-
[QUOTE=jerfin;119975]son aylarda tarım dışı istihdamın açıklanacağı saate kadar aşağı-yatay, verinin açıklanmasının ardından da yukarı sürüyorlar dow'u... bakalım yarın da aynı şeyi yapacaklar mı...[/QUOTE]
Son iki gündür gelen işsizlik veirlerine bakarsak bugünkü tarımdışı istihdam nötr gelecektir. Çok sert hareket beklemiyorum.
-
-
[QUOTE=traderx;119991]günaydınlar buyrun kahvaltıya, boyoz ve demli çay haşlanmış yumurtamız yok affola:)
[IMG]http://img244.yukle.tc/images/1928boyoxz.jpg[/IMG][/QUOTE]
İzmiri özledim sabah sabah üüü
-
CALIFORNIA üstadın dün geceki yazısı...
[B][I]Bankalar Sinyali Çakmıştı, Endeksteki düşüş yada düzeltme ne denilirse denilsin, bugünde devam etti.Hem Vadelide hemde U100 de verdiğim ilk destekler denendi.Vadelide 42,800 vermiştim tabi yukarı ötelediği için önemli seviye 42,950 oldu.Orası iki defa denendi.Kapanış itibari ile hem Endeks hemde Vadeli desteklerin az üzerinde kapanış yaptı...
Tespitlerim
1-Hep yazdığım gibi 35,700 Tuzak olarak kırıldı, ama kalıcı kırılamadı ve Bugünde Endekste vede Vadelide dipten gelen ANA AL Sinyali, ilk defa bugün SAT vermiştir.
2-Bankalarda ciddi miktarda alınan malların satıldığı bir gün oldu.Bankalar SAT konumlarını sürdürüyorlar.
3-Bugün yukarıdada bahsettiğim üzere, BOLİNGER ORTA BANT & 20-200 Günlük Hareketli Ortalamalar denendi.Bu seviyelerin kırılması durumunda Endekste 33,434-32,444-30,842 ve 29,400 (Görüldüğü gibi Yükselen Kanal olduğu için dün verdiğim seviyeler yukarı öteleniyor)
Vadelide ise 42,950 halen önemli durumda.Kırılması durumunda 41,900-41,500 aralığına kadar sert satış ve 40,875 hedef konuma gelir.Yukarı tepkinin gelmesi durumunda ise 43,250-43,650 tepki aralığı ve 44 bin üzeri SHORT Stop-Loss seviyesidir.44,700 üzeri ise tekrar Yükselen Kanala gireceği seviyedir.
4-Dow ve Yurtdışı yukarı kapanış yaptılar.Bundan dolayı biraz artı açılması mümkün olabilir.Ancak şu unutulmamalı, kesinlikle iç dinamiklere göre, IMKB-Vadelinin Tekniğine göre hareket edilmelidir.Nasıl Biz yukarı sert giderken, Yurtdışı düşüşlerinde 1 %düşüp, yükselişlerinde ise sert 5% gidiyorsak, Eğer düşüş başlamışsa yükselişlerde tepkiler cılız, ama düşüşlerde sert olur.Şu andaki görüntüye göre bugün Vadelide 42,950, Endekste ise 34 bin seviyesi kırıldığı takdirde düşüşler kaçınılmaz biçimde sert olacaktır.Açılışlara değil kapanışlara bakmak lazım gerektiği unutulmasın.Yukarıda belirttiğim sebeblerden dolayı halen NAKİT pozisyonların daha ısrarlı bir biçimde korunması gerektiğini düşünüyorum.
5-Unutmayın BORSADA FIRSATLAR BİTMEZ, Beklemek size ancak rahatlık verir, beklemek batmamalı.
Bankalarda Durum
Hepsi çok önce SAT Sinyali vermişlerdi.Burada çok önemli destekleri hatırlamakta fayda var.
GARAN 3,66-3,50
ISCTR 4,86-4,56
AKBNK 6,00-5,50
HALKB 5,35-5,00
YKBNK 2,06-2,00
VAKBN 2,00-1,68[/I][/B]
-
Günaydın,
Sistemler ne diyor?
-
[QUOTE=VOBiX;120003]İzmiri özledim sabah sabah üüü[/QUOTE]
ofisin pencereyi açtım deniz kokusuyla çam kokusu o karışık havayı içime çektim boyozlarımı yedim üstünede 400 puan gaptan aldım daha ne olsun bin şükür:)
gelirsen bekleriz ağırlarız, samimiyetlen.
-
[QUOTE=emrehan;119978]bende pek girmiyorum foruma yazma ozurluyum ama geceleri hep okuyorum
ve kesinlikle bazen vob icin sizlerin neden bahsettigini anlamıyorum
aynen geyik muhabbeti var cok samimi dostlar olabilirsiniz saygı duyarım
.............anlayanA bence geyıgı baska topikte yapın burası vob olsun.
saygılarımla.
emrehan[/QUOTE]
Sadece VOB olunca günde max 5 sayfa olur. Bu sfer sayfalar ilerlemiyor diye sıkılmaya başlarsınız. Tecrübeyle sabittir. Her geyiğin altından başka bir bakış açısı çıkwbilir ve koyulan bir analizden daha çok fayda sağlar. Zaten geyik mesajalrını mümkün olduğunca seans dışına bırakmya özen gösteriyoruz. Bu aradaki geyikleri de ihtiyaç moalsı oalrak görmek lazım. 09:15-17:15 arası 8 saat kesintisiz çalışmak olmaz.
-
günaydınlar kazançlı bir gün olması dileğimle
-
[QUOTE=erkan.;120005]Günaydın,
Sistemler ne diyor?[/QUOTE]
3 :dü: 1:yü:
-
ohaaaaaaaaaa (Pardon) denir buna RUsya direk %4.5 açtı
-
[URL="http://img200.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2n.png]"][URL=http://img200.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2n.png][/URL][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/6752/screenhunter2n.png[/IMG][/URL]
nereye kadar gideceksin acaba?
-
fdax-fdow-vob hepsi alda.