-
[quote=indregandi;481523]bu gün çok önemli şeyler yazdık,
macro siyasetle ilgilendik,
o-para ile ilgilendik,
zamna vurgu yaptık
grafikler yayınladık,
konsalidenin öneminden bu bölgede herkesin yanılacağından kutuplaşmadan short long ayrıştıralacağımızdan bahsettik,...
teknik tepemizi 101850 ilan ettik,
102850/900 macrosunu gümdeme yeniden getirdik ve tekrar yorumladık,
önümğzdeki bu konsalidenin,
sp de 1926.x-1970.x arasında sp boa için 1977.x
tr için 96xxx-99xxx arasında daha ziyade aralık vade fiyatlarda,
usd için ise 2.2306/2.2292-2.2521 arasında,
her durumda yeni bir py için ise bu konsalidenin belirtilen rakamlardan sonlanmasını şart koştuk,
örneğin tusdtry 2.2521- 2.2306/2.2292 bandını 2.2521 lehine yuakrı kapatırsa
veya sp 1977.x si yukarı geçerse,
yada vob eski vadede 99xxx-96xxx yı bir tarafa geçerse
bu konsalide biter yeni durum başlar,
zaman ise 4 hafta daha var,...
bol şans,...[/quote]
burada bu analizi yaptığımızdan bu yana yazdığımız rakamlarda,...
22.10.2014 sp si back testte, 1926.x,
1926.x-1970.x sp si, yine rakmalardan bu gün 1970.x geçerek 1977.x te,
2.2521-2.2306/2.2296/2.2292 usdtry si 24.10.14 te en düşükte 2.2296
ve bu gün usdtry muhteşem bir düşüşle 2.2306, 2.2296, 2.2292 desteğini kırmış durumda yani bunda takke düştü kel göründü,
ki usd try yi en zor zamnlarında malum adım adım takip ettik ve aldık aşağı,....
sonuç olarak eğer sp 1977.x ki analizde son rakamımız bu geçebilirse tekerrür boaya çıkışı orası analizde yine bu var,
dolayısı ile bahsettiğim konsalide usdtry de sonlandı, vob tarafında cumhuriyet bayramımız ve vade değişimi nedeni ile saklandı, sp olarakta 1977.x top yeredeyiz,...geçebilirse usdtry desteği ile
kasım 14 e kadar bu mevcud piyasanın devamı beklenmeli,
yani yükselemese bile düşmemek, mevcudu korumak...
anacak usd tryye bakıldığında kur baskısının iyice ortadan kalktığı gözüküyor,
dilerim ters bir haber gelir döt üstü çakarlar,
ayrı dava,...
ama reel durum o şekiilde,
bu gün yaptığım simulasyon analizleri her durumda bölge tanımlayarak yol gösterecektir,...
-
[quote=indregandi;481621][URL="http://hizliresim.com/AYVD27"][IMG]http://i.hizliresim.com/AYVD27.png[/IMG][/URL]
son takip ettiğimiz simulasyonda,
bu mevcut sıkışma bölgesi üst üste üç sıra gözüken üçgenleri eğer bir haber karşılığında pozitif yönde geçerse 103501 civarlarından alçalan takazo dönüşür,
yani realizasyon,..bunu geöçen yazdım zatem, 1- ile 40 gün dediğim olay bu olay,
bualçalan takoz sonucunda kırmızı yelpazeye geçebilirse boa nın önü o zamn boşalır,...
yazdım geçen bu durumu,
ne var pozitif haber, herhangi neden herhangi sebeple bir pozitif haber,...bu gelmesse
buna düşüşe karşılık bir geri alış olarak bakılabilir, ama o taktirde dahi turkuaz yükselen yelpaze tüketilmeli once bu zaman ister,...[/quote]
dolayısı ile sp de 1977.x se bağlı olarak diğerleride çok güzsel ve yol gösterici ama bu simulasyon daha one alınmalı,...
o çarpıların olduğu yer, yani alçalan takoz bölgesi 103501 ile tanımlı top rakamda,
fakat fiyatlar yelpazeden kurtulur kurtulmaz tabi bu sp 1977.x ile alakalı ve geçen yazdığım gibi boşlukta boşta başı dönecek ve realize olacaklar,
bu bahsettiğim süreçte kalan 2 hafta ile tanımlı, yükselişi realizes her şeyi içinde,...
yine fiyatlar bu bölüm sonrası yeni başlamış olan kırmızı yelpazeye ulaşmaya çalışacaklar,
yelpaze meşhur 21 ekimde başladı ancak 103501 den sarkmaya başladığı için fiyatları içine almaktan henüz çok uzaklar,
işte bu bölge 1-40 gün arası tanımlı bir saha ve yelpazeye ulaşmayan fiyatlar için bir alt kategoride alçalan takoz barındırıyor,...
fiyatların buraya bu kırmızı yelpazeye ulaşmadan boa olarak asla ve kati yaşama şansları yok,...
