-
Bir instutinal grafik verdim geçen hafta tam dirençteydi.
Büyük para o.
Direnci kırınca taa geçen hafta neler oldu gördünüz.
Piyasa tatil aralıkları önemlidir.
Labor dayle beraber önlenemez ralli başladı.
Tam gayriresmi yaz sonu.
Büyük para geri döndü.
Ne kadar sürer nereye gider hafta sonu bakarız.
Bugün yolcu var bende, hazırlık var o yüzden yokum gün boyu ve gece.
Jelibon.
-
rex üstad sormayı unuttum
şu 520 pips olayınız varya.
ne hissettiniz o an.paylaşırsanız sevinirim.
yeni eski herkes için düşünmesi gerken bir durum olduğu kanaatindeyim
bu arada vob yükseliyor ama gram satış yemiyor.ayular pençeleri atsanıza yahu
vallahi boğanın boynuzları tabiri caizse demokrasi kılıcı gibi tepemizde duruyor.her an geçitrecek boynuzunu.
artık nereden geçirir o kısmet.gülmek en büyük nimet diye düşünüyorum ve olduğum durum için kendime gülüyorum.vay be daha geçen hafta nerlerdeydikçşimdi nerlerdeyiz.
paazı 1.30 dan açtığımda tama demiştim.şimdi 1.3150 de.150 pips zarar.bunun 50 pips ini karasudan fonladım ama yetmedi.
vobu ise fonlayamıyorum.o orda kaldı artık.kendi başının çaresine baksın
hehehehehe
passat
passat
-
[quote=jelibon;290018]Annanemin memleketi Akşehir.
O göl kurumuş duyduğuma göre.
Maya varda göl yok ortada..kom
Jelibon.[/quote]
vay üstad.biliyordum zaten sizde birşeyler olduğunu.olsun üstad be sizde egeye çalın o zaman.2 senede dünyada ilk 5 e girdiyseniz bir 2 senedede ege sizin olur olur biter.artık bir kase yoğutta bize gönderirsiniz
bu arada siz onları tanıyorsunuz da onlar sizi tanıyormu acaba.onu merak ettim
passat
-
dikkat ederseniz artık fazla piyasa yorumu yapmıyorum.yapsamda birşey ifade etmiyor.
bende havadan sudan konuşarak kafayı dağıtmak niyetindeyim.hergün bu durumu düşünerek geçirmek olmaz.olan olmuş.
başka şeylerle hayat bulalım
bak buldum bir tane.ernst ne kafa çaktı ama 90 da 90'ana.
he heeeyyyyyttt
passat
-
sn jelibon gitmeden bir soru sorabilirmiyim 64 binide yaptınız sanırım bunu kırarsanız 68 mi yeni hedefiniz ve kırmaysını bekliyormusunuz
-
aman dur daha fazla üstada fikrini sormayın.68000 de derse yandık artık
ayuluk çok güzel ama çok sancılı geçi.
passat
-
Dün akşam MB'sı gecelik borçlanmayı 0.25 puan indirdi. Bankaların borçlanmasını haftalık borçlanmalarla yaptığı bu ortamda, çeyrek baz puanlık indirim çok ciddi bir oran olmayıp, bankalara yönelik bir mesj bence.
Piyasada birkaç banka ellerinde gün sonunda kalan 3,5-4 milyar civarında bir parayı diğer bankalara vermeyip, her akşam gidip MB.'na getirmesine verilen bir mesaj bence bu ! MB'sı bana verme , git daha yüksek getiri ile diğer bankalara ve. Böylece bende likitide için ekstra yükümü hafifleteyim dedi.
Ancak başka kararları da var ki, bunlar benim dünkü yazımın içerikleriyle de ilgili bence. MB ,piyasaları rahatlatmak için uyguladığı kemer gevşetme uygulamalarını 2010 sonuna kadar geri çekeceğim dedi.
