35.50-36.06-37.55 bilhassa 35.50-36.06 da tepelemeli ve geri çekilmeli.
Elbette düşüşler alım fırsatıdır sonrasında.
Ardından 37.55 üzerinde aylık kapanış ardına 45-56 görmeli.
Jelibon.
Printable View
35.50-36.06-37.55 bilhassa 35.50-36.06 da tepelemeli ve geri çekilmeli.
Elbette düşüşler alım fırsatıdır sonrasında.
Ardından 37.55 üzerinde aylık kapanış ardına 45-56 görmeli.
Jelibon.
Gelin son 1 yılın dökümünü yapalım.
Anında 1900 den sonra hemen aylarca 1500-1900 gider dedik.
Jelibon.
Geçen eylülden beri her dalga istisnasız her dalga aynı boydadır.
Ekim 2011 Kasım 2011 1526-1804.
Kasım aralık 29, 1804 den 1529 a,
Aralık 30 dan Şubat 28 e 1529 dan 1792 ye,
29 şubattan 18 mayısa 1792 den 1529 a,
ve ÖNCECDEN EVLADİYELİK OLUR MAYIS ORTASI DENİLEN MAYIS 18 DEN bugüne 1529 dan 1777 ye.
Jelibon.
Ne dedik?
Jelibon.
aylarca 1500-1900 gider dedik.
Gitti.
Jelibon.
Bu range işte.
Önceden sadece dünyada burada yazıldı.
Kimileri 2500 dedi kimileri 1000 dedi.
Biri aylarca 1500-1900 gider dedi.
O birinin TOPİĞİNDESİNİZ ŞANSLISINIZ AÇIK SÖYLEYEYEİM
BEN DE ŞANSLIYIMDIR AMA 46000 NASIL KAÇTI HALA ÇÖZEMEDİM.
Jelibon.
16-20 eylül okul açılış haftası ay pardon ne diyom ben ya kısa vadeli döngüdür.
Yeni aydır. Akşam bakın görün uzaya bakın ayu ay ayı görün.
1792-1804 eski iki tepedir. Ew açısından önemlidir. Ama geçerekama geçmeden yeni aydan yani 16-20 den dolunaya satış BULLİSH DÖNGÜ ÖZELLİĞİDİR.
Yerine 16-20 de yine yükselen dip yapıp ekim başına artarsa AYUSAL DÖNGÜ ÖZELLİĞNDE ARTARIZ YANİ 1 YILDIR OLAN OLMUŞ OLUR VE KISA VADEDE ÖKÜZSEL OLSADA UZUN VADEDE ÖKÜZSEL OLMAZ BU YÜKSELİŞ.
Fiyat 152X ve 179X ila 1804 arasında kaldıkça küllüyen range de kalır.
İşte o yüzden bunları geçmek ve 1835 i geçmek yada oraya takılmak istiyoruz.
Kısa vadede 179X ve 180X geçilip ya da geçilmeden 16-20 eylülde tepe yapıp 15 gün satmak öküzseldir ve ayuların gazı alınır.
Aksi olup 16-20 engellemezse ay sonua artarız. Ama bu esasen ökzüsel döngüde olmamış olur. o zaman akla iki ihtimal gelir ya ayu döngüde B içinde yukarı yapıyoruz. Ya öküzlüğümüz 4 döngü dizdirmeye başlayacak demekdir bu.
Zaman gösterecek. 16-20 den birşeyler çıkarmaya çalışacaz bu hafta kritiktir.
Jelibon.
usta tecrübeyle uzun vade swap ı da göze alarak kademeli şekilde pramit yönünde işleme girmeyi göze alan vallahi billahi sizin deyimle ihya olur - yada az ve öz yüksek hacimle doğru yönde poza girmekle adamlar üç hamle ile tarım dışı ondan önce barni hikayesi ve en son ki barni hikayesiyle nerdeyse 150 puan oynattılar
O dxy de de 77-78 kritimaniadır.
Ölünün bitişi öncesi tek kalesidir.
Jelibon.
Bu hafta altın
Dirençler 1785-1792 ve 1801-1811 ve 1835-1845.
Destekler 1751-1761 ve 1738-1743.
Jelibon.
İstediğimiz 16-20 eylülde
Yukarıdaki ilk iki dirençden satış başlamasıdır. Tepe olmasıdır.
Ha erken dönmezmi döner ama 16-20 de iki dirençden birinde olursa ewde fayda sağlar.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;415104]Eylül altın gümüş tarihleri
Günlük Tarihler
31 agu, 7-10, 20, 26-27 eylül.
