[quote=indregandi;432762][IMG]http://666kb.com/i/cbd4ix5k2qkp3uk2k.png[/IMG][/quote]
istop bölgesi,......su sıralar buralardayız deyilmi,...
Printable View
[quote=indregandi;432762][IMG]http://666kb.com/i/cbd4ix5k2qkp3uk2k.png[/IMG][/quote]
istop bölgesi,......su sıralar buralardayız deyilmi,...
[img]http://666kb.com/i/cfr61q3rrn0g06htf.gif[/img]
güncel hali günlük stopların;.....
yavaş yavaş konuya gelecem,....
3 haftalık yükseliş olanaklımı analiz ediyorum şu anda,...
annadınız nı,...
çünkü 3 haftalık bir hareket olacak yönü bulmalıyız,...muhtemelen yükseliş ama kaideyi sağlamlaştırmak gerekli bunu araştırıyorum,....
[quote=indregandi;433516]işte en temelde ayı bireysel nedenlerle shortlarken, boğa nedenler topluluğu ile longlar,...
realite ve fanatizm burada karşılaşır,....
her iki kesim içinde pisikoloji buralardan beslenir,....
dolayısı ile boğa ölmez kesilip yenir,...ayı ise ölür,...
düşünün elinizde bir tüfek boğaya ateş edeceksiniz, boğaya ateş edemessiniz,..
ya,....
bunun sürüsüne ateş edip birini veya bir kaçını vurursunuz, çünkü karşınızda hep sürü var,....
ama aynı işi ayıya yaparsanız işte ayı tek silah tek, mermi bitene kadar da şansınız daim,...
o nedenle boğa sürü olarak yaşar birey olarak yaşamaz,...ayıda tersidir,....birey olarak yaşama imkanı varken sürü olarak asla yoktur,..
10250 den 108950 ye giden hareket budur,...[/quote]
peh peh len neler döktürmüşüz öle,...
ocaktan okuyorum yazdıklarımı bir şey bakıyorum onun içun,...fiyatları fena tutmuş o şey,...sanırım geçmişte 1 , 2 graf vermiştim onu bulmaya çalışmaktayım,..
malum anlatımlar konulu olmalı,...
kaide içun,....:)
[quote=indregandi;433511]boğa ölmez,..kesilip yenir,...
dedik ya bireysel olrak yaşayan tek bir boğa yoktur,...
yani küme kavramı,..ayı ise bireyseldir,...
indivudual ayılar,...
dolsı ile ayı için topik mopik bunlar çalışmaz,...toplu işler ayıyı bozar,...
ayı topik mopik takip [U]etmemelidir,.[/U]..[/quote]
peh peh,...:..:
[quote=indregandi;433518]demekki en temelde shortlayacağımız alan,....
ayının toplu ölümünü gözlemekten geçer,...
ve bunun hemen ertesi zamanlar
yine 102205-108950 arası ve özellikle 108950 ye yakın yerde apsd ve aps agresifleşmesi buna en iyi örnek,...
demekki birey olarak ayıya yer var, toplu olarak ise tahammül dahi yok,...[/quote]
peh peh :..:
[quote=indregandi;433521]elinize bir pankart alın ve bağırın, toplum sizi deli olarak algılar,...ama toplu olarak bağırırsanız bu defa toplumun algılamasına dahi nedir,...
fırsat bırakılmaz,...
öyleyse toplum her daim rahatlatılmalıdır ki, kesilip yensin,...
ve yine öyleyse toplum boğalaştırmaktan geçer,...
ve yine öyleyse bu sürüleşmek demektir,...[/quote]
[quote=indregandi;433522]leşmek ise leşmektir,...[/quote]
[quote=indregandi;433524]işte şimdi sürünün yaşadığı ama kesilip yendiği zamnlardayız,...[/quote]
[quote=indregandi;433528]işte bu iş en temelde kesilip yenme işidir,...
ayrıntıda ise para kazanma sanatı, kesilmeyeceksin, yenmeyeceksin, bu nedenle zordur ve bu nedenle bu iş sanattır,...
ayının yaptıkları ise istisnadan öte bir yere gidemez,...
toplumun bireysel hırsızlığa tahammülü varken bunun toplusuna nedir,...
asla yoktur,...[/quote]
[quote=indregandi;433529]öyleyse sürü aradan seçilip kesilenlerine nedir, dönüp bakmaz,...
bakarsa bu artık sürü deyildir, toplumdur,...[/quote]
[quote=indregandi;433531]seçilme ve kesilme zamnlarındayız,...dönüp bakmamk şartıyla,...
baktığın an bu tepkidir,...[/quote]
[quote=indregandi;433533]öyleyse sürü asla toplu olarak kesilemez,....[/quote]
[quote=indregandi;433537]işte bu boğanın seçilme ve kesilme yerlerine teknikte stop diyoruz,...
ve yine dikkat,...
stoplar patlıyor,...
neydi,..
