dünkü,
98150 SB sinin 98125 düşmesi sonrasında
11:00
saatlik
dir 98775
LB 98200
SB 96475
des 95850
[IMG]http://image-turko.com/di-N10R.png[/IMG]
Printable View
dünkü,
saatlik
dir 98775
LB 98200
SB 96475
des 95850
[IMG]http://image-turko.com/di-N10R.png[/IMG]
[quote=TIFIL;477246]hocam bunun üst direnci kaç görünüyor şimdilik..[/quote]
alt yelpaze üst çizgisimi sayın tıfıl,
eğer sorduğun o ise 97101
[quote=indregandi;477247]dünkü,
saatlik
dir 98775
LB 98200
SB 96475
des 95850
[/quote]
12:00
saatlik
dir 98775
LB 98200
SB 96475
des 95850
aynı
fake, dün 98150 SB sinden sonra 98125 SB ile başlayan hareket,
fakesinin deyiz,...
yukarı olmadı aşağı oldu yani,..
long, short noktasını kurmalı bence,
eğer noktalama yapacaksa 98150 (dünkü saatlik sb) kuvvetli adaylardan biri, diğeri ise 97150 veya 97300, (günlükler)
şahsi tecrübem alt yelpaze düşüşleri alım demektir,
saatlikte oldu ise saatlikte, günlükte ise günlükte,...hangi zamnda ise,..
örneğin günlüklerde özellikle cuma günü yelpaze içi bırakımların da indikatörler sinyal üretmezler,..satışta kapatmışlar çünkü, alıma konu fiyat yokki algılasınlar,..
burada konu saatlik, saatliği yelpazeye düşse dahi gün içi çevirebilir buna dikkat,yani yelpazeden çıkar, yelpazeye geri dönebilir,
fakat günlükte bunu yapamaz,..
ancak hep portföye ve aşırı riske dikkat edilmeli, neden sinyal yok çünkü,..
[quote=TIFIL;477207]yelpazenin en altına gelsin istiyorum bence.. :D[/quote]
[quote=TIFIL;477211]hocam buradaki grafa göre yükselen trend bitmiş aşağı trend başladı diyebilir miyiz ve de en son çizgiye kadar gelme ihtimali nedir sizce?[/quote]
[quote=indregandi;477216], diyemeyiz,...
ilk yelpaze fiyatları tutamaz ise diğer yelpaze tutar,...oradan tepik atar, dün demiştik keşke düşse diye, vobcektifte bu yelpaze işlerini çokça yazmıştık, çok gerilerde kaldı,..
sonuçta yelpaze banttaki 95000 vacumu ile uyumlu birebi,r kullanırsa bantta oradam teper sonrasına sonra bakar,
bu da cb ye yol olur yani,...[/quote]
vobcektifte günlerce yazdık bu yelpaze işini, demiştikki bir gün herkes yelpaze çizecek,..
hali hazır benden başka çizen yok sanırım,....:..:
sistem olmadan bize durum anlatabilecek yardımcı araçlardandır bunlar,....
yalnız usta olmak gerek,...
şimdi gidip tepelere diplere koyarsanız yürümez bu iş,...
trend çizgileride öyle,..yürümez, keza fibolar,..yürümez,..
indiklere koyacaksınız,..ama indikte indik olacak,...
[IMG]http://image-turko.com/di-8EF7.png[/IMG]
[IMG]http://image-turko.com/di-51QPC80I.png[/IMG]
hocam bende de 97000 veya 97250 direnç olarak görülüyor..kırarsa 98500 gidebilir.. bence..
[QUOTE=indregandi;477255]sistem olmadan bize durum anlatabilecek yardımcı araçlardandır bunlar,....
yalnız usta olmak gerek,...
şimdi gidip tepelere diplere koyarsanız yürümez bu iş,...
trend çizgileride öyle,..yürümez, keza fibolar,..yürümez,..
indiklere koyacaksınız,..ama[COLOR="Red"] indikte indik olacak,[/COLOR]...[/QUOTE]
bizde malesef yok hocam, bir kaç tane verseniz olmaz mı? :rolleyes:
[quote=TIFIL;477258]bizde malesef yok hocam, bir kaç tane verseniz olmaz mı? :rolleyes:[/quote]
çalışşsa veririm, çalışmadığı içun yelpaze çiziyorum,:eek:
tıfıl bazen çok güzel indikler yapıyosun görüyorum havlu mu atıyor onalar bir süre sonra,..
