-
[quote=finalwave;409922]passat benım ongorum ıse 2015 veya 2016 da borsalar dıp yapacak.altın ıle dow rasyo 1:1 olur gıbı bır beklentım var. emtıalarda fınansal olmayan gercek bır korkuyla artıs beklıyorum..[/quote]
benimde beklentim 2,50-3,00 ler.2020 ye kadar bu oran görülecek.sonra altın taşıma işi sona erecek.şimdiden rüyası bile güzel.2020 de ons u 12000 dolar civarında bekliyorum.eğer o yıla kadar yaşamaz ölürsem arkadaşlarınıza söyleyin bir deli vardı adı aliveli diye ons 1500 ken 2020 de 12000 olacak demişti diye.şehir efsanesi olmak istiyorum..lelele
-
tl bazlı ne oluruz arkadaslar hıc hesapeden oldumu?
-
[quote=aliveli;409936]benimde beklentim 2,50-3,00 ler.2020 ye kadar bu oran görülecek.sonra altın taşıma işi sona erecek.şimdiden rüyası bile güzel.2020 de ons u 12000 dolar civarında bekliyorum.eğer o yıla kadar yaşamaz ölürsem arkadaşlarınıza söyleyin bir deli vardı adı aliveli diye ons 1500 ken 2020 de 12000 olacak demişti diye.şehir efsanesi olmak istiyorum..lelele[/quote]
zaten beklenti o yönde 2-4 arası sat altını al hisseyi
daha önce bir yazı yazmıştım
bulursam asarım şimdi
passat
-
dow gold rasyosu dediğiniz gibi 1 ve 1 e yakın yerlerden [B][COLOR=#ff0000]altın[/COLOR][/B] sat [B][COLOR=#ff0000]hisse[/COLOR][/B] al olacaktır
1999-2000 yılında bu rasyo 45 lerdeydi.2011 eylülülnden önce [B][COLOR=#ff0000]hisse[/COLOR][/B] satıp [B][COLOR=#ff0000]altın[/COLOR][/B] topladılar.ardındanda kurgu 11 eylül le patlattılar yukarı altını bastılar aşağı dowu
bu süreçte 7-11-18 yıl olarak devam ediyor genellikle
şu anda 11.yıldayız.ya burdan dönecek ya 2019 yılına sarkacak
o zamanda [B][COLOR=#ff0000]altın[/COLOR][/B] onsunu tahmin bile etmek istemiyorum
usdebt in 2016 tahmini 26 trilyondan bahsediliyor.varın onsu siz düşünün
abd ya bu borcu ödeyecek yada dünyaya ödetecek.bu da savaşla olur
2013 yılını bende kriz yılı olur diyorum
çünkü tr ew de c düşüşte 2 için yükseliyoruz.şu anda bana göre 4c düşüşteyiz.max 584xx gibime geliyor.
ardındanda c3 satışı gelecektir.
c4 yükseliş
c5 düşüş
ve gsc 2 bitecek
muhteşem 3 başlayacak.
hayırlısı baklaım
27.04 deki analiz
daha o zamanlar tr yi 1.618 584xx beklediğim zamanlar
4 ün 1 i ihlal etmediği zamanlar
full nakit olunan dönemler
sonrasında 564xx 2.618 düzeltme ve aşağı panik satış akbankla beraber 539xx dip şimdilik
vay beeee
analize bak
passat
-
passat bence altında 13. yıldayız.yukselıs 1999 agustos ıle baslamıs.bu yıl dıp yaptıktan sonra 2016 yılında zırve yapacak ve altının cokusu baslıyacak senaryom bu o gunler geldıgınde ben tl bazında ne olur cok merak edıyorum cunkı hıc bır ongorum yok.... alıvelının dedıgı senaryoda ısleye bılır. ons 12000 1 kg a en kral range rover varmı bole bısey belkıde 2 tane tl cok onemlı...
