-
[quote=halojen;268581]76.400'den basmam... tepe oluşumu tamamlanmadan kılımı kıpırdatmam.. isterse 70bini de kırsın sinyalsiz... mesele değil... tarihi zirveler herşeye gebedir...risk almam.. virajı görmeden direksiyonu kırmam...[/quote]
[I]aramızdaki en temel fark bu zaten svg..dostum...[/I]
[I]sen banko işlemcisin.....ben daha riskli....yapı farkı...herkesin yapısı [/I]
[I]farklı ..buda doğal....zararda oturmak zordur..oturamayan dönüşü görmeden şort açmamalı....[/I]
[I]senin sabrına hayranım.......:)[/I]
[I]bu yaşımda aynı sabrı gösteremiyorum...sabır önemli bir erdemdir...[/I]
-
Vadeli 120 dk , bir senelik grafik...
Macide teyzeye dikkat, üstteki yeşil çizgiye dokunmak istecektir...
Benim gözüm 77.000-77.500 aralığında...
[IMG]http://666kb.com/i/bl52956bm2i3mbrv6.gif[/IMG]
-
buraya nasıl geldik.....nasıl muz gibi soyuldu TÜRK MİLLET..i
2009 başında çöküş fırsat bilinerek IMKB 30 içinde yabancılar tarafından pilot
seçilen başta büyük banka hisseleri toplandı..neredeyse tamamı kontrol altında..
yabancı takasına bakın.en eyüksek oran banka hisselerinde ..IMKB 5 tabir ediyoruz.
neden .....iki sebebi var..bir tanesi 70 milyonluk büyük bir ulusun bankacılık ve mali
sistemini kontrol etmek...kontrol elindeyse parada cebinde demektir....
diğeri spota hakim olarak türev enstrümanlardan vadeli piyasalardan..opsiyonlardan
varantlardan para kazanmak...yani spekülasyon......1.5 yılı aştı bu tezgah devam
ediyor...uzun yıllarda devam edebilir..yab.banka hisselerini çok ucuzdan aldı..ayrıca
bu hisseleri kullanarak IMKB.30.a dayalı vob..da büyük para aldı..alıyor...endekste
banka hisselerinin ağırlığı çok yüksek..vob..da long poz..alıyor ardından zaten kendi
elinde olan banka hisseleriyle endeksi ve vob.u yukarı çekiyor..ve yukardan satıyor.
uzlaşıyor...tersini de yapabilir..şort poz..açar..sonra banka hisselerini satarak parçalar.
özet..ip geçmiş hergelenin eline.......( eskiler çok kullanırlar bu sözü )..
bu durumda para kazanmak çok zordur..sermaye piyasaların yab..kontrolünde...
kefere bizi soyuyor....sürekli...insider onda...bizlere karşı bariz üstün..uzak farkla...istisnalar kaide-i bozmaz....kazananlar tabiki var...
global sermaye ülkemizi soyuyor...bizden aldığı parayla bizim tesislerimizi alıyor..ve
gülmeyin bizde seviniyoruz..yab..yat..geldi diye.....
son iki yılın basitça özetidir....basitçe...
-
bildiklerimi fırsat oldukça yazmaya çalışıyorum....
bu benim son savaşım büyük ihtimalle....er meydanındayım...kefere er kişi değil..
her türlü gelişmiş silahı var.....farketmez.....benimde maneviyatım var....inancım var...
onda olmayan...
-
[QUOTE=boz ayı;268654]bildiklerimi fırsat oldukça yazmaya çalışıyorum....
bu benim son savaşım büyük ihtimalle....er meydanındayım...kefere er kişi değil..
her türlü gelişmiş silahı var.....farketmez.....benimde maneviyatım var....inancım var...
onda olmayan...[/QUOTE]
niye son olsun boz abi, daha nice zaferlere imza atarız inşallah.. sıhhatimiz yerinde olsun yeterki.. :)
gerçi 2-3 yıl sürecek bir düşüş trendi olursa heralde bende emekliliğimi veririm vob a.ş.'ye...
-
Boz abi ayni film uzerine imzamı atarım hatta daha ilave yaparak. Elinde olan bu gucle her istedigini anında dize getiriyor.
yonetim degiştirme gucu satın alma gucu, ulkeyyi yonetme ve gudumleme hersey dahil bu gucte var.
nekadar parayla ! ulkedeki sadece 5 bankanın halka acık oranlarına baksak komik...
bu 5 senetle adam turkiyedeki tum ekonomiye hukmediyor. gucu dusunelim...
bizimkilerde laf salatasıyla kafa karıstırıyor...
bendeki cılgınlık beklentisi burda durmayacak az daha yukarılara devam edecek beklentisiyle izlemeye devam ediyorum. 1 sene işlem yapmadım trende ekonomiye inanmadım sabırla sisitemi test edip yapabileceklerini kestirmeye calısıyorum. senaryoda tepe hedefi 62-64,000 bandı bende ancak ona gucu yetermi usttekilerle yeter gorunuyor.. calkalama yukarı asaga hareketlerin sertlesmesi gayet normal.. ve beklenmeli..
