APS 132330
APSD +2131
buralardan poz aldılar ama az aldılar olmadı sanki, yarın tekrar aşağılardan pozisyon alabilirler diye düşünüyorum.
değilse yavaş yavaş yukarı artık ama bakalım, makinist ne derse o :)
Printable View
APS 132330
APSD +2131
buralardan poz aldılar ama az aldılar olmadı sanki, yarın tekrar aşağılardan pozisyon alabilirler diye düşünüyorum.
değilse yavaş yavaş yukarı artık ama bakalım, makinist ne derse o :)
[QUOTE=kurt;462496]82000 ler görülüp kış gelirse çok sağlıklı olur. Bilim adamları diyor ben değil.:D
Kış normal olarak yaşanırmış o zaman. Nasıl diyorum cevap yok.
Bana 92 ler yeter diyorum ama onlara değil,içimden..lelele.lelele.lelele.lelele[/QUOTE]
Bekliyorum,bilim adamlarına pek güvenmem ama..:):):):)
Abi hoşgeldin. Sen orta vadeli poz alırsın. 92 binleri gorursek poz kapatır misin çünkü çok bişey kalmadı o seviyelere
Şaka,espri bir yana gerçekten sağlıklı bir yapı için ki bizde örnekleri çok azdır. Piyasanın bir dip yapması hatta altadıcı olarak 3. kez dip yaparak asıl amacına gitmesi çok daha faydalı olacaktır.(gerçek düşüş için yaaa)
Ama bu kadar sığ bir piyasa için hele bir kaç milyon için dönen dolapların sınırı yokken mekanının sahibi olan bu piyasanın yapıcıları ve sahiplerinin keyiflerini beklemek gerçekten zor.
Antep yada İstanbul da yemekleri sırasında çıkan saçma sapan sidik yarışı kavgalarının bedelini bu kadar insana yıkmak gerçekten çok basit. Ama onlara bu imkanları veren en baştakiler ne haldeler acep.
Aracı kurumlarda ki vip ilişkiler özel hesaplar banka adı verilen çok özel işlemleri yapanlar kimler acaba?:):):):)
Hem kolay hem de zor.:):):):)
Sınır yok elbet. Ama güzel bir söz var,götü büyük olanın derdi de çok olurmuşşşş...:):):):)
[QUOTE=polo;462876]Abi hoşgeldin. Sen orta vadeli poz alırsın. 92 binleri gorursek poz kapatır misin çünkü çok bişey kalmadı o seviyelere[/QUOTE]
Polocum sen benim yerimde olsan kapatırmısın?(nereden poz aldığımı biliyorsun)
Stop koyarak devam etmeyi ihmal etmeden.:):)
Vermem abi :) Asıl merak ettiğim sen de son bir yükseliş bekliyor musun bu geçen hafta ki tepenin yakın seviyeletine ?
[QUOTE=polo;462879]Vermem abi :) Asıl merak ettiğim sen de son bir yükseliş bekliyor musun bu geçen hafta ki tepenin yakın seviyeletine ?[/QUOTE]
Düşecek adam zaten buranın en çok 1-2 bin üzerine atar ve düşer. Diğer türlü bir senaryo olursa 105 bin civarına dek sürer ve tam bir yıkım için geri döner.
Düşün ki sen PALASIN, ve asıl hedefin gerçekten kışa hazırlık ve sende mal yok yada ortadasın (ky için flat oluyor) sen ne yapardın?
Mecbur verirsin,peki KIŞ UYKUSUNA YATACAKSAN ne yaparsın?
İşte olay burada gizli.
İyi geceler.
[quote=kurt;462880]düşecek adam zaten buranın en çok 1-2 bin üzerine atar ve düşer. Diğer türlü bir senaryo olursa 105 bin civarına dek sürer ve tam bir yıkım için geri döner.
Düşün ki sen palasın, ve asıl hedefin gerçekten kışa hazırlık ve sende mal yok yada ortadasın (ky için flat oluyor) sen ne yapardın?