-
[quote=aliveli;409936]benimde beklentim 2,50-3,00 ler.2020 ye kadar bu oran görülecek.sonra altın taşıma işi sona erecek.şimdiden rüyası bile güzel.2020 de ons u 12000 dolar civarında bekliyorum.eğer o yıla kadar yaşamaz ölürsem arkadaşlarınıza söyleyin bir deli vardı adı aliveli diye ons 1500 ken 2020 de 12000 olacak demişti diye.şehir efsanesi olmak istiyorum..lelele[/quote]
inşallah yaşayan efsane olursunuz
allah gecinden versin
passat
-
[quote=finalwave;409946]passat bence altında 13. yıldayız.yukselıs 1999 agustos ıle baslamıs.bu yıl dıp yaptıktan sonra 2016 yılında zırve yapacak ve altının cokusu baslıyacak senaryom bu o gunler geldıgınde ben tl bazında ne olur cok merak edıyorum cunkı hıc bır ongorum yok.... alıvelının dedıgı senaryoda ısleye bılır. ons 12000 1 kg a en kral range rover varmı bole bısey belkıde 2 tane tl cok onemlı...[/quote]
hele bir o günler gelsin.yaşarsak bunları detaylı konuşuruz
benim beklentimde aliveliyle aynı
neden dersen abd nin borcu gittikçe artıyor.kapatamayacak seviyeye gelecek ve bunu dünyaya savaşla ödetecek
o yüzden hem borç yükü hemde savaş ihtimali bana altının daha uzun süreler düşmeyeceğini düşündürüyor
tabiki bu benim şahsi kanaatim
zamanla nolacağını göreceğiz
passat
-
[quote=finalwave;409946]passat bence altında 13. yıldayız.yukselıs 1999 agustos ıle baslamıs.bu yıl dıp yaptıktan sonra 2016 yılında zırve yapacak ve altının cokusu baslıyacak senaryom bu o gunler geldıgınde ben tl bazında ne olur cok merak edıyorum cunkı hıc bır ongorum yok.... alıvelının dedıgı senaryoda ısleye bılır. ons 12000 1 kg a en kral range rover varmı bole bısey belkıde 2 tane tl cok onemlı...[/quote]
378 bin tl olur diyorum.çeyrek altın 650 tl..boks.
-
[quote=aliveli;409952]378 bin tl olur diyorum.çeyrek altın 650 tl..boks.[/quote]
çeyrek depolayalım
desene o zamanki düğünler altınsız geçecek
altın yükselişine maaş zammı yetişmez bence
KUYUMCULAR BATTI DESENE
altını satacak kimse bulamayacaklar bu gidişle
passat
-
zaten 8 ayar satmaya basladık ama oda kurtarmıyacak gumus satcaz yakında gumusun ceyregını yapar artık darphane))))))
-
altın çıkar dolar ne olur - dolar düşerse -başka paradanmı hesaplıyacaklar oda var-veya nasıll hesaplanacak
-
[quote=PASSAT;409954]çeyrek depolayalım
desene o zamanki düğünler altınsız geçecek
altın yükselişine maaş zammı yetişmez bence
KUYUMCULAR BATTI DESENE
altını satacak kimse bulamayacaklar bu gidişle
passat[/quote]
zaten kuyumcular korkularına o kadar altını sokak ortasında bir cam vitrinin içinde sergilemeye cesaret edemiyecekler..dng
-
[quote=fotomidyat;409960]altın çıkar dolar ne olur - dolar düşerse -başka paradanmı hesaplıyacaklar oda var-veya nasıll hesaplanacak[/quote]
1 milyonluk dolar banknotu alacaz elimize hiç meraklanmayın dostlar.manyak bir hiper enflasyon abd de.tl 0,98..kom
-
bence kuyumculuk gizli gizli yapılacak
banka statüsüne biel geçerler
güvenlik görevlisi hizmetli gişe pazarlama operasyon müdür falan filan
o kadar parayı napacaklar yahu
hehehehehehehhe
passat
-
brend petrol...
yılbaşında 126 dolar çalışırken dedimki bu brend in hedefi 50 dolar.millet alay etti 200 dolarlık mala 50 dolar nasıl fiyat biçiyorsun diye.işte görün mallar nasıl gidiyormuş.
-
Angara beygir yarışı
3,5,1
10(14,7)
3,5,2,4
3,6,1(2)
8(6)
11(5)
-
12 haziran yolunda vixden öngörülen şekilde long devam long alayına gider öküzler biçer.
Gerisi tırıvırı.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;409578]3 yatay ardına 90 lık alım günü.
Vixin öndördüğü şekilde mala giren 126X den almadıysa da 1280 den alan bile 30 puanı gördü.
Long devam long.
Başarılar sabah erken saatten itibaren 1 hafta yokum.
Jelibon.[/QUOTE]
Sevgiler saygılar az ve öz.
Bu topic dönme durma batma topiği değildir.
Jelibon.
