-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;328266]eğer kullandığınız MS EOD ise yani sadece gün sonu verileri kullanıyorsa alt periyotlara ait grafikleri açamazsınız.
C sürücüsü altında MSDATA diye bir klasör oluşur o klasör içinde 5-60-SEANS-GUN verileri varsa ve bunları MS FILE dan açamıyorsanız dediğim gibidir muhtemlen.bunun için MS PRO REAL-TIME kullanmanız gerekiyor.[/QUOTE]
dediğiniz gibi oldu gerçekten eod kurmuşum kaldırıp pro kurunca düzeldi.teşekkürler.
-
[quote=abka;327446]ms de 15 daklıklar 5 daklıklardan türetilir..
piyasa 9;15 de açılır..5 dakika sonra yani 9,20 de ilk bar oluşur..
saonraki 15 lik barlar 9;35 9;50 diye devam eder..
çalışmasında problem yok..ama dediğim gibi barlar 5 dakika sonra atar..
ona kalırsa tam olarak 15 in katında bile atsa,piyasa 17;35 kapandığı için; 17;30 ve 17;35 de olmak üzere 2 bar oalacaktı..durum bu..[/quote]
O ZAMAN kullanımda çok sıkıntı olmaz anladığım kadarıyla,
peki 15 dakikalık sistem için en iyi veri sağlayıcı nedir ?
-
yav arkadaşlar [B]forum.dll[/B] dosyasını atacağım MS içine ama nereye atacaktım bunu? external folder diye bi klasör altına atacaktım yanılmıyorsam ama neredeydi bu?
-
[quote=TÜRKOĞLU;335845]yav arkadaşlar [B]forum.dll[/B] dosyasını atacağım MS içine ama nereye atacaktım bunu? external folder diye bi klasör altına atacaktım yanılmıyorsam ama neredeydi bu?[/quote]
equis > metastock > external function dll's patron
-
MERHABALAR ,
Metastock da Alert bazen çalışmıyor....
yani grafikte sat oku veriyor ama alert çıkmıyor
bu genelde eğer sinyal gelen bar kapanmadan refreshlersem oluyor sanki
nasıl çözebilirim bunu acaba ?
yardımcı olabilicek var mdıır ustadlardan
-
[quote=tomjones;340716]MERHABALAR ,
Metastock da Alert bazen çalışmıyor....
yani grafikte sat oku veriyor ama alert çıkmıyor
bu genelde eğer sinyal gelen bar kapanmadan refreshlersem oluyor sanki
nasıl çözebilirim bunu acaba ?
yardımcı olabilicek var mdıır ustadlardan[/quote]
İlk refreshlediğinizde ok ile beraber alert geliyor mu?Eğer öyle oluyorsa alert'in formülünde bir hata yok demektir.Ama bar kapanmadan refreshleyip ok çıktığı halde alert gelmiyorsa,formülüne tekrar göz atmam gerekir sn tomjones.
-
metastock için 5 günlük hareketli ortalama 21 günlük hareketli ortalamayı kesince ekspert için sinyal formülü nedir.
-
metastock için kapanış 21 günlük hareketli ortalamanın üstünde ise ekspert için sinyal formülü nedir.
-
[quote=keymenx;343812] metastock için 5 günlük hareketli ortalama 21 günlük hareketli ortalamayı kesince ekspert için sinyal formülü nedir.[/quote]
al : mov(c,5,s) > mov(c,21,s)
sat : mov(c,5,s) < mov(c,21,s)
[quote=keymenx;343813] metastock için kapanış 21 günlük hareketli ortalamanın üstünde ise ekspert için sinyal formülü nedir.[/quote]
c > mov(c,21,s)
-
Çok teşekkür ediyorum Sn. flexy
Peki metastock'un hangi versiyonunu önerirsiniz.
Şu anda 8 versiyonu var elimde üst versiyona gerek varmı.
-
[quote=keymenx;343818]Çok teşekkür ediyorum Sn. flexy
Peki metastock'un hangi versiyonunu önerirsiniz.
Şu anda 8 versiyonu var elimde üst versiyona gerek varmı.[/quote]
Eğer istediğiniz formüller çalışıyorsa sorun yok.
-
Kesişim formülü cross'lu olacak buldum, surunu çözdüm.
Al: Cross( mov(c,5,s) ,mov(c,21,s) )
St: Cross( mov(c,21,s) ,mov(c,5,s) )
Kapanış'ın HO dan büyük olduğu formül doğru.
Yardımınız için Teşekkürler.