sp de para var, bizde yok,....
bu güzel oldu, adamın kendi parası olacak tabi, olmadığında zaten basıyor,..
dünyayı ısıttı 10 seden fazla, şimdi ellerini oğuşturuyor, faizi kurduğunda işlem tamam olacak,....
sarsmaya devam, kurulana kadar,...
Printable View
sp de para var, bizde yok,....
bu güzel oldu, adamın kendi parası olacak tabi, olmadığında zaten basıyor,..
dünyayı ısıttı 10 seden fazla, şimdi ellerini oğuşturuyor, faizi kurduğunda işlem tamam olacak,....
sarsmaya devam, kurulana kadar,...
dxy de meşhur bir rakamımız vardı bizim,..80.702 mi,....ona göre düşünün,...
[quote=tutku;458090]memleketin dibi çıkmış. çökertmeden çıkamadım halilim aman aman cökertme olmuş dibsiz kuyu.:dü:[/quote]
yalnız çökertmeden halil çıkacak buna dikkat lütfen,....:)
[quote=indregandi;458126]dxy de meşhur bir rakamımız vardı bizim,..80.702 mi,....ona göre düşünün,...[/quote]
dün o seviyelerden döndü hocam evet. Eğer altına gelmezse bu dolar yukarı altın ve piyasalar aşağı demek olmaz mı? Buna tabi faizin de yukarı sıçraması zemin hazırlar böylece denklem daha mantıklı bir çerçeveye oturmaz mı hocam?
[quote=polo;458128]dün o seviyelerden döndü hocam evet. Eğer altına gelmezse bu dolar yukarı altın ve piyasalar aşağı demek olmaz mı? Buna tabi faizin de yukarı sıçraması zemin hazırlar böylece denklem daha mantıklı bir çerçeveye oturmaz mı hocam?[/quote]
şimdi şöyle polo,...macroya biraz uzktan bakmalıyız,...yani bunlarla günlük tradeye girersek sorun açabilir,..
burada bir olgu var, bu olgu kaba bir yön vercek bize, önemli olan işte bu olgunun saptanması, genel düşüncemiz bu, buna giden yol teknik analiz...
olgu şu,...
genel olarak,
dxy görece yüksek(80.702),.....dolayısı ile usd yüksek,..dxy yüksek seyrettikçe sp için görece yüksek düşünmeliyiz,...zira dxy kabul görmüş 20 ülke parası karşısında Amerikan dolarının aldığı değerin bir endex si,...
bunlardan ilk 6 sı önemli,...
şimdi bu endex kötü amerikaya , nedir bunlar konut satamayan, işsizlik ayyuka çıkmış, bankaları içini boşaltmış,... bir not veriyor, bu not aslında o ülke paralarının usd karşısında değerlenmesinden ibaret,...
işte amerika bu durum karşısında matbaasına gidiyor globda çeşitli yollarla sağladığı imtiyaz gereği karşılıksız ve sorgusuz olarak parasını basıyor,..
bu esnada tek imtina ettiği Amerikan dolarının değerini bir alt limitte tutmak/tatabilmek yani fazla düşürmemek, çünkü usd bollaşacak globda,...
işte bu limiti sağlaması için bir taraftan para basarken diğer taraftan parasının değerini koruyabilmek için bunu önüne emtiya geldi emtiyaya, gold, petrol geldi onlara, gelişmekte olan ülke borasaları geldi onlara, bunların bono pysaları geldi bunlara, çünkü paraları değerlenecek ve faize yatırırsa düşen faziden kazanacak, kazanç hep var yani, ne yapıyor gömüyor,...
saklıyor, kedinin pisliğini kuma gömdüğü gibi,...işte bu durum dxy yi bir alt limitte tutuyor ki bunun aksi amarikan hane halkı mal ve hizmet alamaz,..durgunluğa düşer,...
başlıyor yaralarını sarmaya usul, usul,...bu esnada bol olan Amerikan parası ile, sen hedefler koyuyo, değişiyor, dönüşüyorsun,...
iştebu 10 sene aşkın sürdü,...örnek olarak bu sürede goldu şişirdi, aslında içi emtiya fiyatını çıkarsan Amerikan dolarıydı, petrol varilli 180 lere vurdu,...
