-
[IMG]http://666kb.com/i/cdw9sqkbvekzpyp19.png[/IMG]
buda benim short önermeme neden olan 112250 altı kalış şartlı durum,...
bannt ıraksamaya direniyor, dün bunu yapmadı ve realizeyi verdi,... ve bugün yükselişi aslen dünden bu görmüştü,...düzdü serbestti, pelte gibi idi, öle diyim,...
bant direnmeyi sürdürürse satış gelir,...
cüzdanlı dedik zaten,..
-
[quote=polo;446097]İndi hocam goldda 1,466 üzeri saatlik kapanış long olur demiştiniz, hedef kaçtır sizce?[/quote]
ama o dündü, geçip kalamdıki, 1665.x den satış yedi,...öle görmüştüm bir ara,..
-
[quote=medet;446091][quote=altay;446086]İNDİ HOCAM
112200 altı yakilmiş
derki bir yeni tepe hakkı daha kalmiştir PY nin
sonrasında sağlam satiş yer piyasa bende, öğle arasi gözlem biem yapilmiyor herşeyi abartiyor[/QUOTESEN
SEN KRONİK CORTCUSUN GALİBA
NE GÜZEL YAA.. BOL ŞANS :D[/quote]
sn medet
112750 +
spotta yeni tepeler ama 112750 nin hemen altından
yada 112125 ve altından yağmur gibi satiş gelme ihtimali yüksek
-
[quote=indregandi;446100]ama o dündü, geçip kalamdıki, 1665.x den satış yedi,...öle görmüştüm bir ara,..[/quote]
Hocam sanırım GOLD da aşaği inişin yukari düzeltmesi geliyor
bu düzeltmenin 1470/1480 araliğinda bitmesi muhtemel
zaman olarak ta gece 04:00 barını geçmez yukari hareket
bu düzetlme sonrasında 1400/1430 araliğina bir satiş daha gelmesi çok kuvvetle muhtemel derim
-
dip olarak 109875 teyiz,...
bu dibi 1114xx ve 1113xx e kadar realize olsa dahi koruyabilir,...
-
[quote=altay;446102]Hocam sanırım GOLD da aşaği inişin yukari düzeltmesi geliyor
bu düzeltmenin 1470/1480 araliğinda bitmesi muhtemel
zaman olarak ta gece 04:00 barını geçmez yukari hareket
bu düzetlme sonrasında 1400/1430 araliğina bir satiş daha gelmesi çok kuvvetle muhtemel derim[/quote]
orada short silkelemeleri gerekli, kötü para kaptırdılar orada, o nedenle,
1484.x ve 1474.x se paso gelip gelip gidiyor
hem long bulmaya çalışıyor hem short kesmeye çalışıyor, sp düşmeden basarlar onu aşağı,...
-
şanslı oluruzda böyle bir düşüşü esnasında rakam alırsak bu 1474.x ve 1484.x gibi, dip sonrası o rakamlara trade eder bu defa,..
görürsek veririrz,..
-
arkadaşşş
all şu 112750 + yı da
hepimiz rahatlayalim
Alla Allaaaa
-
5 dk lık iz stop sistemin günlük durumu,...
hali hazırda 100575-675 rampasında,.... bir düzeltmeye eğer stoplar hereket ederse, trade olur, etmez ise ,...
100575-675 te indikatör kımıldayamaz ne demek bu,...
[img]http://666kb.com/i/cdwabjagsxrbi37st.png[/img]
-
havalarda bayağı ısısndı, ama akdeniz daha da ısınırsa
short mayoyu çeker tatile giderim..
.hepimiz orda oluruz o zaman.
-
[quote=indregandi;446108]5 dk lık iz stop sistemin günlük durumu,...
hali hazırda 100575-675 rampasında,.... bir düzeltmeye eğer stoplar hereket ederse, trade olur, etmez ise ,...
100575-675 te indikatör kımıldayamaz ne demek bu,...
[IMG]http://666kb.com/i/cdwabjagsxrbi37st.png[/IMG][/quote]
bunu nasıl okuyorsunuz..