-
bir sure seans analizleri yapmayacam malum,
am bu gelişmeler daha önceki analizlerimizin devamı ve gerçekleşemesi olduğundan dikkatleri çekmek istedim,
ilave bilgiler olarak kurdaki düşüşler global ölçekli, sp yükselişi 10 yıllıkların desteğinde sürmekte,
bu bizim 2 hafta tanımımız ve alçalan takoz bölgemizle uyuşmakta,
bol şans cümleten,...
-
[IMG]http://i57.tinypic.com/16m6jwn.png[/IMG]
[I][B]nice 29 ekimlere,,,[/B][/I]
-
Fed kararını açıkladı
Fed, 2008 krizinden bu yana piyasalara sağladığı likidite desteğini resmi olarak bitirdi, faizlerin beklenenden önce artabileceği mesajı verdi.
ABD Merkez Bankası Fed, piyasaların merakla beklediği Açık Piyasa Komitesi toplantısının sonucunu açıkladı. Fed yetkilileri, krizin patlak verdiği 2008 yılından sonra ekonomiye destek olmak için başlattıkları ve 85 milyar dolara kadar çıkan tahvil alımı programını tamamladığını açıkladı. Fed son toplantısında tahvil alımlarını 15 milyar dolara indirmişti. Fed artık piyasalara tahvil alarak destek sağlamayacak.
[B]FAİZ BEKLENENDEN ÖNCE ARTABİLİR [/B]
Fed yetkilileri faizle ilgili olarak ilk kez diğer toplantılardan farklı bir sözlü yönlendirmeye gitti. Yetkililer, faizlerin piyasadaki beklentinden çok daha erken artırılabileceğine işaret etti.
[B]İSTİHDAM PİYASASI İYİLEŞMEYE DEVAM EDİYOR [/B]
Fed yetkilileri, iki günlük toplantıları sonrasında yaptıkları açıklamada, ABD istihdam piyasasında yavaş toparlanma sürecinin hız kazanmaya başladığı ifade edildi.
[URL]http://www.borsagundem.com/haber/fed-kararini-acikladi/632413[/URL]
-
[quote=KÜRE;481642]Fed kararını açıkladı
Fed, 2008 krizinden bu yana piyasalara sağladığı likidite desteğini resmi olarak bitirdi, faizlerin beklenenden önce artabileceği mesajı verdi.
ABD Merkez Bankası Fed, piyasaların merakla beklediği Açık Piyasa Komitesi toplantısının sonucunu açıkladı. Fed yetkilileri, krizin patlak verdiği 2008 yılından sonra ekonomiye destek olmak için başlattıkları ve 85 milyar dolara kadar çıkan tahvil alımı programını tamamladığını açıkladı. Fed son toplantısında tahvil alımlarını 15 milyar dolara indirmişti. Fed artık piyasalara tahvil alarak destek sağlamayacak.
[B]FAİZ BEKLENENDEN ÖNCE ARTABİLİR [/B]
Fed yetkilileri faizle ilgili olarak ilk kez diğer toplantılardan farklı bir sözlü yönlendirmeye gitti. Yetkililer, faizlerin piyasadaki beklentinden çok daha erken artırılabileceğine işaret etti.
[B]İSTİHDAM PİYASASI İYİLEŞMEYE DEVAM EDİYOR [/B]
Fed yetkilileri, iki günlük toplantıları sonrasında yaptıkları açıklamada, ABD istihdam piyasasında yavaş toparlanma sürecinin hız kazanmaya başladığı ifade edildi.
[URL]http://www.borsagundem.com/haber/fed-kararini-acikladi/632413[/URL][/quote]
03.10.2014 ten bu yana usdtry nin niye aşağı basıldığı böylece belli oldu,....
piyasa tepkisini minimumda tutmak istemişler,
usd düşüşü global olduğu için zaten tr yede has bir durum değil,
aynı teknik usdzar dada var,
dolayısı ile fed global piyasalarda yumuşak geçiş istemiş,
[B][I]sıpasınıda[/I][/B] 1977.x üstünde tutmaya çalışıyor şu sıralar,
.brv
bizimde işimiz kasım 14 ten itibaren bunlara ve sıpasına yumuşak olarak başlayıp...
artan sertlikte devam edecez,...
annadınız nı,
boktan ekonomilerinin içinde pisliğe boğacağız alayını,...