[quote=boz ayı;268644]buraya nasıl geldik.....nasıl muz gibi soyuldu TÜRK MİLLET..i
2009 başında çöküş fırsat bilinerek IMKB 30 içinde yabancılar tarafından pilot
seçilen başta büyük banka hisseleri toplandı..neredeyse tamamı kontrol altında..
yabancı takasına bakın.en eyüksek oran banka hisselerinde ..IMKB 5 tabir ediyoruz.
neden .....iki sebebi var..bir tanesi 70 milyonluk büyük bir ulusun bankacılık ve mali
sistemini kontrol etmek...kontrol elindeyse parada cebinde demektir....
diğeri spota hakim olarak türev enstrümanlardan vadeli piyasalardan..opsiyonlardan
varantlardan para kazanmak...yani spekülasyon......1.5 yılı aştı bu tezgah devam
ediyor...uzun yıllarda devam edebilir..yab.banka hisselerini çok ucuzdan aldı..ayrıca
bu hisseleri kullanarak IMKB.30.a dayalı vob..da büyük para aldı..alıyor...endekste
banka hisselerinin ağırlığı çok yüksek..vob..da long poz..alıyor ardından zaten kendi
elinde olan banka hisseleriyle endeksi ve vob.u yukarı çekiyor..ve yukardan satıyor.
uzlaşıyor...tersini de yapabilir..şort poz..açar..sonra banka hisselerini satarak parçalar.
özet..ip geçmiş hergelenin eline.......( eskiler çok kullanırlar bu sözü )..
bu durumda para kazanmak çok zordur..sermaye piyasaların yab..kontrolünde...
kefere bizi soyuyor....sürekli...insider onda...bizlere karşı bariz üstün..uzak farkla...istisnalar kaide-i bozmaz....kazananlar tabiki var...
global sermaye ülkemizi soyuyor...bizden aldığı parayla bizim tesislerimizi alıyor..ve
gülmeyin bizde seviniyoruz..yab..yat..geldi diye.....
son iki yılın basitça özetidir....basitçe...[/quote]
-
[quote=boz ayı;268654]bildiklerimi fırsat oldukça yazmaya çalışıyorum....
onda olmayan...[/quote]
sn boz bu pozdanda yırtarsak artık kursun ıslemez ... ayrıca sizinle aynı pozda olmak huzur ve guc verıyor onuda eklemek ısterım ... short devam malıyet 74800 full short ...
-
UTANIYORUM...........
para ve sermaye piyasalarında iş yapmaktan....şartlar değişti artık UTANIYORUM..
biz burada üretmeden para kazanmaya çalışıyoruz...çoğu zamanda kaybediyoruz..
büyük resim yukarda....ülke bazında kayıp....
ülkemde işsizlik tavana vurmuş..milyonlar açlık sınırının altında yaşıyor...çok ciddi
sosyo-ekonomik sorunlar var....milyonlarca insanım darda.....
borsa rekor kırıyor..bankalar kar rekorunda...zengin sayısında dünya sıralamasına en
çok kişiyi biz soktuk...lux arabalarda kuyruk var.....herkes marka giyiyor nerdeyse..
bırakınız komşumuzu..MİLLİ birliğimizi dahi unutuyoruz....BİZE NE YAPTILAR..
NASIL BU HALE GELDİK..LÜTFEN DÜŞÜNÜN......BEN UTANIYORUM......
-
23.6 düzeltmeyle başladık..
-
[QUOTE=boz ayı;268661]UTANIYORUM...........
para ve sermaye piyasalarında iş yapmaktan....şartlar değişti artık UTANIYORUM..
biz burada üretmeden para kazanmaya çalışıyoruz...çoğu zamanda kaybediyoruz..
büyük resim yukarda....ülke bazında kayıp....
ülkemde işsizlik tavana vurmuş..milyonlar açlık sınırının altında yaşıyor...çok ciddi
sosyo-ekonomik sorunlar var....milyonlarca insanım darda.....
borsa rekor kırıyor..bankalar kar rekorunda...zengin sayısında dünya sıralamasına en
çok kişiyi biz soktuk...lux arabalarda kuyruk var.....herkes marka giyiyor nerdeyse..
bırakınız komşumuzu..MİLLİ birliğimizi dahi unutuyoruz....BİZE NE YAPTILAR..
NASIL BU HALE GELDİK..LÜTFEN DÜŞÜNÜN......BEN UTANIYORUM......[/QUOTE]
müthiş tespit üstad....
endekse bakıyorum...birde dönüp sokağa...
birşeyler yanlış gidiyor.....
-
MC..saatinde pala 76.000 üstünden nakit aldı.....ŞERREFSİZ...
-
bir süre yokum...kapanışa yetişirim.. kolay gelsin...