TCMB kararına kadar hoşçakalınız..........
bol şanslar..ALLAH yar ve yardımcınız olsun................
Printable View
TCMB kararına kadar hoşçakalınız..........
bol şanslar..ALLAH yar ve yardımcınız olsun................
Sn Seren vermiş oldugunuz tespitler ve cozumler konusunda virgulune kadar aynı fikirdeyim.
MB elini acık gostermek degil sanki değişimi beraber izliyor ve uyguluyor konumunda.
cozum konusu aslında basit. uretimi destekleyecek iş gucu ve istihdamı destekleyecek milli politika uygulanması en dogru uygulamadır.
2006 yılından itibaren bugune kadar yapılan kar transferini hesaplanırsa kim haklı kim haksız ortaya net cıkar.
Degerli goruslerinizi paylastıgınız icin tesekkurler.
Saygılar
[quote=SEREN I;326090]bence karizma çoktan çizildi.ama bir kere daha çizilebilir..bir önceki toplantıda faizleri indirme sinyali veren...hatta sonrasında faiz indirmine devam edebileceği mesajını veren TCMB birkaç gündür kıvırıyor.bugün TCMB
başkanı faiz indirmiyle cari açığın azalmasının arasında ilişki olup olmadığını
araştırıyoruz..diyor...bir ay önce nerdeydiniz diye adama sorarlar...
bir ayda ne oldu..yabancı yatırımcı kasım.. aralıkta sadece hissede..özelliklede banka hisselerinde bir milyar dolarlık mal bastı......
para para kazandığı yere akar..yabancı para faizlerde dibi gördü...ve gerekeni yaptı..sıcak para bu sıcak........
şimdi merkez yarın faizleri indirmezse resti göremeyecek...karizma çizilecek..........
merkez faizleri 25 baz puan indirirse piyasa bunu faizde son indirim olarak
algılayacak..merkezin eli bir kere daha açılacak..pasif ve korkak algı yaratacaktır..
merkez resti görürse faizleri 50 baz puan indirirse pala gerekeni yapacak.
her durumda TCMB..nin karizma bana göre bir kere daha çizilmiştir....
TCMB piyasa oyuncularının isteğine itaat etmez...tersine ettirir......ettirmelidir.....benim TCMB...anlayışım budur.....
iyi akşamlar................[/quote]
[IMG]http://i52.tinypic.com/nqcjyb.jpg[/IMG]
no comment......
[IMG]http://i54.tinypic.com/ig90d4.png[/IMG]
no comment
dayı...,pala şimdi orta karar bıraktığı endeksi,faiz inmeyecek,sabit kalacak öngörüsüyle elindeki malları da orta karar boşaltmadı mı? zaten tüm göstergelerde bunu desteklemez mi,,pala pusuda....boşalttığını geri yerine koymak için eli tetikte değilmidir sence..ya da kardan zarar olmasın bari mantığı..(gerçi kendi belirliyorda) biz yerlilere caz...yapıyor.. mu acaba..
ama naçizane fikrim SABİT kalacak gibi,1 ay önceki sıcak dediği para kendi bacasını tutuşturduğunu birazcık anlamış gibi,soğutma çalışması yapacak gibi...siyasileri kırmamak için belki munzamı birazcık artırabilir...kimbilir belki birazcıkta faizi..hatır gönül meselesi...Bile bile LADES...
0 ,25,50,munzam, her yol palaya çıkıyor gibi..bunu çıkmaz sokağa sokacak bir el var mıdır acaba ...
[quote=boz ayı;326107]
[I][B]3 gün yoktum.....topiği okudum..en çok beğendiğim sn.VOX.un tavırlanışı oldu...[/B][/I]
[I][B]diğer arkadaşlardanda beklerdim.........topiği korumak istiyorlarsa tabii....[/B][/I]
[I][B]teşekkürler sn..VOX......[/B][/I][/quote]
dayı VOX nickli bir üyeye rastgelmedim,yanlış mı yazdınız acaba...
