[quote=parite;235754]alışı daha aşağı çekmelisin..
gibi gibi geliyor bana...[/quote]
söz dinlerim...yarısını 70 050 ye cektim...
Printable View
[quote=parite;235754]alışı daha aşağı çekmelisin..
gibi gibi geliyor bana...[/quote]
söz dinlerim...yarısını 70 050 ye cektim...
[quote=dede;235615]planın çok dogru, tek eksik hesaplanamayan durumlar olacaktır.
bakalım duruma on agöre hareket ederiz.. ancak benim şahsi düşüncem. lastik patladı. lastik zaten yamalıklarla dönüyordu. ama yamalık yamanacak delikte kalmadı. yani bence bu iş bitti.[/quote]
[quote=indregandi;235623]dedem bunlarda stepne bol, hemde american malı, dedem kimi koyacaklar yerlerine bu oluşmadı daha, yani halkla tanıştırımadı daha,...
şunu sormalıyız, burayamı düşüyoruz coniyemi, eğer düşen coniyse dünya içnmi düşüyor, kendisi içinmi, coni dünya için düşmez, ama kendisi için düşer, bilirki dünya için düşerse, kendisi dahil herkes yok olur,
burada benim tezim şu, coni ayakta duruyor, dünya ayakta duruyor, ölçüm şu, bunlar fakirin cebine para sokmadan düşemezler,........
buradan derimki coni 10 yıllıkları 6.xx ları bulmadan gerçek borsayla tanışamayız,
coniden bakınca
bakın berlin duvarı önemli, prostreyka önemli, 1991 ve 2003 körfez savaşları ve şimdi iran, paralelinde türkiye ve kıprısın şekillenmesi, paralelinde yunan krizi, tane tane, alın adamı ama yerinede adam koyun,....sizce borsanın zirve yapması soygunmu, yoksa geleceğe yapılan siyasi yatırımın finanse edilmesimi,.....
üretelim coni bu piyasaya saldığı 2 trilyonu kime emdirecek, dovamı emdirecek, dov artık emmez, çekerler goldmanın kulağını, dov demek artık güven demek, bu pompalanıyor, başka çareleri yok, sizce dovda ayılarmı satıyor, hadi canım ayıların hepsi bizde boğa, dov şişemez, balon hiç olamaz, o hakkı alındı elinden dovun bir süre, dov artık güven unsuru, G-20 bunun bekçisi,...
1.42 idi 1.36 pariteye taş taş üstünde kalmaz diyen uzmanlar nerdeler, .brv1.30 da parite şu an, benim hesabım en az 1.24 yazalı 3-4 ay oluyor,
arşivi aramıyım,...
euro bırakıyor, dolar emiyor, ne için güven için, dov için, dünya için, pompalanan için, minareyi çalan kılıfını hazırlar, minareyi kim yada kimler çaldı, kim kime düşman, kim kimin yerini alacak kim kime satacak, o zaman geldiğinde siz hala vob olacağınımı düşünüyorsunuz, hadi canım,....
önce bas parayı sonra emdir, borsalara, bonolara, emtiyalara, golda, ememiyeni geri çek, neyle dovla, pompa bu, hemde emme basma, sünger bu hacmi kadar emer, fazlasını altına kaçırır, neyle çek, dolarla çek, bu defa doları şişir, beyler bunun adı sünger teorisi, ne için büyüme için, unutmayın ateş asla sönmemeli, sönerse,......[/quote]
yegenim ben "tek eksik hesaplanamayan durumlar" sözü üzerine hareket etmekteyim..risk aldım.. ama her zaman yazdığım gibi tırtıkçıyım.. uzun vadeli hareket edebilecek sermayem olmadığı ve bu yönde trade etmediğim için bu stresleri yaşayıp kendimi bitirmek istemiyorum. günlük çarparım, ilk çarptığımda ekranla alakamı keserim. bu gün bitmiştir. yarin için dün olduğu gibi pozisyonda kalmışsam belli bir stop koyar zararı kabullenir ve yine ekrana bakmam. bilirimki pala soyguncudur. sanırım jani yegenimindi.. bir sözü vardı.. karını aldınmı cebine koy. ondan sonra vob batmış gebermiş derdin olmaz...diğer türlü senin yazdığın piyasa belirleyiciliği ve genel durum için ise şöyle yorum yapabilirim. dünya artık tamamen conilerin elinde değil, her an her şey olabilir, bu öngörüm zamanla da olabilir.. ama artık onların elinde değil. çünkü onlar bir millet değiller... hepsi devşirme, (mesela çin! mesela osmanlı!!).. 700 yıllık osmanlı bile yıkıldı coni kim. üstelik osmanlının çekirdeği türktü..çinin çekirdeği de belli.. bunların çekirdeği bile yok. öküz öldü ortaklık bitti gibi bir şey olacak..o nedenle janinin dediğini yapmak lazım karı al cebiene at öyle trade et. çünkü gelecegimizin dandik olduğu belli.