şimdi işte bu karşılıksız bastığı para nedeni ile diyorki ben iyileştim, birden diriliverdi yani,...
dolayısı ile paramda iyileşti, borsamda iyileşti, işsizliği de görece düşürdüm, can kalbim konutta daha fazla satıyorum artık,..
dolayısı ile param değerlendiği için borsam çıkacak, ülkeme karşı duyulan güven artacak,..güven değer yaratacak ama bana sana deyil,...
artık 10 kusur sene dışarı basıp ta dışarı yaydığım paramı geri çağırıyorum bu saatte,..zira bu para bu işlem sayesinde sadece değer artışından mal ve hizmeti kolayca satın alabilecek,...
bu zahmete katlanan arkadaşlara teşekkür ederim, hak ve menfaatlerimi gurbet ellerde 7/24 gözettiler,...
artık evlerine dönsünler, dinlenmeyide hakkettiler, yani kenidi ülkesinde fazi aratacak, güvenli liman kelimesi,..
bu esnada diğer ülkeler bana kafa tutamayacak zira usd yi onlardan çektiğimde içleri karışıveriyor, içe dönüveriyorlar,...ve fon ihtiyaçlarıda artacak,
çünkü para artık bende bol, onlarda azalacak,...
bunun için başlangıç olarak kendi ülkemdeki faizi hafifçe kımıldatırım,..FED ime de açıklama yaptırmam bile yeterli olur,...
ülkelere yaydığım ve emtiyalara gömdüğüm usdler dönüşe başladığında beraberinde kurtuldukları yerlerden söktükleri karları da alarak ülkeme/wallstreetime doru akmaya başlarlar,..akan daha fazla blanço karı yazar ve borsa şirketlerim artan kardan dahada memnun olurlar, bu puvan borsada değer artışı demek olur,
işte örneğin sensex, işte bist, şimdiden bayağı bir düşüş yaşayıp değerlerinden verdiler,...
aslen değerleri bana geçti,...
büyük ekonıomiyim ve bu işi zamana yaymalıyım ki çark ağır dönsün,..volatilite bana gelmez,...
ayrıca adır ülkelerde faizi kurarsam , globa konrollü enflasyon pompalamış olurum, enflasyon ekonomilerde global soğumayı sağlayacağından bana girip çıkan olmazken,...gelişmekte olanlar soğurlar ve sonrasında tekrar duruma göre tutuştururum,...ayrıca globda dinlenir biraz, kirlenmeyen deniz göl kalmadı,...
burada yalnız istisnada ciddi bir büyüklükte gold var, usd sağlığı açısından bundaki fiyat dengelerini kurmam gerekli, zira golddan çıkış hızlanırsa bu bendeki kurmuş olduğum zamanı kısaltır,...tersine çok yükselirse bu defa bir güç olarak karşıma çıkar yada usd yi bunun üstünde daha yükseltmek zorunda kalırım,..bu gelişmekte olanlarda bırakın enflasyonu, hiper enflasyon yapar,...
işte bu durumdayım,....
güçlendim dedim,...başkasının bana hastir demesi önemli deyil,...önemli olabilmesi için benim paramı kullanmamalı bu kadar basit,...
bırakın kullanmamayı benim paramla ülkelerine hedef koyanlar, değiştirenler, dönüştürenler bile var,...bunlarda işim dahada kolay,..
ya dediğimi yaptırırım, ya meletirim, buna lokallik diyorum,...
işte böyle bakarsak, karşımızda bir portre var,...bu genelliğe zaman analizlerini koyarsak bunun zamansallarını da elde etmiş oluruz,...
en yakında tekniğe girdiğimizde ise bir portföy kontrolümüz olur,...
eğerki bir sistem dahilinde trade etmiyorsak,..
benim yazdıklarım ise işte bu genelliğin ara durumları,....
bir kere düşüncem oluşursa gidip her adresi gün ve gün genelden kopmadan yakalarım,...
örneğin gold ve biz paraleleken ne demek beraber düştük, ne demek niye beraber çıkmıyoruz
[quote=indregandi;458141]benim yazdıklarım ise işte bu genelliğin ara durumları,....
bir kere düşüncem oluşursa gidip her adresi gün ve gün genelden kopmadan yakalarım,...