şimdi buldum..bir kere yazmış...pek yazmayınca...
neden sinirlendim..kızdım....
borsada vob.da olma amacımız para kazanmak..az yada çok...başka bir şey değil..en azından
benim için değil..vee..kazanırken kazanmayı öğretmek..hergün işlem yapıp sürekli kazanmak mümkün değildir.
% 100 başarılı kimse yoktur.olamaz...son dönemde para kazandık.hamdolsun....
ama eylül ayında kaybettiğimizi unutmuyorum..neden kaybetmiştim..nerde hata
yapmıştım biliyorum..kaybettikten sonra yapacak bir şey yok...giden gitmiştir...
bazı zirveci maskaralar gibi 15.000 puan düşen piyasada kıvırmadık...kem küm etmedik.
yanıldık dedik mertçe.........
ben herşeyi bilemem..bilmemde mümkün değil....bazı dönemler trendim çok iyi olabilir.
ama kayıp dönemleride gelecektir..bunu biliyorum..vee nasıl siz benden öğreniyorsunuz
bilgiler alıyorsunuz..benimde piyasalarda olanları bilmem..bilgilerimi tazelemem...
yanlış yoldaysam yol yakınken dönmem...yol doğruysa güvendiğim kişilerden teyit
almam önemli........
ben topiğin yüküne yardımcı ararken ortaya daha iyisi çıktı...körün istediği bir göz
ALLAH verdi iki göz misali.........şöför bu işi biliyor...ben kendisinden faydalanıyorum.
ALLAH razı olsun diyorum...trader kardeşim başarılı...
bu arkadaşlarımızın yazması hepimizin menfaatine....catedral graf..ta..trader EW..de
şöför her haltta iyi..belki içinizden biri yada birileride başka alanlarda çok iyiler...
güçleri birleştirmek varken....geyik ve gereksiz polemiklerle bu değerli insanları
kaçırmak benim işime gelmiyor...........anlatabildim mi.???
[quote=SU-TE;326180][IMG]http://i54.tinypic.com/ig90d4.png[/IMG]
no comment[/quote]
+.
tebrikler..
çok güzel bir çalışma.....üstte 71.000 alttaki kanal desteği kaç ???
merkez kararı sonrası volatilite gelebilir..gelirse....
destek..............80.850.............
direnç..............82.800.....
pivot........81.625..........
başkalarının pozisyonlarıyla uğraşmayı bırakalım....kendi pozisyonumuz bize yeter.
poz..yazmıyorum...pivot yeterli.......
[quote=boz ayı;326206]pivot........81.625..........[/quote]
[I]pivot tradede değişiklik var...sabah söylediğim gibi...long.da alıyorum..[/I]
[I]pivot üstünde long....altında şort.......[/I]
pivot..81.925....................
*merkez bankası 1 haftalık repo faiz oranını yüzde 6.50'den yüzde 6.25'e indirdi
merkez korktu..şöför haklı çıktı....
en kötüsü bu.............
pivot....82.000..............şorttttttttttttttt
pivot..81.100............şort.cover.......
[B]TCMB..nin karizma çizildi..........[/B]
pala merkezi yedi.....iyi para...
bozz amcanızda boş durmadı......çok iyi puan aldık..hamdolsun....
analizler için şöföre teşekkür........
[quote=boz ayı;326203]merkez kararı sonrası volatilite gelebilir..gelirse....
destek..............80.850.............
direnç..............82.800.....[/quote]
[I][B]karar sonrası en düşük.............[/B][/I]
[B][/B]
[I][B]80.900.........[/B][/I]
[I][B]50 puan yanıldık.....:..:[/B][/I]
[quote=boz ayı;326242]pivot..81.100............şort.cover.......[/quote]
pivot...81.100....:yü: değişmedi.........
yeni pivot....81.200........
ve altındayız..
pivot..80.750........................
