tran ve rut un kapanış çubukları çok tehlikeli sinyaller veriyor
alayına short devam
passat
Printable View
tran ve rut un kapanış çubukları çok tehlikeli sinyaller veriyor
alayına short devam
passat
saat 10.30 da mb başkanı konuşacak aa finans masasımıdır nedir oraya konuk olacakmış
yaww böyle bir kanalın bir programına çıkan adam piyasaların dört gözle beklediği faiz arttırımını ifade edermi
ben şahsen böyle birşeye ihtimal vermiyorum
eğer piyasaya mesaj vereceksede çıkar daha geniş katılımlı ve içeriği daha dolu olan bir toplantıda yapar bence
bence nafile bir beklenti bu fazi arttırım söylemini beklemek
tabiki bellide olmaz.
insanların ağzı torba değilki
dilin kemiği yokki
gibi söylemeside tabiki bir ihtimaldir.
amma benim ihtimallerim çerçevesinde değildir
passat
s.a
üst çizgi 83600 alt çizgi (Kırmızı olanlar) 80400 desteğine gelebiliriz ...bence..
günaydınlar,...
gelişmeleri bilmiyorum ekranı yeni açtım,
ancak bahsettiğimiz minör trend şansı dahi tanınmayarak mektup alt sınırına inilmiş,...
usd ye baktığımda ise 2.00 sınırını geçmiş,....
[IMG]http://666kb.com/i/ch0otav7zvlzypy9w.gif[/IMG]
mektup bu şekilde mektup dediğimiz manada çalışıyor,....ama trade şansı yakalanabilseydi iyi olurdu,...
her neyse, belirsiz olduğu, minör py olduğu kar varsa alınmalı olduğu söylendi sıkça,..
bir süre ayrılık var, 4 -5 hafta civarında,...çarşambadan itibaren piyasalarla ilgilenemiyecem,...
ve yazılarımı geçici olarak burada noktalıyorum
macro yazdıklarıız belli,...bu günün konuları deyil,...
bu sürede vob ta 60-70 bin seviyelerinide göz önüne alarak,....ekim vade için long taşıyacam,...
tekrar görüşmek üzere hoşçakalın,...
[quote=indregandi;458979]bir süre ayrılık var, 4 -5 hafta civarında,...çarşambadan itibaren piyasalarla ilgilenemiyecem,...
ve yazılarımı geçici olarak burada noktalıyorum
macro yazdıklarıız belli,...bu günün konuları deyil,...
bu sürede vob ta 60-70 bin seviyelerinide göz önüne alarak,....ekim vade için long taşıyacam,...
tekrar görüşmek üzere hoşçakalın,...[/quote]
sağolun varolun hocam..teşekkürler..:)))
hocam tşk..
kendinize iyi bakın, en kısa sürede görüşmek dileğimle.....
Gandi üstadım değerli analizlerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.
Vob için 60-70 bini göz önüne alın diyorsun ama beklentin 116900den gelen hareketin ilk etapta 75 bin civarı gibi dip yapması sanıyorum. 60-70 bin sonraki safha gibi.
Zamanlamayla ilgili kısa vadede bir takvim verebilir misin?
Elinize emeğinize sağlık hocam. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.
[quote=indregandi;458883]82725,....81175 in 2 haftalık hatada düzeltilmiş rakamıdır,...
82725 short long [U][I][B]tüm zaman[/B][/I][/U] medyan fiyattır,...
90775 bunun üstü,...
82725 medyan fiyat,...tüm zaman alt/üst (81175 olarak yazdığım bütün okumalar 82725 olarak değiştirilmeli,...)
75550 bunun alt fiyatıdır,...[/quote]
hedefe yöneldi olası alt fiyat 75550 :dü:
[IMG]http://666kb.com/i/ch0rxyk6snzwnviro.gif[/IMG]
mektubun devamı,...sanırım eski vade mektup içinde biter,...bu bitiş /sonlanış üst yelpazeye veya alt yelpazede olur,...
yeni vade yeni harketi getirir,...
yeni hareket salıdan itibaren salı dahil, 6 gün demiştik, 6 gün sonra olacak durmakta, 86900 muhabbeti,...
