Sn. Indregandi, siz bu sitemlerle çarpılmaz ancak çarparsınız gibime geliyor:)
py odun, siz ateş gibisiniz istediğiniz zaman tutuşturursunuz py yi
Printable View
Sn. Indregandi, siz bu sitemlerle çarpılmaz ancak çarparsınız gibime geliyor:)
py odun, siz ateş gibisiniz istediğiniz zaman tutuşturursunuz py yi
[quote=ordi;228068]Sn. Indregandi, siz bu sitemlerle çarpılmaz ancak çarparsınız gibime geliyor:)
py odun, siz ateş gibisiniz istediğiniz zaman tutuşturursunuz py yi[/quote]
ordicim at sahibine göre kişner, bende merak ediyorum atın nasıl kişniyeceğini, yani kişi önemli, forum olmasa 50 kere havlu atardım, forum beni sorumlu yapıyor, bana faydası, takip eden varsa faydası, şüphesiz bu anlamda olacak, beni disipline ediyor yani,....
sadece şunu soracaım...neden vizyonlar hep kısa odaklı...bu piyasa o kadar çok üstadı,yatırım firması müdürlerini ve türlü toprak ağalarını yedi ki yukardan shortlama sevdasıyla...inanın ben bunları piyasa içinden biri olarak gözümle gördüm...
daha 59 binden çıkışta geçen ay 800 tane kısada aldıkça mal vurmaya çalışan şahısların kırdıı klavyelerin parçaları yan odamda...
daha once de dedim...bu pıyasanın mala gırmesı imf beklentisi ile diil diye..adamlar kaatlara ılerde milletin kafasına vurmak için diil,bizzat ortak olmak için gelıolar diye...
artık ortalık ve bizim piyasa eskisi gibi deil...bu beklentiler ilüzyon dedim.bilinmeyen ve uzun vadeli başka beklentiler war.
dünya düzeni ve uyduları artık kabuk deiştirio...ve bu düzende bence Türkiye çok farklı roller üstlenecek.
yunanistan,ispanya,portekiz vb ülkelerin batmaya yakın olması,AB nin kantarının kaçması tamamen planlı aktiviteler.
Sonuçta su alan ve ilerlemeye çalışan bir sandalda yükü hafifletmek isterseniz,sandaldan en önce en ağır olanları ve sırası geldiğinde o küreği çekemeyecek olanları atarsınız..ve bu bahsettiğim ülkelerin ne küreği çekecek genç nüfusları ne de çalışmak için ter akıtmaya alışmış yapıları yok...
fakat Türkiye öyle değil...
Bu yazıdan kastım süper refah içine gireceimiz değil...ama ekonomik ve mali olarak çok üst kademelere taşınacaımız düşünceleridir...
ilgi ile takipteyim sn.indregandi.. paylaşımlarınız için teşekkürler..
[quote=indregandi;228071]forum olmasa 50 kere havlu atardım, forum beni sorumlu yapıyor, bana faydası, takip eden varsa faydası, şüphesiz bu anlamda olacak, beni disipline ediyor yani,....[/quote]
burada sizi ilgiyle izleyen çok kişinin olduğunu düşünüyorum. Belki emeğinizi karşılığını Teşekkür olarak tıklamasalarda sizi izlediklerini düşünüyorum.
Herkesin yoğurt yiğişi farklıdır elbet ama sizin olaya bakışınız da bana farklı geliyor..heyk
sizin pala, palacı indikleriniz yeter.brv
emeğini, bilgisini alçakgönüllülükle paylaşan HERKESE TEŞEKKÜRLER
[quote=ATHLON;228074]sadece şunu soracaım...neden vizyonlar hep kısa odaklı...bu piyasa o kadar çok üstadı,yatırım firması müdürlerini ve türlü toprak ağalarını yedi ki yukardan shortlama sevdasıyla...inanın ben bunları piyasa içinden biri olarak gözümle gördüm...
daha 59 binden çıkışta geçen ay 800 tane kısada aldıkça mal vurmaya çalışan şahısların kırdıı klavyelerin parçaları yan odamda...
daha once de dedim...bu pıyasanın mala gırmesı imf beklentisi ile diil diye..adamlar kaatlara ılerde milletin kafasına vurmak için diil,bizzat ortak olmak için gelıolar diye...
artık ortalık ve bizim piyasa eskisi gibi deil...bu beklentiler ilüzyon dedim.bilinmeyen ve uzun vadeli başka beklentiler war.
dünya düzeni ve uyduları artık kabuk deiştirio...ve bu düzende bence Türkiye çok farklı roller üstlenecek.
yunanistan,ispanya,portekiz vb ülkelerin batmaya yakın olması,AB nin kantarının kaçması tamamen planlı aktiviteler.
Sonuçta su alan ve ilerlemeye çalışan bir sandalda yükü hafifletmek isterseniz,sandaldan en önce en ağır olanları ve sırası geldiğinde o küreği çekemeyecek olanları atarsınız..ve bu bahsettiğim ülkelerin ne küreği çekecek genç nüfusları ne de çalışmak için ter akıtmaya alışmış yapıları yok...
fakat Türkiye öyle değil...