Haftalık Tarihler
4-5, 12, 26 Eylül
İkincil Haftalık Tarihler
10, 24 Eylül
Uzun vadeli Tarih
23-29 Ekim.
Jelibon.[/QUOTE]
Burada 20 eylül var.
24-26-27 eylül var.
24-26-27 eylül ay dönümüyle bağdaşmaz.
20 eylül bağdaşır.
Bakalım nolacak.
Jelibon.
İyi geceler çıkmam lazım.
jelibon.
30 ve 60 dakikalık vob da aynı dow gibi ters obo oluştu ve bollınger korkunç sıkıştı .
Bir tarafa patlayacak ve görününen bu yukarı doğru olacak :( :mad::mad::mad::mad:
eğer yukarı gider ve 84.500-600 kırılırsa 85.800-86.000 ve 92.000 ler hedefe giriyor . . .
[QUOTE=fotomidyat;415485]usta tecrübeyle uzun vade swap ı da göze alarak kademeli şekilde pramit yönünde işleme girmeyi göze alan vallahi billahi sizin deyimle ihya olur - yada az ve öz yüksek hacimle doğru yönde poza girmekle adamlar üç hamle ile tarım dışı ondan önce barni hikayesi ve en son ki barni hikayesiyle nerdeyse 150 puan oynattılar[/QUOTE]
Bırak piramiti terse poz açmasınlar önce.
Traderın hayatı ora cort bura mort olmuş.
Gerisi hikaye.
Jelibon.
[quote=gnome;415491]30 ve 60 dakikalık vob da aynı dow gibi ters obo oluştu ve bollınger korkunç sıkıştı .
Bir tarafa patlayacak ve görününen bu yukarı doğru olacak :( :mad::mad::mad::mad:
eğer yukarı gider ve 84.500-600 kırılırsa 85.800-86.000 ve 92.000 ler hedefe giriyor . . .[/quote]
83700 short devam
1800 puan cepte
66500 0-2 trend çizgisine kadar bekliyorum en az
1 in tepeside belli 635xx.xx
passat
gnome hiç dönüp durmuyorum
arada alacağımı aldım
pozumuda aldım
arkama yaslandım bekliyorum
üstadın dediği gibi
dön dur yok
ora cort bura cort yok
passat
Geçen hafta kral benim diyen foreksciler terste kaldı çok nadir kazanan vardı...
[quote=jelibon;415489]Burada 20 eylül var.
24-26-27 eylül var.
24-26-27 eylül ay dönümüyle bağdaşmaz.
20 eylül bağdaşır.
Bakalım nolacak.
Jelibon.[/quote]
Usta takvime bakınca 21 i opsiyon sonu,26 sı kontrat sonu,28 ide 3 aylık son çeyrek opsiyon başlangıcı diye not almışım paylaşmak istedim....yani 24 ü haftası kritik gibi....
[quote=Ozkan;415495]Geçen hafta kral benim diyen foreksciler terste kaldı çok nadir kazanan vardı...[/quote]
bende dikkat ettim son 20 gündür en iyi ewci teknikçi veya temelci , trader görünen-yorumcular zaten allaha emanet özellikle prite konusunda bir hayli puan yedi analizlede iş bitmiyor -
temel olsun teknik olsun doğru yorumlanmadıktan sonra bir işe yaramaz
[QUOTE=Ozkan;415495]Geçen hafta kral benim diyen foreksciler terste kaldı çok nadir kazanan vardı...[/QUOTE]
Ay dönümünü uygulasalardı terste kalmazlardı.
Jelibon.
[QUOTE=fotomidyat;415497]bende dikkat ettim son 20 gündür en iyi ewci teknikçi veya temelci , trader görünen-yorumcular zaten allaha emanet özellikle prite konusunda bir hayli puan yedi analizlede iş bitmiyor -
temel olsun teknik olsun doğru yorumlanmadıktan sonra bir işe yaramaz[/QUOTE]
Onlar paritede temmuzda mevsimsel trend değişeceğini bilmiyorlarmıymış?
Öğrenmiş oldular.
Jelion.
adamlar özellikle psikolojikmen 1180 ni kafaya takmışlar hesap kitabı onun üzerine inşaa etmişler belki oraya gider ama ondan önce belki 1400 e de gider -inatla iş olmuyor bizim patronun deyim ile
[QUOTE=jelibon;408637]parite 1.2250 ilk barut yerim, 1/4 long uzun vadeli.
Jelibon.[/QUOTE]
1.6.2012.
Jelibon.
paritede tobo yudamı görmediler
bas bas bağırdık
1.2687 tobo boynu diye
sağ omuz güdük kaldı hedef 1.30xx diye
daha ne diyelim değilmi üstad
şahsen ben sağ omuzu biraz daha aşağı yaparlar dedim amma yapmadan patlattılar
1.3235 trend direncidir.