-
üstad sizin sayıma göre 2 için yükseliyorsak 2 hedefi nedir
1422-1266=156 puan
.38 1325.xx
.50 1344.xx
.78 1387.xx
amma hemencecik geldik nerdeyse.zaman hedefi çok az oldu.bunda bir gariplik yokmu
eğerki 2 için yükseliyorsak 3 için düşeceğiz demektir ve buda nerdeyse 1200 lü seviyeler yapar
bu çok fazla bir dğşüş değilmi.
bu düşüşün olması demek mükemmel bir kusursuz fırtına demek
denekki 17 sindeki yunan seçimleri kötü bitecek ve ab den ayrılacak demektir.ardındanda diğer kötü haberler birbirini izler demektir
ne diyorsunuz
birde B.5.ii olamazmı bu yükseliş iii için düşer iv için yükselir v için düşer ve C İÇİN YÜKSELerek 2 yi bitirsek daha mükemmel bir crash başlasa daha iyi olmazmı.
ÖNCE 148X -153X Lİ YERLERE GİTSEKTE ORDAN DÜŞMEYE BAŞLASAK
şahsen böyle olsa yemede yanında yat olur
dxy sayımında da a bitti b için düşüyoruz ve c için yükselip E Yİ BİTİRİRSEK
DOLARLA BERABER dow da çöker diyebilirmiyiz.yoksa buna daha varmı
tr de de ya C İÇİN yükseliyoruz yada SON DÜŞÜŞÜ YAPIP YÜKSELCEZ
passat
-
[quote=PASSAT;409075]daha önce 571xx olarak verdiğim yukarıdan gelen kanal direnci
şu anda
566xx de
545xx-561xx-566xx arası devam
580xx 4 ün 1 i ihlal yeridir.ihlal ederse B bitmiş demektir.
ihlal etmeden geri çekilirse bir düşüş daha gelir ve kapish olur
sanırım [COLOR=red]57500-580xx arasında bir savaş olacaktır[/COLOR]
passat[/quote]
TR SAYIMIM amma 56289 geçemez dedim geri çekildi ve patlattı
4 ün 1 i ihlal yeri 580xx dir.kırarsa B bitmiştir
kırmazsa son düşüşü yapar C İÇİN YÜKSELİRİZ
57500-58000 O ZAMANLAR YAZMIŞIM AMMA KENDİM İNANMADIM
FULL NAKİT DEVAM
GİRMEYİDE DÜŞÜNMÜYORUM
passat
-
Vix al sinyaliyle i nin yani ilk düşüşün bitmesiyle Mayıs düşüşünün geri alımı hem pala için hem ky için çok kolay oldu 4 Haziran'dan beri ii yukaridayiz 3 dalga olacaktır 12 Haziran b dibe gelirse 17 Temmuz c yukarıya gelecektir
12 Haziran a tepeye gelirse bilinmeyen tarih b dibe gelip 17 Temmuz c yukarıya gelecektir.
12 Haziran yükselen dibe gelirse 53.9 noktasal borusal paçası yiyorsa ihlal etsin alımına piramitlerim.
Bir diğer alternatif 12 Haziran bradleyin 1 hafta erken çalışmış olması durumudur.
Zaten televizyonda 17 hAziran i meşhur edince bunlar yazmıştım haber tarihi verecekler olay olacak hadi ordan diye.
Neyse Allahtan Vix trade yeter ve kolay bir short kaari alımı oldu ve long oldu dipde piyasa çok kolay.
Çarşamba görüşürüz.
Jelibon.
-
Unutmayın 12 Haziran yükselen dibe gelirse long tuttur.
12 Haziran tepeye gelirse bilinmeyen tarih için 17 Temmuz oncesinde long kaari al ve bilinmeyen tarihe düşüşde almak için beklenip yine alınır.
12 Haziran bir abc üçgen kirilimini yaratırsa feci yaslanır longörler taa ki 17 Temmuz'a.
1393 de kaar al çektik aşağıda Vix al setupu dedik aldık her iki trade uyanlar kose 40 kere dönenler tradein ayda iki kere yerine günde iki kere yapılacağını sananlar mafis jelibonca Kral.
Jelibon.
-
Jelibon usta ;
son durum itibarıyla sormak isterim bu grafdaki gibi bir ihtimal sözkonusu olabilir mi ?
-
Bir soru daha ;
4. Dalganın 1.dalgayı ihlal ettiği durumlarda ihlal bölgesinde kapanış yapması gerekir mi ? Yoksa sadece gün içi bile ihlal etse yine de ihlal etmiş mi kabul edilir ?
Saygılar
-
[QUOTE=gnome;410088]Jelibon usta ;
son durum itibarıyla sormak isterim bu grafdaki gibi bir ihtimal sözkonusu olabilir mi ?[/QUOTE]
Jelibonca da parametre sp de sat vermedikce böyle bir ihtimal vardır ve hedef İMKB 100 de eski tepenin az ustudur.
Jel.
-
Ewde kapanışın önemi yoktur ew için ihlal yeterli.