86900 e kadar olacak bu 6 gün yatayın karakter olarak baskıda yatay geçmesi yani fiyatların short baskı hissetmesi,....fakat kaydedilir bir düşüş görmemesi,....
sonrasında;
6 günün sonunda günlükte bir çıkış deyil ama macör bir tepki yapabilir, ilk yazılan son yazılanın ön koşuludur,...buda 6 gün sürebilir,...
dolayısı ile,
7 haftalık yada 35 iş gününden oluşan parkur,..
3. haftası bu hafta olduğuna göre,....kalan 4 haftasında
81175(82725 yeni) denge etrafında geçecek bir fiyat muharebesi,...
bu aynı zamnda endexsin yarısı,....yarı beli,...
onun için long veya short farketmez, bu denge etrafında pozisyonel olmak önem arz eder,....
[quote=tutku;459013]hedefe yöneldi olası alt fiyat 75550 :dü:[/quote]
buradan hareketle bu iş bu işin sonunda
alt sınır 75550 diğeri üst sınır 90775
medyan 82725, (81175 eski)
arasında,.....
bir durum,....daha altlar veya daha üstler,....şimdilik o.v söz konusu deyil,....
bir gidip gelelim bakalım,...
[IMG]http://666kb.com/i/ch0sq0mh6c4l1cnno.gif[/IMG]
bunu ekranınıza çiziniz,....
bahsettiğim
82725 medyan,....
90775 üst,
75550 alt, macro tardeyi,...
microda bu yelpazeden takip ediniz,....
yelpaze hep kendini sigortalayacaktır,...dediğim üzere ara işarette ani ve sert taşışlar gidilen yönün aksine alım/satım demek tir,...
bu ara işaret olmadan mektup ve yelpaze zaman geçtikçe daha sağlam çalışacaktır,...zira biri diğerinden açıldıkça yelpaze makasları ters yönde uzaklaştıkça, fiyatların buna oturma ve bunun tarafından tutulması daha büyük olasılıktır,..
zaman ilerledikçe ise hareket yelpaze boşluğuna geçecek ve yelpaze zamanla etkisizleşecektir, bu yeni bir py nin ilerde bir zamnda ilk habercisi olacaktır,..
işte burada yeni akım yeni yelpaze ve yeni düşnceler ister,...
ama şimdi geçerli ve numberone olan budur,...
örneğin dün 84150 yapmasa idi bu gün [I][B]ara işaret[/B][/I] devreye girerdi,...yelpaze dışına taşış,..
çokça yazdık dostlar,...bana müsade valla,....
cümleten bol şans,...
[img]http://666kb.com/i/ch0t3hp7825i3flxg.gif[/img]
bu yelpaze yi gider öyle bir yer taşırımki, örüntü ve görüntü birden değişeverir, ve macroda gider üst sınır 90775 oturur,..
ölese şu anki konumu doğrudur,...
bir gün herkes tekrar mektup yazabilir,...
bu arada gold 1430.x hedefimize 8 kalmış, 1422.x görülmüş,
bundada 1430.x sonrası 15xx diyelim, 1567.x olabilir,..
buradan emtiya fiayatına(1000-1300 arasına) doğru bir satış yaşanırsa, bize çok uzun dönemde abd piyasalarının durumunu, usd yi ve diğer branşların(gelişmekte olan piyasalar ve bunların borsaları) bu duruma göre yeni konumunu verecek,...
şu demek şu anki durum bir geçiş hükümeti,...
bunda yazdığımız gerçekleşemelere bakacağız ve haaaa diyeceğiz,...
hocam son düşüş yaşandıktan sonra altında en zırveyı ne zaman gorebılırız? bırde savasbasladımı usd guclenıyor ne kadar enterasan????
[quote=finalwave;459074]hocam son düşüş yaşandıktan sonra en zırveyı ne zaman gorebılırız? bırde savasbasladımı usd guclenıyor ne kadar enterasan????[/quote]
usd güçlenmesi yazdığımız gibi
ya bir çatışmanın habercisi,
ya gold blokajı için tercih edilen,...
yada güçlü abd habercisi, kendi güçlü parası güçlü, ordusu güçlü ve güvenli liman,..
bu üçüde mevcut şu anda,...ilginç,...
