-
[QUOTE=selçuklu;315788]evet abi .... analizsel oalrak bingoluyoruz hep ..... tradeler sıkıntılı ..... marjlar çok iyi ama .. ben şahsen tam alamıyorum ..... hep güdük yerlerde .... poz kapatıyrum ...
çare olarak ... emasal veya başka bi trend sistemi kullanmak mantıklı abi .. .trende oturan bi sistem yardımcı olabilir bence ..... ful mekanik değil ... poz taşımak için veya exit için ... ...
yani enterlarda sıkıntı yok .. takip ettiğim kadarıyla ......ama bende poz taşıma problem var ........
hiç bi sistem bizim noktasal gördüğümüz yerlerde .. sinyal veremez mümkün değil vermesi ... .... ama 2-3 bar sonra sinyal verir ..... işte o sinyali takip etmek fayda sağlayabilir abi trende oturmak için .....naçizane görüşüm böyle ....[/QUOTE]
Evet işte, yanına bir sistemle verim artar.
Jelibon.
-
abi .. altın ..ov de ... 136x leri ... kırmadıkça yön yukarı gibi bence ...... yeşil bölgede ... sarııgızın rallisi ... son surat olur tahminim ..... :o .. kırmız böge.... trendi bozulur ... bence ..
[IMG]http://img574.imageshack.us/img574/6176/adszvb.png[/IMG]
-
[quote=jelibon;315791]Evet işte, yanına bir sistemle verim artar.
Jelibon.[/quote]
he heh heytttttttttttttttttttt
üstadım gelmiş
hoşgeldin üstad.vallahi jeliboncaya girmeyecektim sizden sonra.
saraylı hocamın topiğine gittim
bir bakayım dedim ve sizin mesajı gördüm
tekrar tekrar hoşgeldin üstad
passat
-
[QUOTE=buffet;315789]hocam çin faiz arttırımına gitmemiş, piyasalar şimdilik yönünü yukarıya çevirmiş, sence 30 endeksin yonü nasıl duruyor[/QUOTE]
Çin önceliği faiz arttırımından ziyade 5 haftadır likiditeyi çekmeye veriyor o muazzam karşılık olayıyla.
İmkb 30 ve 100 için durum şu, 4 üncü hafta genelde düzeltmenin bittiği hafta. Buna ister düzeltme diyelim ister trend döndü artık düşen trend diyelim farketmez ama 4 üncü hafta sonrası haftalar yükseliş olursa fikir verecektir. 4 üncü hafta sonrası düşüşler olursa yine fikir verecektir.
80245 intermediate longcu stoplossu ihlal oldu sabah.
Dalga hedefi maksimum 77000 minumum 80245.
77000 altında olumsuz olunmalı iken geldiğimiz 77000-80245 arası 77000 stopla ve sabırla alım fırsatıdır.
Kısaca 4. hafta dip haftası olmalı iken bu durumun farklılaşması durumu için 5 ve 6 ıncı haftanın 4 den yukarıda diplemesi gerekmektedir. Aksinde olumsuz olunur.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;315803]Çin önceliği faiz arttırımından ziyade 5 haftadır likiditeyi çekmeye veriyor o muazzam karşılık olayıyla.
İmkb 30 ve 100 için durum şu, 4 üncü hafta genelde düzeltmenin bittiği hafta. Buna ister düzeltme diyelim ister trend döndü artık düşen trend diyelim farketmez ama 4 üncü hafta sonrası haftalar yükseliş olursa fikir verecektir. 4 üncü hafta sonrası düşüşler olursa yine fikir verecektir.
80245 intermediate longcu stoplossu ihlal oldu sabah.
Dalga hedefi maksimum 77000 minumum 80245.
77000 altında olumsuz olunmalı iken geldiğimiz 77000-80245 arası 77000 stopla ve sabırla alım fırsatıdır.
Kısaca 4. hafta dip haftası olmalı iken bu durumun farklılaşması durumu için 5 ve 6 ıncı haftanın 4 den yukarıda diplemesi gerekmektedir. Aksinde olumsuz olunur.
Jelibon.[/QUOTE]
Burada farklılaşma ise vob ve imkb 30 a göre,
imkb 100 de.
Hazret diğer ikisi gibi bir önceki düşüğün altına gelmedi şimdilik. Hatta en düşüğü şimdilik %2 yukarıda eskiye göre.
Ne kadar bankalarla iş gördüklerinin ispatı bu.
Jelibon.
-
[QUOTE=PASSAT;315802]he heh heytttttttttttttttttttt
üstadım gelmiş
hoşgeldin üstad.vallahi jeliboncaya girmeyecektim sizden sonra.
saraylı hocamın topiğine gittim
bir bakayım dedim ve sizin mesajı gördüm
tekrar tekrar hoşgeldin üstad
passat[/QUOTE]
Passat,
Jelibon bu hayatı dalga teorisi. İnişleri çıkışları var.
Cumartesi sabaha karşı tepe yapar pazar gece yarısı dip.:..:
Jelibon.
-
[QUOTE=selçuklu;315797]abi .. altın ..ov de ... 136x leri ... kırmadıkça yön yukarı gibi bence ...... yeşil bölgede ... sarııgızın rallisi ... son surat olur tahminim ..... :o .. kırmız böge.... trendi bozulur ... bence ..
[IMG]http://img574.imageshack.us/img574/6176/adszvb.png[/IMG][/QUOTE]
farklı bi bakış ... baklava ..... copyright selçuklu .......
[IMG]http://img814.imageshack.us/img814/6708/adsziik.png[/IMG]
-
[quote=jelibon;315809]Passat,
Jelibon bu hayatı dalga teorisi. İnişleri çıkışları var.
Cumartesi sabaha karşı tepe yapar pazar gece yarısı dip.:..:
Jelibon.[/quote]
ÜSTAD HAYATINIZ HER DAİM SÜPERCYCLE OLSUN DERİM
aynı şekilde hepimizin yaşamları da
düzeltmeler kısa kalsın.yükseliş trendlerimiz uzun olsun
primera sı intermediatı dipler yükselsin tepeler yükselsin
başımız arşa değsin
passat
-
çok kısa vadeli bi kanalizasyon ... ... 1390 altı bozulur .... 1389 altı istoplu longladım .. az pilav .... :o:o:o:o
[IMG]http://img580.imageshack.us/img580/1010/adszdk.png[/IMG]
-
jelibon abi .. buralarda olduğunu bilmek gerçekten rahtalatıyor..beni .. bu fx piyasasında çakallarla bizi yalnız bırakma abim ......... hakkın emeğin ödenmez ....:o:o:o+.+.+.+..brv.brv.brv.brv.brv.brv
-
[QUOTE=selçuklu;315833]jelibon abi .. buralarda olduğunu bilmek gerçekten rahtalatıyor..beni .. bu fx piyasasında çakallarla bizi yalnız bırakma abim ......... hakkın emeğin ödenmez ....:o:o:o+.+.+.+..brv.brv.brv.brv.brv.brv[/QUOTE]
Bide şu aradan poz açmasan.
Verdiğim desteğe dirence bak hergün.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;315841]Bide şu aradan poz açmasan.
Verdiğim desteğe dirence bak hergün.
Jelibon.[/QUOTE]
abi ... hakkaten .. çok pis yerde stop oldum ...... üüüüüü