üstü rallidir
passat
Mevsimsel etkileri falan geçtim sadece inat edilmese en azından zarar olmazdı dikkat ettim insanlar sattıkça daha da sert yükseldi nefes almadan çıktı birazda kolay para oldu. bu hafta yine satışçılar olur yarısı oyun dışı oldu zaten ....
Herşeyi geçtim en azından QE3 Tırı vırısı açıklanmış onun üstüne satmak mantıksızdı .... burası tepe şurası tepe derken gitti herkesi çarptı ......
İŞİN EN KOMİK TARAFI YILLARDIR AYNI SAHNELER TEKRARLANIYOR ...
[QUOTE=Ozkan;415503]Mevsimsel etkileri falan geçtim sadece inat edilmese en azından zarar olmazdı dikkat ettim insanlar sattıkça daha da sert yükseldi nefes almadan çıktı birazda kolay para oldu. bu hafta yine satışçılar olur yarısı oyun dışı oldu zaten ....
Herşeyi geçtim en azından QE3 Tırı vırısı açıklanmış onun üstüne satmak mantıksızdı .... burası tepe şurası tepe derken gitti herkesi çarptı ......
İŞİN EN KOMİK TARAFI YILLARDIR AYNI SAHNELER TEKRARLANIYOR SENARYOYU EZBERLEYEN AZ[/QUOTE]
ky mal tutamaz Özkan zararda 8 ay oturur kaarda 10 günde oturamaz.
Bu gerçek değişmez.
Jelibon.
[quote=Ozkan;415503]Mevsimsel etkileri falan geçtim sadece inat edilmese en azından zarar olmazdı dikkat ettim insanlar sattıkça daha da sert yükseldi nefes almadan çıktı birazda kolay para oldu. bu hafta yine satışçılar olur yarısı oyun dışı oldu zaten ....
İŞİN EN KOMİK TARAFI YILLARDIR AYNI SAHNELER TEKRARLANIYOR SENARYOYU EZBERLEYEN AZ[/quote]
senaryoyu yazan burda
niye ezberliyekki özkan kardeş
yazmadan ve uygulamaya koymadan önce topicte yayınlıyor zaten
senarist jelibon
passat
[quote=jelibon;415504]ky mal tutamaz Özkan zararda 8 ay oturur kaarda 10 günde oturamaz.
Bu gerçek değişmez.
Jelibon.[/quote]
üstad 8 ay demeyin
üstüme alınıyom vallahi
ki benimki zararda değildi şükürki
maliyetine diyebiliriz
allahtan arsayı iskontolu aldık 8 ay beklemeye değecek kadar kazanç oldu
passat
[QUOTE=PASSAT;415505]senaryoyu yazan burda
niye ezberliyekki özkan kardeş
yazmadan ve uygulamaya koymadan önce topicte yayınlıyor zaten
senarist jelibon
passat[/QUOTE]
Senaryo ya da analizi rahmetli babamda yapar,
Önmeli olan trade'i başarmaktır.
Kaarda oturmak zararı kontrol etmektir.
Zararı kontrol eden bir trader başarıyı yakalar.
Analiz manaliz fasa fisodur.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;415504]ky mal tutamaz Özkan zararda 8 ay oturur kaarda 10 günde oturamaz.
Bu gerçek değişmez.
Jelibon.[/QUOTE]
Birde üstüne zarar büyüdükçe poz açar açar açar sonrada hesap patlar mutlu sonla biteni nadir :) ....
EK:Birde zarar yazdıktan sonra piyasaya pok atanıı var onlar yüzünden ne iş yaptığımızı söyleyemiyoruz mahalle baskısı diyorlar ya buna :d şimdi...
[QUOTE=PASSAT;415506]üstad 8 ay demeyin
üstüme alınıyom vallahi
ki benimki zararda değildi şükürki
maliyetine diyebiliriz
allahtan arsayı iskontolu aldık 8 ay beklemeye değecek kadar kazanç oldu
passat[/QUOTE]
Niye? Sen de ben de kyyiz.
Alınmakta zarar yok, emin ol bende çoğu zaman malı tam tutamıyorumi, herkes öğrenecek mal tutmayı kaarda
burada bunu anlatıyoruz, sedece sana ona buna değil
önce kendimize anlatıyoruz.