gold ise bu 1430.x, 15xx (1567.x) sonrası emtiyasına düşerse gold için 75 hafta çıkış yok, bir bantta trade eder,
bu olursa şu anki atağı bu 75 haftalık bantın en güçlü atağı olabilir
[img]http://666kb.com/i/ch0vn1575jly9w2x0.gif[/img]
nasdaq a bakın
aaple a bakın derim
baksanıza şimdiden en çok satış yiyen nasdaq oldu
3602.xx kırılacakmı seyredecez
alayına kralına short devam ulen
passat
sp düşüncemiz düşüştü, bunu 7 haftalık süreyi yazarken(35 iş günü) açıkladık ve tahmini göreceği rakamları verdik,...
buradaki iş:
sp düşerken dxy yi de yanında götürecekmi,...en azından yatay tutacakmı,...yatay tutuyor,...
nasıl buradki(dxy) talebi golda alıyor,....dxy yi askıda tutuyor,...askıda kalan dxy bir taraftan güçlü abd yi oynarken, sp düşüşünü ölçülü hale getiriyor,...
askıda kaldığı için goldsa bunun sınırana kadar yükselebilir, 1430.x üstünde 15xx lü seviyeler,....ölçülü çıkış yani,...
sp ölçülü, gold ölçülü,..
ancak bu sayede gelişmekte olanlarda kur baskısı kurulabilirdi,...bunlardan istenen faiz,..
isteyenin bir yüzü vermeyen zenci,...MB aslanlar gibi savunacam dedi,
bu gün %4.79 düştü, konuşmasada olurdu,...
piyasalar esasen güvensizlik duymak istiyor, yani yönünü doğrulamak, güvenle karşılarına çıkınca hadi sende durumu oluyor,...
tercih şu olabilir,
mümkünse konuşma,..
konuşmak zorunda isen,...
yönlerini doğrula ve onları yönleri ile başbaşa bırak,..doğruyu bulacaklardır,..
faizi savunacam deme, bunun yerine artırmaktan bahset ama artırma,...
tehlikelerden ve önlemlerden bahset,..yani hepimiz de,...
asla kahramanlık yapma,..
sonuç:
bernankenin karşısına çıkma, bunun yerine bernanke ol...
süre 7 hafta,...35 gün konuşmadan geçirilebilir süre,...
bu olanaklı,...
keh, keh,...
[quote=indregandi;456934]perşembe yazdığım 7 haftalık tr eş güdümlüsü ile uyumlu olarak(7 hafta, 21 haftalık formun içinde bir periyoduk safha, 7*5=35 iş günü),....
[I][B][U]36 günlük bir total periyod da,...[/U][/B][/I]
sp için 36+1 de gün olarak,
tr için 36 da gün olarak,...
yayılan bir periyodik safhada,...bir oluşum yaşanabilir,....
[I][B]sp için,..[/B][/I]
[I][B]bu oluşum düşüş yönünde cereyan ederse,...sp bu süreçte 1593.x veya 1541.x se kadar bir geri çekilme,..ki bunu yaparsa ve geri çekilme 1541.x se kadar olursa çıkışı 1541.x-1593.x arasından belli olur,...[/B][/I]
veya
sp için 36+1 periyodda tersine 1763.x-1783.x bant hedefi denenebilir,...[I][B][U]benim görüşüm [/U][/B][/I]
[I][B][U]realize olacağı yönünde,...[/U][/B][/I]
aynı süreçte,...perşembe yazdığım üzere,
7 haftalık veya 36 günlük(iş günü olarak) bir periyodda tr için bir oluşum,....bir pazar gözlenebilir,...
ara işarette bu oluşacak pazar için,...gelişmekte olan ülke sıfatı ile,...[U][I][B]yön konusunda usd değerlenmesi büyük önem taşıyabilir, ki....[/B][/I][/U]
[COLOR=red][B][I]eğer [/I][/B][/COLOR]sp realize ye doğru giderse ve bu gidişinde dxy yide yanına alıp düşüş sergilerse bu tr için usd baskısından kurtuluş anlamına geleceğinden bir nefes almaya ve bu 36 gün için bir yükselişe neden olabilir,...