örneğin gold ve biz paraleleken ne demek beraber düştük, ne demek niye beraber çıkmıyoruz[/quote]
[I][U][B]orada dün gece yarısı biraz yazdık ya polo,...[/B][/U][/I]
[U][I][B]dxy kımıldamıyor,...ama gelişmekte olanlarda usd yüksek,...(ara işarette bu durum ülke ülke lokal ele alınmalı, ..)[/B][/I][/U]
[U][I][B]dolayısı ile kımıldamayan dxy, goldu tutyor,...ama gelişmekte olanlarda yüksek seyreden usd onların borsalarını düşürüyor,...[/B][/I][/U]
[U][I][B]bu durum aynı zamnda sp düşüşünüde sınırlı tutuyor,...[/B][/I][/U]
[U][I][B]yani sp de para var, sende yok anlamına geliyor,...[/B][/I][/U]
[B][I][U]aynen bu,....:D[/U][/I][/B]
sonucunda
düşünce yukarıda yazdığım bu adrese kolayca dönüşüverir,...
ındı abı agzına saglık
durumu mukemmel anlatıyorsun
cok tskler
[quote=dahule34;458143]ındı abı agzına saglık
durumu mukemmel anlatıyorsun
cok tskler[/quote]
sevgili dahule,
ve sıkça yazdığımız üzere en temel macro özet,...
2012, manipülasyon,..
2013, regülasyon,..
2014, restorasyon,...aslını bozmadan onarmak,...
sayın indragandi cok tesekkürler.sizin asi gostergesinin son durumunu soyleyebilir misiniz?cok tesekkürler.
[quote=rüzgar;458148]sayın indragandi cok tesekkürler.sizin asi gostergesinin son durumunu soyleyebilir misiniz?cok tesekkürler.[/quote]
kokusunu almışsın bravo,....lelele
xu030 için
[img]http://666kb.com/i/cguy24a5h3b9nxdwt.gif[/img]
[IMG]http://666kb.com/i/cguy43pw6k7q6lval.gif[/IMG]
vob için
Hocam bu grafa göre dönmek üzereyiz değil mi. 81175 görmeden de dönebilir sanırım bu grafa göre
[quote=polo;458151]Hocam bu grafa göre dönmek üzereyiz değil mi. 81175 görmeden de dönebilir sanırım bu grafa göre[/quote]
yorumda,...
indikatör ters çalışan bir indikatör ve üzerindeki parametreler gereği aşırı satışa ayarlı, yani bir aşırı satışı gösteriyor,...
buna göre xu030 için aşrı satışla öpüşmüş durumda vob için se yarın bir öpüşme olacak,..
fiyatlar aşırı satışa girmek üzereler diyebiliriz,..nadiren destek olarak çalışır,..bu yarın belli olur, ama gelmişken ASI yi kırması daha olasıdır,...
sonuçta bu kırılım senin geçen bahsettiğin voltiltenin habercisi olacak, ...
kısaca ASI bir bölge,...
ve fiyatların bu bölgeye girişi çıkışı önem arzeder,...bölge olarak değerlendirmek daha doğru olur,...
ASI ye girdikten sonra çıkmak daha somut ve netken, ASI ye değipte girmemek daha sorunludur,....ve analiz gerektirir,...
ama bölge olarak buraya gelmek sonuçta bir hazırlıktır ve büyük portföy aps artırarak bunu göstermekte,...
[img]http://666kb.com/i/cguyxl1jvr07rmsa5.gif[/img]
bunu geçen günde verdim, indik fyatlardan önce düşüyor ve fiyatlardan önce yükseliyor,...
günlük olduğundan maalesef shorttan longa veya longdan shorta dönüş günleri minör trade içine giren ky nin büyük hareketleri kaçırma nedeni olabiliyor, yada 2000 3000 puana varan dönüşler ky boyunu aşıyor ve itibar edilmiyor,...
ama indik çalışmasını sürdürüyor,...