99825
97275
95200-425-625
85925-90475 toplu alanı,....sürü toplu olarak nerde ise bu oraya gelmeden durur,...
işte bu alan ayı başabaş noktasıdır,...
buda 93 91400 arasıdır,....
zira ayıya para verilmemelidir,...bireysel olarak evet ama toplu olarak hayır,...
zira bu kriz demektir,...[/quote]
[quote=indregandi;433540]valla bu bölüm bence konu olarak güzel işlendi,...
çok güzel bağlandı,...
şimdi buna zamanı koyduğumuzda,...tema tamam olur ,...
katı, short
sıvı, long
gaz, flat
hacim,...hacim
bu dört unsurun zamn olmadan hiç bir mevcudiyeti yoktur,...
öyleyse birde zamn,...
öyleyse zamnla varız, ve zamnla yokuz,...
tersinde ise zamnsız varız, zamnsız yokuz,...[/quote]
[quote=indregandi;433543]demekki bir sistem kurar ve yaparsak bu dört unsur olacak,...yada barındıracak,...[/quote]
[quote=indregandi;433545]yazdımmı bilmiyorum şu anda tam olarak,...bu gün
102250 gerçek tepesinin tam yerindeyiz,...
işte bu gün kaçtan kapatırsa hiç farketmez o aslen 102250 dir,...
102250 108950 ye ne ise buda onun tersidir,...[/quote]
[quote=indregandi;433546]bu gün kapanıştan itibaren bu bir overlup tur,...[/quote]
108950 den başlayan düşüş 116900 e kadar ne oldu overlup olmuştu,...
ve biz bunu hep iki kere shortla göğüsledik üstelik short maliyetimizi yenileyerek,...
116900 den ise indivudual karımızı cebimize indirdik, üstelik başka işlerle meşgulken,...
işte bu manzumedir, bir konuyu cıcığına kadar toplu işleyiz,...
şimdi ise
aradığımızı bulmaya devam, kaide içun, arada bir ise geçmişte anlıntılar,...
[quote=indregandi;433645]günaydınlar,...
bendeki olay malum,...
1 SÜPRİZ,
42 haftalık süre dolmadan düşerse long açarım 42 yi doldururum bu longla,...ama o düşüş şu anki bu düşüş deyil, bu belki devamında ona doğru gelişebilir,..ölede olsa böyle de olsa bu süprizdir, 81175 altında , 77xxx serisinden long açarım,...
2.NORMAL,
42 haftalık süre dolunca endex nerede ise max fiyatlarda buadan shortlarım 81175 te flatların,....
bunun altında bu defa alım yapmam,...81175 üstüne çıkışını kalışını beklerim,...bu da süpriz olmayan durum dur,...
bunları analiz ederken globalin devamı olarak ediyorum ve hepsi zamnla bağlantılı, hemen yarın olacak şeyler zaten deyiller,...
ama süpriz dediğim gibi,...süpriz olursa,...bunu da kolluyorum zaten,...
2014 başına kabus senaryom yoktur, aylardır dediğim üzere ilk etap düşüş senaryom vardır, 21 haftalık olan,...
ve bu bir en fiyattan 81175 merkezlidir,..ilk iş bende budur, sonrası işte kabusa gidebilir,...bunda sakınca yok,...
bunları globalde gep yazdık,...
diyordumki ben 81175 ten iki şey analarım,..
1.denge;
2. dip,..
süprize denge yapar, ama en fiyattan düşüşe dip yapar,...
örnek, 12xxxx 81175 gibi,...[/quote]
şimdi;
81175 yok henüz,...öyleyse dip ve denge henüz yok,...
bu analize göre
116900 enyüksek fiyat, 85475 ise en düşük fiyat,..
