[quote=seagate;290519]abi 90lık alım veya satım ne demek 90 puan mı ?[/quote]
maçın süresi:))) 90 dakıka deil 90 gün sea.boks.
Printable View
[quote=seagate;290519]abi 90lık alım veya satım ne demek 90 puan mı ?[/quote]
maçın süresi:))) 90 dakıka deil 90 gün sea.boks.
patron senin graflardan kullanıyordum iki seneye yakındır free sini, gördüğüm kadar sende kullanıyorsun o da pc ile çöktü çalışmalar gitti, vur onada dedim,.....eski şifremide hatırlamıyorum, sen bana yardımcı ol bilgin varsa bu konuda bir özel atarmısın,....yeniden hazırlamak zul geliyor,....
[QUOTE=seagate;290519]abi 90lık alım veya satım ne demek 90 puan mı ?[/QUOTE]
Gün içinde endeks için hacmin %90'ından fazlası alım yönünde olursa 90 lık alım günü.
%90 ı satım yönünde olursa hacmin 90 lık satış günü.
Mesela bu hafta pazartesi 90 lık alım günüydü, diğer bütün günler yatay.
Bunun Türkçesi mal toplama veya dağıtım günü.
Bütün kapanışlarda %1.20 üstü çıkış veya iniş 90 lıktır. Tam bunun verisi var aslında kaba hesap diyorum %1.20 diye %1 de olabilir bazen.
Çok fazla yatayın ardından sert hareket beklenilendir.
Jelibon.
[QUOTE=indregandi;290520]patron bende dün baktım petrol aktif deyil mtx de, birkaç futuresi var onlarda pasif telefon edip soruyim aracıya, 10 lira kırpsalar kar sayıyor bunlarda,...[/QUOTE]
Paralandıktan sonrada matrikste bedavaya crude gösteriyordu bende sanırım, altınmıydı acaba.
bunlar paket koyuyorlar ben aracıdan bedava alıyorum mtx, aracıda o paketten ne kırparsa o kadar az ödüyor datacıya, yada ben bulamdım, bulamamam zor gelişmiş arama yaptım çünkü, crudelerin hepsi çıktı, futurelerdi çıkanlar, sonra araya maç girdi, onlarda canlı deyiller zaten, graf var ancak pasifler,....
şimdi telefon ediyorsun açıyorlar, işlemin kurtarıyorsa, duygusalalr yani, ama diyelim ilgi alanın deyil, en ucube paketten gidiyorsun, bir ara futureleri kesmişlerdi dovun spx sin, genel sorundu bu,...telefon ettim hemen açtılar, ...öle bu iş,...
[QUOTE=kiwi;290522]iş haftaya kaldı oyleyse hocam yanlış anlamadıysam. ama ondan once bizim borsa sp nın yonunu de belli eder.. öncü gibi davranıyoruz biz[/QUOTE]
Haftaya kaldı,
Bu tip öncülük almak zor olur.
Daha genel düşünmek lazım.
Genel düşününce bizim endeks onun 1130 u geçeceğini söylüyor, Ftse de, Kanadada.
Ama buna güvenemeyiz.
en iyi indikatör yine fiyatın ta kendisi.
Bekleyip görmekten başka yapacak birşey yok.
Jelibon.
[QUOTE=indregandi;290527]bunlar paket koyuyorlar ben aracıdan bedava alıyorum mtx, aracıda o paketten ne kırparsa o kadar az ödüyor datacıya, yada ben bulamdım, bulamamam zor gelişmiş arama yaptım çünkü, crudelerin hepsi çıktı, futurelerdi çıkanlar, sonra araya maç girdi, onlarda canlı deyiller zaten, graf var ancak pasifler,....[/QUOTE]
Benimkide öyleydi bedavaydı aracı ödüyordu.
Sonradan ekledier paketi, 1.5 yıl işlem yapmayınca 1 yıl bedava ödediler sonra kapandı matriks.
Ama açtıracam, alışmış kudurmuştan beter.
Jelibon.
[QUOTE=indregandi;290528]şimdi telefon ediyorsun açıyorlar, işlemin kurtarıyorsa, duygusalalr yani, ama diyelim ilgi alanın deyil, en ucube paketten gidiyorsun, bir ara futureleri kesmişlerdi dovun spx sin, genel sorundu bu,...telefon ettim hemen açtılar, ...öle bu iş,...[/QUOTE]
benide ilk an kestiler, bende aradım verdiler aynı şekil.
