15 lik 99,700 hedefle al verdi
Printable View
15 lik 99,700 hedefle al verdi
günaydınlar,
[quote=serdar72;483718]Sayın İnragandi şu nada anladığım kadarı ile sadece 5 likler alda. diğerler alda değil. doğru mu?[/quote]
o.v takip ettiğim al vermedi henüz,..
kısa vadeli 5 likler ala girip çıkabilirler bir kaç,
ancak dün aldığımız rakam 99425 ti,
buna bakmalıyız,
şu ana kadar gün yüksek 99300 kalmış,..
99425 üstünde hedefler ise en yakın,
100400 ort isz, 100 ort li, dün yorumda burada kalmıştık,
olamayan nedir 99425 geçilememiş,..
bu güne baktığımda,
99425 , 98850 olmuş,
98850 takip olacak
98850, 98975, 99075 ve 99425 in oluşturduğu bantın 99425 üstüne kırılması gerekiyor,...
98850-99425 bantı diyelim,...
[quote=indregandi;483728]o.v takip ettiğim al vermedi henüz,..
kısa vadeli 5 likler ala girip çıkabilirler bir kaç,
ancak dün aldığımız rakam 99425 ti,
buna bakmalıyız,
şu ana kadar gün yüksek 99300 kalmış,..
99425 üstünde hedefler ise en yakın,
100400 ort isz, 100 ort li, dün yorumda burada kalmıştık,
olamayan nedir 99425 geçilememiş,..[/quote]
[quote=indregandi;483729]bu güne baktığımda,
99425 , 98850 olmuş,
98850 takip olacak[/quote]
[quote=indregandi;483730]98850, 98975, 99075 ve 99425 in oluşturduğu bantın 99425 üstüne kırılması gerekiyor,...
98850-99425 bantı diyelim,...[/quote]
98500 eklendi,...,
ana yerler,
98500, 98850, 99425,..
bu 5 lik hesap üzerinden saatilk [B][I]aynı analizde[/I][/B] 7 bar ihtiyaç duyuyor, kısaca saatlik bu güne devre dışı,...
5 lik hareketler ne yaparsa yapacak,..
short ve long için
[B]o.v.[/B] lerde [COLOR=green][B]pozitif[/B][/COLOR] algılanabilecek bir 17 aralık ki akşam belli olacak,
[B][I]en az[/I][/B] 103225 çizer,..
[quote=indregandi;483733][B]o.v.[/B] lerde [COLOR=green][B]pozitif[/B][/COLOR] algılanabilecek bir 17 aralık ki akşam belli olacak,
[B][I]en az[/I][/B] 103225 çizer,..[/quote]
bu analize geçersek,
bu 103225 in 5 lik ayağı primatta bu gün oluşabilir,
bu primat 5 lik safha ise digger analizde 98500, 98850, 99425 e gore şekillenebilir,
şimdi bunu geniş perspektiften bakalım,
o.v gelelim, k.v 98500, 98850 ve 99425 e çıkabilelim,...
[URL="http://hizliresim.com/12yGG5"][IMG]http://i.hizliresim.com/12yGG5.png[/IMG][/URL]
şimdi bu ana long maliyetlerin olduğu yereler, kırmızı punto attık dün,...
bunlardan sadece 98550 yani bir önceki trende ait ve short okumuş,...yani vade değişimi sonrası gelen [B]fake[/B] realizasyon,.. bu 98550 az once gelen k.v 98500 ile ki onunda apexsi 98525 uyumdur,...
kırılan yer ise aslen 103225 miş,...ve şimdi hali hazır bu 103225 kırılımı o.v devam ettiriiyor,..
anacak bu hali hazırlık, k.v de 98500, 98850 ve 99425 e adresleniyor,
peki bu adreslenme düşüş manasında daha devam edermi,...yada tepik gelirmi,...