Jel.
-
[quote=jelibon;410094]jelibonca da parametre sp de sat vermedikce böyle bir ihtimal vardır ve hedef imkb 100 de eski tepenin az ustudur.
Jel.[/quote]
[quote=jelibon;410095]ewde kapanışın önemi yoktur ew için ihlal yeterli.
Jel.[/quote]
çok teşekkürler . . .hayırlı haftalar ...
-
Vixe terse peh palavra
Tarihe terse
Peh palavra
Bir cort açacaksanız bunu 12 şinde spde yaparsınız
Yoksa birşeye inanırsınız olmayınca da
KÜFÜR EDERDİNİZ
Vix al şartı sat şartı bellidir
Şartlar olunca terse giden biçilir
Papazda pilavı 40 yılda bı kere yer
Şimdi sat şartı da belli oluşmadan saran biçilir
Kapitalasyon tecavüz tüm hızıyla yolda
Yogiler bitik
Jelibon.
-
Oewler net açıktır
1303-1313
1362-1372
Aklımda kalanlar gerisine tablodan siz bakın
3 gun internet erişimim yok
%1.8 artıya sp orta vadede ala gecer
Çarşamba görüşürüz
Jel.
-
Fakat 1555 goldie cuma saldırısında cuk oturdu ben jelibonum
Long devam long altında gerisi tiriviri
Stop 1555 altında kapanış
Kel.
-
[B]Notçuların iyi notuna rağmen İspanya battı[/B]
[B]Yunanistan[/B][B], İrlanda ve Portekiz'in ardından İspanya da battı. [/B]Cumartesi akşamı İspanya Başbakanı Mariano Rajoy artık dayanamayacaklarını belirtip bankalar için mali yardım istedi.
Bu istek üzerine AB Maliye Bakanları telekonferans aracılığıyla İspanya'yı kurtarmak için 100 milyar euro vermeyi kabul etti. Kısacası İspanyollar, Bankia isimli en büyük bankalarını, 19 milyar euroluk sermaye enjeksiyonuyla devletleştirmelerine rağmen işin içinden çıkamadılar. Dış yardım istemek zorunda kaldılar.
Böylece AB, Yunanistan, İrlanda, Portekiz'e verdiği toplam 386 milyar euroya ek olarak İspanya'ya da 100 milyar euro kurtarma yardımı verecek.
[B]Peki İspanya niye battı? [/B]Aslında İspanya 2000 ile 2007 arasında başarılı bir ekonomik performans gösterdi. Sosyalist Jose Luiz Rodriguez Zapatero'nun 2004'te başbakan seçilmesinin ardından, ülke Euro Bölgesi'nin üzerinde bir büyüme gösterdi.
2006'da Euro Bölgesi yüzde 2.7 büyürken, İspanya yüzde 3.9 büyüdü. Ve 2007'de işsizlik yüzde 8 oldu. Kamu borç yükü aynı yıl yüzde 36'ydı. Ama [B]2008 krizinin ardından konut fiyatları hızla gerileyince alınan konut kredileri geri ödenemedi. [/B]Çünkü 2000-2007 arasında AB'de yapılan tüm yeni konutların üçte biri İspanya'da inşa edildi. Konut fiyatları çökünce ödenemeyen konut kredileri bankaları zora soktu. İspanyol bankaları konut kredilerinin bir kısmını Alman ve diğer ülke bankalarından borç alarak finanse ettiler. Zaten bu nedenle riskin bir kısmı da Alman bankalarının üzerinde bulunuyor.
Gelelim kurtarılmaya çalışılan İspanya'nın Avrupa için önemine... İspanya, Almanya, Fransa ve İtalya'nın ardından Euro Bölgesi'nin dördüncü büyük ekonomisi. İspanya'nın milli geliri 1.4 trilyon dolar civarında.
