-
[quote=medet;445420]sn traderk senin paylaşımlarını okuyorum ben
neyse onu yazıyorsun ben dikkate alıyorum..
tebrik ederim.. sen sistemcisin..
burada bi takım rakamlar yazılınca belki oralarda sl yığılması oluyor..
ağa da ifadeyi alıyor...[/quote]
buraları okuyup emir girme rakamları ,...
eğer açılan pozisyonları görebilme olanağın var ise,..
şu daha kolay deyilmi kendinde ve karşında ki poz durumuna ilaveten, eğer piysada bir hareket hazırlayıp bunun karşısına gitmek,...
proğramı yaz halletsin gerisini, zaten mtx donmalarını bir nedeni bu,....
pozları görüyorlar,...
önce planlıyor,...sonra etkiliyor sonra kesiyor,...
bizim verdiğimiz rakamlar ise işte bunun hangi düzlemden olacağını görüyor,...
bu düzlemde zaten bunun tertipçisinin kendini koruyacağı alan oluyor, yani kendi portföyünü zarara uğratmadan işi götürme,...
biz işte bunu altına üstüne olarak dengeden, ve kalış kelimeleri ile izah ediyorduk,...
son zamanlarda sistem gelişince
bizde
üç boyuta geçtik,
burada bunlar yazıldı,..
mesela reel time piyasayı günlükte veriyor,...
bir flat alanda al sat,...
sat için stoplu sat,..aynı zamnda flat alan
al için stoplu al, aynı zamnda flat alan,..
sat tut,
al tut,
şimdi mesela 5 lik tarde ettiriyor ve saatliğe yansımadı,....
planladı, topladı, 1000 lik bir puvanla tersine hücm etti,....
ve şu sıralar 5 likte alda,...
ben ne aldım ne poz çıktım ne de extra sattım,...
-
bakın en temelde,
bu işten bu şahıslar,....
daha fazla sermaye [B][I]çağırarak[/I][/B] kurtulabilirler, karşısında yada tersinde kalnlar ise daha bunun karşısına daha fazla sermaye koyarak kurtulabilirler,....
aps 270000 ne gidiyor,...
-
Pozisyonları görebilsek...
Süperde.. zamanıda görürkende Pala işini yapıyordu..
Şimdi ise akşamdan akşamaaa..ama takaslar 24 nisandan beri
adamların malı götürdüklerinin habercisiydi..
-
bizim sorunumuz farklı,..
bu ülke para yapıyor,....
sorun burada, shortçunun en büyük sorunu,...
ben mesela, 1 aylık bir işim vardı, 3-4 hafta kadar,...ancak py takip etmem mümklün deyildi,...
sp-gold analizini yaptım, nitekim onlar bu sürede düştüler, burası ise sadece gıdıklandı,..
ülkenin gündemine bir bakın, .......piyasayada bir bakın,....
buna iç dinamikler diyorduk kısaca,...
-
[quote=Traderk;445441]Pozisyonları görebilsek...
Süperde.. zamanıda görürkende Pala işini yapıyordu..
Şimdi ise akşamdan akşamaaa..ama takaslar 24 nisandan beri
adamların malı götürdüklerinin habercisiydi..[/quote]
ya ben görsem birşey farketmezki,...ha çok iyiyisem bunun analizinde, zira buda analiz pasta okuma, belki kendimi koruyabilirim,...
zira benim shortumun yada longumun piyasaya etki gücü yokki,...ha topikçe toplu harket et, toplu kesil,...
zira bakın topik okumalar o zamn olur anlarım bunu,...
-
[quote=Traderk;445428]stop koymadan olur mu olmazzz 109,675 de stopp[/quote]
stop bile 110,300-400 oldu..
-
bizim farkımız şurada,...
bir kere rakam veriyorduk, yani mevki,...nerdeyiz,...
piyasa verebiliyorduk,...reeel time ile,
proceksiyonla zaman verebiliyoruz, haftalık,
saykıl rakamımız var, yani saykıl değişimini görebiliyoruz,..
hatamız şurada, bunlar yazarken çok iç içe geçiyor ve çorba oluyor,...
artık olmaz yazmayacağız çünkü,...