tahvil durdurmak neymiş görecekler alayı ,
keh, keh,...:..:
-
[QUOTE=indregandi;481643]03.10.2014 ten bu yana usdtry nin niye aşağı basıldığı böylece belli oldu,....
piyasa tepkisini minimumda tutmak istemişler,
usd düşüşü global olduğu için zaten tr yede has bir durum değil,
aynı teknik usdzar dada var,
dolayısı ile fed global piyasalarda yumuşak geçiş istemiş,
[B][I]sıpasınıda[/I][/B] 1977.x üstünde tutmaya çalışıyor şu sıralar,
.brv
bizimde işimiz kasım 14 ten itibaren bunlara ve sıpasına yumuşak olarak başlayıp...
artan sertlikte devam edecez,...
annadınız nı,
boktan ekonomilerinin içinde pisliğe boğacağız alayını,...
tahvil durdurmak neymiş görecekler alayı ,
keh, keh,...:..:[/QUOTE]
sayın hocam emekleriniz için öncelikle çok tşklr ama diliniz çok ağır geliyor bana ifadelere biraz yabancıyım ;14 kasıma kadar yükseliş ondan sonramı çöküş olacak yanlışmı anladım acaba
-
[quote=mc71;481644]sayın hocam emekleriniz için öncelikle çok tşklr ama diliniz çok ağır geliyor bana ifadelere biraz yabancıyım ;14 kasıma kadar yükseliş ondan sonramı çöküş olacak yanlışmı anladım acaba[/quote]
dilğiniz ağırdan ne anlamalıyım analiz olarak mı anlaşılmıyorum,...
-
sorunuz analiz yönünde ise,
raih olarak öteden beri 14 kasımı yazmaktayız piyasa döngüsü olarak,
bu bizim son 9 haftalık obcektif yükseliş dediğimiz
3+6 kombinasyondaki subcektif yükselen yapının final tarihi, 14 kasım,...
-
[QUOTE=indregandi;481645]dilğiniz ağırdan ne anlamalıyım analiz olarak mı anlaşılmıyorum,...[/QUOTE]
valla hocam o kadar teknik konuşuyorsunuz ki fransız kalıyorum anlayacağınız:) anladığım 14 kasım tepe ondan sonra düşüş başlıyor?
-
[quote=indregandi;481646]sorunuz analiz yönünde ise,
raih olarak öteden beri 14 kasımı yazmaktayız piyasa döngüsü olarak,
bu bizim son 9 haftalık obcektif yükseliş dediğimiz
3+6 kombinasyondaki subcektif yükselen yapının final tarihi, 14 kasım,...[/quote]
şimdi bu yapının 6 hafta daha 31 aralığa kadar uzatma almasını bekliyorum,
overlop sürecek dediğim 6 hafta bu,
uzatmadan kasıt yanlış anlaşılmasın
burada uzayacak olan 14 kasım, yani tarih uzayacak piyasalar değil,...
yani 14 kasımda bitecek işi 31 aralığa kadar uzatmak isteyebilirler,
yapı overlop olduğu için buna yön vermek çok zor olacak,
gördüğünüz üzere 9 haftamız da bizi bayağı uğraştırdı, ama gelinen noktada sonuçta yüzümüzü kara çıkarmadı,...
şimdi benim tarihe 14 kasıma 2 hafta kala bu heber geldiğine gore,
öncelik buu piyasalara bir terazilemeye çalışmalılar,
zaten usd de ki global değer kaybına bu nedenle dikkatinizi çektim az once,
sıpa dediğim ana kasa endexleri sp500 ve dow ile de ayrıca dengelemeliler,
bu denge süresi ni 2 hafta alsak,
14 kasımı buluruz,
burada sıpa için 1977.x takip edceksiniz,
sıpa 1977.x üstünde görece düşük usd eşliğinde piyasaları tutma imkanına sahip,...
sonrasına 14 kasımdan sonra başlayacak ve 31 aralığa kadar sürecek overlop yapı merinin krismısına oynayablirse yükseliş,
yine merinin krismısına oynarsa yerinde sayış yani bir disturbation seçnek sunabilir,
ancak biz buna bkmayacağız,
short yapı 14 kasımdan itibaren başlar, overlop yapı ise short açacak keselerin spreadı ile ilgilidir,
yani kişiler bu yayılmayı göze almak durumundalar, 6 hafta uzun bir sure çünkü,
sonuç:
bu 31 aralıktan sonra ayı piyasası bana gore resmi olarak başlar,
gayri resmi başlangıç ise 14 kasım,...
yani 2 hafta sonra,...
bu durumu değiştirebilmeleri için
14 kasımdan başlayıp 31 aralığa kadar soluksuz çok sert düşmeleri lazım gelir,
yani son yaşadığımız düşüş yanında cacık kalacak srt ve soluksuz bir düşüş tertiplemelilerki,
90 kusur hafta biriken ayıyı yok etsinler,...
hani petrol kuyusundaki yangın patlayıcı ile boğularak söndürülür ya öle bir düşüş,...
bunu yapamazlarsa zaten düşecekler,..
bitti yani bu iş,
emerging piyasalara verecekleri ve sunacakları hiç bir şey kalmadı,...
artık sırada öküzün ölümünden sonra bozulacak ortaklıklar var,...
