-
[quote=QUEEN;285456]Saraylı farkı...waauuwww..teşekkürler sayın saraylı...[COLOR=red]isviçrede hesabınız olması dileğiyle[/COLOR]..hehehee....kazanmayı hakeden trader..[/quote]
vay vay vay...Vikiliks olayını aylar önceden biliyormuş KUIN..:p Saraylı patron, kamuoyu senden açıklama bekliyor. İsviçre'de hesabın var mı yok mu? Varsa kaç tane var:o:D
-
[quote=Astatin;311646]vay vay vay...Vikiliks olayını aylar önceden biliyormuş KUIN..:p Saraylı patron, kamuoyu senden açıklama bekliyor. İsviçre'de hesabın var mı yok mu? Varsa kaç tane var:o:D[/quote]
soru eksik olmuş,
Varsa kaç tane var?
Yoksa kaç tane yok?:D:..:
olmalıydı...
Ben biliyorsun simetri ve matematik aşığı bir adamım...:):D
-
NEW HI LO tg sini 8-13-21-34-55 Fibo sayıları ile vermiştim,
bunların toplamına da NEW HI LO SUM adını verelim:
[B]Q1:=If((H>=(HHV(H,55))),1, If((L<=(LLV(L,55))),-1,0));
Q2:=If((H>=(HHV(H,34))),1, If((L<=(LLV(L,34))),-1,0));
Q3:=If((H>=(HHV(H,21))),1, If((L<=(LLV(L,21))),-1,0));
Q4:=If((H>=(HHV(H,13))),1, If((L<=(LLV(L,13))),-1,0));
Q5:=If((H>=(HHV(H,8))),1, If((L<=(LLV(L,8))),-1,0));[/B]
[B]Q6:=Q1+Q2+Q3+Q4+Q5;[/B]
[B]Q6[/B]
-5 ila +5 arasında değişen bir tg elde edilir...
sıfır eksenini yukarı kırınca al aşağı kırınca sat gibi ,kullanılabilir....
değişik vadelerde bakın: 60'-30'-20'
vadeli ,20' lıkta görüntü aşağıda:
:)
[IMG]http://img593.imageshack.us/img593/6122/77058403.png[/IMG]
-
Saraylı patron çok güzel indikatör hazırlamış, malesef matriks diline çeviremiyorum :( bir patronumuz bu konuda yardımcı olabilirmi?
-
[quote=cozbek83;312701]Saraylı patron çok güzel indikatör hazırlamış, malesef matriks diline çeviremiyorum :( bir patronumuz bu konuda yardımcı olabilirmi?[/quote]
inidikator olarak kopyalayıp yapıstırınca sorun olmaması lazım matrikste.
expert advisor olarak ise su sekılde ufak bır ekleme yeterli olur.
al:
Q1:=If((H>=(HHV(H,55))),1, If((L<=(LLV(L,55))),-1,0));
Q5:=If((H>=(HHV(H,8))),1, If((L<=(LLV(L,8))),-1,0));
Q6:=Q1+Q2+Q3+Q4+Q5;
cross(Q6,0)
sat:
Q1:=If((H>=(HHV(H,55))),1, If((L<=(LLV(L,55))),-1,0));
Q5:=If((H>=(HHV(H,8))),1, If((L<=(LLV(L,8))),-1,0));
Q6:=Q1+Q2+Q3+Q4+Q5;
cross(0,Q6)
-
[quote=saraylı;311896]NEW HI LO tg sini 8-13-21-34-55 Fibo sayıları ile vermiştim,
bunların toplamına da NEW HI LO SUM adını verelim:
[B]Q1:=If((H>=(HHV(H,55))),1, If((L<=(LLV(L,55))),-1,0));[/B]
[B]Q2:=If((H>=(HHV(H,34))),1, If((L<=(LLV(L,34))),-1,0));[/B]
[B]Q3:=If((H>=(HHV(H,21))),1, If((L<=(LLV(L,21))),-1,0));[/B]
[B]Q4:=If((H>=(HHV(H,13))),1, If((L<=(LLV(L,13))),-1,0));[/B]
[B]Q5:=If((H>=(HHV(H,8))),1, If((L<=(LLV(L,8))),-1,0));[/B]
[B]Q6:=Q1+Q2+Q3+Q4+Q5;[/B]
[B]Q6[/B]
[B][SIZE=4][COLOR=red]-5 ila +5 arasında değişen bir tg elde edilir...[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=red]sıfır eksenini yukarı kırınca al aşağı kırınca sat gibi ,kullanılabilir....[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=red]değişik vadelerde bakın: 60'-30'-20'[/COLOR][/SIZE][/B]
vadeli ,20' lıkta görüntü aşağıda:
:)
[IMG]http://img593.imageshack.us/img593/6122/77058403.png[/IMG][/quote]
Yukarda kırmızı yaptığım yerle ilgili:
Kendi denemelerime göre; 0 eksenini yukarı kırınca al aşağı kırınca sat yerine; +3 eksenini yukarı kırınca al ve -3 eksenini aşağı kırınca sat şeklinde ,bir de deneyin,sıfırdan iyi olabilir...