Mecbur verirsin,peki kış uykusuna yatacaksan ne yaparsın?
Işte olay burada gizli.
Iyi geceler.[/quote]
heeeppp buna dikkat çekmeye çalıştık kaç gündür .
şimdi daha önce de söylediğim gibi , fiatlar ile apsd'nin birlikte
artmasını bekliyorum . Ama bu apsd artışı sırasında alınan pozların
short mu , long mu olduğunu anlamanın tek bir yolu var ve
zamanı geldiğinde onun işaretini makina verecek .
Anteplilere gelince ; makina onları biraz daha semirsinler diye
besliyor , sonra onları afiyetle yiyecek . Hansel ile gretel masalındaki
cadı gibi . Neticede herkesin pala dediği şahıs tam bir dişi . . .
(sn.kurt ; umarım antepli değildinizdir :) , antepli varsa da alınmasın
espri yaptık . . . )
[quote=kurt;462880]Düşecek adam zaten buranın en çok 1-2 bin üzerine atar ve düşer. Diğer türlü bir senaryo olursa 105 bin civarına dek sürer ve tam bir yıkım için geri döner.
Düşün ki sen PALASIN, ve asıl hedefin gerçekten kışa hazırlık ve sende mal yok yada ortadasın (ky için flat oluyor) sen ne yapardın?
Mecbur verirsin,peki KIŞ UYKUSUNA YATACAKSAN ne yaparsın?
İşte olay burada gizli.
İyi geceler.[/quote]
kurt abi hürmetler
sizlerin burada yazı yazmanızı beklemek ve okumak ayrı bir zevk teşekkürler.
lakin ''peki KIŞ UYKUSUNA YATACAKSAN ne yaparsın?''' sorusuna bir türlü cevap veremedim kendimce.
bizleri aydınlatırsan seviniriz.
Aşağıdaki grafı bu topiğe vermeyi uygun gördüm, zira 2013 Ekim ayı başında başlayacak ABD borç tavanı görüşmelerine şurda ne kaldı?:)))
Ne alaka demeyin şimdi, çok alaka, mesela neden açık pozisyon sayısı düşük bir çağrışım yapılabilir en azından;)
Grafikte djı un 15709 tepesinden düşüşü senaryoladım, bu senaryomda yanılma payı yok görüyorum, epey uzun kafa patlattım detayları çok uzun ve bu yüzden kısaca zirveyi yazdım ve 3 yıl içinde düşüşün oluşacağını belirttim, benden bu kadar.
Bizim piyasamızın bu durum karşısındaki hareketleri ayrı bir olay, şartlara göre neler olur zaten bu topikte herşey yazılıyor.
GRAFİK DJI HAFTALIK PERİYOT.
[IMG]http://i42.tinypic.com/2z4mrsg.png[/IMG]
94.525 long . saat:10.00
yine bir tarafa gitmeden önceki klasik hareketlerini yapıyor .
sert aşağı gidip oradaki stopları , sonra sert yukarı yapıp oradaki stopları patlatıyor.
bir kaç dakika sonra tekrar ortada dengeye geliyor :)
zaman geçiriyor ve kendi adıma beklemek ile sınırlar geçilince işlem yapmaktan
başka çarem yok .
long sınırını 95.500 e yükseltti hainlik yaparak ve short sınırını ise 94 binlere düşürdü.
Niye yapıyor bunu ?
Hem mekanik sistemli iş yapanları yatayda çarpıyor , hem kendi kafasına göre
rastgele işlem yapanları ha düşüyor , ha çıkıyor diye çarpıyor , bir de bizim gibi
pivot sistemi ile iş yapanları sert zig-zag lar yaparak ve bu sayede pivotların
seviyelerinin sık sık değişmesini sağlayarak çarpmaya çalışıyor .
Şu anda çok kısa vadede ne short , ne long yok .
95.500 - 94.000 arası sıkışık maalesef .