-
[QUOTE=hdioxyde;33761]sn nyse, dosyayı exe olmayan şekilde bir kez daha ekliyorum,
umarım bu kez çalışır..[/QUOTE]
o dosya sanki farkli idi fosetup.exe diye birseydi ama. bu kez oldu boyle tesekkurler. uyguladim amam sanirim bukezde o kisimda yardima ihtiyacim var 15 dk nasil sececegim periodlar msdata hep 5, 60 gibi.
-
[QUOTE=hdioxyde;33763]Nyse, bu jurik değil onun bir klonu, birebir aynı değildir bilgin olsun diye söylüyorum,
bu arada link çalışmıyor buraya paste eder misin formülü....[/QUOTE]
hay hay ama link calisti orada grafikte var. tekrar deneyin.
iste formulu:
phasedMA dedigini bakmayin adam aciklamis ayip olmasin diye oyle diyor.
"My last posted code may have generated some confusion - better to change "JMA" for "PMA" just in case some of these good people get upset:"
Moving Average - Phased
{ PMA v1.0 -- Phased Moving Average.
As suggested by Mark Jurik of Jurik Research,
[url]http://www.jurikres.com[/url]
CCopyright 2007 Jose Silva.
For personal use only.
[url]http://www.metastocktools.com[/url] }
{ User inputs }
pds:=Input("PMA periods",1,2600,21);
factor:=Input("Lag reduction scaling factor [-1 = Auto]",-1,1000,-1);
x:=Input("use [1]Open [2]High [3]Low [4]Close [5]WCl [6]Vol",1,6,4);
type:=Input("[1]EMA [2]SMA [3]TmSr [4]Tri [5]Var [6]Vol [7]Wght",1,7,2);
shift:=Input("PMA bands spread %",0,100,5)/100;
plot:=Input("[1]PMA, [2]PMA+Bands, [3]Band crossover Signals",1,3,1);
{ Data array }
x:=If(x=1,O,
If(x=2,H,
If(x=3,L,
If(x=4,C,
If(x=5,WC(),
V)))));
{ MovAvg type:
1 - Exponential MA
2 - Simple MA
3 - Time Series MA
4 - Triangular MA
5 - Variable MA
6 - Volume adjusted MA
7 - Weighted MA }
ma:=
If(type=1,Mov(x,pds,E),
If(type=2,Mov(x,pds,S),
If(type=3,Mov(x,pds,T),
If(type=4,Mov(x,pds,TRI),
If(type=5,Mov(x,pds,VAR),
If(type=6,Mov(x,pds,VOL),
Mov(x,pds,W)))))));
{ PMA approximation }
factor:=If(factor>=0,factor,pds/4);
PMA:=(ma+LinRegSlope(x,pds)*factor);
{ PMA % bands }
upper:=PMA*(1+shift);
lower:=PMA*(1-shift);
{ PMA bands crossover signals }
entry:=Cross(C,upper);
exit:=Cross(lower,C);
{ Clean signals }
init:=Cum(IsDefined(entry+exit))=1;
bin:=ValueWhen(1,entry-exit<>0 OR init,entry);
long:=bin*(Alert(bin=0,2)
OR entry*Cum(entry)=1);
short:=(bin=0)*(Alert(bin,2)
OR exit*Cum(exit)=1);
signals:=long-short;
{Plot PMA on price chart, signals in own window}
If(plot=1,PMA,If(plot=2,upper,0));
If(plot=1,PMA,If(plot=2,lower,0));
If(plot=3,signals,PMA)
[URL="http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Moving_Average_Phased.html"]http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Moving_Average_Phased.html[/URL]
-
sn hdioxyde s9 ve turevi s17 ustune bina ettigim yeni bir sistem uzerinde calisiyorum.
(hafta basinda yazdigim dusuncelerle)
buna gore mesela taslaga baktigimda daha calismadigi icin canli ornek olsun diye soyleyeyim bugun hem sn teo nun hem benim alim yaptigim yerler yanlis idi. aslinda tam olarak sn teonun yeri +2 benimki ise 0 idi. az sonra sistem zaten -1 dondu (tam 12 dakika sonra) ve ilerledi.( yazismalarimizi takip edebilirsiniz ilginizi cekerse)
(herhangi bir + deger al demek ne kadar buyukse o kadar guclu bir sinyal.en fazla 5 oluyor o kadar guclu ama +4 +5 kadar beklenirse karin bir kismi gidiyor tabi.
periodlari birlestirmeye calisiyorumda. (. bu sistem bitince 15 dk lik olacak.) sizin onemli tarihlerinizdede test ederiz.(su test isini bir ogrensem) ana amac aldiktan veya sattiktan sonra terse gelmemek ve takip etmek ustune trend olusura devam etmek yoksa flat olmak gibi.