[URL="http://hizliresim.com/PYqO76"][IMG]http://i.hizliresim.com/PYqO76.png[/IMG][/URL]
eşitlik 222 bar üzerine kurulu ve 103225 I çizyor (mavinin durduğu yer şu an 103225) yani kırılan yer 103225 I,
222 barın sure olarak dolmasına,
ö/s açılışla birlikte 10 barımız kalmış,...
13:55 te açılıyoruz vob olarak,
14:15 te xu030 olarak açılıyoruz,
13:55 ten itibaren 10 bar saymalıyız,..bu 10 bar sonar 103225 katılığı düşmeye başlayacak,
bu düşüşe ya tepki gelmeli yada short kendini koruyabilmek için yeni düşklere gitmeli,
şurası kesin bu iş olduğunda short 98 I daha fazla muhafaza edemez,
ya para kazanmaya devam edecek, ya kazancından para vereck,..
bu verceği kısım ise şu anki değerlerle k.v 98500, 98850,99425 adresli
usd 2,3675 kırılıp 2,3625 e de kayarsa biz hareketlenebiliriz...........
benim longa gelince dün yazdım kısmet longu diye,
dün yine sistemsiz olduğunu belirttim,
volatilit bir piysada aşırı dalgalanmadan istifade amacını gütmekteydi, portföy de bunu istiyordu,...bunu alabilsem tekrar shorta dönecektim,
ancak py sadece longtan istifade etti, shorta dokunmadı,...amacım bir 100800 e doru gelişen tepki hareketi yakalayabilmekti,.. malum açılış boşluklu oldu o bölüm,...
bu dün olmadı,...
bu kadar short taşımış bir kişi olarak ana yönümde longa dönmek istemem,
heleki artık 26 aralığa çok az zamn kalmışken,...
usd bir kaç yerden tamam diyor,..., 2.35 üstüne 2.4 aldı hızlılar,...2.35 okeydi, 2.4 süpriz,
vakti zamnında bzim bir arkadaş vardı,..
o zamnlar brodvay bilenler bilir ii araba idi, prim filan yapardı,...tempra ise müdür, patron arabası idi,..öle herkes alamazdı, arabada [B][I]S, SL[/I][/B] ve [B][I]SLX[/I][/B] li günlerdi,
insanlar bu x si flan birşey sanır arabanın 4 taker den ibaret olduğunu unuturlardı,..
bu arkadaş broadway birikimini usd olarak yapmış,...ertesi gün pazara gidecek
hedeflediği arabasını alacak, o gece usd patlıyor(erçel zamanı),..o zaman böyle online falan yok, dolayısı ile halka farkettirebilemn için ertesi günü bekleyip bir iki günde blinç altı çakman gerekiyor,
uzatmayalım broadway yerine usd patlayınca tempra alıyor,...bunu hep anlatırdı,...
şimdi o hesap 2.35 ciler, 2.4 aldılar,...
biraz dinlenmeli,
sistemde [B][I]gri rakam[/I][/B] çıkarmış ama gün sonu kapanış belirleyici olur sistemde,...
[QUOTE=indregandi;483740]benim longa gelince dün yazdım kısmet longu diye,
dün yine sistemsiz olduğunu belirttim,
volatilit bir piysada aşırı dalgalanmadan istifade amacını gütmekteydi, portföy de bunu istiyordu,...bunu alabilsem tekrar shorta dönecektim,
ancak py sadece longtan istifade etti, shorta dokunmadı,...amacım bir 100800 e doru gelişen tepki hareketi yakalayabilmekti,.. malum açılış boşluklu oldu o bölüm,...
bu dün olmadı,...
bu kadar short taşımış bir kişi olarak ana yönümde longa dönmek istemem,
heleki artık 26 aralığa çok az zamn kalmışken,...[/QUOTE]
tamam üstad fakat bu akşam fed var ve herkes tek kelimenin kalkacağını ve faiz arttırıının erken geleceğini bekliyor ve onu sattı veya aldı ..fakat gelinen bu durumda nasıl faizi arttıracam desin..gene laga luga olcak derim ben ..ayrıca rusya da potin eski asker pek tesli olmaz diye düşünüyorum..