İstanbul kamboçyaya döndü, her gün yağmur anasını satiimmmm
[IMG]http://image-turko.com/di-VRHH.png[/IMG]
şimdi bakın geçen verdim bunu, dedimki yürüme var, bu düşüş o yürümeden kaynaklı,...
yeniler tabi anlamaz ama eskilerde sessiz kalınca, ben herşeyi defalarca ben anlatıyorum,..
bu beni çok yoruyor,..
o küçük yuvarlak, büyük yuvarlağı yapacak,..
bu ya o kadar yukarı, yada o kadar aşağı demk,
bilmem anlatabildimmi,
işte ne tarafa olduğunu da zamandan bulup anlatmaya çalışıyorum,...
moodys , veri meri bunların hepsini sittiredin, ilgilenmeyin,...
geçen bu veri şirketleri tam bir seneye dizildiler, fitchden başladılar , sp derken,..
bir sene gündeme oturdular,..
şimdi mesela,...bu seçim öncesidoğuda nasıl bir takım rutin olaylar oluyorsa bunlarda aynı,...farkları yok,..
sorun şurada,...
burada söylev de bulunan kişi bunlarla el altı bazen el üstü, masaya oturuyormu, oturmuyormu,
oturmazsa fişi çekerler,...
o yüzden zaman zaman dedimki ana haber bülteni,...
demokrasi para yapıyor dedim, hatırlayın ne kadar çok demokrasi o kadar çok para derdim,..gezi ile final etti,..açılım işini finanse ettiler
şimdi ne kadar çok kürt sorunu o kadar çok para ya döndü,...bu defa bu çok ayyuka çıkınca artık, kör göze şiş olunca,...
milliyetçi söylev ve islam entegrasyonu ile bir taraftan dengeleniyor,...
ki halısı çekilen adam ayakta kalsın, milliyetçi söylev buna yönelik,..
bakın mesela demtaş bile meydanlarda ülkeyi bölüyorsunuz demeye başlarken, burası milliyetçi söylevlerle böldürmeyiz olayında,..
kum saatini yakalayan çeviriyor, çeviriyor allah çeviriyor,..kumuna bile bakılmıyor,..iskeleti olan bir allahın kulu kalmadı,..
tam bir illüzyon, ve hep para yapıyor,...
mesela cemeat işinde dedimki kim kimin önüne kondu, şimdi belli oldu bu iş, biri güçlenebilir, ikisi güçlüyken bir yere kadar gidebilirlerdi, gezi parkına dayandılar, 17 aralıkta ikinci maç oldu,..
şimdi ki operasyonlar taraftarın verdiği zararları temizliyor ve sus artık uslu ol deniyor,...
mesela işid olayı eninde sonunda barzanı parlatır,..işid in bir ayağı suriyede bir ayağı ırakta, şu demek ıraktan ısida basan barzan suriyeye kadar genişler,...
iyi bir tr burada asla ırak merkezi hükümeti ile diyoloğu kesmemeli, barzanla ise muhatap olmamalı,..oysa tam tersi, abd mahkemesi petrol tankerine evt gelboşalt dedi,..
bakın mesela obama sadece hava harekatı yapacağını söylüyor işide karşı,..
şu demek,...
ırağa ben girmem kimsede giremez,
suriyeye girmem kimsede giremez, zira ırağa girmeyen suriyeyede giremez,
buradan iran, ırak, suriye ve trye mesaj var,...
demekki meydan suriyedeki bölücülerle ıraktaki bölücülere kalıyor,..bunların mücadelesine
yine suriye işinde,
bakın rusya blok koyunca, burada gezi patladı, finansörler kar alıp gittiler,...117900 vob bu idi,...
bu defa misilleme Ukrayna iş ile rusyanın dibinde patladı,...son gelinen durumu hepimiz görüyoruz, ambargo derken rusyadan misilleme geldi,..
yani suriyedeki rusyaya dibinden Ukrayna ile blok koydular,...putine
işid olayıda Ukrayna patlaması ertesinde bir kaç ay sonra ırakta başladı, şimdi tam bu arada iranla nükleerde müzakere işine geçilmişti,..
şimdi burada durun,...
olaylar hiç te karışık deil,...
ve biz cb ye giriyoruz bilmem anlatabildimmi,...
şurası kesin eğer cb olacaksam parasız olmam,...
ama tr hep kan kaybediyor bu paraya,...
şimdi mood kim, fitch kim,...
sp benim finom olmuş zaten,
düş düşüyor, çık çıkıyor,...
işte rusya nın ambargo ya ambargo kararına bir mood geliyor,
bilmem anlatabildimmi, bu her durumda
tryi rusya yerine ab ve abd nin koynunda tutar,..
finansörler orası çünkü,...ve finansörün böyle zamnlar içun elindeki araçlardan biride derecelendirme,..
kademeli dizilirler baskıda tutarlar,
ben sadece göz dağı boyutunda kalacağını düşünmekteyim,...
mesela şöyle olsa,
yakınlaşan bir tr rusyaya ilaveten bir iran, ...
ben o zaman obamayı görürüm,...hava harekatı ile yetinebiliyormu,...
bu abd nin böyle işlerde globda tek bir kazanımı yok,..
vietnamdan başlayın devam edin,...
ancak bu olylar bir yer e kazandırıyor wall streete,...
karşılıksız para basmasa buna soyunmaz,...
waal kazanırken biz kesilip biçilmeyelim,...fiziken elbette,..para zaten onun,..