[I][B][U][COLOR=red]eğer[/COLOR] sp realizeye doğru giderse ve bu gidiş dxy siz sermaye piyasası tabanlı olursa ki sanmam, bu usd nin faizi kuması demek olabilir,...tr için usd nin tr yi mevcudun üstüne ilaveten daha bir baskılaması anlamına geleceğinden sp ile birlikte tr nin düşüşüne,...[/U][/B][/I]
[B][I][COLOR=red]eğer[/COLOR][/I][/B] sp 1763.x/1783.x bant hedefine doğru yükselişe giderse bu trnin mevcut yerinde sayması veya 81175 hedefli düşüşüne, sp+dxy up, tr+gold down yada yatay,...
[B][I][COLOR=red]eğer [/COLOR][/I][/B]sp 1763.x/1783.x bant hedefine gider de, bu gidişinde dxy yi kasıtlı aşağı basarsa,...bu tr için 36 gün yükselişe, gold için bir yataya yada kısmi yükselişe,,
ki bu son yazdım seçenek sonrası tüm pyler için toplu düşüş kaçınılmazdır, eş zamanlıdır,...
dolaysı ile biz kapalıyken bu piyasaların davranışları ve aldıkları yol bu 36 gün için etkili olacaktır,..bayram seyran zamndan düşülmelidir,..bu durum oluşacak puvanı etkilemez,..
[B][I][U][COLOR=red]sonuç , 36 günlük bir periyod başlamış durmakta, fakat yön işi yazdığım üzere çoktan seçmeli,...[/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=red]global koncoktür nedeniyle bu böyle,.çoktan seçmeli..değişik[/COLOR][/U][/I][/B],...[/quote]
böyle düşünmüşüz, 5 ağustosta,....
teknik ve taktik
bir ana fikir olarak, şunuda düşünmeli, ...
bu düşüş mart 2009 yükselişinin devamı yönünde bir düşüşmü,...
[B][I][COLOR=red][U]teknik,...[/U][/COLOR][/I][/B]
ve bu düşüş
eninde sonunda MB nın serbest dalgalı kur rejimlerini terkedipte bir nominal çıpa uygulamasına devşirilecekmi,...
buradan çıkan sonuçta,...
abd böylesi bir durumda sadece dolar değerlenmesinden oturduğu yerden dünya kaynaklarını böleşe getirmiş olmuyormu,....paralelinde AB için yaşlılık aylığı,...Euro değerlenmesi,...
bu anlamada çıkartılan svaş ve çatışma pompalamaları güçlü abd, güçlü ordu, güçlü para yı işlemiyormu,...bu işleyiş kavrukllarda(gelişmekte olan piyasalar) oluşacak yeni beklentilerden pay alma(tr için suriye işi ve arkasına saklanıp ekonomik politik sıkıntıyı atlatma procesi) ve bunun karşılığında en sonunda biat etmeyi vurgulamazmı,..
öyleyse global piyasaların bütününden yola çıkarak, gelinen noktada 10 kusur sene olarak, gold eşdeğer değelemesinde , dxy tabanlı artırılıp gold içine saklanan global para arzının(qe ler) en nihayetinde bir uzantısı olan
[I][U][B]dalgalı kur rejimi,...[/B][/U][/I]
gelişmekte olan ülkelere atılan kazığın, en dalgalı sından deyilmi,...
[U][I][B][COLOR=red]taktik[/COLOR][/B][/I][/U]
keh, keh,...
s.a
benim excele göre son görünüm böyle...şimdilik 79200 destek,80600 direnç..bugünki dibin altı bizi çok daha aşağılara götürebilir....bence...
[img]http://666kb.com/i/ch2rnk8vjx0fpy4fr.gif[/img]
[img]http://666kb.com/i/ch2rosjjsveiruj93.gif[/img]
hoşçakalın bakalım,....
Hocam gelmenizle gitmeniz bir olmuş. Güle güle
[quote=indregandi;459479][IMG]http://666kb.com/i/ch2rnk8vjx0fpy4fr.gif[/IMG][/quote]
Hocam bu grafiği yukarı sert tepebilir diye yorumluyorum, doğru mu?