[quote=boz ayı;326268]pivot..80.750........................[/quote]
[I]tepki zamanı.............[/I]
işlem yapıyor ve yazıyorum...bu piyasada.............
anlayana...............
tepkiler güdük kalıyor....dikkat..ilerleyen yapının özelliği....
[quote=boz ayı;326273]işlem yapıyor ve yazıyorum...bu piyasada.............
anlayana...............[/quote]
anlıyor, takdir ediyor ve saygı duyuyoruz boz abi allah razı olsun
[quote=SEREN I;326083]27 aralık barının en düşük değerinin ( 81.375 ) altı.. görülecek bence demiştim.....
85.700 den şort pozisyonu bu bar analizine göre almıştım..düşüş tahminimden
daha yavaş ve fakelerle ilerliyor..ama hızlanarak ilerliyor...[B]dahada hızlanmalı...[/B]
10 gün sonra bugün 81.350 görüldü...yarın önemli bir gün TCMB .nin faizle ilgili
kararları bekleniyor...şort devam ..beklediğim rakkamları daha önce yazdım..
yarın ve cuma çok agresif iki gün olacak bence...[B]hedeflerim için iki gün[/B] [B]yetebilir[/B]..[/quote]
+.
[I][B]şapka çıkarıyorum..........[/B][/I]
[B][/B]
[B][/B]
[B][I]el elden üstündür......neden şöför önemli ...anladınız mı.??[/I][/B]
vob..hayatımdaki en çabuk ve en kolay puanlardan biriydi.........
TCMB..konusunda analizler bana cesaret verdi..........
[quote=boz ayı;326268]pivot..80.750........................[/quote]
[I]devam ediyor..ve sat konumunda.........[/I]
yeni pivot...80.100...........
burdan majör tepki olabilir........
[quote=SEREN I;326083]27 aralık barının en düşük değerinin ( 81.375 ) altı.. görülecek bence demiştim.....
85.700 den şort pozisyonu bu bar analizine göre almıştım..düşüş tahminimden
daha yavaş ve fakelerle ilerliyor..ama hızlanarak ilerliyor...dahada hızlanmalı...
10 gün sonra bugün 81.350 görüldü...yarın önemli bir gün TCMB .nin faizle ilgili
kararları bekleniyor...şort devam ..beklediğim rakkamları daha önce yazdım..
yarın ve cuma çok agresif iki gün olacak bence...hedeflerim için iki gün yetebilir..[/quote]
[I]80.000 ŞORT.COVER........flatt........[/I]
[I]bir dahaki bara kadar hoşçakalın....[/I]
[I]dahada düşebilir..düşmeyebilir...beni ilgilendirmez...[/I]
[I]en iyi para cepteki paradır.....:)))[/I]
[I]boz abi saygılar.......[/I]
[I]vakit nakittir.....[/I]
dur hemen gitme...
teşekkürler......
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Banka faizleri 25 baz puan indirerek 6.25'e çekti..
Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin açıklamaları şöyle:
Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ile Bankamız
bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler
Borsası Repo-Ters Repo
Pazarı'nda uygulanmakta olan faiz oranlarının asagıdaki gibi belirlenmesine karar vermistir:
a) Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 6,50'den yüzde 6,25'e
düsürülmüstür.
b) Gecelik faiz oranları: Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 1,50 düzeyinde, borç verme
faiz oranı yüzde 9 seviyesinde sabit tutulmustur. Açık piyasa islemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı
bankalara repo islemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı da yüzde 8 düzeyinde sabit
tutulmustur.