Jelibon.
[QUOTE=rex;290361]varmı papazıma yan bakan uleyn.....:::
1,,3036 > intraday crush point....3038 gördü....ayaklar titredi....kalp atışları dorukta.....gözler ...kulaklar iptal.......tirexler bu duyguyu çok iyi bilir....veeeee gereken yapıldı.....tüm pozlar cover......boks.[/QUOTE]
Noktasal kapadı. +.+.+.+.+.
üstad sp güniçi enyükseğini tekrardan göremeen kapandı.
haftalık kapanış olumlu diyorsunuz
yatay hareketlerin ardından sert hareket gelir diyorsunuz.90 lık alış satış diyorsunuz
petrol bayağı düştü.tüm gün seyredemediğinden fırsat kaçtı orada
petrol endeks ilişkisi yok oldu gibi.
aynısını vix ilede yaşadık.
ama 3-4 gün geriden takip edebilirde demiitiniz endeksler vixi
sonuç.kısacılar bu hafta iyi yandı.1700 puan vob ta eksideyim.
papazda kurtardıfm zararları.sadece 10 pips zararla rex üstadın dediği 3036 nın sadece 5 pips üzerinde 3041 den kapadım pozu.karasu karlarıyla tabiki
karasu sağolsun.
şimdi asıl soruma gelelim.bu hafta 90 lık satış olurmu.
sp ye satış gelirmi.
vob güniçi yükseğinden 900 puan aşağıda kapadı.orda nolur.
üstad sizi bayağı yoracam ama diğer arkadaşlarda merk eidyorlardır.
passat
eğer alışlardevam ederse çoğu kişi gümler.
bu arada salı günü fed otoplantısı olacak galiba.tahvil alımından bahsediliyor.sizce o toplantıdan ne çıkar.
tahvil alımı olursa bunun sonuçları ne olur
ev verileride var.sp her ev verisinde gerileme yaşamıştı.burdaki görüşünüz nedir
graflar ne diyor.sizin hizleriniz ne diyor
vay be ne sorularsordum ama ha.üstad bu soruları cevaplarsanız eğer haftaya daha hazır başlamış olacağız.
bir de sizden istirhamım 60.000 e kadar satış olacak deyin.siz ne derseniz o oluyor ya hani ondan.büyüksün üstad.
hehehehehe
passat
[QUOTE=PASSAT;290541]üstad sp güniçi enyükseğini tekrardan göremeen kapandı.
haftalık kapanış olumlu diyorsunuz
yatay hareketlerin ardından sert hareket gelir diyorsunuz.90 lık alış satış diyorsunuz
petrol bayağı düştü.tüm gün seyredemediğinden fırsat kaçtı orada
petrol endeks ilişkisi yok oldu gibi.
aynısını vix ilede yaşadık.
ama 3-4 gün geriden takip edebilirde demiitiniz endeksler vixi
sonuç.kısacılar bu hafta iyi yandı.1700 puan vob ta eksideyim.
papazda kurtardıfm zararları.sadece 10 pips zararla rex üstadın dediği 3036 nın sadece 5 pips üzerinde 3041 den kapadım pozu.karasu karlarıyla tabiki
karasu sağolsun.
şimdi asıl soruma gelelim.bu hafta 90 lık satış olurmu.
sp ye satış gelirmi.
vob güniçi yükseğinden 900 puan aşağıda kapadı.orda nolur.
üstad sizi bayağı yoracam ama diğer arkadaşlarda merk eidyorlardır.
passat[/QUOTE]
Sp gün içinin tekrar geçmedi ama gün içi düşüğüde düşürmedi.
Burada 5 dalga yükseliş var, a ve c aşağı yukarı aynı puan. Bunun sadece a olma ihitmalide var 7 dalgada sayılabilir.
Olumsuzluk 1118-1120 ve 1114 atında olur. Cuma gün içi geçilirse 1136-1152 arasına gider ilk etapta. 1150 Ocak tepesi.
Yatay harketin ardından hareket 90 lık alım veya 90 lık satımda olabilir. Sert olacağını biliriz ama yön bilmeyiz.
Şimdi işin kolayı 1040 dan dönünce 1103-1107 ye geleceğini orayıda geçince buraya geleceğini kolayca bildik hatta 1105 den 1090 a çekilirken 1090 ı kırmazsa alım fırsatı dedim öyle oldu.