-
[quote=mc71;481647]valla hocam o kadar teknik konuşuyorsunuz ki fransız kalıyorum anlayacağınız:) anladığım 14 kasım tepe ondan sonra düşüş başlıyor?[/quote]
sen benim anlatımlarımdan şunu anlamalısın,
bir dönem başlatıyorum süresini açıklıyorum, obcektif yönü söylüyorum, ilaveten subcektif ayrıntısına giriyorum o zamanın,..
sen ise bu zaman tepe ve dip olarak bakmak istiyorsun doğal olarak,
oysa şöyle bak,
örneğin son verdiğim zamndan yola çıkarsak 2 hafta sonra bitecek olandan
özette dediklerim şunlar:
9 hafta zamn
obcektif yön yükseliş,
subcektif yönde
3+6 şekilinde olacak,
3 haftası bir önceki 2 d düşüşün devamına baskı veya yatay gelişecek,
kalan 6 hafta trend halinde oloacak,
bunlaraı dedim,
bak ne tepe demşim need dip,
ama tepe ve dip yaklaşımlarımı her defasında macör indikatörlerle adım adım vermeye çalıştım,
yani zamn bize yön vermiyor, sadece bir yapının kaç hafta süreceğini verebiliyor,
bunları hep geçmiş sayfalarda açıkladım sizlere,
aslen yönü veriyorda vermiyor diyelim,
obcek dediğim, o yön,
subcek dediğim ise obcek yönün safhaları veya tersi,...
yani benim beklentim hep obcek tarafa olur,
mesela biz 15 haftadadan kaln 2 d ile düştük, üstüne 9 haftanın baskı ve yatay olan 3 haftası daha düşüşüe devam ettik,
fakat 6 hafta lık y7ükseliş trendinede 2 hafta geç başladık, 2 haftada 10000 puvan yaptık,
daha 2 haftamız var,
buda yukarıda bahsettiğim dengelenmeyle geçer,...
-
[quote=indregandi;475733]şimdilik küçük küçük zaman işine buradan devam edelim,...daha öncelerden zaman yorumlarımı takip edebilenler içun sıkıntı yok,...
takip edemiyenler veya ettikleri halde bunu anlayamayanlar ise lütfen sormasınlar bunun yerine sayfalar dolusu yazdıklarımızı okuyup anlamaya çalışsınlar,....
kısa olarak:
zamanı haftalık veriyorum,...haftalık dediğimde bu bir hafta veya bir kaç hafta olarak anlaşılmamalı,..
bir paket olarak anlaşılmalı,..
örneğin son 6 haftalığı vermiş ve yorumlamıştım, bundan sonra ise 18 haftalık başlayacak demiştim,..
burada paketler 6 hafta, bundan sonra başlayacak olan ise 18 hafta olarak anlaşılmalı,..
diğer açıdan zaman yönü göstermez, yön yorumu yaptığım anada bu subcektiftir, yani benim bu zaman paketine kattığım kendi bakış açımdır çoğu zaman bu yorumlar tutar olsada bunun subcektif olduğunu belirtmeliyim,
örnek olarak:18 haftalık bir paketin ilk 1,2 haftası yön yapmayabilir,...dolayısı ile böyle uzun paketlerde ilk başlarda poz alanlar yön daha sonra ortaya çıktığında terste kalıp zarara uğrayabilirler,...
her paketin içinde dönemsel zaman paketleri vardır,...
örneğin son 18 haftalık paketin ilk 2 haftası yataydır,...ama ben yine bunu belrtirsem bunun subcektif olduğu yine herkesçe bilinmelidir,...zira bu durum zamana benim kattığım yorumdur,...[/quote]
bakın sayın mc71 burada açıklmam var konu ile ilgili olarak,
15.07.2014 tarihinde,
-
zaman yorumlarını zaten kesecem,
bunun nedeni ise bazı arkadaşlar anlayamıyorlar bazıları ise maşallah bu zamnların üstüne bırakın anlamayı bina kuruyorlar,...
dolayısı ile 31 aralığa kadar vediğim safha sondur,
bende yazmaktan yoruldum yani,....
