kırmızı çizgileride yok bir ordu içerisi ile savaşamaz,...
neferleri ise 18000 liradan askerlik yapmaya başladılar,..
ben o yıllarda üniversite 1.sınıftaydım bu kadar ayrıntıyı bilmiyordum teşekkürler
diğer bir konu o zamanlarda hem ekonomiyi hem siyaseti dizayn ettiler.
önce hükümeti devirdiler sonra ülkeyi soydular
o zaman verdikleri aponun yerine aldıkları adamıda şimdi kullanıyorlar
şimdi kafamdaki soru şu
eğer bu adamında ipi çekilmişseki anladığım kadarıyla çekilmiş bunun yerinde ilerde başımıza kimi bela edecekler
sağıma soluma bakıyorum hala bulamadım bu gelecekteki belayı
bulduğumda paylaşırım ama kafamdaki soru bu belanın sınır değişimleriyle ortadoğu ve balkanlara entegre den sonra olacağını söylüyor
çünkü ne olursa olsun sınırlar değişeceğe benziyor
[
neferleri ise 18000 liradan askerlik yapmaya başladılar,..[/quote]
üstad bunların askerlik anıları nasıl olur acaba
ilk habeir alır almaz sevindim.hemen askerlik şubesine (bankaya)gittim ve kaydımı yaptırdım
gün geldi ve askerlik başladı şafak (para yatırma süresi)saymaya başladık
çizelgeye baktım nöbet sırası bana gelmişti
soğuk bir kış günüydü nöbetteydim(bankanın önünde kuyrukta beklerken) ailem aklıma geldi ve hüzün kapladı yüreğimi
şükür tezkereyi (makbuzu) almış ve eve dönmek için otobüs bekliyordum
evde annme en sevdiğim yemekleri yapmış benim gelmemi bekliyordu
eytt be ne günlerdi.lelele.lelele
yanlış anlaşılmasın bizimkisi gırgır
[quote=PASSAT;484319]ben o yıllarda üniversite 1.sınıftaydım bu kadar ayrıntıyı bilmiyordum teşekkürler
diğer bir konu o zamanlarda hem ekonomiyi hem siyaseti dizayn ettiler.
önce hükümeti devirdiler sonra ülkeyi soydular
o zaman verdikleri aponun yerine aldıkları adamıda şimdi kullanıyorlar
şimdi kafamdaki soru şu
eğer bu adamında ipi çekilmişseki anladığım kadarıyla çekilmiş bunun yerinde ilerde başımıza kimi bela edecekler
sağıma soluma bakıyorum hala bulamadım bu gelecekteki belayı
bulduğumda paylaşırım ama kafamdaki soru bu belanın sınır değişimleriyle ortadoğu ve balkanlara entegre den sonra olacağını söylüyor
çünkü ne olursa olsun sınırlar değişeceğe benziyor[/quote]
başımızda bela var zaten, ararsak bulamayız,...sınır değişimleri atık içimizde,..
bu sınır değişimlerine imparatorluk vererek bir süslemeye gidebilirlerde gitmeyebilirlerde,..
bu gün sp 2078.44 den yukarıda kalmak zorunda,
bunu sağlayamazsa 2074.33 e kadar olan düşüşleri normal,
ve bzim seans açıkken 17:45 e kadar olabilcek en fazla düşüş 2074.33 tür,..
bu yatay [I][B][U]en fazla[/U][/B][/I] 13*5 bar daha devam edebilir
yani sp ile kavuşuyorlar,...
saatilk destek hali hazır 104425 ten devamda hatırlatalım,...
yatay işi dediğim gibi bar sayıyoruz,
[quote=indregandi;484323]bu yatay [I][B][U]en fazla[/U][/B][/I] 13*5 bar daha devam edebilir[/quote]
10 barımız kaldı bu cephede,..
son dip 98 000 ni macörde (günlük) yakalayan indikatörünüz varmı,...????
varsa paylaşalım lütfen
bir extreme açtım bakalım,
iki nedenden,
artık yeni bir short maliyet yeri hakkım,
ve bu tarde kazanırsa kar alıp kapatılacak yine, kazanamassa bekleyecek,..
benim istop yerim yok malum, ama istop 105700 de,..
[QUOTE=indregandi;484327]son dip 98 000 ni macörde (günlük) yakalayan indikatörünüz varmı,...????
varsa paylaşalım lütfen[/QUOTE]
grafiki indik mi lazım üstad?
desteğimde 104425 de,..
bakalım ne olacak, yatay ser verip sır vermiyor, bir tek 5 lik bar sayabiliyoruz,...
kalan 5*5 bar, ne için hareketlilik için,...
[quote=sszul;484329]grafiki indik mi lazım üstad?[/quote]
yani yakalayanlar sonrasına sonraki macör hareketlere ışık tutar düşüncesindeyim,
[QUOTE=indregandi;484331]yani yakalayanlar sonrasına sonraki macör hareketlere ışık tutar düşüncesindeyim,[/QUOTE]
[IMG]http://image-turko.com/di-QVDX.png[/IMG]
umarım işe yarar
[quote=indregandi;484322]bu gün sp 2078.44 den yukarıda kalmak zorunda,
bunu sağlayamazsa 2074.33 e kadar olan düşüşleri normal,
ve bzim seans açıkken 17:45 e kadar olabilcek en fazla düşüş 2074.33 tür,..[/quote]
one alalım,
kalan son 3*5 lik bar,..
[quote=sszul;484332][IMG]http://image-turko.com/di-QVDX.png[/IMG]
umarım işe yarar[/quote]
teşekkür ederim sayın sszul,
ama bu saatlik macör olacak günlük,
yani konu şu, 98000 dibi önceden data takip eden indikatörlerimiz ce bulunmuşmu, dip ve indicator orada 98000 de kavuşmuşmu,..bunu araştırıyorum,...
[URL="http://hizliresim.com/mr7MzP"][IMG]http://i.hizliresim.com/mr7MzP.png[/IMG][/URL]
bende bir tane var yakalayan,..
[url=http://hizliresim.com/VgX96P][img]http://i.hizliresim.com/VgX96P.png[/img][/url]
haftalığıda bu şekil,..
son 1*5 bar
hareketlenme concişle beraber başlıyor, o nedenle conciş analizimizi one aldık,
[QUOTE=indregandi;484337]son 1*5 bar
hareketlenme concişle beraber başlıyor, o nedenle conciş analizimizi one aldık,[/QUOTE]
PALANIN plağımı takıldı nedir??