uşahlar dün tvde panik yapmamak lağzım diyen uşah maç annatır gibin piyasa annatmaya devam edii. la öldürecek bunnar beni.
dün bizim palaya bu uşağın ettiğini de sordum. dedim bu uşah ne dii. eyimi dii dedim.
uşağım dedi. bu işlerde mesele ne yapceğini bilmek deeldir. ne yapcen emme bide ne zeman yapcen o önemlidir dedi.
diyelim ne yapceini biliisin emme ne zeman yapceini bilmiisin. o zeman sen bi pok bilmiisin dedi.
zemanı kim bilir dedi.
kim bilir dedim.
onu anca pela bilir dedi.
hee dedim. dimek dedim bu tvdekiler de bi pok bilmii o zeman. bilmiiler emme bilmiş bilmiş konişiiler dedim.
ha şunu bileydin dedi.
eyleyken beyle uşahlar.
[quote=dede;235780]yegenim ben "tek eksik hesaplanamayan durumlar" sözü üzerine hareket etmekteyim..risk aldım.. ama her zaman yazdığım gibi tırtıkçıyım.. uzun vadeli hareket edebilecek sermayem olmadığı ve bu yönde trade etmediğim için bu stresleri yaşayıp kendimi bitirmek istemiyorum. günlük çarparım, ilk çarptığımda ekranla alakamı keserim. bu gün bitmiştir. yarin için dün olduğu gibi pozisyonda kalmışsam belli bir stop koyar zararı kabullenir ve yine ekrana bakmam. bilirimki pala soyguncudur. sanırım jani yegenimindi.. bir sözü vardı.. karını aldınmı cebine koy. ondan sonra vob batmış gebermiş derdin olmaz...diğer türlü senin yazdığın piyasa belirleyiciliği ve genel durum için ise şöyle yorum yapabilirim. dünya artık tamamen conilerin elinde değil, her an her şey olabilir, bu öngörüm zamanla da olabilir.. ama artık onların elinde değil. çünkü onlar bir millet değiller... hepsi devşirme, (mesela çin! mesela osmanlı!!).. 700 yıllık osmanlı bile yıkıldı coni kim. üstelik osmanlının çekirdeği türktü..çinin çekirdeği de belli.. bunların çekirdeği bile yok. öküz öldü ortaklık bitti gibi bir şey olacak..o nedenle janinin dediğini yapmak lazım karı al cebiene at öyle trade et. çünkü gelecegimizin dandik olduğu belli.[/quote]
o zaman şöyle dede şu anda futuraların bir an için + ya geçtiğini düşünelim bir an için, dede senin dediğin, 10 sene -20 sene biz bir kaç günden bahsediyoruz, sonuçta avroyu aşağı basan bu devşirmeler deyilmi, dede bunların hepsi aynı sandalda artık, beraberler, merkel yunana adalarınızı satın dediğinde pis pis sırıtıyordu, ya hepsi yok olur, taş üstünde taş kalmaz, yada deniz durulur karınca su içer,....