öyleyse bu snlanmamış bir py,.....bu kesin,...ayıda sonlanmamış, boğada,...
kesin olmayan ise yön;.....işte kaide , 3 hafta ki bu kesin, sonra yön ise bu kaide üstünde 3 haftayı kurup tesis etmeli,...
işte bu stop aralık,
90475 e 85925, cum kapanış 90450 çıkış hareketi nedensiz ve sert,....
niye çünkü sonlanma yok,...unutmayn ayının toplusuna para yok,...bireyine var,...:)
kaide içun devam konuya,...
aradığımız reel time kaideyi bulmak,...
neden???
çünkü geçmişte olan gerçek şimdiki ile aynıdır,....sadece uzantı farklıdır, işte bu uzantı zamandır,....
[quote=indregandi;433646]dolayısı ile üstünden geçtimki,...bu geniş ölçekli konular yazıldığında kötümser bir tablo çizilmesin,...[/quote]
geniş ölçekten devam kaide içun,.....reel kaide geçmişten bu güne uzayan zamnla bunun altı çünkü gecekte crash olacak,üstü ise 3 haftadan sonra belli olacak,...
muhtemelen crash bir birmlik crasha 21 haftada forma yapacak,...taban formu ve bunun bir bölümünde varlıklısından barış almaya çalışacak,...
öncelik 3 hfta ve bunun kaidesinde,...
öyleyse öncelik kaidede,....kaide sağlammı, basılan yer,....fiyatları tutacakmı,...tutarsa 3 hafta,...sonrası sonra olacak olan,...
[quote=indregandi;433693][IMG]http://666kb.com/i/cbl54k4cgblynz746.png[/IMG][/quote]
nereden çizdim ve neyle,....ama gereklilikleri yukarıda ve aşağıda
116900 - 85475 arasında karşılmış olmalı,...nasıl çizdiğimi belki hatırlarım ....
devam,...
[quote=indregandi;436602]bu gün proceksiyonda son gün,...
8d veya 8 y günü,...zaten yukarıda verdiğim graftada net görülnekte trend çizgilerinden,...
ama 81175 i ötelediğimizde açıkça görülüyor, ...
her neyse,...
piyasa sağlığı 8d de,..8y çok sağlıksız,...ancak artık kendi bilecekleri iş,...
8d de long devam var ama 8 y de yok,...8 y de yükseliş var sadece,...ve yükseldikçe yerçekimi katsayısı artıyor,...
dediğim gibi kendi bilecekleri iş,..aklı selim düşer tansiyonu azaltır yerçekimi katsayısını azaltır,...[/quote]
[quote=citiwan;436606]sayın indregandi BARLAR ile strateji geliştirip alım satım işlemlerimizi yapabilmemiz için nasıl bir yol izlenmeli ders çalışmak için döküman öngörünüz var mı?[/quote]
[quote=macide;436607]short için 10.000 puan beklemektense long denemek daha mantıklıdır di mi? neticede algıların şelale olduğu yerde makine genelde çiçek veriyor hepimize[/quote]
[quote=TIFIL;436605]hocam eğer 8y olursa 81xxx dibininde mi altında durur artık?
ya da 109 üstü hayal mi olur?[/quote]
[quote=indregandi;436609]öyle olacak,...ama yükselişi rakamda iyi bulmak gerekir,..8 hafta sürere ama nereye kadar bunu benden önce bulmalısınız,...
oradan 81175 yapar,...
yada 90/91xxx yapıp adam gibi long olurlar tercih onların, rakım fena deyil,...long sürdükçe 10000 de bir shortlarım, yada zirve geçilmeden shortlamam yada mc yemeden shortlamam,... keh keh,[/quote]
[quote=indregandi;436610]bu gün limitler grafta noktasal var,...bundan kellsi piyasa olur [B][I]98783[/I][/B] diyor,..[/quote]
[quote=indregandi;436611]tabi tercih kişiye ve cüzdanının yapısına göre olmalı, ben trade etmek istemiyorum,...
8 d ye 2 kere longdum hatırlarsanız buna 2 kere shortum biri buradan,...biri sonra olacak, o da kesmesse sonra 1 daha olacak,...böyle böyle, ...
ama diyelim düştü, birimde kalır hedeften longa dönerim, 90/91 den, bu defa duble açarım,...
tarde etmiyimde ne olursa olsun,...kabulüm,...tradeden nefret ediyorum,...[/quote]
burada öngörümüz 8 hfta olarak çalıştı,...
