-
[QUOTE=jelibon;415854]Altın geçen iki haftadan farksız salı trade çarşamba trade
perşembe napacak bakalım?
Keskin tek noktamız açık net: [COLOR="Red"]1775 üzeri kapanış. [/COLOR]Dün ve bugün vermedi.
1779 en yüksek şimdilik.
Basit önce 1775 altı üstü sonra 1779 altı üstü.
Jelibon.[/QUOTE]
Jelibon.
-
-
[QUOTE=jelibon;415739]Çarşamba yükseği için iki aday var:
1777-1779 ve 1797-1805.
Aşağıda 1775 kritik.
1777-1779 geçilirse 1783-1784 pivot olur.
[COLOR="Red"]Bu hafta aranılan 1775 üzerinde kapanış[/COLOR], dün kapanışı 1774. Yeterlimi???
Basit 1777-1779 altı üstüdür.
Jelibon.[/QUOTE]
Jelibon.
-
[QUOTE=Vob Trader;416084]1780 13 büyük lot forexde şort... ya herro ya merro...[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416103]1786 vobdada şort[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416106]jelibon yetiştir her kademeden gidicek hali yokya :)[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416107]okçular savulun kaleyi...[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416110]öle bir poz açtımki vobda 1786 kademe analizine bakın işde o benim :)[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416113]ağa 1790 dan dönmüştü çok evvellerden :)[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416128]sakın spike bar gelmesin :) önce hüplet sonra gümlet hesabı :)[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416132]kafam durdu yön ne şimdi ?[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416133]vobdakileri kapadım 1784 e çok yüklü ve sığ olduğundan forexdekiler duruyor...[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;416145]gittim dolar longladım :)[/QUOTE]
forexde hala poz duruyor. vobda sığ die 2 dolar kara kapadım dolar longladım. yaslandım ardıma...inş bi 5o dolar çöker haftaya...
-
ağa şimdi 2 hafta düşüşmü bekliyoz ?
-
[QUOTE=jelibon;416025]Altın,
Yeni ay 72 saat 19 eylül de elimizde bir tepe vardır.
20 sinde tepe yenilenmedi.
Bundan sonraki döngü süreci olan 19 eylül - 30 eylül 72 saatler sürecinde
döngü penceresinin 72 saatinin artık dışında olduğumuzdan
herhangi tepe yenileme SÜRECİN SONU OLAN DOLUNAYIN TEPE OLACAĞINI GÖSTERİR. [COLOR="DarkOrange"]ARTIK BİR KERE BİLE 1779 U GEÇERSEK[/COLOR][COLOR="SeaGreen"] BAKIN DİKKAT EDİN GEÇMEK VE DE ASLINDA EN YÜKSEK KAPAMAK ŞARTI DA DAHİ OLMAK ÜZERE BUNU YAPARSA [/COLOR]
ALTIN DOLUNAYA YUKARI GİDECEKTİR. BU ÖKÜZ İÇİN İSTENİLEN BİR DURUM DEĞİLDİR.
ÖKÜZ BUNU İSTEMİYOR. ÖKÜZ 19 UNDAN 30 72 SAATLERE AMA SERT AMA YATAY DÜŞÜŞ İSTİYOR Kİ DOLUNAY DİBE GELSİN VE ARDINDAN BULL DÖNGÜDE AYUYU BİÇELİM.
BULL DÖNGÜDE
YENİ AY DOLUNAY SATIŞ NORMALDİR.
YENİ AY DOLUNAY ALIŞ ANORMALDİR.
KISACA 30EYLÜL 72 SAATLERDE 19 EYLÜLÜ GEÇMİŞ OLURSAK YÜKSELMİŞ OLACAĞIZ AMA AYUDA YÜKSELMİŞ OLACAĞIZ.
30 EYLÜL 72 SAATLERDE 19 EYLÜLÜ GEÇMEDEN DİP YA DA YATAY DİP ALIRSAK DÜŞMÜŞ OLACAZ AMA ÖKÜZDE DÜŞMÜŞ OLACAĞIZ.
ORTA UZUN VADE AÇISINDAN ELBETTE ÖKÜZDE ARTMAK İSTERİZ OLASI 5 YÜKSELİŞİMİZ İÇİN.
AKSİ BİZE B DE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNDÜRTÜR.
KISA VADE AÇISINDAN 19 72 SAATLERDE ALINMIŞ YÜKSEK GEÇİLİRSE ASLA VE ASLA DOLUNAYA KADAR YENİ SHORT YOK.