şimdi biraz türbünlerden seyredeyim istiyorum binacı üstadları,.....
-
[quote=indregandi;481634][URL="http://hizliresim.com/78Japm"][IMG]http://i.hizliresim.com/78Japm.png[/IMG][/URL]
bahsettiğim sıkışma alnında bu alnın yukarı geçilmesi dahil realizasyon kaçınılmaz,
mavi indicator sarı çizgiyi geçerek kırmızı ise fiyatları geçerek bu sinyalleri vermekte,
ama dediğim gibi vade geçişi tüketilmeli öncelikle,...
digger taraftan boy burad 103501,
elbette pozitif haber destekli 103501,..
anca k bir pozitif destekleme gelmesse dahi öncelik vede geçişi tüketilmeli,
sonrasına ise vade bitiminden sonraya kalan 2 haftaya bakmalıyız,...
[B][I][U]indikatörde ise gerçek sinyal için mavinin fiyatları geçmesine bakmalıyız,...[/U][/I][/B][/quote]
[quote=indregandi;481635]kısaca shortlanmada cüzdana dikkat etmeliyiz,...[/quote]
yani burada ne demşim bakın short ima etmşim ama cüzdan dikkat ederek,
zira yapı 103501 de top rakam,
şimdi sen burada cortladın, 99xxx da,
portföyede dikkat etmedin, işid mişid filan falan yarı beli veya fuuul gömüldün,
103501 seni hırpalar, topic topic dolaşırsın
fed de kararını öteledi diyelim,
geriye neyin kaldı portföy yönetimin,...
ama ben ne yapıyorum buradan cortluyorum 103501 I de dikkate alarak,..
bahsettiğim alçalan takozu dikkate alarak,...
böyle böyle,....
digger türlü sistemci oluruz,
biz sistemci değil system olmaya çalıştık,...
hep öyle olduk,
her yönümüzü ortaya koyduk, ama yorulduk,....
yordu artık ,...
-
-
Herkese günaydın ve bol kazançlar. Gandi üstadım tatilde döktürmüşsün yine ,eline ve emeğine sağlık. Kasım 14'ü heyecanla bekliyoruz. Bu yıla damgasını vuracak mı ,yoksa 31 aralığa mı devredecek? Ben oyumu vuracakdan yana kullanıyorum.
-
[quote=indregandi;481488]Bakın şu aNda apsd 360 kontrat ile nasıl toplu olan bir piysa var,
ana mal aps içinde 240xxx kontratla temsil ken,
apsd bunu değşimlerle besliyor ve fiyata yansıtıyor,
haliylen aps nin amacı vade sonunu kapamak,
apsd ise bunun aracı[/quote]
[quote=indregandi;481493]Kendi malına gidiyor vade sonuna ky imiş longmuş shortmuş umrunda değil,
kağat üstü kar yazacak,..[/quote]
yarın vadede son gün,
-
88800 den macör(günlük) indikatörlerle yükselişe bu çok belli olmuştu,....
-
[quote=indregandi;481497][IMG]http://image-turko.com/di-SJN6.png[/IMG]
yani iki üçgeni de bitirdi[/quote]
[quote=indregandi;481499][IMG]http://image-turko.com/di-LNYB.png[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;481500]Realize almadan kırmız yelpaze4ye geçemez, orası boa yolu,
ama realizeyide 103501 e kadar almama şansı var,..yani teknik açıdan,
bizim konsalide ise 99xxx da bitiyor yani daha yukarısına benim kafa basmaz,
oraya kadar ölçebildik başarı sonuçta ama,
parayı aldılar demektir 103501 ler,
giderse oradan realize yer,
ancak ayu da sınıfta kalır,..
Analizleri ile birlikte[/quote]
[quote=indregandi;481507]biraz daha açıklayım,
sarı yelpazeden kurtulursa yarın,
yani sıkışma bitrese, üçgen demek sıkışma demek,
(yarın için bu rakam eski vadeye 99106,
aralık vade her durumda geçmiş olacak zaten,)
başı dönecek palanın,
ama koncektur desteklerse, yani ses çıkarılmamsı, alo denmemesi, microfon uzatılırsa demeç verilmemesi gibi,
103501 e kadar vurabilir,...fakat bu dahi realizeyi yok edemez,
ne kadar güçlü gitti o kadar realize yer güçlü realize,
zira grafta gördüğünüz kırmızı yelpaze varya, ona ulaşması gerekli boa için,
şu anda bu mümkün değil,
1-ile 40 gün sürebilir,
şöleki yarın 103501 yaparsa 1 gün yapamaz boşlukta başı dönerse 40 gün,
şimdilik mantıklı olan,
sp için 1970.x beklememiz, 1977.x bir sonraki bölüm,...