dolayısı ile dün sizin de bahsettiğiniz birtakım seçenekler i,çerisinde elindeki us tahvillerini piyasaya basması de bir seçenekti hatırladığım kadarı ile ....bu riski daha da boğup alabilir mi? amerika.
yüksek usd düşük petrol ok aa emerginglerde elinde patlarsa global ekonomik karışıklıkta bu iş kimseye yaramaz derim...............
bakalı ne olacak ......yarın tamaman duygusal olacak..
insallah hepimizin gönlüne göre olur.....
benim klavyenin ''m'' bazen basmıyor .....ondan anlam düsmesi yaşanıyor ..özür..
[quote=sszul;483742]tamam üstad fakat bu akşam fed var ve herkes tek kelimenin kalkacağını ve faiz arttırıının erken geleceğini bekliyor ve onu sattı veya aldı ..fakat gelinen bu durumda nasıl faizi arttıracam desin..gene laga luga olcak derim ben ..ayrıca rusya da potin eski asker pek tesli olmaz diye düşünüyorum..
dolayısı ile dün sizin de bahsettiğiniz birtakım seçenekler i,çerisinde elindeki us tahvillerini piyasaya basması de bir seçenekti hatırladığım kadarı ile ....bu riski daha da boğup alabilir mi? amerika.
yüksek usd düşük petrol ok aa emerginglerde elinde patlarsa global ekonomik karışıklıkta bu iş kimseye yaramaz derim...............
bakalı ne olacak ......yarın tamaman duygusal olacak..
insallah hepimizin gönlüne göre olur.....[/quote]
ilaveten bzim dün yazdığımız üzere rusyayla ayrıştırılma işimiz var,...
globdan nete özel bir durum,...
ilaveten pitır 90 hafta,...görece düşük,...
bakacağız 26 aralığı çözmemiz gerekli,...bzim için çıkar yol varda sp için yok,
çelişki burada,..
[quote=indregandi;483746]bakacağız 26 aralığı çözmemiz gerekli,...bzim için çıkar yol varda sp için yok,
çelişki burada,..[/quote]
rusya nedeni ile,
90 hafta petrol görece düşük tutacaksa,
mecbur usd yide görece yüksek tutacak,
bu durumda faizi ellememesi gerekiyor,
faizi ellerse faiz kazancı anlamında rusyadan daha uygun ülke yok,..
buda fiziki ambargonun finas cephesinden delinmesi demek, ancak yasak getirecek, o da artık ohaaa olur,
bzim de zaten rusya ile ayrıştırılmamız gerekiyor, buda para yönünden beslenmemiz demek,..
benim kafa böyle basıyor,...
burada tek sorun sp için yükselebilme sorunu,...kuvvetli bir düşüşe karşılık gelecek yükseliş dışında bunu destekleyecek argumanları yok,...
26 aralığa böyle gireceğiz,..
Hocam bütün gazeteler Rusyayı yazıyor, sayenizde ekonomiye başka bir çerçeveden bakmaya, daha global bakmaya başladık. Obama hafta sonu Rusya'ya yeni yaptırımları açıklayacağını söyledi. Yani Putini daha da sıkıştıracaklar, obama, Merkel falan hepsi sonuna kadar putinle uğraşacak. dolayısıyla obamanın açıklaması bizi önümüzdeki hafta olumsuz etkiler mi?
rockefeller 50 milyar dolarını pterol'den çekip yenilenebilir enerji kaynaklarına aktaracağını belirtti. Euro capital'in büyük hissesini alıp tr ve Romanya'da yatırımlarını arttıracağını yazdı.
ne dersiniz hocam, bu rockefeller herhalde rüzgar tirbünlerine yatırım yapmak için tr ve romanyaya gelmiyordur? çatalca civarına da çok sayıda rüzgar tirbünleri kurulacakmış bu arada.