Bu ne demek? Bankaların munzam karşılıklarında ve disponibilite oranlarında arttırımlara gidebilmesi demek. Özellikle tl ve döviz munzam karaşılıklarında 0.5- 1 puan bir arttırım yapmasını yakında beklemek lazım. Bu durumda banklar 1-2 milyar dolar civarında piyasadan bir döviz almak durumunda kalacaklardır.
Çok da büyük olmamasına rağmen, döviz kurlarındaki düşüş baskısına bir nemze fren olması düşünülecektir.
Kurların yükselmesi , bankaların özellikle sendikasyon kredileri karşılığındaki getirilerini azaltıcı etki yaratır.
Yani bana göre bu faiz indirimi değil. Bankaların yükselmesi için de, ciddi bir uygulama değil.
Bugün sadece bu faiz açıklaması baz olsaydı , piyasalara satış gelmesini bekliyordum. Ama ne hikmetsek, şanslı günlerdeyiz. Bu sefer de Dow ciddi yükselişler gösteriyor.
Dow futurenin ciddi yükseliş görüntüleri, Avrupa borslarının da güne yükselişle başlamasını doğuracaktır.
Bence,
Bugün özellikle bankalardan çıkmak doğru olacaktır diyorum. Dün önerdiğim bankalarda da , hedeflere takılmadan çıkmanızda fayda var diyorum.Dow bu hareketi yapabilmek için bir şans yaratabilir.
alın size piyasadan bir yorum.tabiki alıntı yaptım.her zaman yazısını okuduğum biri
passat
-
görüyon mu bu sarıgızı 1284 çıkmış.dün 1267-65 den alan karlı çıktı.ben almadım:)
neler etti bize sarıgız ulem sarıgız allah seni çırçır böceği yapsın:)
-
[QUOTE=PASSAT;290026]vay üstad.biliyordum zaten sizde birşeyler olduğunu.olsun üstad be sizde egeye çalın o zaman.2 senede dünyada ilk 5 e girdiyseniz bir 2 senedede ege sizin olur olur biter.artık bir kase yoğutta bize gönderirsiniz
bu arada siz onları tanıyorsunuz da onlar sizi tanıyormu acaba.onu merak ettim
passat[/QUOTE]
Nerden tanıyacak.
Bi cv hazırlayıp gireyim goldmana.
6-7 kere 100 puan yakaladım 6 ayda, almazlarmı işe beni acep?
Ordan haber verirdim hem size.
Bu Amerikalılar var ya hala Irak'a saddam kürtleri öldürdü diye girdi sanırlar sonra blog açmış bunlar bir sürü.
Türkler zekada Amerikallıları yüze katlar.
Jelibon.
-
[QUOTE=PASSAT;290043]aman dur daha fazla üstada fikrini sormayın.68000 de derse yandık artık
ayuluk çok güzel ama çok sancılı geçi.
passat[/QUOTE]
Madem sancılı nasıl güzel oluyor?
73800 pivot verdim, 73000 altı gemeden şelale palavra dedim,
altına bir gün indi 73800 ün 80000 i geçti.
hayatta alacağın en kolay 8000 puanı kaçırdın ayılık güzel diyon..lelele
Jelibon.
-
sarıgız da sona geliniyor.kaldı p.tesi 6. Gün doluyor.bence iniş başlar'(o beklentiyle satış yapmıştım tabi acele ettim)
dur ele saatte yazayım tutar belki.
2.50.am. Veya pm:)
Bugün bence 88 en yüksek olur.1297 (-1) de durur.durursa bitti.
Görürse ve geçerse bilmem
No comment:)
Kriterime uyuyorum girmedim.
Nasip nasip:)
Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler(eylemistirde)
-
[QUOTE=ihvn;290070]görüyon mu bu sarıgızı 1284 çıkmış.dün 1267-65 den alan karlı çıktı.ben almadım:)
neler etti bize sarıgız ulem sarıgız allah seni çırçır böceği yapsın:)[/QUOTE]
sarıgız dedik 64 ü destek yaptı diye.
