yalnız ben bişeyi anlamadım çerşambe veya perşembe tepe yaparsa nasıl 1743-38 desteğinden mal alımı yapıcazki? bunun için 1777 nin yanin 13-17 aralığının tepe olmuş olması ve çarşamba-perşembeye kadar satış olması bizim işimize gelmezmi ?
Printable View
yalnız ben bişeyi anlamadım çerşambe veya perşembe tepe yaparsa nasıl 1743-38 desteğinden mal alımı yapıcazki? bunun için 1777 nin yanin 13-17 aralığının tepe olmuş olması ve çarşamba-perşembeye kadar satış olması bizim işimize gelmezmi ?
[QUOTE=turkishmojo;415600]Usta dolunay 29 unda -72 saaat hesabıyla 26 sında dip olabilrmi? 30 uda ara bradley bu arada......[/QUOTE]
Turkish ay dönümü zor gibi görünsede alışınca kolay ama
handikapı şu:
ÇOK KOLAY OLDUĞU İÇİN 72 SAATLERİ FİKİR VERMEMEK İÇİN İSTEDİĞİ GİBİ KULLANIYOR VE BAZEN PİYASANIN GİDİŞİNİ 72 SAATTEN SONRAKİ HAREKETLERLE ANLIYORSUN ONUN İÇİN 26 SINDAMI YAPAR 30 UNDAMI YAPAR KİMSE BİLEMEZ.
BİLSE KOLAY OLAN AY DÖNÜMÜ DAHA da KOLAY OLURDU.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;415601]Tepe yapmaz demek dipde yapmaz demem bakacaz görecez ancak şunu derim
tepe yaparsa ve 15 gün satarsa ardına bullishdir.
dip yaparsa ve sonra 15 gün yükselirse bu sefer kısa vadede bullishdir ama ayu döngüde artmış olacak.
İlkinde 5 içindeyiz.
İkincisinde 4 B yukarıdayız
ya da 5 yukarıda 4 döngü dizdirme (ancak bana göre zaten 4 döngü dizdirdik şu an).
Jelibon.[/QUOTE]
Haklısın usta ben daha o mertebeye ulaşamadım,tepe yapar dip yapar bunlardan kaçınmak gerek insani zaaflar :D..... Bekleyelim görelim ipin ucunu kaçırmadıktan sonra ne yaparsa yapsın....
[QUOTE=Vob Trader;415603]yalnız ben bişeyi anlamadım çerşambe veya perşembe tepe yaparsa nasıl 1743-38 desteğinden mal alımı yapıcazki? bunun için 1777 nin yanin 13-17 aralığının tepe olmuş olması ve çarşamba-perşembeye kadar satış olması bizim işimize gelmezmi ?[/QUOTE]
Vob,
Zaten bilmediğimiz şey çarşamba-perşembe dipmi tepemei.
Son iki hafta dahil çarşamba-perşembe dipdi. Diplemeyle sıçrama aynı anda oldu.
Karakteri şu:
Pazartesi satış, salı çarşamba trade, perşembe dip, perşmebe cuma sıçrama.
Jelibon.
Farkı ne?
O döngü dolunaydan yeni aya döngü.
Bu döngü yeni aydan doluanaya döngü.
Bullsa yeni aydan dolunaya düşmeli.
Mesele ne? Yeni ay tepeledimi yoksa çarşamba perşembe mi tepeleyecek?
Ayuysa uzun vadede bu haftada çarşamba perşembeyi dipeletip ay sonuna yükselir. Bu yükseliş bullish olsa da kısa vadede uzun vadede bearish olur.
Jelibon.
Neyse kafanız karışmasın kısaca çarşamba perşembe dipmi tepemi ona bakın.
Bu bir avantaj neden?
Hem haftanın altında en önemli günü olan hafta ortası iki gün hem yeni ayın son 72 saatleri.
İleriyi anlatacak.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;415606]Vob,
Zaten bilmediğimiz şey çarşamba-perşembe dipmi tepemei.
Son iki hafta dahil çarşamba-perşembe dipdi. Diplemeyle sıçrama aynı anda oldu.
Karakteri şu:
Pazartesi satış, salı çarşamba trade, perşembe dip, perşmebe cuma sıçrama.
Jelibon.[/QUOTE]
o zaman 17 eylül cuma günü 1777,82 ile tepeyi yaptı bu meret, son zamanların karakteristiğine ve şuanki gecen işlemlere bakıcak olursak bu altın bu hafta yani 19-20 eylül günleri dibe gelicek ve önümüzdeki 2 hafta yükselecek gibi duruyor seneryo...