[QUOTE=sszul;483739]usd 2,3675 kırılıp 2,3625 e de kayarsa biz hareketlenebiliriz...........[/QUOTE]
2,3675 i kırdık 1. aşamada 2,3625 2,3607 oldu kırılması gereken bence ...long vob için ......
usdzar da 15 likte sata geçti.. bakalı biz nasıl açacaz
[quote=buffet;483748]Hocam bütün gazeteler Rusyayı yazıyor, sayenizde ekonomiye başka bir çerçeveden bakmaya, daha global bakmaya başladım. Obama hafta sonu Rusya'ya yeni yaptırımları açıklayacağını söyledi. Yani Putini daha da sıkıştıracaklar, obama, Merkel falan hepsi sonuna kadar putinle uğraşacak. dolayısıyla obamanın açıklaması bizi önümüzdeki hafta olumsuz etkiler mi?
rockefeller 50 milyar dolarını pterol'den çekip yenilenebilir enerji kaynaklarına aktaracağını belirtti. Euro capital'in büyük hissesini alıp tr ve Romanya'da yatırımlarını arttıracağını yazdı.
ne dersiniz hocam, bu rockefeller herhalde rüzgar tirbünlerine yatırım yapmak için tr ve romanyaya gelmiyordur? çatalca civarına da baya büyük tirbünler kurulacakmış bu arada.[/quote]
rockefellerler global vatandaşlığa gidyor,
dolaysı ile iki kutuplu bir dünya artık istemiyorlar,
bunun yerine ulusal devletlerin çözüldğü ve her birinin global sermayenin sınırsız işlyebileceği, sorunsuz girip çıkabileceği işlenecek tarlalara
dönüştüğü glbal talan üzerinden dünyanın sonuna oynayan yeni bir dünya düzeni,..
ve elbette rusyaya vurulacak bir darbe rusyayı turuncu yaparsa, shangay işi çöker,
çin yalnız kalır ve zaten çin afrika ile ikame edilmeli buna göre, siyaha imtiyaz demek bu,,...
bunların geldiği nihayi hedef ise dünya devleti üzerinden fed imparatorluğunu kurmak,...zira fed in sahipleri bunlar,
şimdilik alt destekte yüklenici imparatorluklar peşindeler,..
cumhurbaşkanımız işte sözünün eriyse üst yapıyı bulup bunları bir an once tr halkına teslim etmeliki bizde bunları çiğ çiğ yiyelim,
bu tr de devrim demek, yani mümkün değil,..
işte bunun aksinde herkes rusyaya bakarken aslen göçen ülke tr,...
dediğiniz Rockefeller işi ve blackrockefellerler tamda buraya oturuyor
rusya tr ayrıştırma işi burada saklı,
sopa kısmı rusya, havuc kısmı tr,..
bu denkleme gore suriyeye bitmiş gözüyle bakılıyor,...
zira suriye rusyanın cephesi idi, rusya karagah olduğuna gore ve global sermaye artık bu karargaha saldırdığına gore,
tr den kobaneye peşmergeler geçtiğine gore,
bu burada para yaptığına gore,
çözülme süreci devam ettiğine gore,
üstüne eğit donat koyduklarına gore,
kıprıs hep masadyken,
butün bunlar tr de parasız başarılamaz,..bence başarılamasın ancak burası borsa,..parayı takip eder,..
dediğim üzere cumhurbaşkanımız üst yapıyı bulup bize teslim etmeli,
bu üst yapı elbette fethullahla sınırlı üst yapı değil,...topyekün bir üst yapı,...
zira fethullah bitirilmişken, çözüm süreci devem ediyor, üniter yaıp sallanmaya devam ediyor,...
komşu ülkeyi devirecek askerler eğit donat yapılıyor,...