ŞU ANKİ DURUM LONGDA ÇOK TEMKİN, SHORTTA İSE 1779 A STOP GEREKTİRİR.
[COLOR="DarkOrchid"]AYRICA TEKNİK AÇIDAN BU HAFTA BAKILAN ÖNCEDEN VERİLEN 1775 KAPANIŞIDIR.[/COLOR]
[COLOR="darkorchid"]
3 GÜNDÜR CİVARINDA KAPADIK AMA HİÇ ÜSTÜNDE KAPAMADIK, HATTA 1774 KAPADIK VE YETERLİMİ DİYE SORU İŞARETİ KOYDUK.[/COLOR]
[COLOR="darkorchid"]ASLINDA ÇOK BASİT 1775 KAPANIŞ BAZINDA ALTI ÜSTÜDÜR BU PİYASA ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜNLÜK SÜREÇ AÇISINDAN.[/COLOR]
HERHANGİ SHORT AYU VARSA 1775-1779 STOP KOYMALIDIR.
İYİ GECELER.
jELİBON.[/QUOTE]
Her satırımı çok iyi okuyun tırıvırı anlatılmıyor burada.
Tekrar iyi haftasonları.
Bakın zor bende biliyorum ama böyle işte altın bu boru değil.
Jelibon.
-
Bu psikomanyak 1775 kapar simdi tam, seğredin eğlenceyi ondan sonra benmi bunla dalga geçiyom bu mu benle dalga geçiyor kimse bir mok anlamaz.
Zaten önemi de yok ne yaptığının arttımı baiyemiz arrttı sorun yok o halde isterse 200 olsun isterse 3000 olsun mühim olan onun rakamı değil benim bakiyem. Gerisi tırıvırı.
Jelibon.
-
[QUOTE=Vob Trader;416160]oha lan nolmuş...[/QUOTE]
Köşe oldu.
4 köşe.
Jelibon.
-
[QUOTE=Vob Trader;416162]forexde hala poz duruyor. vobda sığ die 2 dolar kara kapadım dolar longladım. yaslandım ardıma...inş bi 5o dolar çöker haftaya...[/QUOTE]
Naptın vob trader pozu bırakıp çıktın gittinmi?
Onu yaparsan hep kazanırsın işte ama şenliği kaçırdın.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;416166]Köşe oldu.
4 köşe.
Jelibon.[/QUOTE]
13 forex lotu şortum 1780 den ii terledim 1787 yakınca ama allah korudu devam poz :)
-
[QUOTE=Vob Trader;416163]ağa şimdi 2 hafta düşüşmü bekliyoz ?[/QUOTE]
Psiko manyak oynuyor bizle işte, bizde anlamadık ne beklediğimizi.
16-17 72 saatten gün içi yüksek var, kapanış yükseği varmı yokmu kapanışta belli olur.
Dowda tepe yenilemedi galiba, 4 uzatıyor,
Bu işin var ya baştan beri haftaya kalacağını biliyordum. Bunun ruhunu çözmüşüm.
Baacaz bakalım haftaya.
Jelibon.
-
[QUOTE=Vob Trader;416168]13 forex lotu şortum 1780 den ii terledim 1787 yakınca ama allah korudu devam poz :)[/QUOTE]
Böyle hacim yapma, hacmi küçült.
Para kaybetmezsen para kazanırsın.
Kaybetmemeyi öğrenmek bu işin anahtarı.
Kaybetmeyen kazanır. (laf garip değilmi zaten öyle dediniz, öyle değil işte önce kaybatmemeyi öğreneceksiniz, kazanç kendi gelecek).
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;416170]Böyle hacim yapma, hacmi küçült.
Para kaybetmezsen para kazanırsın.
Kaybetmemeyi öğrenmek bu işin anahtarı.
Kaybetmeyen kazanır. (laf garip değilmi zaten öyle dediniz, öyle değil işte önce kaybatmemeyi öğreneceksiniz, kazanç kendi gelecek).
Jelibon.[/QUOTE]
aslında hesapladım kaşıkla topluyorum kepçeyle bi veriyorum tek harekette feriştahım dönüyor. ay sonu bi bakmışım aracılara bir sıfır araba parası ödemişim ama bana bi maaş ya kalmış ya kalmamış. aslında hareketleri küküç hacimle yapsam destek dirençlerde daha iyi olucak. birde vobda spike bar geliyodu altında orda aktife bekleyen emirlere vuruyordum. bu ay trend olduğundan pek öle seans açıkken spike bar olmadı geceleri oldu spike barlar...