[IMG]http://e1209.hizliresim.com/11/l/d53lw.jpg[/IMG]
Şu mumlardan bir anlam çıkarabilen var mı ?? Gün içi pozum için ......
yeter artık bende poz alıp ekrana bakmamak çıkıp gezmek istiyorum yahu :( inanmassınız her ay forex ve vob aracılarına bir sıfır araba parası komisyon ödüyorum elimde bir cacık kalmıyor :( en acı olanıda hareket başlangıcında en dipden yüklü pozda olmam :( misal bayramda kıbrısa gitmeden evvel 1590 dan 100 lot vob altın ons longdum... 1615 den verdim çıktım geldiğimde 1635 di sonrada uctu gitti bidaha adam gibi giremedim poza :(
[QUOTE=Vob Trader;415609]o zaman 17 eylül cuma günü 1777,82 ile tepeyi yaptı bu meret, son zamanların karakteristiğine ve şuanki gecen işlemlere bakıcak olursak bu altın bu hafta yani 19-20 eylül günleri dibe gelicek ve önümüzdeki 2 hafta yükselecek gibi duruyor seneryo...[/QUOTE]
Evet ya 17 de tepeyi yaptı ve 15 gün satacak,
ya 17 72 satler olan çarşamba perşembe dipleyecek ve 2 hafta yukarı yapacak,
ya da 17 tepe değil çarşamba perşembe tepeleyecek ve 15 gün satacak.
Her ihtimalde çarşamba perşembeyi görmek gerekecek ki ileriyi anlayalım.
Jelibon.
[QUOTE=Vob Trader;415611]yeter artık bende poz alıp ekrana bakmamak çıkıp gezmek istiyorum yahu :( inanmassınız her ay forex ve vob aracılarına bir sıfır araba parası komisyon ödüyorum elimde bir cacık kalmıyor :( en acı olanıda hareket başlangıcında en dipden yüklü pozda olmam :( misal bayramda kıbrısa gitmeden evvel 1590 dan 100 lot vob altın ons longdum... 1615 den verdim çıktım geldiğimde 1635 di sonrada uctu gitti bidaha adam gibi giremedim poza :([/QUOTE]
Zaten ekranı seğrettiğinden olan oluyor. Ekran seğretmek potansiyel kaybetme nedenlerinin en başıdır.
Jelibon.
[url]http://video.cnnturk.com/2012/spor/9/18/ilker-yasin-artik-bedava-bilet-yok[/url]
ağa izle bir şunu...
Bu altın,
endeks
papatya 3 ekimdir.
3 aydır cort çekenler hep yalan dolan ha ha.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;415612]Evet ya 17 de tepeyi yaptı ve 15 gün satacak,
ya 17 72 satler olan çarşamba perşembe dipleyecek ve 2 hafta yukarı yapacak,
ya da 17 tepe değil çarşamba perşembe tepeleyecek ve 15 gün satacak.
Her ihtimalde çarşamba perşembeyi görmek gerekecek ki ileriyi anlayalım.
Jelibon.[/QUOTE]
ağa gene kafa durdu 17 tepeyse de 15 gün satacak, 19-20 tepeysede 15 gün satacak mı ?
ben oysa 19-20 tepeyse sat, 19-20 dipse al anlamışdım? yanlışmıyım ?
3 ekimde papatya olduğuna göre bu hafta 19-20 eylülde altın da dip olur alım yapılır papatyaya kadar 15 gün yükseliriz yine :)
[QUOTE=Vob Trader;415611]yeter artık bende poz alıp ekrana bakmamak çıkıp gezmek istiyorum yahu :( inanmassınız her ay forex ve vob aracılarına bir sıfır araba parası komisyon ödüyorum elimde bir cacık kalmıyor :( en acı olanıda hareket başlangıcında en dipden yüklü pozda olmam :( misal bayramda kıbrısa gitmeden evvel 1590 dan 100 lot vob altın ons longdum... 1615 den verdim çıktım geldiğimde 1635 di sonrada uctu gitti bidaha adam gibi giremedim poza :([/QUOTE]
100 Lotta 25 dolarda iyi para Üstat :) Vobun günlük işlem hacmi ne kadar ki herhalde orada en büyük sensin ..COMEXe geçsene üstat daha derin piyasa...
[QUOTE=Vob Trader;415614][url]http://video.cnnturk.com/2012/spor/9/18/ilker-yasin-artik-bedava-bilet-yok[/url]
ağa izle bir şunu...[/QUOTE]
İyi gelsinler yönetimler 1 milyar dolar harcasın hesabını taraftar ödesin.
Beşiktaşa bir mok olmaz elbette
DEPLASMANA İLKER YASİN GİTSİN BUNDAN BÖYLE.
KAPALIYI KAPALIDAN KİMSE SÖKEMEZ O KAPALIYI BİZ YARATTIK kapatacaksak da biz kapatırız.
Sen stad yapmayacanmı? Yapacan. Yaptığın zaman bunu düşün.
Kapalıda 170 liraya bilet satamazsın, bu adam keklemek olur. Beşiktaşın biletleri Fenerden Galatasaraydan pahalı. Böyle birşey olabilirmi?
Mesela dün hem pazartesi hem okul açılma günü, kapalı hariç adıma atacak yer yok.
beşiktaş taraftarı fedakardır, cefakardır, dipleme zamanları daha çok koşar, bu sene kapalı gişe yapacak bu belli oldu dün, ama 170 liraya bilet ne demek oluyor?