-
bakın ne diyecem keşeke notunu artırsalar bu ülkenin de ak kara belli olsa,.....
daha cümlesi varmı bunun,...
-
1 hafta gitti kaldı 3 hafta,...
-
burada iki şey üstünde durun,
bu ralli mi, yoksa range trendmi,...
-
[quote=indregandi;445444]ya ben görsem birşey farketmezki,...ha çok iyiyisem bunun analizinde, zira buda analiz pasta okuma, belki kendimi koruyabilirim,...
zira benim shortumun yada longumun piyasaya etki gücü yokki,...ha topikçe toplu harket et, toplu kesil,...
zira bakın topik okumalar o zamn olur anlarım bunu,...[/quoteT
takaslar önemlidir ....okuyabilmekte önemli.
mart -nisan da hep yataydı.. bende bunu takaslardan görebiliyordum
24 nisan da işler değişti.. bunlarda data.. sadecegrafiklere bakarsam.. dönüşleri kaçırırdım.
endeks 90,000 bindi bir baktım takasları bağırıyor al diye en az 5000 puan hedefti.. 100 de beklentim vardı.. pzt sabah ladım yattım..daha teknik olarak bir şey yokken.
-
[quote=indregandi;445450]burada iki şey üstünde durun,
bu ralli mi, yoksa range trendmi,...[/quote]
104,1150den elinizde mal olsun dedemim sebebi.
adamların elindeki mal maliyeti. bu..111,xxx lere gelmiş..
sizce ne ? trend miydi range trand mi
-
ben daha kolay,...bakın sistemden iki false sinyal işi çözdü,
diğer sistem bırakmadı longunu,....
şimdi ben tersteyim ama extra mallanmıyorum,..kendimi koruyabiliyorum hep,...
piyas dönüp illaki verir, kara da geçirir,....bu hep böyledir,...
yalnız bu iş olduğunda kolay çözülmemek gerekli,...
şimdi bir range yapımı (önümüzde), yoksa rallimi (önümüzde),...
yoksa range + rallimi,...(proceksiyonda saklı)
-
[quote=Traderk;445460]104,1150den elinizde mal olsun dedemim sebebi.
adamların elindeki mal maliyeti. bu..111,xxx lere gelmiş..
sizce ne ? trend miydi range trand mi[/quote]
range trend olmaz, range koşulunu poloya defaten yazdık burada, yeni zirve 108950 geçilmeden olmaz diye, bakın şimdi geçti range artık gündemde,...
orada farklı olaylar var, değişik,....ben onun kokusunu alıyorum,....proceksiyonla birleştiriyorum,...
burada temel sorun 101 lerde shorta yakalanmamaktı,
1014xx analizlerimiz olduça başarılı oldu,...
2009 vurgusu yaptım ben hep,...2009 da çok gördük bu durumları diye,..
burada ana olay şu,
proceksiyon ülkesi, aktarımın(transformica) konusu olmuş,...
ama bu bu işe sıınrlı deyil, esas parayı d.akdenizden kilitleyecekler,... oda esad işine bakıyor,...
senin pastaya dönersek,.....işte o pasta bu pasta,...
sen vade bölümüne bakmışssın bravo,...
-
şu range işini biraz yazmak isterim,...
ana duygular,
korku, pişmanlık ve ümit,...
range trenler genelde, bir bulish piyasada iki ralli arasına denk geliyor,...
ralliler,
ayıdan çıkış rallisi,...63875 ten 108950 ye kadar olan bölüm,
range trend, iki ralli arasında yukarıdaki duyguları konu alan devşirme periyod,..yani boğanın ayı, ayını boğa yapıldığı bölüm,...
tükeniş rallisi, devşirme periyod sonrası oluşuyor, final rallisi,...
range periyodlarda gözlemim,...ayı malını çıkamaz,...boğa tpeyi hssederde hissetmeyebilirde,...
proceksiyon zanmanına göre iki üç sıra halinde büyük montanlı puvanlarla olabilir,
bumerang dediğim işte fiyatların fırlatıldığı rampaya geri dönüşü,...
ancak ana iri dalgalarda her defasında yükselen dip ve tepeler mevcut, bu nedenle ayı kar yazıp malını çıkamıyor, yalancı tepelere boğa, ayı olabiliyor, piyasayı bu 3 duygu ile karıştırıp, ilk ayakta ayıdan çıkış rallisini alanların kazançalarınıda geri alıyorlar,
bizim günlük sistem o nedenle 108950 de sapıttı,...şimdi bu 108950 nin geçilmeside her durumda en az bir range terend, ralli için ise analiz edilmeli ancak pro zaman daha var ralli için,...