-
[QUOTE=jelibon;416167]Naptın vob trader pozu bırakıp çıktın gittinmi?
Onu yaparsan hep kazanırsın işte ama şenliği kaçırdın.
Jelibon.[/QUOTE]
evet bizim seans kapanınca makineleri kapattım ofisden çıktım eve geldim yemek yedim bi açtım ve gördüm :)
-
SIPA Yatay sıfır kapanış 7 ya da 8 sert gelecek, kısa vadede aynı yönde olun.
Jelibon.
-
Altın bu hafta daha önceki en yüksek kapanış 1774, bugün 1773.
Jelibon.
-
Altın iki haftayla fark:
Cuma seans sonuna kadar kemiksiz yükselip pazartesi tepeliyordu sonra satıyordu.
Bu hafta yine peşembe dip olsa ve cuma sert yükselse de cumadan sttı.
Sebep:
İki haftadır dolunaydan yeni aya olan süreçteyiz.
Şu an ise yeni aydan dolunaya olan süreçteyiz.
Kitaplarda yazmaz.
Jelibon.
-
Haftaya iş çok basit.
Baştan beri sp için herşey net açık.
Sp 3 ekimde ya tepe yapacak ya dip ya da 4 ü yatay bitirip 5 e geçecek.
Geri sayıma 8 trade günü.
3 ekimde tepe yaparsa 25 ekime satacak.
3 ekime dip ya da yatay 4 ü bitirirse 25 ekime alacak.
Bunu net açık anlayacağımız yer 3 ekimdir.
Elbette öküz kişiliğimiz 3 ekimde 4 dip bitsin istiyor ki 25 ekime bu işi devredelim.
İstemekle olmuyor piyasa yapacak biz değil.
Jelibon.
-
Altın bizzat aynı durumdadır.
Elimizde 16-17 eylül 72 saatten sonra 84 sattte gün içi yüksek var ama kapanış yükseği yok.
Tarih olayı ewden farklıdır. Gün içleriyle değil kapanışlarla ilgilenir.
Durum aynı.
Altın 30 ağustos 72 saatler olan dikkat eksi artı 72 saatler olan dolunaya
ya tepe
ya dip girecektir.
Önümüzdeki hafta herhangibir gün zirve yenilenir ya da kapanış yükseği gelirse 30 ağustos 72 saatlere artacaktır.
Önümüzdeki hafta yukarıda bahsedileni yapamazsa düşecektir ama dolunayda alım fırsatı olacaktır.
Elbette yine öküz kişiliğimiz bir bull market karakyteri olan yeni ay - dolunay arasını satışla geçirmek istiyor ki dolunayda alalım.
Aksinde 30 eylül 72 saatlere artarız ama ayu döngüde artış olmuş olur.
Jelibon.
-
İyi geceler ve iyi haftasonları.
Jeibon.
-
ağa seninde kafa baya yorulmuş eylülleri ağustos sayıyosun :)
-
geçen hafta bir nevi range halinde geçti bana göre kırılımı yukarı yönde yapsalarda sonraki düşüş tam bulandırma işi oldu
şimdi bu haftanın cuması öbürkilerne göre değişim göstersede p.tesi salının yukarı gitme olasılığı yüksektir (bir öncekilerine nazaran)
-
son iki haftada .çok az bi parayla başladığım fxte karlardan oluşturduğum iki hesabın biri patladı .. diğerindede durum kötü ... toplam 36000 dolar erittim kaşıkla topladık kazanla verdik ...
-
[quote=selçuklu;416181]son iki haftada .çok az bi parayla başladığım fxte karlardan oluşturduğum iki hesabın biri patladı .. diğerindede durum kötü ... toplam 36000 dolar erittim kaşıkla topladık kazanla verdik ...[/quote]
abi dikkat ettim sl yi genelde yakına bırakıyorsunuz bence altın gibi pritede bizim patron gibi nokta atışı gibilere yarar aksine benim tercihim düşük lotla başlayıp sl yi minimum 15 puan ve üstüne yerleştrimek bide bunu mesela 50 puan çerçevesindemi veya daha üstü çerçevedemi veya az puandahilinde yüksek hacimle gibi hesaplamalar dahilinde poz girmek lazım.
