bizde haliylen dicital olarak karşılarindayız,...
Printable View
bizde haliylen dicital olarak karşılarindayız,...
en kötü ihtimalle banklarından borç alır yine shortlarım,...
Aps 233 bin, apsd 17,658 oldu hocam
[quote=indregandi;445156]en kötü ihtimalle banklarından borç alır yine shortlarım,...[/quote]
:) hacı artı gap çalışıyor.. Sabah eksi 600 dü gap.. :)
o dönemde cephelerden biri, mısır sonrasında şamdı,..işte şam yine cephe,..
o dönemde ayklanmalar vardı,...işte yine var,...
mısır sonrası,..şimdi yine mısır sonrası,...
[quote=medet;445158]:) hacı artı gap çalışıyor.. Sabah eksi 600 dü gap.. :)[/quote]
bana fark yapmaz medet,...usul usul ben,...
bu ralli olursa 12xxxx vurur,...
range ise 114-117 vurur,...
çft tepik ise buradan döner,...
filan falan,...
[quote=traderk;445118]endekste
108.321
108.604
108.818
ile 3 lü sıkışma var..
[B][U]108.818 üstü.. çok açık[/U][/B]
120,500 e gidebilecek bir yol
dikkatle takip etmekte yarar var.
Bunun üzerinde long tut..[/quote]
u 30 da 108,818 üstü kapanış zor gibi..
Burdaki 3 direnç in geçilmesi.. Hem zor. Hemde
çok tehlikeli.. Bir düzeltme beklenebilir..
Yada 109,000 stop la short denenebilir
mi.. Denemesi malesef bedava değil..
short için yollar,..
minör bir çözülmenin saatlik ve ya macöre bağlanması,...
buradan min poz açma, ikinci gurubu 114-117 olarak planlama,...yada macör sat sinyalli ile girme,...
macör bir dönüş sinyali beklemek,...
en doğrusu parameteniz hangisi ise bunda dönüş sinyalini beklemek,...
[quote=indregandi;445143]şimdi şu draghi hikayesi,..
bu iş malum yaşlılık aylığı, faiz indiriminin tehlikesi, orta vadede AB bölgesinde enflasyonun tetiklenmesi olabilir, tr için orta vadede görece ihracat artışı,..[/quote]
[quote=indregandi;445144]faiz indirimi[B][I] her ne kadar niceliksel gevşeme olmasada, faizden serbest kaln bir miktar paranın emdirilmesi şart, bu[COLOR=Red] golda[/COLOR] görece toparlama yapabilir,..[/I][/B].diğer emecek olan usd ancak bu emerse faiz indiriminin anlamı kalmaz,..zira yaşlılık aylığı yine sekteye uğrar,...
[B][I][COLOR=Red]dolayısı muhtemel bir faiz indirimi, bana göre stok ve eğer stok gitmek istemesse gold da bir miktar toparlama yapabilir,..[/COLOR][/I][/B].[/quote]
gelişmeleri takip edelim,...
eur da kriter, 1.2995 tir,...
yaşlılık aylığı gereği, dünya mallarının genelde usd temelli oluşu, görece düşük eur da satın alma gücünü düşürür,...dolayısı ile oturdukları yerden sadece parite üzerinden mal ve hizmet alamazlar,....buna dikkat,...
dolayısı ile, 1.2995 altında paritenin uzun soluklu kalışı AB yi dahada perişan eder,...
bunu dengeleyici unsur,...
topyekün düşüştür,...
yani stok, gold, parite,...ki yeni denge buna oturabilsin,...burada gold yerine tercih edilecek dxy geçici ve kısmen yükseliş yönünde kullanılabilir,...
bu durum geleneksel haziran çukurları ile uymludur,...
bakacağız ve yazacağız,...önce izleyelim bakalım,...kim ne kadar kalıcı,...
şimdi benim gördüğüm çelişki,
kemer sıktım diyor, faiz indirimine gidiyor,...
bu şu olabilir,...
py istedi verdim kolu, postu kurtardım,...
kemeri çok sıktım, kravata dönüştü nefes alamıyorum,...
anacak her durumda bunu abd ile beraber planladıkları açık,...dolayısı ile sp yönü çizecek,...diğer gözüm ise dxy yada goldda olacak,...