usdtry için ise 2.2306-2.2292 bandının kırılımı,
yani bu gavata bakmayacağız,
macrolara bakacaz,
[I][B]bu gavat vadesine gidiyor,...
durdurana aşkolsun
[/B][/I]
ayrı dava,...[/quote]
uzun yazı kafa basmaz dediğimin devamı, sonra dahada geliştirdik o yazıyı,...
bol şans bakalım,
haftaya son 2 hafta 14 kasım için,
yeni vade başlaması ile,
95xxx e realizede olabilir, 99xxx üsünüde deneyebilir,
99xx üstünü başı dönme pahasına yapabilir bunu, sonrasına realize yesede yapablir bunu
gavatlıkta sınır yoktur,...
-
eski vade 98 kontratta, yarın aps totaled 20000 eksi yazssa dahi,
70000 kontrat cebe atar,
ve önemlisi rakamı 96xxx-99xxx lara 88xxx lerden taşıyabilmek oldu pala için,...
kendini eşitledi, yaralarını sardı,
bu sürede 10000 puvan düştü, 10000 puvan çıktı,
20000 puvan yapar,...
bu 20000 puvan palanın elbette global koncoktürü bilebildiği için hakkı,
bilmeyenlerde bizim zamn analizlerimizi takip edip öğrenecekler,
kafam basmıyor basıyor bunlar mazeret deil,
keh, keh,...
-
[URL="http://hizliresim.com/pY3M6m"][IMG]http://i.hizliresim.com/pY3M6m.png[/IMG][/URL]
mavi bölge yönetilecek,
1-40 gün arası bir bölge,...34 günü kalmış ,
max da 34 gün daha sıkışabilir demek mavi üçgenler içinde ,
30 kasımdayız,
mavi sıkışılan alan için enine boyuna maxsimumda geçecek sure aralık 17 yapıyor,
bizim zamn tarileri ise kasım 14 ve aralık 31 de,
oraya bir şey uydurcaz yada bu mavi üçgenlerde üçgen uçları biri diğerine yaklaştıkça pala aşağıya veya yukarıya erken kıracak üçgeni demekki,...
o zaman max zamn kalamamış olur,...üçgen daraldıkça sabırsızlanır yani,
belli olur ama o dönemler geldiğinde,
şimdi üçgen genişken yukarı aşağı deli dana gibi koşturabilir buna imkanı var ama mavi sahaları terkedemez,
saha geniş ve yeterli kar marjı var henüz başlarındayken,
şimdi yarın vadeyi hayırlısı ile gömmeli,...yeni vadeye geçmeli, saha içun, sahayı kullanmak içun,...
baş dönme limiti tepede top rakam 103501,
ancak yelpazden kurtulduğu an 103501 beklenmeden çıkarken satıyor manasına gelir,
ve başı dönerek düşer sonrasında,
tansiyonu var çünkü,
tension release,
tükçesi gergiden kurtulma,...
aşağı içinde bunun tersi ama ne bilim yukarıyı yönetmek fdaha kolay aşağıya nazaran, zira aşağı herkesi çok çabuk kötümser yapıyor, üstelik varlık alımıda durdu,
daha kötümseriz yani, işte pala,
103501 giderkende veya tersinde 95xxx lere doru düşerkende bu kötümserlikten yararlanacak,
yani short sabitken ağa hareketli demek olur o manaya gelir,
sen dönemeden o döner,...yukarıya gidişine zaten alamıyorsun kötümserdin çünkü, aşağı gidişnede maldan çıkamıyorsun veya dönemiyorsun, kötümsersin çünkü, sana gore dahada düşmeli ,...
oysa o sıkışacak,
ne yükselecek ne düşecek, sıkışacak,
annadınıznı, sıkışarak üçgen ucuna doru ilerleyecek,...
sonra o tanımladığım sahalardan birine koncoktüre doru geçecek,...
öyele olmalı en azından ilk başlarda,...üçgen daralmadan,...
-
neymiş üçgen daralmadan,
daraldıkça eli belli olacak çünkü,...
-
-
cümleten günaydınlar .........
-
-
bu aşamada bir usdtry yorumu yapmak zorunlu hale geldi,...
şöyle yapacağız,....
