yayılmayı oynarken....
yarınki....ilk hareket önemli....hangi vadeyi önce kapamak....bu çok önemli....
Printable View
yayılmayı oynarken....
yarınki....ilk hareket önemli....hangi vadeyi önce kapamak....bu çok önemli....
[quote=jani;233896]bu verdigi mesaj....genelde zıddıdır....[/quote]
kuzum şubattan nisana geçerken öyle geçtik yanıldık exper de benim gibi düşünüyo sanırım....
[quote=jani;233893]bu durumda....nisanda short...hazranda long yayılan yarın götürür....[/quote]
tam ters pozdayım kuzum...nisan long haziran şorttayım...deygeyi bozmadan kontrat sayımı yükseltiyorum....hesap dogruysa eger yarın ögleden sonrasına gözlerimize inanamıyacagız......
[quote=parite;233869]guzu.
benim kafama takılan
haziranı, nisandan 4-5 kademe yukarda tutuyor
iki gündür yapıyor bunu..
ben ise bunun tam tersini bekliyordum...
kafamı allak bullak etti.
hangisi hayel hangisi gerçek karıştırıyorum....[/quote]
[quote=jani;233878]PARİTE...
eksperle ben o konuda kafayı sıyırdık dün....artık eleşmiyoruz onunla...aklımıza mukayyet olmamız üçün...bu kararı aldık...yoksa sıyırıyoruz....[/quote]
düşünmeden olmuyor...
bu hareket nisan kısanın, hazirana geçişini kolaylaştır..
eger aşagı inecekse bunu neden yapıyor???.
yada böyle düşünmemizimi istiyor????
yukarı gidecekse bu hareket normal, müşteri topluyor diyecem..
ama buda bu kadar açık yapılmaz...
bu it bu güne kadar o kadar ters hareketler yaptı ki,
ne inanacagımızı şaşırdık...
ama öyle ama böyle büyük hareket yakın..
akıllı oynayan ücün yarın 4000 puvan rahat cıkacak....
yayılmada incelik şu....
kapanacak vadeyi....nisanı tepeden kapayacaksa....
yarın sabah bi bahane ile sert assagı gider....o anda nisandan cıkıp hazirandaki longa ilave basılır...ve aaasama tepeden kapama anında...haziran longlar hızla kapatılır ve short unur....ben buna ynuyrum....
her vadede....yayılma çok güzel kar bırakır....veya zarar....
uşahlar zemanın birinde slow trade ediim dediydim bu körolmayasıca vobda.
indeks heç unutmam 68 bindeydi. dedim lönk olam bu tepecek. bu tepmedi.
dedim olsun sağlam destekler var. bu iner gine çıkar. eşşeh deel ya bu dedim.
bu indi emme çıkmadı. dedim olsun bir aşşada daha sağlam destek var. ordan teper eşşeh deel ya gomisyon mu verecez boşuna dedim.
bu indi emme çıkmadı.
dedim olsun slow trader deelmiyiz biz dedim. nasıl olsa yatay trend illa çıkacak hem bah şurda da güzel çoğ sağlam bi destek var. ora iner sonra çıkar.
indi emme çıkmadı.
beyle beyle bena tam 10,000 puvan girdiydi uşahlar. ben hala ztop yapmiidim. 11,000 puvanda yapacam ztopu artık çüş dedim. 14000 puvandan döndü bu deyyus. ve maliyetime geri çıktı. hetta daha da yukarı gittiydi.
11,000 puvanda ztopladıktan sonra ara verdiydim işlemlere. ben beceremiem bu slow trade işini uşahlar.
becerene de saygım var elbet.
o gün bu gün zipidi gonzales gibin işlem yapiim uşahlar. ne edem ehmek parası. pelaya mı yedirem. zaten yiye yiye şişmiş deyyus. yakında patlayacak dünya infilak edecek bunun patlamasından. küresel obez.
beyle işte uşahlar.
[quote=jani;233911]yayılmada incelik şu....
yarın sabah bi bahane ile sert assagı gider....o anda nisandan cıkıp hazirandaki longa ilave basılır...ve aaasama tepeden kapama anında...haziran longlar hızla kapatılır ve short unur....ben buna ynuyrum....[/quote]
böylece inandıgın yönde....yani short yönünde devrisi güne devam...ve vadeden vadeye atama işi biter...gene sürünme basar....
[quote=jani;233911]yayılmada incelik şu....
yarın sabah bi bahane ile sert assagı gider....o anda nisandan cıkıp hazirandaki longa ilave basılır...ve aaasama tepeden kapama anında...haziran longlar hızla kapatılır ve short unur....ben buna ynuyrum....[/quote]
benim düşüncem ise tam tersi yarın öğleden sonraya kadar yukarıyı zorlayıp akşama nisan vadeyi yerin dibinden kapatacak.....
bu geişler esnasında....ne götürürsen bnuzdur....
[quote=eksper;233919]benim düşüncem ise tam tersi yarın öğleden sonraya kadar yukarıyı zorlayıp akşama nisan vadeyi yerin dibinden kapatacak.....[/quote]
bu hazirandakierin shrta gecişini sagar eksper....ama ihtimain digeride bu....