açık sölüyim 5000 usd kaybedersem dahi moralim kötü olur hernekadar zarar kar kardeş olsada
şuankadar bende sıkıntı yok çok emin olduğum iki üç yerde yüksek hacim kullandım oda düşündüğm yönde gitti.onun dışında sürekli mikro çalışıyorum
-
analiz dışında para yönetimi konusundada baya uğraşmak lazım.yatırımıcıların çoğu genelde yorumculara ve analizlere yorduğu kafayı yarısını para yönetimine ve psikolojik faktörelre yorarsa başarı oranı biraz daha yükselir düşüncesindeyim.şahsi düşüncem oyönde her nekadar tecrübesiz yeni olsamda hep düşündüğüm şeyler
-
[quote=ihvn;415294]selamlar hrkese çok oldu epey yani..yani altını görünce bi kayıtlara düşsün dedim:)hatırlatma yapacaktım yukardaki rakamlarla ilgili ama 4,5 ay önce yazdıran el iite ...hatırlatmaya imkan olmadı..
1777,55 galiba..vaybe yazan eller demek Q2,5 biliyordu:)
mal boşaltma olmasın mı ?(endeks için belki altın) tabi 1778 i kırarsa 11 dolar üstü bakılmalı..[/quote]
1778-1 in üstüne 11 eklersek 1788 ...0,50 cent ile ıska buda - 1 dir aslında kırmaması geçmeyeilir demek ama ...+.
-
[QUOTE=fotomidyat;416184]analiz dışında para yönetimi konusundada baya uğraşmak lazım.yatırımıcıların çoğu genelde yorumculara ve analizlere yorduğu kafayı yarısını para yönetimine ve psikolojik faktörelre yorarsa başarı oranı biraz daha yükselir düşüncesindeyim.şahsi düşüncem oyönde her nekadar tecrübesiz yeni olsamda hep düşündüğüm şeyler[/QUOTE]
bende micro başladım fotopatron . belli bi noktaya gelince hacim arttı ... fxte yüksek hacimde pozdayken formulada gibisin ufak bi hata hatalar silsilesinin başlangıcı oluyo . ..psikolojik faktorler yani .. neyse overall toparlanırda ... 5-6 ay önceki konuma gelmek koyuyor biraz ... :)))
-
[quote=fotomidyat;415548][IMG]http://f1209.hizliresim.com/11/k/d4hx7.jpg[/IMG][/quote]
mesela p.tesi aceleyle rangeyi beklemeden direk böyle proje hazırladım.en azından bunun dahilinde haraketimi bağladım hemen hemen birebir değilsede salıyı beklemiş olsam rangeyi 50-80 e bağlıyacaktım face dahil krılımı 45 altı 85 üstüydü bunun dahilinde asya piyasası yön olarak etki bıraktı hesabımda
yani hemen herşeyin değişecek zanı oluşuyor bizde tam bir haftada oldu oda yükselen piyasa (dahilinde)
-
[QUOTE=selçuklu;416181]son iki haftada .çok az bi parayla başladığım fxte karlardan oluşturduğum iki hesabın biri patladı .. diğerindede durum kötü ... toplam 36000 dolar erittim kaşıkla topladık kazanla verdik ...[/QUOTE]
[QUOTE=fotomidyat;416183]abi dikkat ettim sl yi genelde yakına bırakıyorsunuz bence altın gibi pritede bizim patron gibi nokta atışı gibilere yarar aksine benim tercihim düşük lotla başlayıp sl yi minimum 15 puan ve üstüne yerleştrimek bide bunu mesela 50 puan çerçevesindemi veya daha üstü çerçevedemi veya az puandahilinde yüksek hacimle gibi hesaplamalar dahilinde poz girmek lazım.
açık sölüyim 5000 usd kaybedersem dahi moralim kötü olur hernekadar zarar kar kardeş olsada
şuankadar bende sıkıntı yok çok emin olduğum iki üç yerde yüksek hacim kullandım oda düşündüğm yönde gitti.onun dışında sürekli mikro çalışıyorum[/QUOTE]
fotomidyat usta sende değerli yeni kardeşlerimizdensin. selçuklu da eski reislerden biridir. bizde ya herro ya merro vardır. bu aleme don gömlek long-şort, pis long-short, küskü terimlerini kazandıranlarız biz. hatta selçuklu bana kayseriden hediye pastırma bile göndermiştir. hala oradamı bilmiyorum ama. selçuklu ben de sana portakal göndereyim bizim burdan? yerin hala aynımı? yani dicem bi long şort açtıkmı evi barkı bile teminat veririz :)
-
eyvallah patron .. mekan değişti mantık aynı ama :o ..kumarbazlığa devam ya herro ya merro :D
tam şu havatardaki külçelerden diziyoduk bize dizdiler ..:)))
-
Yenil
Ama
Böyle
Yenil
Edirne köprüsü tastan varmı büyük Beşiktaş'tan
Jel.