önece saatlikte usdtry yazacağız mtx se,
sonar usdzar yazacağız yine saatlikte mtx
bir bakalım,
rakamların farklı ancak milimetrik grafiğin aynı olduğunu göreceğiz,
bu durum şu anki koncoktürün uzun süredir aynı el tarafından global döndürüldüğünü bize gösterecek,
burada son kaldığımız nokta ise yorumda,
spx 1977.x üstüne gelişmişti, konsalidasyon ise 1926.x-1970.x ti,
biz 1977.x üstünün spde boa olarak öngörmüştük,...
son gelen olay ise varlık alımının durdurulması oldu,
bunda yorumda dedikki sp bu işi glob adına yönetmeye çaışacak regüle edecek,
işte bu meyanda aynı gün fed den once aşağı süzülen usd fed le birlikte muhteşem bir düşüş yaşamıştı,
başka ne oldu gold da aşağı basıldı,
başka dxy görece yüksek tutuldu ki abd ekonomisine güven devam edebilsin,
yani dolar cephesinin sadece emerging ayağıyla oynan dıki globun uzuncadır peşinde koştuğu bu karar yumuşatılabilsin,...
-
malum biz burada usdtry nin düşeceğini 2.3 ler aşamasındayken yazdık, adım adım takip ettik,
sonrasında macörlede parallel (borsa) piyasaya boa sinyal aldık ve bu yükseliş geldi,
elbette zaman hep destekledi bizi,...
-
[IMG]http://image-turko.com/di-G8KI.png[/IMG]
hatırlanacağı üzere bu sure zarfında paylaştığımız rakamlarımız burada toplu olarak,
ilaveten 2.3 lerden başlayan düşüşe eşlik eden k.pembe indicator 2.2521 e çarparak bu düşüşte artık daha nazlı olacağını bize sötlüyor, tranj yuvarlak,
öte yandan 2.2521 kırmızıya eklenen mavi ile 2.2521 I muhafaza ederek renk vermiyor,
-
[quote=indregandi;480309]bu saatlik iş olursa 2.22-2.23 e geri alır,...
burada görece yüksek kazanım işte bakın mesela,
2.11-2.16 mesela, 2.16-2.22 ye mevzi yapıyor, öle öle tırmanıyor, jeopolitik riskleri tarta tarta, zaten kendi hazırlıyor bunları,...[/quote]
[quote=indregandi;480310]buırada halinnen soru şu olmalı,
[B][I]usd baskı geçici olarak aradan çıkacaksa,
yeni baskı sp düşüşündenmi kurulacak,..
ve bunun çözümü,[/I][/B]...[/quote]
bakın işte bu ayın 2.10.14 ünde yaptığımız yorumlar,
tam 29 gün once diyorki,
usd aradan çıkacaksa yeni baskı sp düşüşündenmi kurulacak,
çüüüüüşşşşşş yani,....
hakketten usd realize yaparken sp de hatırı sayılır düşüyordu,....
ve orada bir merdivenden bahsediyorum usd bu merdivenle mevzi alıyormuş,...
ve bantta 2.16-2.22 arası imiş bu yani realize oraya kadar olabilirmiş,..
2.1902 zaten görüldü,
haliyelen konu nedir bu defa,
aşırı bir düşüş veya uzun sure düşük kalması enflasyon pompalar, konu bu,...
ölese yine bundan çıkacak sonuç düşükte fazla kalamaz,
sadece perde açar parallel piyasa rahatlar,...
-
[quote=indregandi;481677][IMG]http://image-turko.com/di-G8KI.png[/IMG]
hatırlanacağı üzere bu sure zarfında paylaştığımız rakamlarımız burada toplu olarak,
ilaveten 2.3 lerden başlayan düşüşe eşlik eden k.pembe indicator 2.2521 e çarparak bu düşüşte artık daha nazlı olacağını bize sötlüyor, tranj yuvarlak,
öte yandan 2.2521 kırmızıya eklenen mavi ile 2.2521 I muhafaza ederek renk vermiyor,[/quote]
şişimdi buradan devam edelim tekrar,...
burada sorun ne idi, kırmızıya ilave mavi indik uzatma alarak benim analiz yapmamı engelliyordu, hani ben sayıyorum ya şu kadar saat var, o da bukadar gün yapar cinsi şeyler, onlar
,...
dolayısı ile şimdi sayamıyorum ama bu örtü gizlenmeyi bunun ruh ikizinden usd zardan kaldırıyorum,
yani bunun yerine belirgin olan usdzar ı analiz edecem
-
[IMG]http://image-turko.com/di-NUMY.png[/IMG]
buyrun size usdzar,
guney afrika raundu,..ebolanın kadim memleketi,...