öyle bir zamndayızki tarih hepimize cb olma fırsatı tanıdı bilmem farkettikmi, ancak aday gösterilmedik
[quote=indregandi;477247]dünkü,
saatlik
dir 98775
LB 98200
SB 96475
des 95850
[/quote]
[quote=indregandi;477250]12:00
saatlik
dir 98775
LB 98200
SB 96475
des 95850
aynı[/quote]
14:00
saatlik
dir 98625
LB 98200
SB 96475
des 95850
max rangeyi hep yazalım,..990xx şu sıra,..
saatlikteki rakamlara göre bu olabilir olmayabilir,...
bir sb üstünde her zamn olma şansı vardır,..
ama toprak gevşek, yani olsada satış yer,..
demk buna oynayan SB altına stp koyacak
SB 96475
[IMG]http://image-turko.com/di-CG9D.png[/IMG]
97025 alt yelpaze üst çizgisi
98025 üst yelpaze alt çizgisi
burada önemli rakamlar,
97150-300 günlükler,
98150 dünkü saatlik SB
ayı boğa dengesini kurup bıarakacak anlaşılan,...
neydi hatırlayalım,....
[quote=indregandi;477125]tıfıl
bu SB üzerine son iki saatlik barda maliyet yapması olumlu, geriye fake kaldı belliki saklayacak bunu,..
yok dibe gidip kapatırsa almak gerekli geçici olarak, tepki içun[/quote]
[quote=indregandi;477129]yarın her iki yönede sert hareket gelebilir,..bu hareket sonrası terse çalışr,..
yükseldi ise düşer,..düştü ise yükselir, her iki harekette fakedir,..
fakenin, fakesi olacak kısaca[/quote]
[quote=indregandi;477130]fake yükseliş içun seviye max range nin duruduğu yer son olarak 999xx, bunun faksesi ise yine 98150 referanslı olur,...
fake düşüş içun bu zor tabi seviye bulmak, bir kere 97150 ve 300 kırar,..
bu gün verdiğim yelpaze derinliklerine olabilir,..955xx-973xx arasında yelpazeler orta yelpaze ise 964xx,...
bu hareket sonrası 98150 ye yine bu defa fake çıkış gelebilir,..
sp kapanışı etkili olur derim[/quote]
[quote=indregandi;477152]23:00
saatlik
[I][B]dir 100900[/B][/I]
[I][B]LB 99425[/B][/I]
SB 98150
des 97350
[B][I]bolt[/I][/B] yazanlarda seviye kaybı hızlandı bu tepkinin devam edeceğini veya mevcut tepkinin bunu sağladığını göstermekte,...
97150-300 henüz yıkılamadı,
dün bahsettiğim tepkinin vuracağı saatlik max range 1000xx,...
toprak gevşek,
saatlikte short akım bozuldu yada ara verdi, sb 98150,
long topraklar ise gitse bile döner, henüz long bağlamak içun erken ama trade olabilir,..[/quote]
[quote=indregandi;477153]dün bir iki yerden gözüme ilişti, bahsettiğim range hedefe gidebilmesi için 987xx geçilebilmeli,...[/quote]
[quote=indregandi;477160]12:00 dan itibaren seans arası falan filan dahil,
987xx üstünde max rangeye doru tepkiye çıkamaz ise........kalandada çıkamaz,..[/quote]
[quote=indregandi;477165]shortta short deil, longda long deil,..
her ikisimdede kalıcılık yok,...ağam bırak saklanmayı,..birini tercih et,...
senin rakamların benim rakamlarım, benim rakamlarım senin rakamların
keh keh,...[/quote]
[quote=indregandi;477167]bayağı bir aps azalması oldu gibime geliyor bir kaç gündür,...[/quote]
[quote=indregandi;477173]
.............................
pozisyonelliği sağlamış durumda,..bir miktar düşüş sonrasında cb ye erken long gelenlere verdi bir kaç gündür bunların stoplarına oynadı,
[U][I][B]ancak bir yerden sonra shortları kar almama noktasında bırakmalı,...longları ise tepki noktasında,...yani bunlarda kar alamıyacak, her ikiside noktada kalacaklar, bunlar pozda olanlar,...[/B][/I][/U]
98150 yi dünden beri kesip durması hep bu yüzden
yani saklanıp short long dengesini kurmalıki, cb sonuçlarına göre her iki tarafıda dükkancının kesebilme şansı olsun,..aps azalışı bunu vurguluyor zaten,...bunu görenler stoploss yada take profit alıp çıkıyorlar pozlarından
[/quote]
hatırlıyoruz
[quote=indregandi;477251]fake, dün 98150 SB sinden sonra 98125 SB ile başlayan hareket,
fakesinin deyiz,...
yukarı olmadı aşağı oldu yani,..
long, short noktasını kurmalı bence,
eğer noktalama yapacaksa 98150 (dünkü saatlik sb) kuvvetli adaylardan biri, diğeri ise 97150 veya 97300, (günlükler)[/quote]
nokta adaylarımız ise bunlar,...
değerler saatlik,...