78 ide geçti şimdi.
Jelibon.
-
[QUOTE=ihvn;290083]sarıgız da sona geliniyor.kaldı p.tesi 6. Gün doluyor.bence iniş başlar'(o beklentiyle satış yapmıştım tabi acele ettim)
dur ele saatte yazayım tutar belki.
2.50.am. Veya pm:)
Bugün bence 88 en yüksek olur.1297 (-1) de durur.durursa bitti.
Görürse ve geçerse bilmem
No comment:)
Kriterime uyuyorum girmedim.
Nasip nasip:)
Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler(eylemistirde)[/QUOTE]
Buralardaki kapanış sonraki haftalar için olumlu olacaktır.
-
[quote=jelibon;290082]Madem sancılı nasıl güze oluyor?
73800 pivot verdim, 73000 altı gemeden şelale palavra dedim,
altına bir gün indi 73800 ün 80000 i geçti.
hayatta alacağın en kolay 8000 puanı kaçırdın ayılık güzel diyon..lelele
Jelibon.[/quote]
üstad o sizin dediğiniz referansdumdan önceki haftaydı.ben o haftayı pas geçtim.biliyorsunuz fazla takılmadım oralarda.birde hatırlıyorsanız 2 eylül vardı orada 73050 miydi neydi kısaları kapatmıştımda 2000 puan fırlamıştı.orda zaten ipler koptuydu.tekrardan da girmedim .referandum riskinide almadım.
salı gününden başladım kısalamaya.ama onlar bizi yakaladı.62500 piyasasından kısa yaptım 2000 puan yedik.
kısmet diyorum.zamanlama hatası.kendim ettim kendim buldum.herkesi dinlerim ama son sözü daima kendim söylerim.bu şekilde kimsyi suçlamamış olrurm ve kimsenin günahını almam
dikkat ettiğim konulardan biride budur.kimsenin günahını almamak.sadece görüş alışverişnde bulunuyoruz.diğeride borsayı hayatımda küçük bir parça olarak görmem.o benim hayatımı düzenlemeyecek.ben onu yaşamda bir yerlerlere koydum fazlası bana zarar getirir.
bir ara demiştim.bilgilerimi sınıyorum,bazende iyi ders alıyorum diye.
herkese bol bereketli kazançlar
passat
-
[QUOTE=PASSAT;290091]üstad o sizin dediğiniz referansdumdan önceki haftaydı.ben o haftayı pas geçtim.biliyorsunuz fazla takılmadım oralarda.birde hatırlıyorsanız 2 eylül vardı orada 73050 miydi neydi kısaları kapatmıştımda 2000 puan fırlamıştı.orda zaten ipler koptuydu.tekrardan da girmedim .referandum riskinide almadım.
salı gününden başladım kısalamaya.ama onlar bizi yakaladı.62500 piyasasından kısa yaptım 2000 puan yedik.
kısmet diyorum.zamanlama hatası.kendim ettim kendim buldum.herkesi dinlerim ama son sözü daima kendim söylerim.bu şekilde kimsyi suçlamamış olrurm ve kimsenin günahını almam
dikkat ettiğim konulardan biride budur.kimsenin günahını almamak.sadece görüş alışverişnde bulunuyoruz.diğeride borsayı hayatımda küçük bir parça olarak görmem.o benim hayatımı düzenlemeyecek.ben onu yaşamda bir yerlerlere koydum fazlası bana zarar getirir.
bir ara demiştim.bilgilerimi sınıyorum,bazende iyi ders alıyorum diye.
herkese bol bereketli kazançlar
passat[/QUOTE]
Seçimden sonra 1400 puanmıymış artış dedin ya hatan o. Sonrası hep artış oldu.
Acelecilik var sende, sadece hedefden satarsan para kazanırsın.
Zaten boğa piyasada satmak yanlış birşey.
Dip leri almak en iyisidr.