8y yükselişi temsilen ve 8 d düşüşü temsilen di,...
temennimiz sağlık açısından 8 d idi, 8 y ye gittiler, kalan 3 hafta da ise 116900 gördüler,...
kalanı haliylen günlük alıp verdim bende,
bu defa 10+(8r+9d) ile günlük formüle ettim,....
günlüğü genelde tercih etmiyorum bu analizde, nedeni daha dikkatli olmak gerekli, ve rakam sayısı artyor,....
bu periyodu da aşağıda 20 mayısdan önce gitmeden şu şekilde vermiştim,...
[quote=indregandi;447155]sevgili dostlar,
bir ay kadar ayrı kalabiliriz,...
bu süre içerisinde genele yaptığım yorumlar bellidir,....
önümüzdeki haftaya dinamik süreç bitiyor,....dinamikte son bölümlerdeyiz,....
dinamik olacağını söyledik ancak yön verememiştik malum yükseliş halinde devam etti,..
haftaya extrem haber olmassa şiddeti azalarak devam edecek düşüncesindeyim,....
muhtemelen 10 yada 11 gün sonra ise sp de yatay bir py yada büyük olasılıkla bir realizsayon gündeme gelebilir,..esasen bu başladı ancak kaçış yönünde kullanılıyor şu aşamada,...
bizde ise dinamik sonlanış için 7 iş günü var,....hemen hemen uyumlu sayılabilir,....
bu realizsyon sp yi 1465 ve 1533 aralarına kadar taşıyabilir,....neticede bu 1465.x den başlayan çıkışın geri alınması olacak,...1465 e kadar alması şart deyil ancak oralara kadr yaşanma ihtimali olabilir,...
bu esnada bizde 17 gün sürecek bir periyod, ya 8+9 şeklinde fasılalı, 8 i yumuşak 9 sert şeklinde bir düşüş manasında görülebilir,...
ancak bu pro kalan haftası dahil 10 gün sonrasına yada haftadan gidersek , 7 gün sonrasına, sp ile eşitlersek 10/11 gün sonraya gibi başlayacak görmekteyim,...
yani,
kalan 7+(8r+9d )
veya
kalan 10/11+(8r+9d)
şeklinde öngörmekteyim,...
100 veya 103 gündemli olabilir bu geri çekilmeler,...tabi kalan 7 iş günü daha da taşırmı yükseğe, bu bunu biraz etkileyebilir,..
ayrılık var ve malesef bunu birlikte değerlendiremeyeceğiz, dolayısı ile öngörümüzü yaptık bu nedenle,..
bol şans camiaya ,...
sonrasına inşallah sonra bakarız,...[/quote]
[quote=indregandi;447214]sonuç olarak ,
yaklaşımınız güzel zaten 115xxx ve 118xxx kanal var buraya oturuşları kolay deyil,...ancak oturabilirlerse artık bir üst segmente taşınır durumlar,....
hep artıyor bakın, ilk yazdığımız da 114xxx-117xxx idi, topkte kayıtlı,...bir kaç gündür 115xx-118xxx di, şimdi 116xxx-119xxx olmuş,...
bu bölgede zaten 123xxx hep mevcuttu, 2012 de gördük gobal süngerlerde ,
ve iki trend tanımı yapmıştık, agresif, mülayim diye:
108950 den dşüş mülayim demişti,....işte şimdi onu macro siyaset güdümünde, goldu aşağı basarak, rotayı sürekli stok esaslı tutarak alttan tamamlamaya çalışmaktalar,...
qe emilimli,...ve macro siyaset güdümlü bir piyasa,...ve bugün bakın ne diyor waşingtonda oturup suriyeyi konuştular diyor,...
varlık barışıda burada gizli,...
bu varlık barışı olmadan tr gidemez bunu yazın bir tarafa,...
şöle olur,...varlık barışına bu yükselişi cukkalarlar, aynısını 92450 dönüşü öncesinde 100 olacak düz olacakla yapmışlardı,...ve sonrası 2.teğet oldu,
varlık barışı buraya 3.teğet yapılmaya çalışılıyor,...