-
ben işime şöle yaklaşıyorum,
bir yerden önece, bir yerden sonra,
63875 i global süngerlerde herkes hatırlar,...
bu süreçte yanıldığım bölüm ise 90675-95 arasından beklediğim realizasyondu,...oldu ama gıdıkladı ben yoktum zaten, y.dışında idim,...sp yaşadı, gold yaşadı,..
81175,...şu anda bu işin ana dengesi, çıkarken, 81300 dü, inerken 81175 olacak,..
81175 den sonra bir ana çizgi alırsam zaten bulur ve veririm,...
buna sinus diyorum,...
maliyetim, 102.5 ve 81175 e göre 20000 puvan yukarıdayım,..
bir yerden sonra, rangesi tükenişi içinde bu işin tahminim, 42 hfta totalde 128000 max olamak üzere sonuçlanacağı,..
flu olarak, 150 lere kadar gördüğümde oluyor,...ama bundan sadece 3.dalgasına girerek, bakarak sıyrılıyorum,...
dez avntajım ise, şu proceksiyon ülkesi işi,...himaye ve tezgah altı bitmiyor,...
-
bakın bir yerden bir yere koşuyor,...
ayıya tepe dedittiriyor,...boğaya daha bitmedi var dedittiriyor,...
çözüm hırslı olmayın,..çok shortunuz geldi ise, atın cüzdanınıza göre,...114-117 olursa atın bir daha,....ve bumerangı bekleyin, eğer ralli derse malınızı zararda tutun bekleyin,....
ralli sonrası illaki zararınıza gelip yüklü karda verecektir, range ise bu defa long bile açabilirsiniz bu mala,...
-
-
Ağzına sağlık.emeklerin boşa değil,
herkese iyi haftalar.
( bakalım takaslar önümüzdeki hafta için bize diyecek )
-
-
[QUOTE=indregandi;445279]emlağın kurtuluşu da ihtimal buradan belli olacak,....[/QUOTE]
emlak satışları çok kötü 1-1.5 senedir.... bu gelecek para hem içeriyi hem önce gelen parayı finanse nasıl edecek onu anlıyamadım. hele bugun yapılan ıhaleler tamemen onceden biliyorlardı sanırım tuhaf tarafı hic yabancı girmedi cok enterasan. japonlar bastıkları paralar ıle nukleer yapcak... ama işin sonunda çöküş olunca alan batacak bu kesın olmalı değil mi???
-
[quote=finalwave;445521]emlak satışları çok kötü 1-1.5 senedir.... bu gelecek para hem içeriyi hem önce gelen parayı finanse nasıl edecek onu anlıyamadım. hele bugun yapılan ıhaleler tamemen onceden biliyorlardı sanırım tuhaf tarafı hic yabancı girmedi cok enterasan. japonlar bastıkları paralar ıle nukleer yapcak... ama işin sonunda çöküş olunca alan batacak bu kesın olmalı değil mi???[/quote]
sayın final,...
önce nasıl bukadar milletçe omurgasız olabildik bunu anlayabildikmi,....
tr şu anda pelte halinde bütün değerleri yıkılıyor, bunu anlayabildikmi,..
şüphesiz bu anlayamadığımız olaylar manzumesinde para baş aktör,...
bakın ulusa sesleniş pardon millete sesleniş konuşmasında 2011 de 72 mil usd olan rezervin 132 mil usd olduğunu öğreniverdik, düz hesapla ulusla millet arasındaki fark 60 mil usd yapıvermiş,...