-
[QUOTE=nyse-dj;33771] sn teo nun hem benim alim yaptigim yerler yanlis idi. aslinda tam olarak sn teonun yeri +2 benimki ise 0 idi. az sonra sistem zaten -1 dondu (tam 12 dakika sonra) ve ilerledi.( yazismalarimizi takip edebilirsiniz ilginizi cekerse).[/QUOTE]
aldığım yerin yanlış olduğu çok belli zaten, keklik gibi mala atladık, sonra 1300 geri geldi, neyse uzun vade düşündüğüm için az kar ederim..
Bu arada ben kaçırdım galiba + değerleri neye göre belirliyorsunuz...
-
[QUOTE=teo;33774]aldığım yerin yanlış olduğu çok belli zaten, keklik gibi mala atladık, sonra 1300 geri geldi, neyse uzun vade düşündüğüm için az kar ederim..
Bu arada ben kaçırdım galiba + değerleri neye göre belirliyorsunuz...[/QUOTE]
sn teo size sormustum son 15 gundur sizden daha iyi trade eden yok. ama bugun gibi avlandiginiz hic oldumu son 15 gundur demistim. olmamistir. suclu benim.( olurmu demeyin iste gercek test kosla farki pardon reklam karisti) ama ben dedim fodwda satis geliyor bizi aldan sata cevirebilir dedim. degilmi. tam noktada donduk. 12 dk beklesem ayna gibi gorulecekti aslinda. benim amacim stressiz bir alim satim. bu olmaz derseniz. aldiktan sonra 1000 gocmesi sonra donmesi cok iyi degil. cunku o kisimda degerli. daha once yazmistim zaten mayistan islem yaptigim yerlerin tersini alsam bu sonuncu ile tam 120.000 puan ediyor.yanlis degil gercek.
siz ort. kucultmussunuz gene kapanisa yakin kaldiniz.bravo.
+ - degerleri belirledigim seylere gore veriyorum hafta basinda acikladigim gibi sn esaydan da biraz ilham aldim ifade biciminden dolayi ama daha iskelet ama bugun oldukca basarili idi uymasakda.onceki s9 un az gelistirilmis hali aslinda pek farkli degil.
size birsey sordum arada kaynadi noxa analytics urunu hakkinda ne dusunuyorsunuz eger guzel alirim derseniz bende katilirim belki sn hdioxyde de .
-
[quote=hdioxyde;24529]Test yaparken hisse seçme aşamasında bu pencerede istediğiniz periodu seçebilirsiniz. Tabi mevcut datanın katları olmak şartıyla...
[IMG]http://img149.imageshack.us/img149/825/msscreenshotvv9.jpg[/IMG][/quote]
[quote=nyse-dj;33765]o dosya sanki farkli idi fosetup.exe diye birseydi ama. bu kez oldu boyle tesekkurler. uyguladim amam sanirim bukezde o kisimda yardima ihtiyacim var 15 dk nasil sececegim periodlar msdata hep 5, 60 gibi.[/quote]
sevgili nyse, forum en sıkı takipçisi olarak bu mesajı nasıl atladın? aşkolsu sana :)
şaka bir yana hatırlatma babında alıntılıyorum..
iyi tatilller
-
Ben genelde expert kullanmam,sisteme gözle alışayım diye ama bir baktımki benim expert de aldığım yerde keklik gibi mala atlamış, bir ben değilim demekki,Robot bile yanılmış...Aldığım yer doğruymuş,ama piyasa top ben ne yapayım..:) Al geldikten sonra her düşüşte aldım :)hehehe
[IMG]http://img526.imageshack.us/img526/5033/aaaagd5.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=teo;33787]Ben genelde expert kullanmam,sisteme gözle alışayım diye ama bir baktımki benim expert de aldığım yerde keklik gibi mala atlamış, bir ben değilim demekki,Robot bile yanılmış...Aldığım yer doğruymuş,ama piyasa top ben ne yapayım..:) Al geldikten sonra her düşüşte aldım :)hehehe
[/QUOTE]
anlamadigim sey entropy based indicator al mi dedi.cycle larda dip noktasiymdi aldiginiz yer nasil boyle gostermis olabilir sizce bu aksayan yer ustunde durmak gerekli az buz sey degil yok sizin degerlendirmeniz mi idi. tam resimde belli olmuyor. eger dogru gostermis ise bunu inverse fisherde gosterdi cok ustunlugu yok ama burada yorum gerekiyordu saatlikte satta olan bir fdow deger olarak hafife alinamaz diye dusunuyorum gelgec birsey degil saatlik bunu veri degistrebilirdi ani olarak o zaman entropy based indicator dogru derdik ama degil.