Çünkü bu durumda toplam 5 adet Fibo ya ait TG nin çoğunluğu olan 3 adet tg yönünde poz alıyorsunuz,isteyen bunu 4 ya da 5 ile de deneyebilir...:rolleyes:
Ya da 60' ve 20' da bakın,trendleri bu +3/-3 ile takip edin,dip ve tepe ile sonuçlanan yatay hareketleri ise sadece en hareketlisinin sinyali ile bulun,mesela bi fikir...
buyrun size çoklu zaman dilimli ve çoklu ind periodlu bir sistem ...:)
-
Ne cins bir sistem yazdıysam maşşalah sinir hastası etti. bir bilenden rica ediyorum şu soruma bir yanıt bulmak mümkün müdür?
=>> SAT=1 şeklinde tanımlı sat sinyali geldikten sonra
SATonay şeklinde bir basit filtre koymak istiyorum
=>> SAT=1 olduğu zamanki çubuğun en düşüğünü alayım
bu cubugun L değeri aşağıya geçilince satış yapayım istiyorum
[B]=>>[/B] SATonay:=IF(C < valuewhen(1, SAT=1, L), 1, 0);
SATonay=1 [COLOR=Silver][I]{then vurun Pala'ya else bekle para kaptırma}[/I][/COLOR]
şeklinde bir fonksiyon mu kullanmalıyım?
-
[quote=akillipara;313373]Ne cins bir sistem yazdıysam maşşalah sinir hastası etti. bir bilenden rica ediyorum şu soruma bir yanıt bulmak mümkün müdür?
=>> SAT=1 şeklinde tanımlı sat sinyali geldikten sonra
SATonay şeklinde bir basit filtre koymak istiyorum
=>> SAT=1 olduğu zamanki çubuğun en düşüğünü alayım
bu cubugun L değeri aşağıya geçilince satış yapayım istiyorum
[B]=>>[/B] SATonay:=IF(C < valuewhen(1, SAT=1, L), 1, 0);
SATonay=1 [COLOR=silver][I]{then vurun Pala'ya else bekle para kaptırma}[/I][/COLOR]
şeklinde bir fonksiyon mu kullanmalıyım?[/quote]
SAT formülü=1 and L < Ref(LLV(L,1),-1) şeklinde olabilir.Burda sat formülünü ayrı bi indicator olarak tanımlarsanız istediğiniz gibi olacaktır.
-
SATonay
[quote=flexy;313500]SAT formülü=1 and L < Ref(LLV(L,1),-1) şeklinde olabilir.Burda sat formülünü ayrı bi indicator olarak tanımlarsanız istediğiniz gibi olacaktır.[/quote]
çok teşekkür ederim, önerinizi denedim ama başarılı olamadım. sorunumu biraz daha açık hale getirmek için aşağıdaki görseli aktaracağım. dün 84.300 aşağı hiç geçilmediği için benim kırmızı çubuklar patlak oldu...
sat sinyali geldiği anda [U]o çubuğun [B]low[/B] değerini bir kenara not almalıyım[/U] ve o değer aşağı geçilince satış yapmalıyım. en azından 4 çubuk süresince bu değeri stop noktası gibi izlemeliyim... anlatması kolay da içinden çıkması bayaa bir dert oldu...
[IMG]http://i1093.photobucket.com/albums/i435/akillipara/SATonay.jpg[/IMG]
-
L<ref(LLV(L,sat1 koşulu))
-
[quote=akillipara;313602]çok teşekkür ederim, önerinizi denedim ama başarılı olamadım. sorunumu biraz daha açık hale getirmek için aşağıdaki görseli aktaracağım. dün 84.300 aşağı hiç geçilmediği için benim kırmızı çubuklar patlak oldu...
sat sinyali geldiği anda [U]o çubuğun [B]low[/B] değerini bir kenara not almalıyım[/U] ve o değer aşağı geçilince satış yapmalıyım. en azından 4 çubuk süresince bu değeri stop noktası gibi izlemeliyim... anlatması kolay da içinden çıkması bayaa bir dert oldu...
[/quote]
Aslında emiri girmek için yol var, sat koşulunun oluştuğu barın en düşüğünden pasiften emir girip onu halletmet mümkün..ama dediğiniz koşulları sistem testinde kullanma olayını ben çözemedim :D.
-
İyisi mi ben tüm sistemi ref(..., -1) ile baştan yazayım çünkü gelen öneriler (sanırım sistemin zirzop yapısı nedeniyle) işe yaramadı . başka önerisi olan yok mu?