şimdi bunların hepsine sıcak da desek ne farkeder,....
ekonomiyi ayakta tutan unsurların yukarıdan fonlandığı çok açık, medyanın ise olanı biteni yansıtmakta sıfır çektiği besbelli,...
ve bütün bunlar diğişim, dönüşüm başlığı adı altında sunuluyor ve omurgasızlıktan besleniyor,...omurgasızlığın adı ne olmuş, normalleşme,...
öyleyse, omurgasızlık, normalleşme, pelte kıvamı, değişim/dönüşme,....hepsi para yapıyor,...
bu devam ettikçe de para yapacak,...
borsanın ilgilendiği kısım ise burası para yapacakmı, yapmayacakmı,...
işte şöle bir bakarsak teğetlerle birlikte,
net hata noksan kabaca 50 mil usd,
vergi affı kabaca 50 mil usd,...
şimdi varlık barışı, büyüklük sızmış belli 110 mil usd deniyorda, burada kalacağa % de bulunmaya çalışılıyor,...% kaçı kalır,...
sanırım bu emlak sorununu çözmesede eldeki stoğu eritebilir,...en son bildiğim suudi mi, oralardan bir sıh/seyh/emir/prens 150 milyon usd tüketim yaptı, sıkışan birinden,...
ben emlakçı deyilim,
ben sadece şuna bakarım,
para nereden, nasıl, hangi yolla, sokulabilir, kimlerin hizmetindedir, kimler nemalanır,...
başka giren parayı hangi kalemler emebilir,...işte buradan baktığımızda,..
uzun vadeli kerdilerin dönebilmesi için banka , emlak ikilisini görüyoruz,..
müşterilerde görüldüğü üzere omurgasızlık nedeniyle çok geniş yelpazeden olabiliyor,....zaten bunun kanunuda çıkarıldı,...
son biri iki senede satılan tüm cumhuriyet rekorlarını kııp alt üst etti,...
sonuç olarak anlamamazlık devam ettikçe bu işde devam eder,..anladığımız an biter,...muhtemelen de gecikerek analrız,...
sonuç,...
bertaraf için anladıkça, bir taraf için ağladıkça,....
-
[QUOTE=indregandi;445563]sayın final,...
önce nasıl bukadar milletçe omurgasız olabildik bunu anlayabildikmi,....
tr şu anda pelte halinde bütün değerleri yıkılıyor, bunu anlayabildikmi,..
şüphesiz bu anlayamadığımız olaylar manzumesinde para baş aktör,...
bakın ulusa sesleniş pardon millete sesleniş konuşmasında 2011 de 72 mil usd olan rezervin 132 mil usd olduğunu öğreniverdik, düz hesapla ulusla millet arasındaki fark 60 mil usd yapıvermiş,...
şimdi bunların hepsine sıcak da desek ne farkeder,....
ekonomiyi ayakta tutan unsurların yukarıdan fonlandığı çok açık, medyanın ise olanı biteni yansıtmakta sıfır çektiği besbelli,...
ve bütün bunlar diğişim, dönüşüm başlığı adı altında sunuluyor ve omurgasızlıktan besleniyor,...omurgasızlığın adı ne olmuş, normalleşme,...
öyleyse, omurgasızlık, normalleşme, pelte kıvamı, değişim/dönüşme,....hepsi para yapıyor,...
bu devam ettikçe de para yapacak,...
borsanın ilgilendiği kısım ise burası para yapacakmı, yapmayacakmı,...
işte şöle bir bakarsak teğetlerle birlikte,
net hata noksan kabaca 50 mil usd,
vergi affı kabaca 50 mil usd,...
şimdi varlık barışı, büyüklük sızmış belli 110 mil usd deniyorda, burada kalacağa % de bulunmaya çalışılıyor,...% kaçı kalır,...
sanırım bu emlak sorununu çözmesede eldeki stoğu eritebilir,...en son bildiğim suudi mi, oralardan bir sıh/seyh/emir/prens 150 milyon usd tüketim yaptı, sıkışan birinden,...
ben emlakçı deyilim,
ben sadece şuna bakarım,
para nereden, nasıl, hangi yolla, sokulabilir, kimlerin hizmetindedir, kimler nemalanır,...
başka giren parayı hangi kalemler emebilir,...işte buradan baktığımızda,..