şimdi
capan saldi,
AB saldi,.
gelişmekte olanlar için dediki capan etkilerine bakacağız,...bütün bunlara bakıp bizdeki merkez aslan kesiliyor, yaptım ettim kanattım cisindinen,..
ya abicim konuşmayın bari, susun yaw,..susun,..
şiiiiiiiişşşşştttttttt,....
99825,...1.rampa,..
101575, 2.rampa,...
fark 1750 puvan,...
108950+1750=110700, nominal,...........
[quote=indregandi;445184]99825,...1.rampa,..
101575, 2.rampa,...
fark 1750 puvan,...
108950+1750=110700, nominal,...........[/quote]
sistemin bana verdiği ikinci hedef, 110965,...
buraları,....
114-117 ne olabilir, bir not falan itelerlerse,...ölü dötüne pambık tıkar gibi,...
tahvil 0 olacak hali yok bi yerde bu devran bitecek 5 e felan dayandı galiba.. indregandi patron tahvil faizinede grafik şart oldu sanki..
[quote=seagate;445190]tahvil 0 olacak hali yok bi yerde bu devran bitecek 5 e felan dayandı galiba.. indregandi patron tahvil faizinede grafik şart oldu sanki..[/quote]
dün verdik ya sea gate patron,...bugün ilave ettik, bizim MB aslan kesiliyor diye,...
bak burada varlık barışından kork,...
şimdi bariş varya, buda onun varlıklısının,...varlık barışı, en büyük ulufe, tüm varlıklılara yetecek cinsten, ve müthiş bir tarns formca koyacaklar oradan,
bu olana kadar araya range alacaklarmı bumerangını buna bakacağız bizde,...
bundan kork gate patron,...
basından takip edilmeli o iş,...mek iş üstünde,...
buradan emlağa bağlanır gate patron, hepsi emlakçı,...para olmassa emlak patlar, emlak patlarsa çömlek patlar,...
verecekte kalmadı gate patron, tabelaları indiriyorlar,...
tabela para yaparmı bilmem,...
bizim çok şükür keyfimiz yerinde,...shortlarımızı seviyoruz şımartmadan,....
[quote=traderk;445162]u 30 da 108,818 üstü kapanış zor gibi..
Burdaki 3 direnç in geçilmesi.. Hem zor. Hemde
çok tehlikeli.. Bir düzeltme beklenebilir..
Yada 109,000 stop la short denenebilir
mi.. Denemesi malesef bedava değil..[/quote]
adresi görürse mektubu ulaştırır..BEn pozumu taşırım
yonca 10.00 üzerinde kaldığı sürece ben burdayım.. :)
şimdi iki vadedir dikkatimi çeken, vade sonrası + kalan kontratı yukarıdan dayıyorlar,...
özellikle bekleyip yapıyorlar bunu,...
geçen vadeninki, 28xxx kontrattı, bu vadenin ki 20xxx kontrat,....
short bitermi len ...., dağ taş short,....
alayı isyankar olum,...
yürüyün kim tutar sizi be,....
hasan ağa basan ağa muhabbeti böylece analm bulmuş oldu,...
hasan ağa dipten basan ağa ise bu ikinci gurup,....
hasan ağa dipten longunu zirveye sürerken basan ağa shortuna buradan usul usul mallanıyor,.....
köfteler sizi,.....len ne yaparsanız yapın,...
o kadar diyim,....
tek pariteyi bıraktılar geride,...dxy dahil çıkıştılar, soğutucu kullanıyorlar,...
günlük kapanış 108950 üstü range demektir bana göre, en az bir range trend bu durumda oluşmuş olcak, ralliyi bilemem,...
makineden mtx kafayı yedi,...pynin örgütlü oluşu güzel,....bugün short ve long karşılıklı açılıyor,...ve o nedenle yükseliş oldukça sert oldu,...
ilginç bir gün oldu,.....bir çok denklem birlikte buluştu,...hoş tersi olsa idi, iç dinamikler nedeni ile tr nin satış yiyeceğine kuşku ile bakardım,....
burada benim tek korkum bu varlık barışı dümeni,....
buradan yüklü bir aktarım olacak,...çok yüklü,....
zira tr nin sorunları büyüdükçe yama miktarıda artıyor, bu durum ise tarnsformikanın arayıpta bulamadığı bir şey,....