-
[img]http://666kb.com/i/cdwafqa7f7dmk0i7x.gif[/img]
pijama dediğim sistemde son durum,...trendler sistemin trendleri,..
bundan önece geçtiklerimiz ise indikatör hedefleri idi,...
-
[quote=Traderk;446111]bunu nasıl okuyorsunuz..[/quote]
bir [I][B][COLOR=Red]düzeltmeye[/COLOR][/B][/I] eğer [I][B][COLOR=Red]stoplar hereket ederse[/COLOR][/B][/I], [B][COLOR=SeaGreen]trade[/COLOR][/B] olur, [B][I]etmez ise [/I][/B],...
100575-675 te indikatör kımıldayamaz [B][I]ne demek bu[/I][/B],...
-
sp için malum 1625.x demiş idim, dün yaptı o seri için rakam kalmadı artık,
bundan sonrası 176x ve 1770.x te bant hedfidir, gider gitmez benim sorunum deyil,...
seri,
1625.x
1572.x
1547.x
1533.x sanırım aklımda kalan,...topikten bakılabilir buna,..
-
bu ralliye artık bir ad koyalım,
cumhuriyet rallisi,...
-
[quote=indregandi;446114]bir [I][B][COLOR=red]düzeltmeye[/COLOR][/B][/I] eğer [I][B][COLOR=red]stoplar hereket ederse[/COLOR][/B][/I], [B][COLOR=seagreen]trade[/COLOR][/B] olur, [B][I]etmez ise [/I][/B],...
100575-675 te indikatör kımıldayamaz [B][I]ne demek bu[/I][/B],...[/quote]
renkeler biraz beligin değilde .. ondan çıkaramadım..
-
[quote=Traderk;446119]renkeler biraz beligin değilde .. ondan çıkaramadım..[/quote]
mevcut stopları giri aldım ortalama ağırlıklı gittiğimden o durum, nrmalde a.mavi ve k.mavi olarak görüyorduk,....
yeşiller ort,..
stop ihlali olsa dahi ortalamayı kıramıyor,...kırdığında ise bu ciddi bir durum,...
indikle ort birleştiğinde ise ya yukarı yenileme yapmalı yada üstüne çökerek ciddi duruma geçmeli,...
yorumu o şekilde,...
-
-
[quote=altay;446101][quote=medet;446091]
sn medet
112750 +
spotta yeni tepeler ama 112750 nin hemen altından
yada 112125 ve altından yağmur gibi satiş gelme ihtimali yüksek[/quote]
bence tamam
şemsiyeleri açalim derim
-
[quote=Traderk;446119]renkeler biraz beligin değilde .. ondan çıkaramadım..[/quote]
peki o zaman şöyle bir soru sorayım. ocaktaki düşüşde de kımıldamamış,
stop la max fiyat arası en fazla % kaç oluyor.
burdan şuraya varmak istiyorum.. 100,575 ise max ulaşabileceğim noktaya varabilir. değil mi
-
[quote=indregandi;446126]112 iz
112175 des,..[/quote]
aynı,
-
[quote=Traderk;446131]peki o zaman şöyle bir soru sorayım. ocaktaki düşüşde de kımıldamamış,
stop la max fiyat arası en fazla % kaç oluyor.
burdan şuraya varmak istiyorum.. 100,575 ise max ulaşabileceğim noktaya varabilir. değil mi[/quote]
hayır bak, 99825 bu topik bilir,...stobu o zamn verdik günlükte ve aynı analizle saatliktede düşüşü yakadık,
şimdi devam edersek,...
günlük 100575-675 te,...100 puvan kımıldamış, ağa nerde 12000 puvan yukarıda,...yani indik bir rampa gibi, saatliği nerde,..
şu anda,..
110025, ikik gündür yazıyoruz,
daha öncekiler ne saatlikte,
107325,
109225-325
şimdi 110025 e yükselmiş, gelmeyeni ne,
gelemeyeni var birde, niye gelmiyor , trend gösteriyor çünkü, trendi bıraktığında çökecek,...kaçta 10550-250,..
trendi buradan veriyor ve halen devam,...
sonuç saatlik takip ve günlüğe yansımaları,..
