[QUOTE=polo;428109]Bugün sinyal gelmeyecek o zaman değil mi Sn Gnome, yarınki harekete göre belli olacak?[/QUOTE]
Geldi ama yarın sabah daha garanti.
Printable View
[QUOTE=polo;428109]Bugün sinyal gelmeyecek o zaman değil mi Sn Gnome, yarınki harekete göre belli olacak?[/QUOTE]
Geldi ama yarın sabah daha garanti.
neyse long devam bakalım yarın endeksler kırmızı olursak satarım ne yapalım yeşil olursada sorun yok olur
bugünde böyle olsun
hayırlı akşamlar
Buralarda değişmeyen şeylerden birisi de ;
disiplinsizliğin karşılığı mutlaka zarardır .
Disiplinsizlik = zarar
disiplinsizlik = zarar
disiplinsizlik = zarar
disiplini kaybedersen mutlaka zarar yazarsın .
gnome hocam yarın sabah için ne öneriyorsunuz şuan flattayım,yazılarınız için cok tsk ederim penament abimede tekrar tesekkur ederim buradan sizlerle tanıştırdığı için
(Altta yazılanların gerçek hayatla ilgisi yoktur ! )
Bizim amatör yatırımcı fiatlar 96 binlerden beri az az devamlı shortlamaktadır . fiatlar 100 bine dayanınca yok artık ohaa bu kadarıda fazla
diyerek ek short operasyonuna başlar fakat fiatlar düşeceğine daha yukarı çıkar .
zarar büyümektedir . fakat hala shortta kararlıdır bu işin sonu yakındır . fiatlar 102.000 e dayanır . Bizimkinin yine kanı kaynamaya başlar . Fiatlar yükseldikçe düşüşün fazla olacağını ve çok para kazanacağını düşünmektedir .
102 binlerden tekrar shortlar . göstergelerin hepsinde negatif uyumsuzluklar vardır ( gerçi bu negatif uyumsuzluklar çok uzun zamandır vardır ama ne gam!)ve bu düşüş ile gelecek çuvalla paranın habercisidir . fiatlar düşmeye başlar . Sonra tekrar fiatlar yükselir long olmayı aklının ucundan bile geçirmez , çünkü vob artık uçurumun ucunda her an düşmeyi beklemektedir . fiat 102 bini geçer sonra durur bizimki tekrar shortlar . ama o da ne ertesi sabah +gap olur bir anda zarar çok çok fazlalaşmıştır , sermaye hergün daha fazla erimektedir . Öyle ki şu anda bile zarar çok büyüktür .
Shortta beklemeye devam eder. fiatlar yükselir zarar büyür . bazen güniçi düşer gibi olur piyasa ama sonra aniden yükselip hevesini kursağında bırakır bizimkinin . fiatlar 104 bine yaklaşır.
göstergeler tekrar sat vermiştir , işte o an bu andır diye düşünerek kalan son parasıyla extra shortlar .Portföy artık full short olmuştur .
derken fiatlar 104 bini kırar gibi olur, 104.200 üstünün tehlikeli olduğunu bilmektedir ama aynı zamanda ateşle oynamayı da sevmektedir .
fiatlar bir anda 104.200 üstüne fırlar ve çok sert yükselmeye başlar . Ne olduğunu bile anlamamıştır . biraz bekler derken 105 bin olur , keşke biraz daha param olsaydı ek short açardım diye düşünürken fiat çoktan 106 e dayanmıştır . Ağlamaklıdır , gerçekten zor bir durumdur .
Ertesi gün açılışla beraber 107 bine çıkar vob . Zarar inanılmazdır . Bütün para makinaya kaptırılmıştır . Lakin isteseydi bu tuzaktan daha önce kurtulabileceğini bildiği için kendine çok ama çok kızmaktadır .
Niye bu duruma düşmüştür ? Mantığının değil , nefsinin esiri olmuştur , ayrıca tüm parası ile oynamıştır . Hayal kurmuş ve o hayalin içine sıkışıp kalmıştır .
Çaresizce bütün pozisyonlarını kapatır . Kapatırken bile biraz daha param olsaydı buralardan ek short açarım diye düşünmektedir .
Bu durum üzücü ve çok kötüdür . Kimsenin böyle bir olayla karşılaşmaması umulur .
Ama bu kişiye bağlıdır . Buraya heyecan duymak , eğlenmek için değil para kazanmak
için geldiğini asla unutmamalı ve gereğini yapmalıdır .
Hocammm vallahı aynen beni anlatmıssınız kelimesi kelimesine öyle hissediyordum 105000 e kadar.Yarın için yorumunuz nedir hocam cok fazla yazmak istemiyorum görüntü kirliği oluşmasın sande sizin yazınız olsun diye.
Asıl işin traji komik tarafı ;
düşüşe oynayan ve durmadan shortlayan birisinin , düşüş gerçekten
başladığında , pozu 1000-1500 puan kar yazdığında buradan tepki gelebilir
diyerek hemen korku ile pozu kapatmasıdır . Tabii sonrası abuk sabuk
al sat lar ve 10.000 puan düşen piyasada 3000 puan zarar .
Oysa düşeceğini biliyordu , neyi yanlış yaptı , herşeyi...................
Orta vadeli short açan biri ( bakınız SN.INDRAGANDI )
nerelerden , ne kadar short açacağını önceden planlar . O seviyeler
görüldüğünde panik yapmadan plan işletilir .