olaya cok boyutlu bakmak lazim bence keske bagimsiz bir borsa olsa idik dunyaya bagimli tabi ama bir borsa ile cani istedigi zaman veya cogunlukla korele olan degil. hatirlartsaniz gecen hafta ayni sekilde bu sefer dusuyorduk -saatlik periodda- aniden 3.30 verisi ile birden yukseldik kontrpiyede kaldik ertesi gun anca zarari kapattik.busefer sadece veri degil adamlar sattalardi ustune bir de iyi ve bir kotu veri geldi tuz biber oldu.
-
sn hdioxyde sistemin 15 dk ve 60 dk test sonuclari (haziran 1 -agustos 31 ait donem) saatlik super hem az trade hemde kar neredeyse 20.000 puan degilmi. bu testlerde diger raporu goremiyorum onu yapmaya calisinca hem sifir trade cikiyor yani nerede almis nerede satmis gibi olani. birde su profit /loss orani bu nasil bulunuyor.
[IMG]http://img54.imageshack.us/img54/1402/isim6pn1.png[/IMG]
bunun disinda birde soyle birsey var 4.5250 points diyor 1/9-11/9 donemi icin 15 dk da sadece 3 trade yapmis hepsi basarili ama opt 24 ile. ama grafige baktigimizda daha fazla trade oldugu manuel goruluyor bunun sebebi ne olabilir.
ayrica benim testlerde avg.net profit total profit gibi seyler cikmiyor sizin yaptiginza baktimda.
-
sn teo aslinda konuyu uzatiyorum ama sıkılmazsanız aslinda buda bir entropi (Entropy can be loosely defined as the amount of disorder within a system.) (yukaridaki konuya devam ediyorum herseyden ders cikarmak icin.
biz alimda iken baska bir sey ile bozulma durumu buradaki duzensizligin kaynagi fdow. ama elinizdeki bunu bilimedigi bunu entropic olarak degerlendiremiyor. bu yuzden boyle gaplar olusuyor alim yeri ile gercek alim yeri arasinda. hani benim bir alt yazim vardi sizleri taniyinca sildim hatirlarsaniz. "herkes nyse icin sistem yapar kazanir onemli olan imkb icin sistem yapip kazanmak yada einstein bile yapabilirmi" diye buradaki bozucu unsurlar enaz birkac kat daha fazla ve bunlarin bir kismida bir mantiga dayanmiyor. triple entropi gerekli bize:))
sn hdioxyde bilir sizde tabi ben hep yakinirdim "al iste trend var niye fiat artmiyor dusmuyor diye" bunun sebebi momentum,a/d idi bunlari kesfedince fiatin neden duzensiz hale geldigini anladim trendde dahi.
ama tabi her duzensizlikde bir duzen vardi ama o bakis acisini bulmak mesele.bu cok basit birsey olabilir ama bu basitlige giden yol cok karmasik. aristomu oldum ne biri beni durdursun canim.:))
-
[quote=teo;33618]Mevcut durum al da şu an.Sayın Esay grafiğime bakarsanız, şu an sinusler ve filtreler fiyat üzerinde var, ben çok iyi verim alıyorum bunlardan...
[IMG]http://img522.imageshack.us/img522/4408/aatc6.jpg[/IMG][/quote]
Grafik ve indikatörler için söyleyeceklerim belki vardır ama burda al-sat noktalarını belirleyen kural nedir?
-
[QUOTE=nyse-dj;33822] bunun sebebi momentum,a/d idi bunlari kesfedince fiatin neden duzensiz hale geldigini anladim trendde dahi. [/QUOTE]
BUrayı anlayamadım, açarmısınız biraz...