şayet döndü alt yelpazde cumayı kapattı,...
dediğim üzere portföye bakılarak az risk long yapılabilir,....
neden az risk bir bağlama yok, toprak gevşek, şayet cb sonrasına bağlama olur diye, az risk olamsı diğer açıdan cb sonrasına olumsuza,..
yani cb bağlamadan burası bağlamaz,..arife vardır bayram yoktur,..bunlar pozda kalmak isteyenlere,
dün bu konuyu uzun yazı ile anlattım,..
kısaca şu anda kalan zamanda poz alan veya satan veya pozunda kalan; cb yi satıyor veya cb yi alıyor, yada cb ye pozunu tutuyor, bunun şu saatte istisnası yok,...
önümüzdeki hafta sp 1 d sine bizim 1 d miz cb nedeni ile kesintiye uğruyor,...
muhtemelen cb olumlu olurda yükseliş gelirse iyi seviyelerden short fırsat sunacak ve sp yi eşitleyecek,..
yorumlara ara,..yetrince yazdık, aşık usandı,..
kalan zamanda sadece saatlik rakamlar,
sizler bir şey yazarsanız zevkle okurum,...
indregandi hocam...
paranın gücünü ve hareketlerini milim milim yazıyorsunuz...sağolun varolun..teşekkürler...
sayın hocam.....pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerinizi de paylaşırmısınız...:)))
[quote=indregandi;477272]öyle bir zamndayızki tarih hepimize cb olma fırsatı tanıdı bilmem farkettikmi, ancak aday gösterilmedik[/quote]
[quote=albica;477282]indregandi hocam...
paranın gücünü ve hareketlerini milim milim yazıyorsunuz...sağolun varolun..teşekkürler...
sayın hocam.....pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerinizi de paylaşırmısınız...:)))[/quote]
sayın albica diğer adaylar çok güçsüz,...birde sanki tr başkanlık içun yeni sayfa açtı gibime gelmekte,..
cblığı bir süre sonra nostaljide kalacak sanki,...
geçmişte özalda yaşadık bu durumu, ama körfez 1 deydi, özal....
tayyip körfez 2 de,...
Saddam iki kere kuşatıldı, şüphesiz birincide sadam kuşatıldı, ikincide ise coğrafyası,...
şimdi bu kuşatılmış cağrafyada ilerliyoruz,...
eş başkanlık tam bu dönemin ürünü, ve görülmemiş ölçüde para ile taçlandırıldı,..
dünya güzeli bu dönemde üretildi,....
[IMG]http://image-turko.com/di-TD80.png[/IMG]
benim grafa 99000 direnç görülüyor şimdilik..geçip üzeri kalırsa yeni zirveler gelebilir ...bence..
[IMG]http://image-turko.com/di-ADVX.png[/IMG]
sistem longu, 98625 üstünde gelir,...
LB 98200 ü tartıyoruz şu sıralar,...
[I]dünkü,[/I]
[I]98150 SB sinin 98125 düşmesi sonrasında [/I]
[I][B]11:00[/B][/I]
[I]saatlik[/I]
[I]dir 98775[/I]
[I]LB 98200[/I]
[I]SB 96475[/I]
[I]des 95850[/I]
[I][B]12:00[/B][/I]
[I]saatlik[/I]
[I]dir 98775[/I]
[I]LB 98200[/I]
[I]SB 96475[/I]
[I]des 95850[/I]
[I]aynı[/I]
[B]14:00[/B]
saatlik
dir 98625
LB 98200
SB 96475
des 95850
[B]15:00[/B]
saatlik
dir 98625
LB 98200
SB 96475
des 95850
aynı
ben cbye long girecem ama zaman short girecek,...bakalım riskim az her durumda,..
eğer düşündüğüm gibi olursa
102850 ve 107150 den short dönecem tekrar,....sp 1 d si için
sonrakilerde sp 2t sinde long dönecem, sp 2 d sinde short dönüp 15 haftayı kapatacam,
sonra 9 haftaya başlarım,...bütünü 9 t
yani cb ile sp 1 d sini önümüzdeki haftaya yüzümün akı ile kıvırmam gerekiyor,..önce yükseliş almam sonra 102850 ve 107150 den shortlayabilmem gerekiyor,..