Hesap tutup da düşüş başladığında yine hangi seviyelerden pozu kapatacağı
bellidir . Herşey planlı ve programlıdır , hiçbirşey asla şansa
bırakılmamalıdır ; çünkü emin olun size şans asla yardım etmeyecektir .
Düşüş esnasında tepki olarak bazen 2-3 bin puanlık hareketlerin olacağını
bilir ve önlemini ona göre alır . öyle 1000-1500 paun karı gördüğü zaman
hemen tüymeye kalkmaz . Eğer bunları yapmayacak , yapamayacaksınız
akıllı olun ve sadece long piyasada para kazanmaya çalışın .
çünkü bu sakin ve devamlı yükselen piyasada para kazanamayan
fırtına çıktığında o azgın dalgaların içinde boğulup gidecektir .
Amatör yatırımcı long piyasada para kazanmaya çalışmalı ve
bu parayı short piyasada kaybetmemeye özen göstermelidir .
[quote=albica;427878]gnome hocam helal olsun..gecenin bu saatinde bizleri bilgilendiriyorsunuz..ben size iyi geceler diyeyim ..dünden long idim ama erken indim..104 .900 den sonrada öylece bakakaldım..pala long treninden short trenine geçerken yanında kimseyi istemiyor anlaşılan..kim buradan short açar şimdi..korku saldı etrafa..ya da bilmediğimiz bir şey var..bir abimiz demişti büyük parayı takip et diye..short vagonundakileri indirip kendisi tek başına oturmak istiyor herhalde..teşekkürlerimle gnome hocam..sağolun varolun..[/quote]
büyük para nedir , kimdir ?
Büyük para ekrandaki fiatların ta kendisidir . Grafiklerdeki çubuklar onun ayak izleridir , izleri takip ediniz . Daima ...........
Yok pasta , yok çikolata , hangi kurum kaç bin long , öbürü kaç bin
short sadece akıl sulandırır . Tek gerçek fiatlardır .
gnome abi çok güzel özetlemişsiniz ama bu değişmiyor malesef kendimden biliyorum.. :(:mad::mad:
sn gnome , 91 binden beri sürekli artan 15-16 binlik yükselişteki bütün psikolojiyi analiz etmiş ve aynen yazmışsınız.. bu duyguları özellikle şu son 1.5 ayda yaşamayan yoktur.. şapka çıkartıyor ve de tebrik ediyorum.. işin psikolojine yönelik hatırlatıcı, uyarıcı yazılarınızı sürekli yazmanızı beklerim..
[QUOTE=gnome;428185]Asıl işin traji komik tarafı ;
düşüşe oynayan ve durmadan shortlayan birisinin , düşüş gerçekten
başladığında , pozu 1000-1500 puan kar yazdığında buradan tepki gelebilir
diyerek hemen korku ile pozu kapatmasıdır . Tabii sonrası abuk sabuk
al sat lar ve 10.000 puan düşen piyasada 3000 puan zarar .
Oysa düşeceğini biliyordu , neyi yanlış yaptı , herşeyi...................
Orta vadeli short açan biri ( bakınız SN.INDRAGANDI )
nerelerden , ne kadar short açacağını önceden planlar . O seviyeler
görüldüğünde panik yapmadan plan işletilir .
Hesap tutup da düşüş başladığında yine hangi seviyelerden pozu kapatacağı
bellidir . Herşey planlı ve programlıdır , hiçbirşey asla şansa
bırakılmamalıdır ; çünkü emin olun size şans asla yardım etmeyecektir .
Düşüş esnasında tepki olarak bazen 2-3 bin puanlık hareketlerin olacağını
bilir ve önlemini ona göre alır . öyle 1000-1500 paun karı gördüğü zaman
hemen tüymeye kalkmaz . Eğer bunları yapmayacak , yapamayacaksınız
akıllı olun ve sadece long piyasada para kazanmaya çalışın .
çünkü bu sakin ve devamlı yükselen piyasada para kazanamayan
fırtına çıktığında o azgın dalgaların içinde boğulup gidecektir .
Amatör yatırımcı long piyasada para kazanmaya çalışmalı ve
bu parayı short piyasada kaybetmemeye özen göstermelidir .[/QUOTE]
çok güzel... elinize sağlık...
[quote=gnome;427286]aslında mesele bugün değil yarın ve sonra ne olacak , olabilir ?
Yeşil çizgi 102.700 den
kırmızı çizgi 102.200 den geçmekte .
Yeşilin altında short , kırmızının altında extra short gerekir .
Yeşilin altına düşse bile kırmızıyı aşağı kırmazsa short para
vermeyebilir .
Ya cuma ya kadar kırmızının ya üstünde kalacak , ya altına gidip
cuma sabahı yön verecek .[/quote]
[quote=gnome;427322]102.800 üstünde short yok .[/quote]
[quote=gnome;427329]103.275 üstünde ancak long olacak .[/quote]
şimdi bazı arkadaşlar bu çıkışta para kaybettik diyorlar .
Ben de kızıyorum . Hiç piyasaya , pala ya , makinaya kızıp
küfretmeyin . Demek ki yanlış trade ediliyor .
Bari burayı takip ediyorsun yazılanları uygula .
Referans değeri 102.800 dür üstünde asla short yok dedik ,
yani long olmak gerekir . En azından 103.275 üstüne giderken
salı günü akşamüstü burada yazıldı long piyasa var denildi .
Ve salı akşamından perşembe akşamına kadar sat sinyali
gelmedi . Hadi korktun çarşamba akşamı 106.000 lerden long
kapatsaydın , perşembe sabahı kapatsaydın , ya da hiç
kapatmadan bekleseydin .