CEVAPLASIN İLKER YASİN, YADA PARDON ACABA 170 LİRA VERİP MAÇA GİRMİŞMİ HİÇ? bEKLİYORUZ İLKER YASİNİ DEPLASMANLARA.
jELİBON.
[QUOTE=Ozkan;415618]100 Lotta 25 dolarda iyi para Üstat :) Vobun günlük işlem hacmi ne kadar ki herhalde orada en büyük sensin ..COMEXe geçsene üstat daha derin piyasa...[/QUOTE]
yok baya derinleşti vob mesela dün 7000 kontrat civarı işlem oldu açık pozisyon da 2500 kontrat arttı mesela şuan 8832 kontrat açık poz var. sermaye ülke içinde kalsın :)
[QUOTE=Vob Trader;415616]ağa gene kafa durdu 17 tepeyse de 15 gün satacak, 19-20 tepeysede 15 gün satacak mı ?
ben oysa 19-20 tepeyse sat, 19-20 dipse al anlamışdım? yanlışmıyım ?[/QUOTE]
tAMAM YAZDIĞIN AYNI ŞEYE ÇIKIYOR.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;415552]Tek nokta 34.10.
Jelibon.[/QUOTE]
Bir altına sarktı geldi yapıştı dünden beri.
34.10 tek nokta.
Jelibon.
yani
GÖKYÜZÜ KARTALIN, KAPALI ÇARŞININ, ŞAMPİYONLUK BEŞİKTAŞIN...
Jelibon.
Çıkıyorum bol şanslar.
Jelibon.
bu murat kalkavan kim yahu.ihsan kalkavanın neyi oluyor acaba
intihar etmiş.kafasına sıkmış
beşiktaştaki evinde ölü bulunmuş
parite 1.3051 ile kritik noktada
1761.xx i geçemeyen altın düşer dedik
1.3051 in altı çöküş dedik
dikkat edin
10 ho nunda altındayız
passat
Yahu bunlar ne fena paritede sanki satış geliyor gibi gösteriyorlar günlük range 70 pips olmuş ama algılara baksan düşüyor :D Spotta Mumlar güzel Vadeliye bakıyorum alttan fitil dolu tabi milletin canı yandı bırak işlemi forumlarda yazı yazan kalmadı şimdi al-sat yapan adam arıyorlar ..... Up trend içindeyiz herkes tepe aradı şimdi yine tepe algısı :D yine yukarı birazdan yine buylarım ben günlük olarak mum kötü gözüküyor ama kapanışa kadar bakalım ....
verin ulennnn
heheheheheheehe
83700 kısa devam
passat
83700 leri kapadım 83200 den
canım sıkıldı
passat
67256.xx i takip ediyorum
ordan tepki bekliyorum tekrar cortlamak için
passat
heralde tepeye gelicek...
gelsin abi gelsin sabahtandır baka baka bir haller oldu bu dakkadan sonra 1785 üstü 1745 altı kırılımdır aynı yönde işlem dip tepe dahil 50 minumum maxsimum 70-80 dir
Londra seansında ayının gücü bu kadarsa :) bunların işi zor son günlerde londra yatay yankee ile beraber aksiyon başlıyor bugünde böyle olabilir yukarı,aşağı bakalım nasıl olacak ??? tabi bunun ekonomik takvimle ilişkisi vardı....
gün içi tepti heralde altın sabah aldığım 1758 leri teslim ettim ve şorta döndüm 1763 den...
[IMG]http://a1209.hizliresim.com/11/l/d5b7x.jpg[/IMG]
Altta 12950 üstte 13120-70 şuanda tam tetik çizgisinde fiyatlar ....
1770 i geçerse yükse ihtimal tepeye gidecek
[QUOTE=Vob Trader;415634]gün içi tepti heralde altın sabah aldığım 1758 leri teslim ettim ve şorta döndüm 1763 den...[/QUOTE]
Hakikaten dediğin kadar kısmetsizmişsin üstat ya sen kapattın aksiyon başladı bir ara banada böyle olurdu büyük balık hep kaçıyordu artık stop maliyete çekip bekliyorum küçük balığa ikna olmuyorum :)...
sabır tesbihi elimde...
altın artık uzun vade boğa moduna geçmeye niyetlendi çarşamba perşembeyi tepeye getirip biraz satış uzun vadeyi uzatacak da uzatacak heralde...
Altında koca gün sattıklarını iki mumda geçtiler demekki ayı o kadar da güçlü değilmiş şimdi tepeden yeni satıcılar gelecek bakalım onun etkisi nasıl olacak pariteye etkisi 13050 desteğini tutturmak oldu ama yukarı gitmeye niyeti yok gibi duruyor ben bugün düşüşe hiç inanmadım halada inanmıyorum Mal topladılar gibi geldi ama paritede bunu hala göremedim .......
feykde olabilir herşey mübah artık...
jelibon yazmadan ben yazayım :)
ayıların hepsi komada...:)
bu lem ayılığınız sizin :)