c) Geç Likidite Penceresi Faiz Oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde,
Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde, borç verme faiz oranı yüzde 12 düzeyinde sabit tutulmustur. Son dönemde iktisadi faaliyete dair açıklanan veriler Ekim Enflasyon Raporu'nda sunulan görünümle büyük ölçüde uyumludur. iç talepteki güçlü artısın destegiyle iktisadi faaliyet toparlanmaya devam etmekte, buna karsılık dıs talebin zayıf seyri nedeniyle imalat sanayinde kapasite kullanımı kriz öncesi seviyelerin altında seyretmektedir. istihdam kosullarındaki iyilesme sürmekle beraber issizlik oranları halen yükse k seviyelerde bulunmaktadır. Dolayısıyla, toplam talep kosulları enflasyon üzerinde yukarı yönlü bir baskı olusturmamaktadır. Yıllık enflasyonun Ocak ayında belirgin bir düsüs gösterecegi, yılın ilk çeyregi boyunca 2011 yılı hedefi olan yüzde 5,5 düzeyinin altında seyrettikten sonra ikinci çeyrekten itibaren dalgalı bir seyir izleyerek yıl sonunda hedefle uyumlu gerçeklesecegi tahmin edilmektedir. Aralık ayında alınan tedbirlerin kredi arzı üzerindeki sıkılastırıcı etkisi önümüzdeki günlerde gözlenmeye baslayacaktır. Bir sonraki Kurul toplantısına kadar alınacak kredi genislemesini sınırlayıcı yönde ilave tedbirler, para politikasının hareket alanını genisletecektir. Bu dogrultuda kısa vadeli yükümlülükler için tesis edilecek zorunlu karsılık oranlarında ilave bir artırım gerekli görülmektedir. Geçen ay uygulamaya koyulan; politika faizinin sınırlı düzeyde düsürülmesi, buna karsılık zorunlu karsılık oranlarının artırılması seklindeki politika bilesimi, içinde bulundugumuz konjonktürde finansal istikrarı ve fiyat istikrarını birlikte gözetebilmek açısından en uygun seçenek olarak ortaya çıkmaktadır. Bu dogrultuda Kurul, yeni politika çerçevesinde alınan ve alınması öngörülen tedbirlerin net etkisinin sıkılastırıcı yönde olacagını vurgulamıstır. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin, Kurul'un gelecege yönelik politika durusunu degistirmesine neden olabilecegi önemle vurgulanmalıdır.
Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti bes is günü içinde yayımlanacaktır..
[quote=SEREN I;326324][I]80.000 ŞORT.COVER........flatt........[/I]
[I]bir dahaki bara kadar hoşçakalın....[/I]
[I]dahada düşebilir..düşmeyebilir...beni ilgilendirmez...[/I]
[I]en iyi para cepteki paradır.....:)))[/I]
[I]boz abi saygılar.......[/I]
[I]vakit nakittir.....[/I][/quote]
[B]sosyolog parayı kaptı gitti...tebrikler..o bir gerilla........[/B]
[B]bir daha nerde ortaya çıkar bilinmez....ama çıktığı zaman dikkat ediniz.[/B]
[quote=boz ayı;326311]yeni pivot...80.100...........[/quote]
[I]pivot üstündeyiz....poz.longg.........[/I]
yeni pivot..80.300...............
[quote=boz ayı;326273]işlem yapıyor ve yazıyorum...bu piyasada.............
anlayana...............[/quote]
Allah razı olsun sizden BOZ AMCA,SEREN 1 ABİ ,..maşallah maşallah.. hergün takipcinizim ...Trabzona yolunuz düşerse ağırlamaktan şeref duyarım..saygılar...Cadetral abla , Trader ve Sute ve Citivan, 80xyz sizleride ağırlamaktan şeref duyarım ..
[quote=kemal52x;326334]Allah razı olsun sizden BOZ AMCA,SEREN 1 ABİ ,..maşallah maşallah.. hergün takipcinizim ...Trabzona yolunuz düşerse ağırlamaktan şeref duyarım..saygılar...Cadetral abla , Trader ve Sute ve Citivan, 80xyz sizleride ağırlamaktan şeref duyarım ..[/quote]
[I]düşünmen..söylemen yeter..ALLAH sendende razı olsun.......:)))[/I]
boz amca senin hakkın ödenmez ..hakkını helal et