-
her şey aynı sadece rakamlar farklı,...çıbık dahil aynı,
şu demek tarla aynı elden sürülüyor,
şu demek bizi düşürende çıkaranda operasyon aynı elden yapılıyor,
ve bu global,
düşüncede henüz trnin ayrışmadığını bize anlatıyor yani globu takip ediyoruz,...
ayrıca bu graf bana analiz imkanı da tanıyor,....
güzel burada duralım,
-
graflarınız dediğim gibi saatlikolarak açıın ve usdtry ile usd zarı karşılaştırın ve aşina olun biraz,...
daha sonra devam edecem,...
-
239 bar ilk bölüm,
76 bar ikinci bölüm,...
-
[quote=indregandi;481683]239 bar ilk bölüm,
76 bar ikinci bölüm,...[/quote]
239 barın, saat 11:00 barı dahil 128 barını harcamış durumdayız,...
ilk bölüm kalanı 111 barımız var,
bu KALAN 111 BAR İÇİN PARALEL PİYASA (BORSA) BU İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ MEVCUT DURUM DESEK,
BUNUN BİTİMİNDE 76 BARA GEÇİLDİĞİNDE USD TRY BİR GERİ ALIŞ YAPACAK VE GERİ ALDIĞI RAKAMI İŞLEMEYE BAŞLAYACAK,
BU İŞLEYİŞ 76 BAR DEDİĞİM İKİNCİ BÖLÜM BOYUNCA OLACAK,...
ŞİMDİ BU GERİ ALIŞ RAKAMINI VERECEM
-
S.A
hayırlı cumalar..
[url]http://www.sondakika.com/haber/haber-japonya-dan-surpriz-hamle-6643311/[/url]
hocam sırada şimdi bizler mi varız acaba?
-
Buda İLK ETAPTA 2.2188 ile 2.21 arasına bir geri alış demek,
buna grafta gördüğünüz son tarnjın aşağı geçilmesi bile dahil,...
Ikinci bölümdeki 76 barı tükettikten sonra bu defa 2.2180 üstüne doru gitmeli, yükselmeli,
sonrası ondan sonra,
rakamlarda 1-2 kademe hata olabilir buna neden usdzardan usdtry yi yorumlamam,...
-
[quote=tıfıl;481685]s.a
hayırlı cumalar..
[URL]http://www.sondakika.com/haber/haber-japonya-dan-surpriz-hamle-6643311/[/URL]
hocam sırada şimdi bizler mi varız acaba?[/quote]
şimdi tıfıl japonya çok sorun değil,...
Ama sp tarafında sıkıntı var,
şimdi goldu aşağı bastı,
usd yi aşağı bastı,
dxy yi yukarıda tutyor, bu goldun karşılığı oalarak adresli,
DXY MANASI yani ekonomiye DUYULAN güven anlamında usd nin ülkesine güven , GLOBAL PARA golda güvenme diyor
varlık alımını ise durdurdu,
şu demek
diyorki varlık alımına siz kötü bakıyordunuz ya,
- eeee ne olmuş,
buyrun hadi usd düşüyor, gold düşüyor , hisse yükseliyor diyor bakalım şimd ne yapacaksınız diyor,
yani hiseye girin diğer vanaları kapattım diyor,...BU 1977.X ÜSTÜ REGÜLE DEDİĞİM OLAY
öte yandan usd UZUN VADE DE düşüş devam edecekse,
capan buna ek önlem almak zorunda,....zira ihracatçı bir ülke,..satışları düşecek çünkü, görece yüksek usd toyata ve hondayı daha fazla alıyordu,...dolayısı ile capan için ek önlem gerekli,...
Kısaca bundan sonra ana kasa ve ana stoğu (SP) yukarıda tutabilmek sadece
düşen gold ve düşen usd ile mümkün(emergingler için),
bunun olmayacağını gördüğünde faizleri MECBUR yükseltecek,....
Geçici olarak disiplin altına alacak GLOBAL fiyatları,...
-
Bu usd yorumum ise bizim dün bahsettiğimiz üçgen içindeki yelpaze üsatü fiyatlara ağanın başı dönüyordu ya onunla ilgli,
yani alçalan takoz bölge,...
Usdtry deki geri alışın boyutu, bizi 92500 lere kadar çekebilir,
şu demek
bu piyasa 103500-92500 arasında tanımlı ve akordiyaon bir piyasa bir müddet gidip gelecek,
ara işarette bu piyasanın hiç duraksız 103501 üstün yükseliş sergilmesi,
artık boğaya bıçak basıldı analamına gelir,...
Dolaysı ile tanımladığım SAHAYI(MAVİ ÜÇGENLER)max 40 günlük sürede PİYASA OLARAK İCRA ETMELİ,
DOĞRUSU BU OLACAK,..