[COLOR=red][B][I]yani bu yükselişi varlık barışı esnasında anacak çıkarabilirler bunlar,...şimdi kiltliler, kıpırdayamıyorlar,...[/I][/B][/COLOR]
[I][B][COLOR=red]nasıl kara dönüştürülebilir, extrem para bir yolla(varlık barışı, not artırımları, v.s) gelirse bu kar kara dönüşür, demkki bu yükselişin parası piyasada henüz yok,...[/COLOR][/B][/I]
kayıtlı deyil, oysa bu para aslen çılgın proceler ve emlak stoğunu yemeye gelecek olan kaynakki,...bu mevcud yükselişin realizesine yarayacak bir noktada, kalan ise 3.teğet olacak,....
tabi bunlar hep eş başkanlık, yani macro siyaset tabanlı yürüyecek işler,..
neticede güvensizlik elamanlarından bertaraf olarak devre dışı kalan golda karşılık bu mevcudun değiişmesi içn, dxy ve faiz ikilisi elzem olabilir,...
tahvil durumları bir müddet yakından izlenmeli,....[/quote]
işte bu analiz ve tekrardan durumu hafif bir sörfden sonra bağladık tekrardan,....
şimdi işte bu analizin sonucu 30xxx puvanla alındıktan sonra,....burada ben haliyle tahminde biraz yukarıda kalmışım, 103 ler falan yazmışım,...
flata ise 988xxx den çıkmışım,...mışım çünkü bu ağustos vadeye yazılan peşin emirdi, piyasa ise 110 üstüne çalışıyordu o sıralarda,...
her neyse iki kere shortumun biri oradan kapanmış, biri ise 81175 bekliyordu,...
şimdi işte bu bekleyene kaide bakıyoruz anlayacağınız,...
kaideye devam,....3 h ye devam,....kaide varmı analizine devam,....
sonlanma yok şu ana kadar bu belli oldu,...
81175 te ne dengeye nede dibe gelindi,
neye gelindi en düşükte 85475 e, yukarıda ise 116900 e,...
keh keh,...
[quote=indregandi;436650]pro zamn demek, zamndan kaçamassınız ki,...burada zamn sunidir,.....bu nedenle tahmin edilebilir, sadece tradesi tutmayabilir,..
o zaten 8d ve 8 y münakaşamız,...
keh keh,...[/quote]
[quote=indregandi;436652]suni olan bir ortamda istediğim kadar zaman üretirim,...[/quote]
yani deyilmi,...
sunilik oldukça ölçebiliyoruz,......sunilik yoksa ölçemeyiz,....
öyleyse buradan gerçek ölçülemez sonucu çıkar...
biz piyasaları suni kabul ediyoruz ve [I][B]suniliği[/B][/I] ise kısmen ölçebiliyoruz,...
kaide aramaya devam,....yani yayınladığım bir trend çizgili graf var esasen onu arıyorum,...
çok az verdim onu arıyorum bulursam geçmişteki halini,.....
zira şimdiki hali tam bir kaide oluşturmuş,...
ondan,....
zamana yatır şimdi bak işte tamda bundan,...
ikisi bir arada olsun isterim,...öyle sunum yapıyım derim,...
yoksa pro analiz zaten cebimizde,...
sorun yok,...
sayfa 2057 de zaman ve sunilik üstüne yazmışım,....ilginç tekrar okunmasında da fayda var,....
yukarıdaki analizle bağlantılı çünkü,
[I][B]sunilikle[/B][/I]
2058 yine ilginç,....
sayfa 2076
[quote=indregandi;438382]şimdi geçmişte ço0k öenemli bir analiz yaptık,..herkes onu pas geçti,..bayağı oluyor,...1 ay olmuşturr,...
vacuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,...
ilgiliydi,...
vacum,...
vacumda suyun kaynama noktası düşer,...mesela çağrışım yaptı,...[/quote]
[IMG]http://666kb.com/i/ccbkaenais7nlp5pq.gif[/IMG]
yo canım ciddi olamassın,....
[quote=indregandi;438393][IMG]http://666kb.com/i/ccbkaenais7nlp5pq.gif[/IMG]
VACUM İŞİ BUNUN RASYOSU,...HEDEFRE DOĞRU GİDİŞ ''H'' YAZAN YERE TAHMİNEN 86925-91400 SEVİYELERİ OLACAK,..
TABİ GİDERSE BU OLACAK,...
OKLARA BAKILIRSA İŞTE BİR ÖNCEKİ DÜŞÜŞTE ÇEKTİ,..ŞİMDDİ KURTULMAYA ÇALIŞIYOR,...BİR DAHA ÇEKERSE RAKAMLAR ÖYLE OLACAK, 95XXX SERİSİ TUTMAZ BU DEFA,...