-
bu sistem destek te birebirdir, ağa ile,...iz stoptan ise trend takip eder, dolayısı ile iz stop verdiklerm önem arzeder, zira destek birebirine shortlarsanız, fakade kalabilirsiniz,...
biz bunu bütün yönleri ile bu topikte denedik, ve bütün yönlerini yazdık,..
minör uygulamada çif hesapla kaybetme şansı yoktur,..
-
şimdi mesela saatlik destek,
110025,
109225(325) ise iz stop,...109225 önem arzeder,...
ama şu zaman macörleştikçe ky nin boyunu aşıyor,..
dolayısı ile 5 lik daha uygun,...
-
[quote=indregandi;446151]şimdi mesela saatlik destek,
110025,
dolayısı ile 5 lik daha uygun,...[/quote]
dikkat ederseniz biz dün yorumumuzda,..
109225 i long devam aldık, halende öyleyiz,...ve yetinmedik, ralli veya range içinde analiz edebildik,...
dolayısı ile bakın short yapmıyoruz, mevcud shortumuz varsa koruyoruz, diğer macro hedeflerimiz zaten belli öteden beri,
128 veya 7 cent,...
bu işin cumhuriyet rallisi olduğunu macrao siyaseten zaten biliyoruz, sp bunun için askıda kalıyor diyebiliyoruz, başka transformasyon yaplıyor qe paralarına diyebiliyoruz,..
dolayısı ile bu işin sonunda işin galibi olarak 81175 e gideceğiz shortlarımızla,
42 haftayı biz yazdık, 81175 i biz yazdık,..81300 ü de,..
-
[quote=indregandi;446151]şimdi mesela saatlik destek,
110025,
dolayısı ile 5 lik daha uygun,...[/quote]
5 dakikalığı ve 20 dakikalığında gösterme şansın varmı.
-
[quote=Traderk;446156]5 dakikalığı ve 20 dakikalığında gösterme şansın varmı.[/quote]
abicim hiç farketmez,...tüm zamn çalışır, 1 dk dahil,..
kural şudur, fiyat önde indik arkada, fiyat bir tepeleme yapmadan indik tpeleme yapamaz, ...
yinede veriyim,...
-
[img]http://666kb.com/i/cdwbw0mt3fsjnrby5.gif[/img]
-
[img]http://666kb.com/i/cdwbwxjt6uuttya0t.png[/img]
-
[img]http://666kb.com/i/cdwbykfbox9zt0665.png[/img]
yani buradaki muntazamlığı, sayfalar dolusu formüle alıyorlar ve renko, tuğla barlarda üstelik,....
renkolar zaten yüzdesel çalıştğından yani kıçı belli başı belli, takipler otamatik görsel güzel çıkar,..
ama bir mum barda bunu almak çok zordur,...
-
teşekkürler,
fake olup olmadığı da piyasa şartlarını ön plana alıyoruz herhalde.. yoksa
5 dakikalık stop da mal gitmişti galiba
-
[quote=Traderk;446173]teşekkürler,
fake olup olmadığı da piyasa şartlarını ön plana alıyoruz herhalde.. yoksa
5 dakikalık stop da mal gitmişti galiba[/quote]
şöle onun bir short indikatörü var, sen longu gördün, ben de anlattım,...
bak bu topiğe ben global süngerleri bıraktığımda bu sistemle başladım,..
bu sistem,..
örnek bir long piyad-sada, longa ortalama desek 1500 gider,...zaten baktığında görürsün orada, grafını verdim,...
ihlal olduğunda ki bunda destek deyil iz stop alınır, o seri bozulmuştur,..
çift hesabın varsa bunun short indiği short vermişse yine short açar hemen stobunu koyarsın,..patlatmaya koyarsın, bu sistemin özelliği, yine eğer okursan bulacaksın sanıldığının aksine stopları patlatmamaya deyil, patlatmak üzerine kurulu olmasıdır,..
ancak patlamadıkçada puvan alır,..
senin dediğin durum için,...
