yanlış olmasın bakın ben ikinci shortumu 93225 e göre tam 122xx puvan yukarıdan açtım,
ona rağmen yani,....
şüphesiz bakış açaılarımız olmasa idi çoktan boğulur giderdik,...
Printable View
yanlış olmasın bakın ben ikinci shortumu 93225 e göre tam 122xx puvan yukarıdan açtım,
ona rağmen yani,....
şüphesiz bakış açaılarımız olmasa idi çoktan boğulur giderdik,...
yukarı harket yetrli olursa 107325 saatliği 109225 e alacak dediğim olay bu idi,...
malum range trend şartları oluştu,...eğer bu harket ralli deyilde, range trend ise 101xxx lere kadar yeniden dip görme şansı bumerang nedeniyle olacak,....
ralli ise ivan divan delen olur,...
range yi malesef düşmeden anlayamıyacağız, esprisi burada, tekrar çıkmadanda range diyemiyeceğiz, yine buda espri,...
ralli ise basit olan, pozunu koru sadece, yönün ne olursa olsun, fark yapmaz,...
benim 63875 yürüdüğünde zaten mesele kalmayacak ama ne zaman gelir bakacağız, pro ile örtüşüyorss zaten bayağı bir var demektir,...
[img]http://666kb.com/i/cdub04atqvdv9jaiw.png[/img]
saatlik görüntü, t-line ise günlükten gelen mor çizgi,...
bugün 5 likte, 109800 ve 109875 izlerini kırmadık, erken mallanmadık,...
mevcudu koruduk, tarderleri bilemem bayağı yaty yaptı minörde çünkü,...
sayın traderk bakın pasta zamanı, pasta analizi,
short açıyor açtığı shorta long yürüyor, dolayısı ile long ayakta değişimler önem arzeder,...
[quote=indregandi;445718]sayın traderk bakın pasta zamanı, pasta analizi,
short açıyor açtığı shorta long yürüyor, dolayısı ile long ayakta değişimler önem arzeder,...[/quote]
açıkçası bu kaşamki takasa bakarız birlikte
emmee 106000 üzeri PY LONG felan açmamiş
eccük long açmiş yada
denge kuruyor takasına gibi geldi bana
[quote=altay;445720]açıkçası bu kaşamki takasa bakarız birlikte
emmee 106000 üzeri PY LONG felan açmamiş
eccük long açmiş yada
denge kuruyor takasına gibi geldi bana[/quote]
short açtığı kesin zaten,...burası sabit, ölçülmesi gereken short üstüne yürüdüğü long ayakta azalma varmı,..
mevcudu ne olursa olsun azalma varmı,...
[quote=indregandi;445718]sayın traderk bakın pasta zamanı, pasta analizi,
short açıyor açtığı shorta long yürüyor, dolayısı ile long ayakta değişimler önem arzeder,...[/quote]
Pastanın kilo fiyatı 112,500,bu fiyattan pasta yerken evdeki çocuklar ekmeğe muhtaç olmasın..
bu günüde aşırdılar, günler torbada, aşır aşır nereye kadar,...
sonrası malum, çinko lardan sonrası,
tombala,....
muhtemel zirveye kalan 13 hafta,....
bu sürede kazanılacak max puvan +19500 puvan nominal ölçüye göre,...
111+19500=131500,
110+19500=129500,
109+19500=128500,
gib bir durum ortaya çıkmakta,..
sonrası 21 hafta tepe formasyonu,...olacak
42+21 di,...
42+21=63
kalan 13 hafta;
13+21=34 hafta daha var,...
ancak bunun 21 i cacık şeklinde, tepe formasyonu,...
inşallah bunlar olmazda esad mesad paçayı yırtar,..
bizde uğraşmamış ouruz şerrolarla,...
ittifak neyin dağılır, sp vietnam sonrası en büyük yenilgisini alır, buralarda eyalet ararken, eyaletlerinde isyan çıkar,...
keh, keh,...
kısmet artık,....
bakalım çin ve rusyayı nasıl ikna edecekler,...
rusyayı ırakta petrole halletmişlerdi,...
işte buradan gelen para ile rus gacıları göbeklerine anahtarlık halkası, sırtlarınada dövdürme yaptılar, yazlarıda tr ye turiz olarak gelebildiler,...
ya ne sandınız ekonomik büyümeden bunu anlıyoruz, hayata dair pratik yansımaları bunlar bu işlerin,...
hayat pratiktir teoriye gelmez,...
keh, keh,...
her durumda daha önce global süngerlerde de yazdığım üzere haziran ayına bir sıkışmışlık olacak,...
bu ya suriye ile ilgili, yada global bir düzeltme gibi gözükmekte,....