MUHTEMELEN NEDEN OLARAK AB BÖLGESİ VE PARİTE GÖSTERİLİR,...[/quote]
peh peh,...:)))
[IMG]http://666kb.com/i/cfrfp7xw2zjgtcx4j.gif[/IMG]
BAKIN MESELA ANALİZ VE ANALİZE AİT OLAN RAKAMLAR GERÇEKLEŞMİŞ HEMDE BÜYÜK BİR DOĞRULULUKLA OLMUŞ BU,....
ANCAK HEDEFİ(H) DAHA BULAMAMIŞIZ,...
İŞTE O ARAYA KAİDE VE 3 HAFTA İÇİN ANALİZ BAKIYORUZ ŞİMDİ,....
BİLAHARE ANALİZ, BİLAHARE HEDEF
ve nihayetinde grafı nisan ayında yakaladık,...
sayfa 2191,....
ilgili mesicler aşağıda olduğu halde ve konu şununla ilintili:
hocam hoşgeldiniz...şükür kavuşturana...:)))
[quote=indregandi;454554]kaide içun devam konuya,...
aradığımız reel time kaideyi bulmak,...
neden???
çünkü geçmişte olan gerçek şimdiki ile aynıdır,....sadece uzantı farklıdır, işte bu uzantı zamandır,....[/quote]
konu bununla ilgili,...geçmişte trend çizmişim r
reel time dediğim sitemden,....
bunlar şu aşağıdakiler:
[quote=indregandi;441646][IMG]http://666kb.com/i/cd0uu0z7kfq8ys2rc.gif[/IMG]
yakın ölçekten görüntü ve sarı oklarla olan tutarlılık bu şekilde,...
önemi şurada bu trend line lar, öle ta gidipte 2009 martını bulup oradan gelme deyil,...
bu günlerden gidip 2009 martını falan yakalıyor,....yani kısa çöp bir kaç çizgiyi uzattım sözün kısası,...
çizgileri şöyle elde ettim, real time ssitemden, dolayısı ile burada ki çizgilerin yüzdesel eğimleri de real time,...
oysa diğer türlü gelişerde, şunlar sorunki mesela 2009 martının oralarda bu sorun bariz,..
kişi trend aşırıpta terse toplama yaptığı zamn biz gidipte bu aşırdığı yere line koyarsak sonra onu uzatıpta bu güne kumanda etmek istersek bunlar hep sorun, zamn büyüdükçe tutarsızlık o derce artar,...
şimdi biz bu yakın ölçeği geniş ölçek verelim,..ve göreceğimiz üzere esasen meşgul olunacak iki yer
1.2008 düşüşünde kırılan yeri bulmak,....ki yakın zamanımıza önem arzetmemkte,..
2.2009 mart başlangıcını bulmak ki orada iki dip var ama biri tutarlı,....[COLOR=red][I][B]bu turlılığı şüphesiz sonraki takip eden güzergahlar belli eder,...[/B][/I][/COLOR]
yine söleki,....[/quote]
[quote=indregandi;441647][IMG]http://666kb.com/i/cd0v57xil5cxktpmg.gif[/IMG]
biri 2009 mart devam eden tepesi ama 2008 crasha tepe yapmış line da,..92450 olan,..
diğeri ise isim verecek olursak bu AB resasyonu diyebilceğimiz bölümki,...108950 şu an için,...
işte 976xx dediğim seviyeler tekrar ayı pysası için bir başlangıç olabilir,...crash anlamında,...
bir crash bana göre[B][I][U] 976xx [/U][/I][/B]de mümkün,....[/quote]
bu ikisi belki daha sonra da bir iki daha vermişimdir, önemsiz çünkü geniş ölçeklisi var,.....
bu yetrli olur;
şimdiki durum ise bu şekilde:
[IMG]http://666kb.com/i/cfrherkg9q9hiy7cj.gif[/IMG]
aynen bu,...
116900-85475=31425 puvanlık bir düşüş aralığı ve trendde son bulmuş gibi,.....
şimdi biraz dinlenelim bakalım,.....
niye önemli
''çünkü geçmişte olan gerçek şimdiki ile aynıdır'',....sadece uzantı farklıdır, işte bu uzantı zamandır,....
........,....[COLOR=red][I][B]bu turlılığı şüphesiz sonraki takip eden güzergahlar belli eder,...[/B][/I][/COLOR]
[B][I][COLOR=black]demişiz o zamndan bu zaman içun[/COLOR][/I][/B]
tutarlılık kaide için gereklidir,...