110450 gibi almış, 112 de patlamıştır,..
yani 1500 puvan civarı 5 lik te almıştır iyi puvan,..
oraları okursanız biz hem bunu denedik, hemde beraberce öğrendik,...
-
Sn. Indregandi,
Yazdıklarınızı uzun süreden beri takip ediyorum. Foruma yeni üye oldum. Analizleriniz doğru çıkıyor ancak nasıl yaptığınızı anlamadım. Siz, kendiniz bir indikatör mü oluşturdunuz? Açık mavi, koyu mavi, vs... nedir bunlar? Geçmiş yazılara baktım ancak bulamadım.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
[img]http://666kb.com/i/cdwcsi6gg31yt3vp9.png[/img]
indik, short sonrası dönüp fiyatı birebirlediiğinde oval bölgeden alıyorsunuz,..ve bunu fiyat dibine stop yazıyorsunuz patlaması için,..zira o esnada short aktif halen,...
sonra dibe patalaması için yazdığınız bu stobu patlaması için başlıyorsunuz beklemeye,...
biliyorsunuzki, py sa bir yöne gerçek, ve gerçek yön zaten short ise stobunuz zaten patlayacak, ama longsa patlamatyacak,
o esanda bunun karşı ayağında zaten diğer ayağınız short açmış bu durumda o bu long stobunuz patlasa dahi almaya devam edecek,
ancak gerçek yön longsa ve bir yöne gerçeksek,.bşlayacak longunuz para yapmaya ve shortun stobu patlayacak,...
diyelimki bu oluşumlar, ortalama 1500 puvan olsun, 500 short stobuna yaksanız, 1000 puvan cebinizde, tersinde ise tersi,..
neden py bir yöne gerçek çünkü, bunu siz bilemezsiniz, py yi taşıyanlar bilir,..dolayısı ile sizin bildiğizni patlaması için yazdığınız stoplar,..
nadir durumlarda py her iki yönüde patlatır, nadiren bu oluşur,...oluşmaz deyil,...
nacak ort kullanırsak bundanda yırtarız, ...en azından bu nadirlik, 100 üzerinde 20 ise, 5 e 10 düşer,..
gibi, gibi,
-
[quote=SYZR;446179]Sn. Indregandi,
Yazdıklarınızı uzun süreden beri takip ediyorum. Foruma yeni üye oldum. Analizleriniz doğru çıkıyor ancak nasıl yaptığınızı anlamadım. Siz, kendiniz bir indikatör mü oluşturdunuz? Açık mavi, koyu mavi, vs... nedir bunlar? Geçmiş yazılara baktım ancak bulamadım.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.[/quote]
ben hiç bir py indikatörü kullanmıyorum, zamnla gelişen indikatörler var elimde,..
bu indikatörler, şu anada korunaklı bir şekilde anlık py takibini belli bir mesefaeden yapar hale geldiler,...
a mavi, k mavi bunlara verdiğim renk sadece,..yarın kırmızı yaparım, yeşil olur,...filan,
burada izleyenler bir süre a.mavi gördüklerinden, o şekilde bahsettim,...
ilginize teşkkür ederim,...
-
Anladığım kadarıyla kendi indikatörünüzü yazmışsınız. Tebrik ederim, en mantıklı olanı...
Yanıtınız için teşekkür ederim.
-
şimdi ben çoğu sistemimi burada anlattım,..takip edenler bu anlatımlarımı topikte bulabilirler,..
-
[IMG]http://666kb.com/i/cdwd8lp5hl5lf30hp.gif[/IMG]
örneğin bunu anlattım ve en iyi takip edeni sayın polo sanırım,...ve faydasını gödüğünü umuyorum,...
pijama dediğim sistem bu,...
-
[img]http://666kb.com/i/cdwdatxfibvlg8z7h.png[/img]
reel sistem dediğim bunuda anlattım bakın hiç bahsi geçiyormu bu ara yok, niye trend var çünkü, tut olmuş,...
-
Teşekkürler,
eline, ağzına sağlık...