şimdilik 3 hafta bir dinamik var, geçen haftadan 4 hafta idi, 1 haftası geçen hafta gitti,..
nasıl gittiğine beraber şaht olduk geçen hafta,...işte vadeye denk getiriip hem geçen vadeyi gömdüler, hem buvadeden anaormal yol aldılar,....
souçta bu dinamik bir bölüm, bir önceki 4 hafta yatydı, yattımı yattı,...
buda dinamik, aşağıyada yukarıyada,...dinamik olduğu kesin ama,...
geçen haftaki gelişme yukarıya dinamik gösteriyor, bakalım indiklerinizden takp edin bu bölümünü,...
indikleriniz hep saatlik olsun, 5 liği bile bırakın,....
saatlik trade yanılgıyı azaltacaktır,...
bugün izleyen stoplarla 5 lik takip ettik yinede yakalanmadık ancak saatlik daha bir elzem, nice zamandır öyle zaten,...
yaklaşık 13-14 haftada sp de zaman var,...paralel yani,...
ara düşüşlere bol puvanlı olsada realize olarak bakılmalı, zaten rakamları elimizde mevcut,....
haftalık RSI da düzensizlik olusuyor PİST te .. dolar ve eruo bazındada oluşmuş düzensizlik.. gelecek hafta zirve yapar. son dalgada 11. haftadayız 12 zirve ve 13. haftalık mumda sert bir düşüş gerçekleşecek sanırım. bizde bu hafta not artırımı gelır kanımca...
hocam bu altın ve gümüş sizce ne zaman zirve yapar??? 2016-17 mı yoksa 2020 leri bulur mu?
Hayırlı sabahlar cümleten
spot
[img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/05/07/OfBLF.png[/img]
[quote=indregandi;445689]bu saatlikte,
destek 107325, te,...
103800 cüler 107325 e kar yapabiliyor, ancak sert çıkıın konusu olanlar, bunlar 107325 e kar alamıyorlar, burada bir sıkıntı var,....
yani 107325 e çökerse bunlar panik olacaklar,...bunlar dediğimde onlar olduğundan bu sıkıntı yapıyor,....
dolayısı ile yukarı dürtüş yapıp desteği bu 107325 in daha üstüne taşıması gerekli,..
bu durumda realize yapsa dahi bunun üstünde tarade kuracağından kendi karınını cukkalıyacak, üstünede cila yapma şansı yakalayıcak,...[/quote]
[quote=indregandi;445690]onun içinde fiyatların 110550 üstüne doğru akması gerekiyor ki, o denklemi kursun,...
yazık günah,...[/quote]
[quote=indregandi;445663]bu hareketler işte gidip saatlik fakelerle aşağıda veya yukarıda bağlanacak,....[/quote]
[quote=indregandi;445622]olursa,
saatlikte 107325 kadar hareketler normal olağan realize kapsamında değerlendirilimeli[/quote]
[quote=indregandi;445623]ancak bu olana kadar saatliğin yeni değerler üreteceğini düşünüyorum, diyelim üretmedi düştü, işte bu olağan normal, hemen tersine cevap gelir kanısındayım,...[/quote]
[img]http://666kb.com/i/cdv0zbhvqp3urlbm0.png[/img]
107325, 109225 e revize,...
İndi hocam selamlar, geçen hafta özelden bi mesaj atmıştım, bakma imkanınız oldu mu?
5 lik,
long devam,
110875 destek
110050 iz stp
5 likte hem short hem long pysa mevcut şu anda,...
short stop tek,...111500
bu değerler, saatlikle (109225;107325) beaber yorumlanmalı,....
[quote=indregandi;445763]5 lik,
long devam,
110875 destek
110050 iz stp
5 likte hem short hem long pysa mevcut şu anda,...
short stop tek,...111500[/quote]
stop arası açık stbu yukarıya çekebilmek için destek üzerinde 111875 yikselmeli yoksa ilk etapta 111050 ye kadar çöker,...
sonrasına sonra bakılmalı
dolayısı ile 111500 stop olmak üzere 111500 den 110875 e kadar olan sahada short denenebilir,...
bu shortun iki hedefi olabilir,...