öyleyse açıklandığı üzere kısa trendden geçmişe tutarlılık bulan gelecekte de tutarlı olacak ve bunu sonraki güzergahlar tayin edecekmiş,...
sanki etmiş gibi,...
öyleyse burası 3 haftalık periyod için sağlam bir zemin oluşturabilir,...
özetlersek;
günlük stoplarda 85925-90475 teyiz ve burası bir süredir işleniyor, MB müdehalesi ise burada anlamlı,
reel time sistem trendleri bu bölgede düşen fiyatları tartmış, sistem reelse trendide reeldir;......demekki buranın altı bir birimlik crash olacak 21 hafta için ve 81175 ile yani dip yada denge ile anlamlı,...81175 en başından bir dip yada denge idi; zamansız düşüşte bir denge, en fiyattan düşüşte ise bir dipti,..en başından beri; ta global süngerlerden bu yana aylarca işledik bunu,....
ve yine burası fiyatları tartar ve 3 haftalık bir yükselişe konu olacaksa bu durumda vacumm analizde H HEDEF bulunana kadar geçecek bir ara yükseliş periyodunu oluşturabilr bir yer adayı,...malum rasyoda fiyatların çekimi düşüş demek, 31xxx puvan çekmiş ama H ye henüz değmemiş yada geçmemiş,...
başkaca ne yok bir sonlanma yok,....116900 le tepe, 81175 le ise dip yok,...
ölese tepeye veya dibe kesin olarak vurmadık ve bu rası 85475 le 81175 denge veya dibi üzerinde son bir savunma reflexsine neden olabilr,...
altı malum crash olacak,....ve 81175 i doğrayacak,...
böyel bir durumda,.....daha önceden dediğim üzere,...ta 2012 ağustosundan bu yana dediğim gibi,....
81175 in aşağı kırılımı alım nedenimdir,....o rakamlar ise global süngerlerde yazdığımız rakamlar,...orada var,...90675 konusunu işlediğimz günlerde,....
şimdi proda 3 hafta ne zaman başlar,...
başladımı,
yoksa haftayamı başlayacak,...
yoksa bir sonraki haftamı,...
sıra bunda,...bakarız,...
paylaşımlarımızı özleyen ve unutmayan bütün dostlara teşekkürler,....
[QUOTE=indregandi;454574]bu ikisi belki daha sonra da bir iki daha vermişimdir, önemsiz çünkü geniş ölçeklisi var,.....
bu yetrli olur;
şimdiki durum ise bu şekilde:[/QUOTE]
ÜSTTEKİ GRAFİKTE;,
81175DEN gelen trend çizgisi şimdi kaçtan geçiyor. 84xxx gibi tahmin ettim.
bu trend çizgisinden bir savrulma ile krash gösterip mi toplarlar ,yoksa grash devam mı etmeli.? ma<lum 42 hafta doluyor.
[quote=sungur;454579]ÜSTTEKİ GRAFİKTE;,
81175DEN gelen trend çizgisi şimdi kaçtan geçiyor. 84xxx gibi tahmin ettim.
bu trend çizgisinden bir savrulma ile krash gösterip mi toplarlar ,yoksa grash devam mı etmeli.? ma<lum 42 hafta doluyor.[/quote]
[IMG]http://666kb.com/i/cfs1cpa1yp6iwtz8z.gif[/IMG]
anlatmak istediğim daha ziyade rakam deyil,....fiyatların bir y,üksekten düştükten sonra bir yer tarafından tutulması,...
ve dikkatin buraya yoğunlaşması,...sadece bizim dikkat deyil, örneğin merkez bankasıda,...
ne yaptı tarihinin en büyük ihalelerini açtı,...
gibi,...
işte bir savunma hattı olabilecek bir durumu ve eylemi , burası yakalamış,...
rakam ise graf üzerinde,...
ancak rakam araıyorsak verdiğim stop rakamları daha kolay olur...
90475-85925,
bakın mesela cuma geliyor burada kapıyor 90450 ile, fiyatın sadece 1 kademe altından,...en yükseği ise 90575 olmuş cuma,...