Jelibon.
forexcileri zaten yorumcular yaktı üstat. Bizim spk sağolsun yerli firmaları market maker yapmış adamlar hesap patlasında paralar bize kalsın diye duaya çıkıyorlar yorumcu diye koydukları adamlar parite 1,26 lardayken çıktıkça satın yorumları yaptı bunlar forumlaradamı sardı anlamadım ama geçen hafta çıkış yaşanırken nereye baksam satış pozisyonu açın yorumları geldi hani forexde çoğunluk zararda ancak forumlara bakın son 2 haftadır alın diyen bir burası birde sizden iyi olmasın buradan indiragandi vardı geriye kalan 1,26 üzeri alayı satda sat dedi sonuç şimdi hesaplar patladı forumlar sessizleşti
[QUOTE=Ozkan;415508]Birde üstüne zarar büyüdükçe poz açar açar açar sonrada hesap patlar mutlu sonla biteni nadir :) ....
EK:Birde zarar yazdıktan sonra piyasaya pok atanıı var onlar yüzünden ne iş yaptığımızı söyleyemiyoruz mahalle baskısı diyorlar ya buna :d şimdi...[/QUOTE]
Allah altında paçaldan korusun.
Hadi endeksde neyse de altında 100 kaldıraçda yakar.
Jelibon.
[QUOTE=Ozkan;415508]Birde üstüne zarar büyüdükçe poz açar açar açar sonrada hesap patlar mutlu sonla biteni nadir :) ....
EK:Birde zarar yazdıktan sonra piyasaya pok atanıı var onlar yüzünden ne iş yaptığımızı söyleyemiyoruz mahalle baskısı diyorlar ya buna :d şimdi...[/QUOTE]
O ikinci kısım var ya zaman geçince ettikleri küfürün anlamsız olduğunu piyasa suratlarına çarpıyor onların.
Kimki piyasaya anlamsız küfür ediyorsa bilki piyasayla uzaktan yakından alakası yoktur.
Ne ewciler gördüm ben ew bitmiştir deyip ew bloglarını kapadılar. Ew bittimi? Devam ediyor işte.
Jelibon.
Sabah ki çıkışında 83.850 boşluk bırakmıştı . şimdi geldi onu kapattı ve yukarı gitmeye çalışıyor . Ama vizesi dolmuş gidemiyor . Bu hasta fazla yaşamaz benden söylemesi :)
çok deli satıyorlar fake değilse tabii . . .
[quote=jelibon;415507]Senaryo ya da analizi rahmetli babamda yapar,
Önmeli olan trade'i başarmaktır.
Kaarda oturmak zararı kontrol etmektir.
Zararı kontrol eden bir trader başarıyı yakalar.
Analiz manaliz fasa fisodur.
Jelibon.[/quote]
ora cort bura cort yok
83700 short devam
1800 puan cepte
passat
Düşsene lan kışşt kışşşt . Ne 83.700 müş be çanakkale gibi savunuyorlar . . .
[QUOTE=stonhand;415510]forexcileri zaten yorumcular yaktı üstat. Bizim spk sağolsun yerli firmaları market maker yapmış adamlar hesap patlasında paralar bize kalsın diye duaya çıkıyorlar yorumcu diye koydukları adamlar parite 1,26 lardayken çıktıkça satın yorumları yaptı bunlar forumlaradamı sardı anlamadım ama geçen hafta çıkış yaşanırken nereye baksam satış pozisyonu açın yorumları geldi hani forexde çoğunluk zararda ancak forumlara bakın son 2 haftadır alın diyen bir burası birde sizden iyi olmasın buradan indiragandi vardı geriye kalan 1,26 üzeri alayı satda sat dedi sonuç şimdi hesaplar patladı forumlar sessizleşti[/QUOTE]
Tabii e/d yi o kadar takip etmediğimden bilememde
ben mesela benim kurumun altın mesajlarına bakıyorum platforma gelen
abuk subuk mesajlar geliyor
sakın ha sakın platfrmlara gelen değerlerle işlem falan yapmaya kalkışmayın
eğer bir analist analist ise çıkacak 1 ay sonra nereye gidecek onu söyleyecek günlük değer vermeyle pivot sistemiyle onu herkes bulur zaten o değerler patladımı ki zaten bir günde patlar hiç bir işe yaramaz.
Eğer bir takipçi takip ediyorsa ama yanlış ama doğru yine de uzun vadeli yorumlar vereni takip etmeli.
En uzak duracağı değerler günlük pivotla destek direnç veren yerler olmalı. Özellikle altında ve paritede ağır kaldıraç olan yerlerde yoksa yakar.
Jelibon.
[quote=gnome;415515]Düşsene lan kışşt kışşşt . Ne 83.700 müş be çanakkale gibi savunuyorlar . . .[/quote]
ben öyle yerden short açarımki deme keyfine
passat