[IMG]http://666kb.com/i/cguz2audn3w2zhep9.gif[/IMG]
yine reel sistemden bakarsak,...satış tarafı %100 zaten dün başka analizle 86900 altı olarak vermiştim,...
diğer analiz özelliği bir şey olmadan analiz imkanı sağlaması ve günler önceden bunu iki indikle vermiştik, bunda ise fark şu %100 kalkmadıkça minör tarade yok,...
bize aslen minörü yasaklıyor,...ve piyasyı bildiriyor,
örneğin 26 hazirandan beri süren yatay bunda reel sistemde saatlik tarde yaparken, günlükte poz tutulmamasını söyler zira %100 taraf yok,...
ama şimdi var shorta %100 veriyor,...bu kalkana kadar minör çalışmaz fake olur,...
[quote=indregandi;456573][IMG]http://666kb.com/i/cg9qyr5i9z1w8dhdk.png[/IMG]
biten bölüm dünkü alla bitti,...
1 olarak işaretlediğimede girerse [U][I][B]bu daha belli deyil[/B][/I][/U] buda biraz daha var demek,..
2 ile işaretlediğim artık büyük ihtimalle yukarı vaya aşağı gidilerek pas geçilecek,...[/quote]
ama bakın yukarıda dediğim gibi ve dün 86900 verdiğim bu analiz yöntemi ise bize [I][B][U]bilgi[/U][/B][/I] sunar,...
bunu 31.07.2013 de bulabilirsiniz,....
üstünden bir iki daha geçtik diye hatırlıyorum,...işte tavan yükseği 94950 buradan ve fiyatlar ASI de bir fikir ve düşünce vermekte,...
bugün 93425 teyiz, yarın 93800, cuma 94875 ve pazartesi 94950 de olacağız,..
şu demek bu py pazartesiye kadar [I][B]en geç[/B][/I] devam eder ve pazartesi bilemedin salı tepkiye kalkar,...
ama dün dediğim gibi:
şu anki hareket 86900 altında yeni durumdur ve zaten 31.07 analizi bu 27.06 dan devam yatayı 2.karede bitireceğimizi söylüyor,....
ve bu oldu,...
başkaca:
[quote=indregandi;457168][IMG]http://666kb.com/i/cgmjstcdrc66nxhj5.png[/IMG]
çüşşş yani,...
bu indik tam 31 gündür burada,...[/quote]
ve yine,....mjerakla beklediğim bu indik bu gün yatayı kadırdı ve yön verdi,..
bunda indikatördeki düzlük en az bir yatay veya longtur,....ancak fiyatları tepelediğinde short gider,...
[img]http://666kb.com/i/cguzpozp7namuv1kd.gif[/img]
Yaranın sağlıklı iyileşebilmesi için sert,hızlı ve kanlı olması gereklidir. Tabi ki yara ise eğer olay ölüm ise adli tıp şart...:D:D:D
Son ayı bayramı olur gerisi boşa çıkar. Fırın çok sıcak diyor. Bilmem neden.:D:D:D
3 EYLÜL DE görüşmek üzere.
bakın mesela saatlik trend daha nettir,..zira en azından bizim 92175 ayrıma yada 90855 alt/üst yerinden beri saatlikte fiyatların düştüğünü kabul edersek,...
indikatör,...saatlik grafta bu indikatöre göre aslen
[img]http://666kb.com/i/cguztx600uwmogi3x.png[/img]
beri düşmekte,
burada saatlikte indik tepelemesi ve saatlik carsh net olarak gözükmekte,..
indiğin son düz hali ya crash ya geri alış anlamına gelir,...bu ASI öpüşmesi ilede uyum arz eder,...
yani gelinen noktada py ya merkezi satacak, yada beraberiz diyecektir,...
merkez açıklamasını ve duruma müdahale şartlarını bunun günlük büyüklüklerini açıkladı,...
işte bu gün 100 mil usd verdi filan falan, her gün sıkılaştırma dedi, diğer durum ise TL parayı koridor gereği pahalı veriyor bu banka karlarını olumsuz etkilemekte, bankacılık ta endexsi,...ama harcamaları cari yönde azaltıcı etkisi yok deyil,..malum py sanın harcamaması için bir kriz algısı gerekli,...py sada bu henüz anlaşılmış deyil, basının etkisi muhakkak, nasıl basmayarak,...