111050 5 lik izstp ve 109225 saatlik destek(izstp 107325),...
üçüncü heefi ise 111500 de stop etmektir,...
[IMG]http://666kb.com/i/cdv2scbtxcpmaw4js.gif[/IMG]
yukarıda graf ,
grafiği ben buradan paylaştığımda konu şu,
a mavi olan ağanın durduğu bölüm,...burada iki değer veriyorum destek ve izstp,...
k mavi ise, ağa nın beraberinde yönü paralelinde sürüklediği diğer portföy,...
bu iki rakam yani a.mavi ve k.mavi macör bir zamanda örneğin saatlik,...birleştiğinde pysanın mesela yönü longsa longun zayıfladığını ve muhtemel kırılma yerini gösteriyor,...
şimdi mesela bayağı açık aralık,...işte bu açıklık kapanana kadar tradeler olacağını söylüyor,...oysa renkler birleşseydi py doymuş diyebilecek ve bir tradesiz realizasyon uygun olabilecekti,...
işte böyle durumlarda bizler araya girerek bu oturmamış piyasada minör zamanlarda tradeler yapmaya çalışıyoruz,...
bu tabi tehlikeli bir durum, iyi sistemler ister bu işe,...
dün mesela gün boyu 5 likte sıkıştı ve sonra açtı kendini,...
gerek yok bunlara,...
zira adam yazılımı koyuyor topluyor, adam olalım adam olsunlar,...
at sahibine göre kişner, sahip biziz,...
bakın mesela 5 likte desteği 110875 ten 110900 alışı sadece 1 kademe, 111500 deki short stobu tehdit etmeye başladı,...
ama stop sistemin özelliği bu stopsa stoptur, disiplinse evet disiplindir, 3.hedefti zaten,..
ve halen kırılmadıkça gündemdedir,...
peki günlük nasıl biliyormusunuz sadece 100 puvan 4 kademe,...
100 puvana 10000 puvan geldi şerro,....hatta fazla,...
geçen hafta rampa dedim buna ve küçük bir hesaplama yapmıştım,....tahmini yeri,...
geldik hatta geçtik,..
100575 e 100675 orası,...
iz sl 100575, destek 100675,
keh , keh,...
yakışır tr ye,...
hatta müstehak,...
jandarma reşat doldur boşalt,...
rezidans, lale ve hizmet sektöründen devam,...
her yer güvenlik, temizlik,...istihdam 10 numara, full taşeron devam,...
not artacakmış, bırakın artırsınlar, artanları görüyoruz,
italya, ingiltere, ispanya, portekiz, yunan,....keşke artırsalar,
takke düşşse,...
ne olur beyaz eşya,
A sınıfı enerji tüketimi olur, ama enerji her durumda ne olur tükenir,..
notun artması başka, beklentisi başka,
beklentili zamanlardayız,...en iyi bölümlerdeyiz,...
5 likte,
110050 sl ye, 110900 des durumu, 111500 short sl kırılmadıkça devam ediyor,...
en ilkel kavimlerin molaritesi çok good olup steamları apikodur,...
111075 des,..
110875 iz sl yaptım,...
bunlar hep long devam des kırılmadıkça,...
bu topikte bu sistemle ilgili ana konular mevcut,
ana ilkelerden biri,...
piyasa bir yöne gerçektir, yani iki stop kırması çok zor,...birini mutlaka korur, aslen sistem 5 lik uygulandığında çift hesapla uygundur,...
yani short var, longda var, ikisinide açıyorsunuz çift hesabınızda, biri gerçek olduğu için yönüne gidiyor py, diğeri min zararla stop oluyor, ...
şu pro işini bitirelim uygulayacağız bunu,...
[quote=indregandi;445723]short açtığı kesin zaten,...burası sabit, ölçülmesi gereken short üstüne yürüdüğü long ayakta azalma varmı,..
mevcudu ne olursa olsun azalma varmı,...[/quote]
Selamlar,
Benim takipime göre bir önceki güne takaslarda bir değişiklik yok
Uzun ince bir yolda olduklarını söyleyebilirim.