İşin zoru ise burası, burayı kısa vade değil orta vadede düşünmek gerekir.
Piyasa yapacak hareketi, biz buraya kadar 1040 dan girmesek 1050 den girsek 87 puan gördük cfdde.
Zaten belli noktada orta vadeli indikatörde bizi teyidledi.
Şimdi zor kısmındayız, burası beklenip görülecek nokta. O hareketi yapacak biz aynı yönde olacağız. Başka yapacak birşey yok.
Kanada yeni tepe yaparsa kodu TSX stock chartsda yani 123XX i geçerse Amerika'da 1150 yi görecek en az.
1136-1150-1170 takip edilecek yerler.
Tabii önce 1129-1131 arası.
TR ve Sensex gbi gelişmiştekilerin boğa piyasada olanları (gerçi sensex eski tepeden uzak, bizde dolar bazda eski tepeden uzak) hareketleri önceden yapıyorki KY kazanmasın. Bunu sadece seçime bağlamak yanlış çünkü Hindistanda seçim yoktu.
Bu hafta yurtdışı, sonrasının yönünü bize verecek.
Plan şu şekil:
1040 dan beri tek lhtimal vardı.
Burada iki ihtimal var.
Ya 1131 i direk geçecek.
Ya geri çekilecek. Bu ihtimal olursa geri çekilme yükselen dip yaparsa 1090-1107 arasında sonrası sürekli yukarı olur. Ayılar bundan korksun. Bu geri çekilme ihtimalinin dibi çok önemli kısaca.
Jelibon.
[QUOTE=PASSAT;290542]eğer alışlardevam ederse çoğu kişi gümler.
bu arada salı günü fed otoplantısı olacak galiba.tahvil alımından bahsediliyor.sizce o toplantıdan ne çıkar.
tahvil alımı olursa bunun sonuçları ne olur
ev verileride var.sp her ev verisinde gerileme yaşamıştı.burdaki görüşünüz nedir
graflar ne diyor.sizin hizleriniz ne diyor
vay be ne sorularsordum ama ha.üstad bu soruları cevaplarsanız eğer haftaya daha hazır başlamış olacağız.
bir de sizden istirhamım 60.000 e kadar satış olacak deyin.siz ne derseniz o oluyor ya hani ondan.büyüksün üstad.
hehehehehe
passat[/QUOTE]
Şimdi tahvil alımını ben 1 aydır biliyorum piyasada 1 aydır biliyor.
Zaten yükseliş bu yüzden.
Biz haberden veriden gidersek yanarız.
Haberle veriyle işimiz olmaz bizim.
Biz rotayı çizeriz haber arkadan gelir.
Jelibon.
Vix sat sinyali çıktı, uyumsuzlukta yaptı.
Vix en düşüğü görmezse bir daha tepe yakın demek.
Ancak endeksler vixi geriden takip eder.
Ve bu geridenin kaç gün kaç ay olacağını bilemiyorum. Kimsede bilemiyor.
Yani 3 günde olur 3 ayda.
Piyasa fiyatla yani değerle bunu desteklemeli, desteklediği an shorttan emin olunulur.
Jelibon.
Hafta içinde yazdığım gibi 63.400 tuttukça 63.800 kollayacam.
63.800 üzerindeki ilk haftalık kapanış geldi. Bir kere bunun üzerinde kalınılması zorunlu ilerisi için.
Kalmayı becerirse 65000-65200 ve 66.000-66200 hedef.
63800 pivot.
Destek 63400 altında satarım, 62000 ve boşluk hedefle.
Bu hafta artık buna bir daha bakmayacağım. Bu hafta rota bu.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;276758]Büyük resim güncellenmiş hali. Çalışır takip edeceğiz. Elliot değildir.
Sp destekler 1107, 50 ve 200 günlük ortalama, 1090-1095, FİBO 61.8, (21 GÜNLÜK ORTALAMA, 1070, 1060, 1044.5, 1020-1030.
Sp dirençler 1120, 20 haftalık ortalama(1120), 1140, 1156.
Dow destekler 10600, 10390-10400, 10320, 50 VE 200 GÜNLÜK ORTALAMA, FİBO 61.8, 21 GÜNLÜK ORTALAMA, 10100-10000, 9869, 9835, 9679. BÜTÜN YILIN PİVOTU 10395.
Dow dirençler 10715, 10900, 200 haftalık ortalama.