Bu yazıdan kastım süper refah içine gireceimiz değil...ama ekonomik ve mali olarak çok üst kademelere taşınacaımız düşünceleridir...[/quote]
kısmen katılıyorum, sayın athlon ancak burada şuna dikkat etmeliyiz,....
siyasi ekonomiye, bu ekonomi ev ödevine bağlı, yapmazsan cezalandırılırsın, bu anlamda hep evet önemli ve buna kazan kazan diyoruz, buna dikkat, hayır dememek lazım, bunun koşulları hiç olmayacak kadar tehlikeli bir potansiyel kazandı, ekonomik büyüklük açısından, bunun derinliklerine girmeyecem ama ev ödevinde 4-5 iri kalem var,.....
[quote=indregandi;228083]kısmen katılıyorum, sayın athlon ancak burada şuna dikkat etmeliyiz,....
siyasi ekonomiye, bu ekonomi ev ödevine bağlı, yapmazsan cezalandırılırsın, bu anlamda hep evet önemli ve buna kazan kazan diyoruz, buna dikkat, hayır dememek lazım, bunun koşulları hiç olmayacak kadar tehlikeli bir potansiyel kazandı, ekonomik büyüklük açısından, bunun derinliklerine girmeyecem ama ev ödevinde 4-5 iri kalem var,.....[/quote]
evet haklısın hocam...fakat o ödevlerle ilgi şu değişti artık...eskiden ödevi verip geçer sınıfın karşısına öğretmen masasına otururdu...artık bizzat kendisi de o sıralarda...yani ödev ile beraber cevapları da veriyor...sana sadece soruların cevaplarını bi kağıttan diğerine aktarmak kalıyor...
diğer taraftan dünya pyları açısından daha önce yaptığımız yorumlar bu topiğin başında var, büyük çıkarımlarımız oldu, arsıra bende okuyorum unutmamak için, malum dünyanın tekeri yavaş dönüyor, o kadar yavaşki, şu s&p örneğin ağır adımlarla hedefine giderken, bizim 50 kere aşağı basışımız geliyor,.....buna da dikkat, ben kendi adıma bu s&p ye daha başında iken dikkat çektim, ancak 67-70 arasından short çektik, buna dikkat,....
bazı işaretler var çoğu kez bunları pas geçiyoruz, [B]örneğin 2005 de vobun açılması[/B] veya [B]s&p/dovun bu yükseliş trendine garanti satışının denk gelmesi,[/B] bunlar raslantı deyil büyük işaretler, bunu disket biçimlendirme gibi kafamızda pozitif algılarsak trende otururuz, kazançta oluştumu, e yatırımcı oluruz,.......kazançta insanı disipline eder bir noktada, bu şuna benzer bir noktada, güzel bir işi ve kazancı olanla, henüz buna ulaşamamış kişi arasındaki farka,....bu da önemli,...
[quote=ATHLON;228085]evet haklısın hocam...fakat o ödevlerle ilgi şu değişti artık...eskiden ödevi verip geçer sınıfın karşısına öğretmen masasına otururdu...artık bizzat kendisi de o sıralarda...yani ödev ile beraber cevapları da veriyor...sana sadece soruların cevaplarını bi kağıttan diğerine aktarmak kalıyor...[/quote]
kesinlikle,....baka,baka, göre, göre üstelik, ama böyle, ....
burada birde + proceksiyon var, iran en önemli kalem bu aslında, disket buna göre formatlandırılıyor,...
gandi eski şortlar duruyor mu?
dirençler 73800/74200/74800
merkez [B]73200
[/B]
destekler 72800/72500
ileriki 5-10 sene içinde o kadar farklı değişikliklere tanık olacağız ki...sonuçta sawas 60 sene önceydi...ben görmedim, yaşamadım...ama insanlık tarihinde 60 sene bir an gibidir...yani hemen geride...
yeni dengeler,oyundan çıkanlar yeni oyuncular,enerji olarak adlandırılacak yeni emtialar...ve tarih denen bu büyük cycle da insanlıın safralarını atmasını göreceğiz...ve beyaz sayfalar...yeniden yazmak için..ta ki yeni safralar oluşana kadar...bu oluşacak yeni sayfa da yırtılıp atılana kadar...
[quote=küçük_k;228089]gandi eski şortlar duruyor mu?[/quote]
longum küçük_k, yani trade formatındayım, bir yöne uzun durmuyacam, taki şu kesin satış alana kadar, bacaları yakana kadar, şimdilik baca başladı yangın yok, bu bile 2000-3000 puvan düşüş demk, 2000 puvan yaptık zaten, 10 lukta bozulunca trade karar verdim, 120 lik denge 73300, yukarıdan long açıyoruz, yukarıdan short açıyoruz, bu shortlar için avantaj, terste kalan long olacaksa, + makas ağanın cebinde şimdiden,..