-
tek amacım var yazarken....ögretmek....
kime....
genclere....
yoksa bu işi bilenlere degil....bu topikte macro bilgiler akar...su gibi....onlar günnük işlemler üçün deellldir....onlar yönü anlatır...slow tradere...
su anda...46 kişi kuyor beni....ama 15 000 devriiyor...okuyan...
hedefim...buradakiler degil...bunnar zaten cogu...benden bin kat bilgililer...anadın nı...
benim okuyucum ayrı....ben onlarla konusuyorum....
buradaki bilenlere ögretecek bişey yok....ZATEN ÇOGU BENİ KİLOMETRELERCE ASMIŞ DURUMDA....
bunu diyorum...yani benden iyi olduklarını diyorum....genede yaranamıyorum.....
topik actılarmı....okuyanları olmuyor....buraya yanıma geliyorlar....
bagrıma basıyorum emme....sıkılıyorumda....çünki kafa...çin çin....
-
-
usaglar....
pariteyi sinsice toparlıyorlar....üç bar sonra kapamak ilazım....hala ukarı ise....
-
yawri....
senin 1.23.....ısrarın varmı.....1.25 den döndü..
-
yawri....
dow 1000 puan göçtügünde....parite...1.25215 di....şimdi....1.26605....
lem hemen bana dön....uyudun nu deyyuzzz....bu dip lemmmmmmm....astııııı....
-
lem japleri önce köşeye kıştıracaklardı hani...tatilden dolayı....lem asagı hareket yok olummm....ben kaparım üçüncü barda....
-
acılış ve üçüncü 15 dakkilaık barda pariteyi kapatagım ben....YETERLİ...
-
günaydın uşahlar. bütün cörtçü uşahlarını tebrik ediiyorum. özellikle sabredenleri ve ne ettiğini bilerek edenneri.
Geceleyin biliyonuz imerikanın ağşamı oluyor. bizim pelayı aradım. ne ettin sen uşağım eyle dedim. % 9 aşaa çektin esenpiyi dedim.
Hee uşağım dedi çektim.
derdin neydi dedim.
prova uşaam prova dedi.
hayırdır neyin provası dedim.
uşağım dedi. 11 eylülü hatırladınnı sen dedi.
hee dedim nasıl unuturum.
hee dedi. işte o 11 eylüllde ikizleri yere indirmeden tam 8 yl önce biz bunun provasını yapmadık mıydı dedi.
yaptınız mıydı dedim.
tabi yaptıydık dedi. 1993de yaptıydık. tiröristlerin ikizlere ilk müdaalesi o zamandı. bu 11 eylülün provasıydı. küçük çaplı bir test girişimdi dedi. şindi bu dünkü olay da bi prova dedi.
gerisini sen düşün uşağım. herşeyi baa annattırma. ahlın var fikrin var dedi.
hee dedim. dimekki bu deyyus böyük bir olay planlii. dün bunun pirovasını yapti. vay deyyus vay dedim içimden dedim.
ee dedim eline ne geçti bu provadan.
uşağım dedi. bu tür provalarda kurumların ve toplumun olayı nasıl algıladığını annarsın. medyanın yönnerdirmelerinin toplum terafından ne derece yinip yutulduunu kavrarsın. sonra asıl olay için bu annadıklarını kullanaraktan bir plan yaparsın. buna biz toplum möhendislii deriz dedi.
anaa dedim. bu deyyusun ahlında bin dene tilki geçii emme bu tilkiler pek heyra elamet geçmii dedim.
beyleyken beyle uşahlar. 3,5, 8 yıla kadar kendinize mugayyet olunuz. kirli planların pis tuzaklarına düşmeyiniz.
-
-
[quote=indregandi;236989]günaydın cümleten,...[/quote]
üstad..
gap 1000 puandan az olursa satış yapılırmı hala?
ne dersin ..?
-
[quote=yaso;236998]üstad..
gap 1000 puandan az olursa satış yapılırmı hala?
ne dersin ..?[/quote]
bugun fikir olmaz yaso, py sınırlarımda deyil, dışına çıktı, bir şey dersem yanılabilirim,
-
Nasd** 20 dakıkalık ıslemlerı ıptal ettı
nasd** omx group ınc. Tarafından yapılan acıklamada dun abd dogu saatı ıle 14:40 ıle
15:00 arasında yapılan ıslemlerın ıptal edılecegını duyurdu. Saat 14:40'tan sonrakı
fıyatlarında se3rt oynama olan hısselerın buna dahıl oldugu ve toplam 286 hıssenın
bu karardan etkılencegı ıfade edıldı.
Saat 14:40'tan sonra borsalarda olusan kaos panık satıslarına neden olmustu. Bu satısların
arkasında bır hatalı ıslemın yer alıyor oldugu one surulmustu. Bu nedenle soz konusu ıslem
nedenıyle yasanan kayıpların onune gecılmeye calısıldı.
Nasd** tarafından alınan karara benzer kararlar bats, nyse, euronext ve dırect ımage
tarafından da alındı.
-matrıks-