Nasd** destekler 2250, 2200, 2185, 2100, 2024.
Nasd** dirençler 2300, 2350.
Jelibon.[/QUOTE]
Bir destek direnç tablosu verdim, nerdeyse 10 aydır piyasa içinden çıkamadı.
Tur attırıp duruyor. 7-8 kere tur attırdık aşağı yukarı.
Fraktalı çözeriz dedik işin başında.
Jelibon.
Büyük resim güncellenmiş hali. Çalışır takip edeceğiz. Elliot değildir.
SON HALİ.
Sp destekler 1120, 1107, 21, 50 ve 200 günlük ortalama, 1090-1095, 1070, 1060, 1044.5, 1020-1030.
Sp dirençler 1140, 1156.
Dow destekler 10600, 10390-10400, 10320, 21, 50 VE 200 GÜNLÜK ORTALAMA, 10100-10000, 9869, 9835, 9679. BÜTÜN YILIN PİVOTU 10395.
Dow dirençler 10715, 10900, 200 haftalık ortalama.
Nasd** destekler 2250, 2200, 2185, 2100, 2024.
Nasd** dirençler 2300, 2350.
Jelibon.
Hep en başa hep en sona gitti.
Şimdide Dow 10600, Sp 1120 ve Nasdaq 2300-2350 deyiz.
Daha yukarısı için bunlar üzerinde tutunmalı.
Pivot gibi.
Direnç desteğe dönüşecekmi meselesi.
Jelibon.
Tebrikler ve teşekkürler ciddi emek ve detsek ve bu kadar net bilgiler için... dilerim hep burada olursunuz... Saygılar
Hahaha ben kimden mi bahsediyom yok kendimden değil c:)elibon ustadan
saygı duyulacak çalışma...tebrikler jelibon..
Acar Menkul Değerler Bülteninden
Endekste devam eden çıkış hareketinde ilk önemli dirençler 64500-65000 seviyelerinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. Sonraki dirençler 66000-66500 olarak görülüyor. Destek ise 63700-63500 seviyelerinde. Bu seviyeler günlük işlemler için önemli. Sonraki destekler ise 63000 ve 62400 seviyelerinde bulunuyor. Endekste çıkış hareketi devam etmekle birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir. Günlük işlemlerde 63700-63500 destek seviyeleri izlenebilir. Bu seviyelerin üzerinde günlük bazda alımlarla verilen direnç seviyeleri beklenebilir. 64500-65000 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 63500 seviyesinin altına gelinmesi durumunda günlük hisse pozisyonlarında satış denenebilir.
üstadlar arkadaşlar şu saat itibariyel vob işlemlerini bırakıyorum
daha öncede dediğim gibi sıkı takip edemiyorum,analizde edemiyorum,baktım daha fazla sürdürmenin anlamı yok.
forex te hesap açtırdıktan sonra bu kararı aldım.bari akşam 19:00 dan sonra onu görüp analiz edip takip edebiliyorum.
işlem yapmaya başladım başlayalı daha az parayla aynı riski aldığımı gördüm.
vob ta 1000 puan çarpılsam bile 50 pips forex le onu telafi ettim
ama en sonki referandumdan sonra 62500 den aldığım pozisyondan bile kaybettiğimi ve telafisini forex te çıkardıktan sonra baktım niye vob ta kaybedipte forexte yerine koyayım ki dedim.zaten vobu fazla takip edemiyorum.kapatayım vobu tek forex le devam edeyim dedim.
en kısa sürede pozları kapatıp vob serüvenini noktalayacağım.sadece dolar oynayabilrim.ordaki hareketler endeks kadar sert değil.zaten elimde bir miktarda dolar var bari onu hedge etmiş olurum
herkese bol kazançlar
passat
[quote=jelibon;290550]Hafta içinde yazdığım gibi 63.400 tuttukça 63.800 kollayacam.
63.800 üzerindeki ilk haftalık kapanış geldi. Bir kere bunun üzerinde kalınılması zorunlu ilerisi için.
Kalmayı becerirse 65000-65200 ve 66.000-66200 hedef.
63800 pivot.
Destek 63400 altında satarım, 62000 ve boşluk hedefle.
Bu hafta artık buna bir daha bakmayacağım. Bu hafta rota bu.
Jelibon.[/quote]
üstad sazan waves topiğinden zalim 123 nick li bir arkadaş bir grafik atmış.hoşuma gitti bir bajkabilirmisiniz.olma ihtimali armı acaba
passat
Spy aylık graf.