uzun vadeli kerdilerin dönebilmesi için banka , emlak ikilisini görüyoruz,..
müşterilerde görüldüğü üzere omurgasızlık nedeniyle çok geniş yelpazeden olabiliyor,....zaten bunun kanunuda çıkarıldı,...
son biri iki senede satılan tüm cumhuriyet rekorlarını kııp alt üst etti,...
sonuç olarak anlamamazlık devam ettikçe bu işde devam eder,..anladığımız an biter,...muhtemelen de gecikerek analrız,...
sonuç,...
bertaraf için anladıkça, bir taraf için ağladıkça,....[/QUOTE]
gandi usta, mükemmel özetlemişssiniz, ellerinize sağlık,.....
-
[img]http://666kb.com/i/cdu2npc4ynyqxj094.png[/img]
-
[img]http://666kb.com/i/cdu2rmc37gnegd4p4.png[/img]
-
109800 deki a.mavi, 110525 deki kımızıyı geçerse long devam eder,...
-
[quote=indregandi;445609]109800 deki a.mavi, 110525 deki kımızıyı geçerse long devam eder,...[/quote]
bu da ancak fiyatlar 110525 üstü yol alırsa mümkün olabilir,..
110075 ise bu işi dengeleyen fiyat,..
-
[img]http://666kb.com/i/cdu35l191iolffcp4.png[/img]
kırmızıyı kaldırdığımızda,...kuvvetli trendlerde a mavi k maviden ayrılıyor ve k.mavi yatay giderek trend gösteriyor,...fakat bu agresif fiyatlarda olabiliyor,...
diğer türlü bu ikisi short için müşterek kırılmalı ki short gelsin,...
-
zaten kırılacak yerlerde , yani kırılım adaylarında incelip aynı değeri alıyorlar,....
-
short için hyecan yeri, bu analizler ışığında şu an için
110075 altında kalışa 109800 kırılımıdır,...110075 üstünde fiyatlar bu işten short işinden uzaktır,...
-
5 lik en yakın rakamları aldıktan sonra,...
110525, long devam
110075, denge,..
109800, short başlangıç burada var veya yk,..destek aynı zamnda,..
dinamik trade ye bakalım,...
-
saat, gün , hafta al devam,...
-
[quote=indregandi;445616]5 lik en yakın rakamları aldıktan sonra,...
110525, long devam
110075, denge,..
109800, short başlangıç burada var veya yk,..destek aynı zamnda,..
dinamik trade ye bakalım,...[/quote]
109800 iz stop,
110175, destek,...
110525 aynı,...
[img]http://666kb.com/i/cdu4gav3m97pu4k5k.png[/img]
-
olursa,
saatlikte 107325 kadar hareketler normal olağan realize kapsamında değerlendirilimeli
-
[quote=indregandi;445622]olursa,
saatlikte 107325 kadar hareketler normal olağan realize kapsamında değerlendirilimeli[/quote]
ancak bu olana kadar saatliğin yeni değerler üreteceğini düşünüyorum, diyelim üretmedi düştü, işte bu olağan normal, hemen tersine cevap gelir kanısındayım,...
-
107325 vurdu sekti, bir daha geldi,...
105550, 105250, [B][I]103800[/I][/B]
-
kısaca şunu derim,
5 lik verdiğim sistemin ki bu sistem iz stop sistem burada uyguladık denedik günlerce,..
bunun saatliği, olan biteni 107325 den seyrediyor destek olarak,....
-
saatlik dinamik şu anda sata geçti, karışmasın diye rakam vermeyecem,...yalnız bu tut verirse bir de bunun tutu var, tut diyecem,....
yani bunda tut ypacağız,...
tut şu anda nötr,...yok hükmünde,...
-
[img]http://666kb.com/i/cdu4u88y0dsgoojk8.png[/img]
-
velhasıl kelam,...long 110525 üstünde, short 109800 altında kalışta 5 likte, uçlar bunlar,..
rakamlar ise,
110525, long devam
110175, destek
109800, iz sl
110075 denge,...
peki niye, short 110175 altında deyil,...zira sistem iz stobu ölçü alyor, 109800 ü,
110175 ise destek fiyat oaradan dönebilir yani,...