[quote=polo;459486]Hocam bu grafiği yukarı sert tepebilir diye yorumluyorum, doğru mu?[/quote]
hoşçaklın olduğundan müdahil olmak istemiyorum,...
sadece yazdıklarımız yelpazeye göre şöyle idi,..
ekrana yelpaze çizilecekti,...
yelpaze içi fiyatları tutardı,
dışarı taşış ise tersine oyundu,...
ilaveten, minör takip yapılacaktı,...
az önceki graflarda bunu göstermek istedim,...
yazdıklarımız okunduğunda bu konuların sıkça işlendiği görülecek ve yazılandan takip yerinde olacak
buna ilaveten,
7 hafta, 35 iş günü içinde, ..
macörde (günlük),
6+6 vardı,...
ilk 6 da macör yatay nedeniyle, minörde short baskı hissedilecekti, hissettik,...
ikinci 6 da ise günlük macör tepki alınabilirdi, bekliyoruz,...
ancak bunlar hep 7 haftanın içinde olacaktı,..
7 bitince allah izin verirse bende gelmiş olurum,...
son olarak macroda 81175 82725 olacaktı medyan fiyatta,...
82725 bir medyan olarak short ve longu ayırmaktaydı,...
ve 82725 bir ekim vade rakamı, ağustos artık out,...
90775, 82725, 75550 ise macro macör aralıktı,...
ara işarette bu aralık içinde short veya long olmanızın hiç bir espirisi de yoktıu,
esperi nerede idi,
pozisyonellikte,...
hep yazıldı,...
tekrar görüşmek üzere hoşçakalın,...
ilaveten günler önceden yazdığımız gold hedeflemesi,...
1430.x salınımı ile birlikte gerçekleşmiş bulunuyor,...
tam bu denge fiyat üzerinde gold salınıma girdi,
şimdi macro öngörü, 15xx olayına geçilmeli ve macro yazılanlar 75 haftanın selameti açısından takip edilmeli, gold 1567.x si bulup çökerse emtiyasına ve ya 15xx lerden,..1430.x bile olur,...
75 haftanın içinde yol alıyor olacağız ve bütün macro pysalar ayaklarımız altında olacak,...
kapalı çarşı yorumcularının en gediklilerinin bile gold saptamaları külliyen yanlış, suriye üzerinden düşünüyorlar konuyu, ..büyük hata,
yine bu konuda yazılanlarda okunmalı,...
[IMG]http://666kb.com/i/ch2tb66fw6y4islx3.gif[/IMG]
78300 tek veren indikatör,
5 lik tepe dip analizini yaptığımız bu indikatör, 92175 i 5 likte veren bu indikatör,...
şu demek, 78300 bir macro değer ve gerçekleşme olmak üzere,...
bir kırılım veya bir destek yeridir,....
bu gerçekleşmeden uzak öngörülerimiz ise gerçekleşme daha olmadan önce,
90775-82725-75550,...ve yelpaze,...
bunlarda eğer fiyatlar oraya gelirse75550 altı alım demektir,...zira short long bu saatte fark etmiyordu, ayrıca kuvvetli bir overlup adayıdır,...başkaca bir faiz kurulum yeridir,...
size düşen bütün bu analizleri sadeleştirip büyük oyunu görüp bunu yazdıklarımızdan yola çıkarak micro takibini yapabilmektir,...
[img]http://666kb.com/i/ch2tibzgjat2ofppz.gif[/img]
yine büyük yelpazemizde hedefi buldu,...baya oluyor çizeli,...
neyse kapatalım konuyu,...
dönünce devam ederiz,...
Güle güle hocam, selametle
cümleten merhabalar bakalım,........
kolay gelsin,...
keh, keh,...
Hoş geldiniz..
Bir daha bir yerlere yollamamak lazım sizi..
Ne zaman ortadan kaybolsanız 10-15,000 oynuyor..
Kaptansız gemi gibiyiz.
iyi bir yol haritası ile yönümüzü bulurduk..
Şimdiden kolları sıvamak lazım..
Yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz.
Saygılar
tşk,...
yalnızdık malum,... 85000 ten tek longduk alemde,...
bir aralık vermiştik ve short veya long olmanız farketmiyordu,..
pozisyonellik önemli idi,...
ayrıca 7 hafta da idik, ben gelince biterdi,...
şimdi yeni geldik bakalım kaç haftası var daha bimişmi bitmemişmi,..
deyilmi,...bir bakmak lazım,...
fed filan falan mı, yalanmı,...
Abi hoşgeldin. Izninizle abi diyorum
öncelikle sizde bunu ekranınıza bir çizin,...
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://l1309.hizliresim.com/1f/n/svfl9.png[/img][/url]