üst yapıyı bir an once açıklasınlar bilelim,...
5 lik te hareket vakti geldi... 98.900 üstü - 98.100 altı...
11.11.2014 DE BİR GAP VAR
78403
buraya kadar gelmişken doldursun bari
bir sonraki global krizde yeni QE ler gelmeyecek
onun yerine bankalara yeni sermaye olarak güney kıbrısta denemeye aldıkları mevduat kesintileri nin aynısını yapacaklar
yani avrupa ve abd bankalarında %30-40 mevduatlar silinecek
fav a atın bekleyin
illuminatinin bir sonraki hamlesi enerji krizi
daha önceden kartınıda göstermiştim
düşük petrol fiyatlarıyla adam et sonrada fiyatları deli gibi yükselt ama bu seferde talebi kıs
petrol 145 deki zirveyi geçtiğinde petrol talebi azalacak bu sefer
petrol yükselirse bize ne olur
bu piyasanın boğaları uyuz....ne varsa ayularda var...:)
[quote=mirzaşan;483755]bu piyasanın boğaları uyuz....ne varsa ayularda var...:)[/quote]
garanti tl bazlı 61.000 den gelen desteğine dün değdi
8.24
fakat dolar bazlı kırdı.gap te var aşağıda
dikkatli olmakta fayda var.en iyisi fed i görüp yarın karar vermek
kolay gelsin herkese bol kazançlar
bekliyoruz...irade testi...
dünkü hedefleri hatırlayalım belki lazım olur,
100400, bir ihtimal 101400,...
98500, 98850, 99425 k.vlerini unutmayalım yalnız,...
5 lik tepe dip anlizinde son 4 bar,
usd 2.3575 kırmalı ki harket devam etsin,...
98.850 üzerinde tepki başlar benim ekranda üstadım...:)
98300 ü 99000 dan verdim, +700 extremdi,...
%100 le devam,...
sıradaki flatlarım, 99900, 100400, 101400,..dünden böyle yazmışım,...
[quote=indregandi;483730]98850, 98975, [B][I]99075[/I][/B] ve 99425 in oluşturduğu bantın 99425 üstüne kırılması gerekiyor,...
98850-99425 bantı diyelim,...[/quote]
sonradan bir 98500 ekledik buraya, işmndlk 99075 e çarptık,
bunun üstünde 99425 esas geçmemiz gereken yer,..
5 likte oluşan zikzag ne yana kırılırsa kırılım yönünde olmak lazım...testere bitiminde biçilmeyelim...:)
5 dk sonra yeni zaman penceresi açılacak...hareket takibi için...
[quote=indregandi;483738][URL="http://hizliresim.com/PYqO76"][IMG]http://i.hizliresim.com/PYqO76.png[/IMG][/URL]
eşitlik 222 bar üzerine kurulu ve 103225 I çizyor (mavinin durduğu yer şu an 103225) yani kırılan yer 103225 I,
222 barın sure olarak dolmasına,
ö/s açılışla birlikte 10 barımız kalmış,...
13:55 te açılıyoruz vob olarak,
14:15 te xu030 olarak açılıyoruz,
13:55 ten itibaren 10 bar saymalıyız,..bu 10 bar sonar 103225 katılığı düşmeye başlayacak,
bu düşüşe ya tepki gelmeli yada short kendini koruyabilmek için yeni düşklere gitmeli,
şurası kesin bu iş olduğunda short 98 I daha fazla muhafaza edemez,
ya para kazanmaya devam edecek, ya kazancından para vereck,..
bu verceği kısım ise şu anki değerlerle k.v 98500, [B]98850[/B],99425 adresli[/quote]
14:55 te tamamdır, 222 değil, 223 müş,..
98850 den yorumdaki gibi belli olur artık, tamammı devammı,...