şimdi bu stop bölgede 6 hazirandan beri işeniyor,...yani volatilite agresif ve hırçınken bunlarda burayı günlük büyük yüzdelerle kesmişler yukarı aşağı....
ve artık volatilite de düşmüş,..yani bir düşüş olsa dahi geri gelir,...çünkü volatilite düşmüş artık,...
diyeceğim burası bir bölge,...ve pro 3 haftası ile anlamlı olacakmı hepsi bu,...
[img]http://666kb.com/i/cfs1rgm72rolaudv7.gif[/img]
volatilite düşümüş, sarı ok,...turuncu ok ise alımı başlatır,...
bu haliyle volatilite tüm zamanların en yükseğinde ancak dedğim gibi kulağına kar suyu kaçmış biraz,...
önemli olan 3 haftalık pro düşünceye zemin oluşturacak teknik araçlar elde etmek,...
konumuz analiz etmek çünkü,...
[img]http://666kb.com/i/cfs28lbxwo7kvfa2b.gif[/img]
mesela indikatör yukarıda günlük olan grafın haftalığına bakın nasıl yapışmış,...bir savunma refleksi var buralarda,....
devam edersek yukarı haftalık grafın, usd de kırdığı yer çok sıkça yazdığımız 5.39461 yeresi,...
cuma kapanışı 4.63015 ten,....
öyleyse bir 3 haftalık yükseliş başlayacaksa eğer en az bir tepki belkide 5.39461 önem arz eder,...
olan biten en nihayetinde,...
fed kaynaklı, görece yüksek usd den beslenen ve kalıcı faiz baskısını kurup kuramayacağına odaklanılan bir hareket deyilmi,....
[img]http://666kb.com/i/cfs2qxl43xir73kxf.png[/img]
[img]http://666kb.com/i/cfs2rabambs2bjk4z.png[/img]
Sayın indragandi hosgeldiniz.
Durum bu şekilde,....
Savunma reflexsi,......
Bu reflex sin varmı yokmu ölçülmesi,
eğer bu reflex bir kaideye oturmuşsa takip eden ve zamanda farklılık arz edecek olan 3 haftalık periyodun ne zaman başlayacağı ve hangi yönde gelişeceği,...
şimdi akaşam vakit bulursam bu zamn üstüne yoğunlaşacam ve son py takip araçlarımıza konuya tekrardan giriş yapacağız,...
şimdilik unuttuğum durumları hatırlamaya çalışıyorum,...
Bayağıda bir paslanmışım,...
Keh, keh,....
Ustat hos geldın ozlettın kendını....bizim sarı kız ıle beyaz kız emtıa degerlerıne geldıler galıba 1200 dıyordun geldı valla hocam sımdı nasıl bır persfektıfınız var orta uzun vade?
[quote=indregandi;454588]Durum bu şekilde,....
Savunma reflexsi,......
Bu reflex sin varmı yokmu ölçülmesi,
eğer bu reflex bir kaideye oturmuşsa takip eden ve zamanda farklılık arz edecek olan 3 haftalık periyodun ne zaman başlayacağı ve hangi yönde gelişeceği,...
şimdi akaşam vakit bulursam bu zamn üstüne yoğunlaşacam ve son py takip araçlarımıza konuya tekrardan giriş yapacağız,...
şimdilik unuttuğum durumları hatırlamaya çalışıyorum,...
Bayağıda bir paslanmışım,...
Keh, keh,....[/quote]
üstat başlamış olamazmı?geçen hafta başladığı varsayımından gidersek önümüzdeki iki hafta iş günü uygun olamazmı? sizin yazmış olduğunuz süre varsayımları dikkate alarak böyle düşündüm.:)
[quote=finalwave;454590]Ustat hos geldın ozlettın kendını....bizim sarı kız ıle beyaz kız emtıa degerlerıne geldıler galıba 1200 dıyordun geldı valla hocam sımdı nasıl bır persfektıfınız var orta uzun vade?[/quote]
sevgili final geçmişte bir pro analiz yapmıştım onun için,...
9-3-7 diye bir şey hatırlıyorum veya 9-7-3 olabilirdi,....
bu topicte olmalı oda ,
ip ucu olarak sanırım şu kırılmanın olduğu zaman diliminde yazmış olablirim,...oralar taranırsa o yorumdan gidilebilir haftalar geriye doğru sayılarak,....
onun dışında o 124x altı yazdığımız yerin altı global alım yeri olacak,...
işte yukarıdaki pro zamanla bu birleştirilirse gold için bir düşünce ortaya çıkar,....