Havada not kokusu var
bizim reel sistemdeki haftalık çukurda kalan satşta uçmuş,
ama hem günlük hemde haftalıkta bize oldukça iyi doneler verdi bu false kalışı, sistemin özelliği tepeden satması ve dipten alması,...
dipten satamaz, tepeden alamazdı, bu doğasına aykırı idi,...
nihayetinde kuşkularımız haklı çıktı,...
Iyi akşamlar hocam
[quote=indregandi;445172]eur da kriter, 1.2995 tir,...
yaşlılık aylığı gereği, dünya mallarının genelde usd temelli oluşu, görece düşük eur da satın alma gücünü düşürür,...dolayısı ile oturdukları yerden sadece parite üzerinden mal ve hizmet alamazlar,....buna dikkat,...
dolayısı ile, 1.2995 altında paritenin uzun soluklu kalışı AB yi dahada perişan eder,...
bunu dengeleyici unsur,...
topyekün düşüştür,...
yani stok, gold, parite,...ki yeni denge buna oturabilsin,...burada gold yerine tercih edilecek dxy geçici ve kısmen yükseliş yönünde kullanılabilir,...
bu durum geleneksel haziran çukurları ile uymludur,...
bakacağız ve yazacağız,...önce izleyelim bakalım,...kim ne kadar kalıcı,...[/quote]
şuna devam edersek, bağlayıcı söz olarak, ya parite bunlara katılmak durumnda,...yada hepsi pariteye katılacaklar,...
parite eğer 1.2995 altına inerde çıkmaz ise,...katılım partiye doğru olur,...zira paritedeki kur avantajını yitirdimi kurtuluşu parasal genişlmedir,...işte bunun altına inerse katılım buna doğru olur,...
ancak 1.29950altına düşmez ise bu draghinin dümenden işleri pansuman yapar ve yine kur avantajını kaybetmemek için yükselerek diğerlerine katılır,...
bütün bu analiz ABD ve AB nin bu işi ortak yürüttükleri inancından yola çıkarak düşünülmüştür,...
ben asla bu ikisi arasında bir kur savaşı olduğunu düşünmem, eğer düşünse idim, 2008 krii esnasında trichetin parasal genişlemeye gitmesi gerekirdi,...bırakın genişlemeyi faizi bile bir kere zor zahmet indirdi,...
işte sırası ile, yananistan, porto, ispanya, italya, ingiltere, g.kıprıs krizleri macro siyasetin gölgesinde hep bu nedenle,....
bunu ise şuna dayandırıyorum, bir ipte iki cambaz oynamaz,...yani otarite glob adına tektir, bu fed ve dayanak varlık usd dir, şu anda globda yürürlükte olan budur, ...AB ve ABD nin uyumu zaten buradan gelmekte, paritenin ise usd üstünde görece yüksek oluşuda bundandır,...
bu konuda yakıştırmalarım,
bay bayan,..berlin duvarında nikah kıyımı, ırakta balayı,...yaşlılık aylığı, trichet için memur daha bir çok,...şekline de geçmişte yazdıklarım,...
[img]http://666kb.com/i/cdqam571eajs738p5.gif[/img]
[img]http://666kb.com/i/cdqbgf3xv43my55mx.gif[/img]
Vobsis'ten son görünüm.Son pozisyon karı 6 bin puanı buldu.Kurun sistemi matrikse otomatik alıp satsın düştü kalktı derdi kalmasın[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/smilies/smile1.gif[/IMG].Biz düşünene kadar pala düşünsün.[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/smilies/smile1.gif[/IMG]
[url]http://vobsis.blogspot.com/2013/05/vobsis-son-gorunum-02052013.html[/url]
[QUOTE=indregandi;445241][img]http://666kb.com/i/cdqbgf3xv43my55mx.gif[/img][/QUOTE]
110 un üstü uzay
[quote=tsubasaa;445242]Vobsis'ten son görünüm.Son pozisyon karı 6 bin puanı buldu.Kurun sistemi matrikse otomatik alıp satsın düştü kalktı derdi kalmasın[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/smilies/smile1.gif[/IMG].Biz düşünene kadar pala düşünsün.[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/smilies/smile1.gif[/IMG]
[URL]http://vobsis.blogspot.com/2013/05/vobsis-son-gorunum-02052013.html[/URL][/quote]
[IMG]http://666kb.com/i/cdqccmojklaaxsiix.png[/IMG]
gerçekten sistem takip etsek iyi olacakmış, ama asilik içime işlemiş bir kere,...