Fiyat aşağıdan gelen yılların desteğinin üzerinde kaldıkça yükselen trenddedir.
O çizgiyi kırınca ancak alçalan trend denilebilir ve aynı zamanda Marttan başlayan atı rallisi bitti denilebilir kesin olarak.
Artacak düşecek sözleri arasında fiyat bize piyasanın kararsız olduğu göstermekte aylardır.
Düşen trendi ve HO dirençlerini kırarsa asla short yok.
Jelibon.
[QUOTE=babazulu;290581]Acar Menkul Değerler Bülteninden
64500-65000 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 63500 seviyesinin altına gelinmesi durumunda günlük hisse pozisyonlarında satış denenebilir.[/QUOTE]
Benim taktiğin kısaca açık net yazılanı..brv
Gümüş için uzun süreli yataylığın olduğunu ve düşüşlerin fiyat 16 üzerinde kaldıkça ve özellikle son dönemde 17.XX'i pivot vererek noktasal orasının görülmesiyle bu yataylığın bitmek üzere olduğunu ve çok sert yukarı hareketin 17.XX üzerinde 20.50 yi göreceğini ve sonrasında geçersede 25 in görüleceğini yazmıştım.
Bundan sonrasında orta vadeli yorumum şu şekildedir.
19.75-20.10 artık kritik orta vadeli destekdir. 21.00-21.50 geçilirse 24-27 hedefdir.
Jelibon.
bu vob düşşün bende mersininin 52 katlı binasından tepe üstü atlayacam.
adamlar süper.longcuların keyfi yerinde.
ben çıkmak için fırsat kolluyorum.en az zarar yerini tespit ettiğimde temelli kapatacam vobu.ama bu gidişle daha da zarar yazacağa benziyoruz.bu borsalar düşmez arkadaşlar benden söylemesi.artık psikolojimizi bile etkilemeye başladı.cuma günü yabancı alışıyla takasları fırladı adamların.
bir çıksam bir daha girmeyecem.zaten ite kaka devam ediyordum.bahane oldu forex e girmem.
herkese bol kazançlar
passat
[QUOTE=PASSAT;290661]bu vob düşşün bende mersininin 52 katlı binasından tepe üstü atlayacam.
adamlar süper.longcuların keyfi yerinde.
ben çıkmak için fırsat kolluyorum.en az zarar yerini tespit ettiğimde temelli kapatacam vobu.ama bu gidişle daha da zarar yazacağa benziyoruz.bu borsalar düşmez arkadaşlar benden söylemesi.artık psikolojimizi bile etkilemeye başladı.cuma günü yabancı alışıyla takasları fırladı adamların.
bir çıksam bir daha girmeyecem.zaten ite kaka devam ediyordum.bahane oldu forex e girmem.
herkese bol kazançlar
passat[/QUOTE]
Bendeki durumda aynı
pairte karasu yeter bana
endekslere bile bakmam.arasırada dolar alıp sattıkmı tamamdır.
türkiyeden temelli çıkacam.türk piyasasından değil hisse almak türev dahil dolar alış satışı bile yapmayacam
boğulacaksam büyük denizde boğulayım.dünya piyasalarında petrol parite oynarım bundan daha iyi.
200 milyon dolarla imkb ye zirve tazalettir.olacak işmi.oluyor işte
milyar dolarlarla paritede anca pips oynuyor.orda oynarım daha iyi
herkese bol kazançlar
passat
2 yıl aradan sonra 25 mart 2010 da tekrar girdim voba.
30 eylül 2010 itibariylede çıkıyorum.inşallah o kadar uzun da sürmez.bir an önce çıkarım.
kümülatife baktığında kardayım.ama her şsey para değil.türk piyasasında oynamaktan sıkıldım artık.bana göre saçma sapan hareketler yapıyorlar ama başkalarına göre gayet doğal olabilir bu hareketler.herkesin kendi görüşüdür tabiki.
gidip birazda dünyadaki diğer palaları ütelim.burdakiler sıkmaya başladı artık.bende sıkılmaya başladım zaten.
passat
herkese bol kazançlar.ben çıkıyorum.sadece akşamları yazabilirim artık.