şimdi bu işi başlatım bilen bilir, ağa ölçeri milletin kafasına soktum, 75200 zirveden ve 75100 zirveden, short poz alınacak yereler buralarıydı, alan oradan tutacaktı, misal benim ölçümlerim, dünya krizi çıkmadıkça bu tür düşüşler 10 kontrata ortalama 80000 puvan verir,...buna dünya krizi diyeceksek, bilgimiz bunu ölçecekse o başka,......şu anda güçlü coniye oynanıyor, obama öncülüğünde, g-20 aşireti ile, basın yayın organıda dov, sunulan bu, bünye kabul etmiyor o başka, benimde etmiyor, bu başka bir şey, ama sunulan bu,
bakın düşen py de çıtır çıtır 200 puvan alıyorum, niye korku yok, oyunu tam olmasada ölçüyorum, şu mark kaçliraydı avro yokken, doların yarısıydı deyilmi, çıkın portoyu, yunanı, spanayı, ne kaldı docland, mark yani,
şimdi bu coni berlinin duvarını aşağı indirmiş, ne için avro için, niye doları bastıkça emebilecek sazlar çok olsun diye, bunlardan biride avro olsun diye, avro 2003 den beri, son düşüşü hariç bunu başarıyla yaptı, emdi, güzel süngerdi pamuk gibi, şimdi yine güzel sünger dov emdikçe su ondan alınıp dolar süngerine basılıyor, hepsi bu,...bakın eğer gold alır başını giderse bu süreçte bu kötü olur, buna dikkat, o zaman arıza vardır sistemde,
[quote=indregandi;235811]o zaman şöyle dede şu anda futuraların bir an için + ya geçtiğini düşünelim bir an için, dede senin dediğin, 10 sene -20 sene biz bir kaç günden bahsediyoruz, sonuçta avroyu aşağı basan bu devşirmeler deyilmi, dede bunların hepsi aynı sandalda artık, beraberler, merkel yunana adalarınızı satın dediğinde pis pis sırıtıyordu, ya hepsi yok olur, taş üstünde taş kalmaz, yada deniz durulur karınca su içer,....[/quote]
gandim her türlü senaryo üretmek mümkün. ben senin bu dediklerine zaten katılıyor ve uyguluyorum. günlükçü olmamın izahı bu.. sadece uzun vadeli öngürlerimi paylaştım. bunlar tükendiler son dakikaları oynuyorlar. zürriyetleri kalmadı. amaçları bizleride zürriyetsiz bırakmak. görecegiz. görebilecek ömür olursa...
*AB KOMİSYONU, TÜRK EKONOMİSİ İÇİN 2010 BÜYÜME TAHMİNİ YÜZDE 2.8'DEN YÜZDE 4.7'YE YÜKSELTTİ
bu notumuzu artırmak anlamına mı geliyor.
akıllı olalım, deliliğin sırası deyil, akıllı adam şu sıra flattır, etrafı ölçer biçer, dinler,...trend varmı yomu tespit eder, bakın ben ne diyorum size, benim sisler satışta o yüzden asla long önermiyorum, ama geç kalır diyorum, bu ne demek 75100 lerden cörtün payı var geç kalabilir, ama buralardan cört tutan dedem gibi tırtıkçı olur, mecbur, burada bir çok şeyi paylaştık,.....
ağa ölçerleri, pala ölçerleri, manyağı , damsızı, macroları, kendiliğinden oldu bunlar, şu an geldiğim noktada bunlara güvenim çok arttı, hazinemiz var artık, iyi takip yeterli,...
tırtıkçılık tarzdır, hergün bunu yapan iyi para götürür, temeli her gün flattır, çünkü az kazanır, kazandığını gaba sapa gabtırmamalıdır, slov olanda noktayı iyi tayin etmeli, buda tarzdır....
s&p futurası için 1149 demiştim hatırlayın, ağzımdan çıktı demiştim, 1149 , 1153 te bu gün için, perşembe günü mü, 1154 te, cuma, 1156 da, bu rakkamlar muhtemel tepki yeri, burayıda o na göre takip edin, eyi olur, sağlıklı olur,
bu gün 70329 ölçülebilen diptir, bu yeni terim, ölçülebilen dip, yani birileri, ispanyayı kaşımassa, paket patlamassa bu dip çalışr, başka ne var, 70850 bu ne günlük destek, şimdi buralarda süzülüyor ağa, bunun altına alış önermiştim, ama şöle bir 400-500 puvan geçmeliki, tepki kosun deyilmi, bu tırtık alışı olmalıydı, eli yakar hemen çıkılmalı, ç.ünkü al sinyali yok, tepki bu, onun içün, ne yapmış 550 görmüş, şu sıra 950 de iyi para 4000 puvan 10 konratta, tabi sokabilene, bunun için karda olmak şart, bu korkusuz yapar adamı, derler ya para parayı çeker, bu o,.....
tut alı için ne yapacaz 120 lik sinyal alacaz varmı yok, panik varmı yok, her şey hesaplı, kitaplı, no panic,...