-
Kemalettin'den teşvik itirafı
23 Eylül 2012
CNN Türk'te yayınlanan "Aykırı Sorular" programına katılan Fenerbahçeli eski futbolcu Kemalettin Şentürk, Gençlerbirliği'nde oynarken 1992-1993 sezonunun son haftasındaki Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'dan teşvik primi aldıklarını iddia etti.
Söz konusu maçı Beşiktaş 3-1 kazanmıştı. Aynı anda oynanan Galatasaray-Ankaragücü karşılaşmasını ise sarı-kırmızılı takım 8-0 kazanmış ve averajla şampiyonluğa uzanmıştı.
TARTIŞMA BİTMİŞTİR İŞTE BU KADAR.
TEŞVİKÇİLER ŞİKECİLER ŞAİBELER.
JEL.
-
ve kaleci salata ne hikmetse bjk kalesine geçivermişti ertesi sene
-
Futbol dünyasında takımın üst yöneticileri, futbolcuları hepsi profesyonelce taraftarı sömürmeye and içmiş kişilerdir, futbolcu kalkıpda taraftar gibi maça para vermez, nasıl sömürülür bu taraftar sürüsü kafa yormak kimin işi?Traftar kitlesinden başka kimin cebinden para çıkar? sakın kimse futbolcuyla yöneticiden demesin.teşvik primini taraftar alabilirmi?
Kısaca futbol Tüm dünyada öyle bir sektör haline gelmiştirki, taraftar enayi tarafında kalmaya mahkumdur, ver formaya para, ver maça para, ver sesini, patlat avucunu, semeresini uyanıklar yesin.
-
1460
1460
1459
1459
1461
1465
1459
son 7 kapanış sert gelecek.
Jelibon.
-
Bu sene son derece fazla sayıda yatay flat zamanlar gördük.
Bu hafta kapanışı 1 hafta önceyle aynı.
Bunun sebebi PPT nin marketi zamana yayarak dipfrize sokarak müdahale etmesidir.
Geçen hafta da elbette kısa ve orta vadeler 4 hazdan beri asla ve asla sata çıkmamıştır.
Burada son bir ralli ayağı olacağı net açıktır.
Ayular komadadır yeni değil 4 hazdan beri ora cort bura cort çekenler 3.5 aydır komadadır.
Jelibon.
-
Elbette gerek ewle gerekse papatyayla bütün yükseliş tarafımızdan asla bir kere bile cort çekilmeden kolaycana yakalanmıştır.
Burası bir kısa vadeli trade yeri ya da topic değildir, kısa vadeli 10-15 puanlarla %1-%2 lerele bizim işimiz olmaz.
Bu yüzdende yol boyunca asla ters trade ya da alt periodlara asla ve asla girmeyiz.
Bizim ufak tefek puanlarla işimiz olmaz.
Jelibon.
-
Son ralli ayağı
3 senaryo ile gelecektir.
1. 3 ekim direk tepe olarak,
2. 3 ekim dip olarak 25 ekim tepe olarak,
3. 3 ekim yatayı bitirerek yukarı kırılarak 25 ekim tepe olarak.
Çok basit şekilde son ralli ayağı ya 3 ekimde 25 ekimde bitecektir.
Ne zaman biteceği çok fazla bizi ilgilendirmiyor önemli olan 4 haz vix al sinyalinden beri tek trade buraya gelebilmekti, AÇIK SÖYLEYEYİM GELDİK HEM DE ACAİP KOLAY GELDİK.
jelibon.
-
Bir multi yüzyıl tepe olan GSC III tepemiz tarafımızdan alayı çöküşçüye inat kolayca öngörülerek buralara kolaycana geldik.
Ve multi yüzyıl tepememizin çok uzun zaman önce 2012 sonbaharı ve 2013 ilk çeyreği olacağını yazmıştık.
Süreç tamamlandığında GSC IV gelecektir ve great great depression başlayacaktır.
2009 martında equinoxla ve papatyayla çektiğimiz long çağrımız yerini short çağrısına bırakacak ve kolayca tepede elimzde kağıt mağıt ne var satmış olacağız.
Jelibon.
-
Biz o çağrıyı alayı gibi 4 senedir 28 kere yapmadık.
Biz alayı gibi 10 larca çöküş topiği de açmadık.
BİZ BİR KERE ÇAĞRI ATARIZ, OLUR.
Jelibon.