gündüz işe yoğunlaşmak lazım
üstad kusura bakma seni yanlız bırakıyorum ama elimde olmayan sebepler var.biliyorsun ben hiç bir zaman sağlığımı etkileyecek kadar oynamadım.ne zamanki bir aksaklık hissetirim o zaman bırakırım.zaten 2 yıl aradan sonra girmemin ve tekrardan bırakmamında sebebi bu.
sağlığım neşem herşeyin önünde gelir.para dediğin elini kiri.gelirde giderde.daha gencim .ne paralar kazanırım ama sağlığım gitttim neyleyim para pulu değilmi üstad.o yüzden artık tat vermemeye de başlamıştı zaten.bende yeni heyecan olarak forex i seçtim.inşallah orda da yüzümü kara çıkarmam.
passat
[QUOTE=PASSAT;290689]herkese bol kazançlar.ben çıkıyorum.sadece akşamları yazabilirim artık.
üstad kusura bakma seni yanlız bırakıyorum ama elimde olmayan sebepler var.biliyorsun ben hiç bir zaman sağlığımı etkileyecek kadar oynamadım.ne zamanki bir aksaklık hissetirim o zaman bırakırım.zaten 2 yıl aradan sonra girmemin ve tekrardan bırakmamında sebebi bu.
sağlığım neşem herşeyin önünde gelir.para dediğin elini kiri.gelirde giderde.daha gencim .ne paralar kazanırım ama sağlığım gitttim neyleyim para pulu değilmi üstad.o yüzden artık tat vermemeye de başlamıştı zaten.bende yeni heyecan olarak forex i seçtim.inşallah orda da yüzümü kara çıkarmam.
passat[/QUOTE]
İnşalalh bir gün bende kurtulacam
[QUOTE=PASSAT;290689]herkese bol kazançlar.ben çıkıyorum.sadece akşamları yazabilirim artık.
passat[/QUOTE]
Hayırlısı Olsun.
Forexdede dikkat et vobdan zordur.
Jelibon.
Birbirinden süre farklı HO ların aynı değerde buluştuğu Petrol görünümü yatay.
Görüşüm NÖTRAL.
Jelibon.
bir arkadaştan alıntıladım alttaki sensex üstteki ulusal 100
[IMG]http://www.resimkoy.net/images/gj6hjd5bn2.png[/IMG][/URL][/IMG]
[quote=Rebelyus;290700]bir arkadaştan alıntıladım alttaki sensex üstteki ulusal 100
[/quote]
Bildiğim kadarıyla sensex zirvesini geçemedi ama...
Bugün %1,60 yukarıda...
[QUOTE=Rebelyus;290700]bir arkadaştan alıntıladım alttaki sensex üstteki ulusal 100
[IMG]http://www.resimkoy.net/images/gj6hjd5bn2.png[/IMG][/URL][/IMG][/QUOTE]
Şekil A da gözüktüğü üzere hatta son dönem overperform sensex bizden yani MANİPİLASYON palavra. Kasımdan gidersek yükselişler yüzdesel tam aynı.
Sensex 2007 zirvesini henüz yenilemedi diye de not düşelim.
Jelibon.
Macro-Micro.
Çin enflasyon ihraç edecek dedik.
Emtia bull sadece altında değil esas gıdada patlama yaptı. Grafiklerde var. Bunun olacağını emtia bullun 2000 den 2017 ye kadar devam edeceğini yazmıştım.
Hindistan ve Çinde olumlu anti-deflasyonist durum devam etmekte.
Japonya da deflasyon yıllardır, Amerikada ise gelmek üzere.
İngilterede ise enflasyon gelmek üzere.
Ölü para Amerikan Dolarını kurtarmak için Japonya ve Brezilya müdahele ediyor. Sonuç uzun vadede nafile olacaktır. Doları kurtarmak mümkün değildir. Ve artık Çin kendi ticaretlerini kendi parasıyla yapacağı süreç başladı.
Dünya batıdan doğuya kayıyor kayacakta.
Jelibon.
[QUOTE=Sekube;290702]Bildiğim kadarıyla sensex zirvesini geçemedi ama...
Bugün %1,60 yukarıda...[/QUOTE]
20.900 sanırım sensex en kısa sürede kısaları kapayıp sensexin bizi yakalamasını bekleyelim bari anlaşılan onu bekleyecez bize yetişmesi için
19,900.10 +305.35 / +1.56% bu hafta yakalar :)
Gelişmektiler çok kritik yerde şu an.
Biraz şişkinlik var.
Obo patates olabilir.
Olmayadabilir, bakacağız.
Jelibon.