[COLOR=red][B]Peki durum böyleyken, İspanya'nın ülke notu neden geçen cuma gününe kadar A seviyesinde tutuldu. [/B]Ve ancak cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İspanya'nın notunu BBB- seviyesine indirdi. İşini iyi yapan bir derecelendirme şirketi olsaydı, İspanya'nın notunu çok önceden BBB- hatta altına indirmesi gerekiyordu. Çünkü konut fiyatları hızla gerilediğinde konut finans sisteminin çökeceği açık bir gerçekti. Ama [B]nedense İspanya'nın notu "battım" diyene kadar düşürülmedi. [/B]Böylece pek çok yabancının İspanya bonolarını satmasına imkân verildi. Adeta bir manipülasyon yapıldı ve pek çok yatırımcı kandırıldı.[/COLOR]
[COLOR=red]Yatırımcıların kandırıldığını rakamlar gösteriyor zaten. Bir yıl önce yabancı yatırımcıların elinde İspanya bonolarının yüzde 40'ı bulunuyordu şimdi bu oran yüzde 26'ya geriledi. [B]Anlayacağınız notçu kuruluşlar, kendilerine yakın olanların zarara uğramaması için İspanya'nın notunu geçen cumaya kadar A'da tuttu. [/B]Böylece bazı yatırımcıların geçen bir yılda fazla zarara uğramadan bonolarını satmasını sağladılar. Bonoları yeni satın alanları da kandırmış oldular. Artık iş patlayıp, İspanya Başbakanı "battık" deyince ülke notunu A seviyesinde BBB-'ye düşürmek zorunda kaldılar.[/COLOR]
[B]Türkiye'deki faiz lobisi, bu notçulara alkış tutup onların bilimsel çalıştıklarını ileri sürüyor[/B]. Oysa [B]notçu kuruluşların bilim değil, sahtekârlık yaptığı İspanya örneğiyle açıkça ortaya çıktı. [/B]
Tekrar edelim! Türkiye'ye bu notçular haksızlık yapıyorlar. Türkiye'ye yabancı sermaye girişini engelleyip, böylece Türkiye'ye yüksek faizle para satanlara kolay para kazanmaları için yardımcı oluyorlar. Oysa Türkiye'nin notu A seviyesinde olmalı. [B]Zaten IMF de cuma günkü açıklamasında Türkiye ekonomisinin iyi yolda olduğunu, [/B]toplam talebin yumuşak inişe izin verecek biçimde kontrol altına alındığını ve şoklara karşı ekonominin dayanıklılık gösterdiğini bildirdi.
Buna rağmen bazıları, şimdi de ekonomiyi, büyüme hızının gerilediğini ileri sürerek eleştiriyor. Aynı kişiler altı ay önce ekonominin çok hızlı büyüdüğünü, aşırı ısındığını, eğer toplam talep kontrol altına alınmazsa ekonominin patlayacağını iddia ediyordu.
-
[URL]http://haber.gazetevatan.com/yunan-politikaci-turkiyeyi-uyardi/456880/2/Ekonomi[/URL]
TIFIL KARDEŞ E TEŞEKKÜRLER HABER İÇİN
PASSAT
-
Biz burada 2-3 aydır bir tarih yazdık
12 Haziran bradley dedik
Bu tarih bradleyde yıllardır belliydi
Alayı 17 Haziran dedi
Yunan
Dedi
12 Haziran çıktı
İspanya
Çıktı
Ters kose nakavt oldu
Alayı
Ben jelibonum
Alayını uyardım
12 Haziran dibe net gelir demedim
Özellikle Vix al şartıyla 12 haz belli etti kendini günler onceden
53.9 4000 puan gördü
Alayı tersi mafis jelibonca kral
Jelibon
-
Yarın 12 haz bradley
Tepe gelecektir
Ardından bilinmeyen dip olacaktır
17 Temmuz tepe olacaktır tekrardan
Jelibon.
-
Alayı Yunan derken tv de hiç konuşulmadan İspanya bailout tuyosu dünyada 1.6.2012 de sadece jeliboncada az öz ve net.
Anlayabilene.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;408673]Bakın altın ve gümüş niye düştü düşüyor bu süreçlerde? Sebebi defaulttur. Piyasa yunan defaultunu fiyatladı hep. Kim diyorsa yunan default olmyacak sallıyor. Yunan default olacaktır.
İspan ise olmayacaktır, ispan bailout olacaktır.
Defaultu satarlar, bailoutu alırlar.
Parolamız neydi?
ne kadar bailout, stimulus, q mu, altın artar.
Nerde default var altın düşer.
Yunan olayı defaulttur, kurtulamazdır, o yüzden yunan defaultu fiyatlandı veya fiyatlanana kadar altın sürünür, ne zamanki ispanya bailoutu başlar altın uçar.
Makro-micro işe yaramaz da macro-micro işte. Eğer bir ekonomist ya da bir insan yunan batmayacak default olmayacak diyorsa ekonominin e sini bilimiyordur.
Jelibon.[/QUOTE]
-
Borsacida it burnu olacak
Haber tiriviridir hiç degeri yoktur
Ama
Haber kokusunu alacak it burnu olursa borsacida
Kokuyu alır
Bizde var it burnundan
Biz alırız kokuyu
Almasak 11 gun onceden vurgu yapmazdik
Fol yumurta yokken
Omlet yapmazdik yumurtadan