örtülü kriz yaşanıyor aslen,... bu durum üzeri örtülmüş kriz halidir,...
yani MB çabaları daha ziyade faizi stabil tutmak için, buda yönetenin isteği gibi anlaşılıyor,..py yi geriyor,..
bende bu gün fazla sıkmayın beton donar dedim, malum her yer avm her yer rezidans,...
aslen MB faizi kursa iş bitecek ve büyük bir tepki hareketi gelecek, bunu global süngerlerde bulabilirsiniz 2012 de bu günleri işledik zaten,....
son safha dedik ve ara işarette büyük portföy için kalan mikatarın devridir,...o.v bir hareket tir,...
ama işte orada yöneten konut işinin göbeğinde uzun vade krediye oturduğu için sıkıştığı için MB rahat hareket edemiyor,...
bu da bende el altı fonlamayı güncel tutuyor,....
ve varlık barışını gündeme oturtuyor,...
biz 2012 manipülasyonundan 2013 regülasyonuna tr cephesinde bu sayede çıktık ve 128000 li hedeflerin peşi sıra da 63 total 42 hafta yükselişten bahsettik,....
nitekim 116900 e çıkan bir endex yaşadık,....düşüşü ise zaman analizinde günü gününe önceden tanımladık, kırmadılar bizi,...
ama şimdi carideyiz o kadar net deyil ve nitekim zamanı buluyoruz ancak yönde bocalıyoruz,...
sonuçta bir crashın arifesindeyiz, bu gün bunda yol aldık,...her gün belrleyici artık,...yükselişler ise bir o kadar belirsiz,....
süre 35/36 gün,....total 7 hafta, 3 hafta düzeltmesi sonra tersi var, ..
7 nin 2.haftasındayız,...
[img]http://666kb.com/i/cgv0vv0vc7wz0blwt.gif[/img]
tl olarak crash beklerken,...
usd olarak
[img]http://666kb.com/i/cgv0xgnnkhp018f59.png[/img]
usd olarak zaten crashtayız,...
sonuç, bir şey bir şeyle bir yerinden bir kere kırılır,...
bir şey iki farklı şeyle kırılmaz,...
sözün kısası gelişmekte olanlarda usd ye dikkat,...
msci imi bakıyorsunuz, lokal mi ele alıyorsunuz her ne ise,...
iyi akşamlar bakalım,...
İyi geceler hocam elinize sağlık. Eğitim gibi oluyor bunlar çok sağolun
[QUOTE=kurt;458160]Yaranın sağlıklı iyileşebilmesi için sert,hızlı ve kanlı olması gereklidir. Tabi ki yara ise eğer olay ölüm ise adli tıp şart...:D:D:D
Son ayı bayramı olur gerisi boşa çıkar. Fırın çok sıcak diyor. Bilmem neden.:D:D:D
3 EYLÜL DE görüşmek üzere.[/QUOTE]
Kurt abi fırına odun lazim ne de olsa :) Odunlari ucuzdan almak gerek ama. Şöyle 80 altında iyi olur demi :)
İyi geceler hocam elinize sağlık. Eğitim gibi oluyor bunlar çok sağolun
gold,
1365.94 üstünde devam ancak altına kalırsa 1430.x hedefi sekteye uğrar,...
cok tesekkürler sayın indragandi.
Tebrik ederim hocam 81xxx de görduk
14.30 mc zorlaması yaptıracaklar bugün anlaşılan
o zaman ya akşama yada yarına tekrar döneceğiz inşallah
passat
benim excel e göre 80000 veya 78800 görebiliriz...bence..
gün içi ikili dip oldumu acep? ne dersiniz?
güçlü tepki yükselişi gelmeli. long ülen long.:yü:
tekrar şhort oldum. 78 80 aralığını bekliyeceğim. tepki silkeleme idi diye düşünüyorum. şhort ülen şhort.:dü:
mrhabalar cümleten,....
minör trade henüz yok, bu konuya dün değinmiştik,
reel sistem shorta halen %100,
ikinci olarak diğer analizden dün değindik en geç pazrtesi ye kadar sürebilir bu short trend bunada dikkat,...
şöle pt 94950 tavan yükselecek,...yükselen tavanda basıyor şu anda,....ptbu tamm olacak,...ve tavan düşeceğinden tepki pt veya salı daha güçlü olasılık,..
ancak tepki kalacak,..sonra bu 86900 den başlayana girdiğinde bir çıkıştan söz edebiliriz,...
Hoşgeldiniz hocam