Jelibon.
-
flaş flaş flaş mali endeks 100.000 oldu
darısı voba
napalım üstad yaptık hata işte.öyle veya böyle o nedenle veya bu nedenle.
şemsiyeyi açmaya çalşımamak lazım
hehehehe
passat
-
[QUOTE=PASSAT;290100]flaş flaş flaş mali endeks 100.000 oldu
darısı voba
napalım üstad yaptık hata işte.öyle veya böyle o nedenle veya bu nedenle.
şemsiyeyi açmaya çalşımamak lazım
hehehehe
passat[/QUOTE]
Üstüne gidiyorumki bir daha terse gelme. Aceleci olma. Aman yanlış anlama.:)
-
yok üstad şu dünyada en son yanlış anlayacağım kişi sizsiniz
daha öncede demiştiniz.zamnlaman iyi değil diye.6 puan vermiştiniz.petroldeki sert harekete çarpılmıştımya gerçi sonrasında karla pozu kapamıştım ama 100 pips yukarıya çıkmıştı.neyse üstad yavaş yavaş olduracaz artık napalım.düşe kalka
10 puana çıkarttıkmı tamamdır.
passat
-
artık sizin vereceğiniz puan önemli.6 vermştiniz ama silebilirsinizde
sanırım 4 e düşmüş olabilirim
ew deki son düşüş üstad bu buradan sert 1 abcde 5 yukarı hareketi yaptımmı 10 puan hedef olur
nasıl ew dalgası patlattım ama
hehehehe
passat
-
[QUOTE=Rebelyus;290034]sn jelibon gitmeden bir soru sorabilirmiyim 64 binide yaptınız sanırım bunu kırarsanız 68 mi yeni hedefiniz ve kırmaysını bekliyormusunuz[/QUOTE]
İyi ben cevaplıyım kendi tahminim burası ana direnç artık kıramaz ise düzeltme başlar diyorum
81.7 ek shortgel pala gel al Shortlarımı
-
[QUOTE=Rebelyus;290107]İyi ben cevaplıyım kendi tahminim burası ana direnç artık kıramaz ise düzeltme başlar diyorum
81.7 ek shortgel pala gel al Shortlarımı[/QUOTE]
Sevgili Rebelyus,
Düşünüyorum sabahtan beri nasıl cevap vereyim diye.
Biliyorsun bende matriks yok.
Son hallere bakıyordum.
Hedef bandı çok geniş bende sebebi dün yazdım 3 ve 5 arasında kararsızım.
O yüzden 63800 pivot. Üstünde long altında shortum.
Jelibon.
-
[QUOTE=Rebelyus;290034]sn jelibon gitmeden bir soru sorabilirmiyim 64 binide yaptınız sanırım bunu kırarsanız 68 mi yeni hedefiniz ve kırmaysını bekliyormusunuz[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;290113]Sevgili Rebelyus,
Son hallere bakıyordum.
Jelibon.[/QUOTE]
Teşekür ederim stop olarak ne koydunu shortlar için bende shorta büründüm zaten ama şimdiye kadar ekemk değil su içirmedi pala shortlara spotta mal çıktıkları gibi bir haber var ama çıkacakları mal çok stop patlatmak için artı 1 makasta yapa bilir bunlar ztepedeysek diyede düşünmeden edemiyor insan ve ayrıca doların düşüşüne oynayan bir sürü kurum var büyüklerden 1.51 maliyetli kritik noktalar
-
Euro toplayıp dolara basacakalr birazdan imkan var düzeltmede bu gün degil gibi
-
[QUOTE=Rebelyus;290129]Euro toplayıp dolara basacakalr birazdan imkan var düzeltmede bu gün degil gibi[/QUOTE]
Bugün opsyon.
Kırılım taze daha yurtdışında.
Düzeltme için sebep yok.
Jelibon.
-
jelibon Nickli Üyeden Alıntı
Her kapanışta nokta takip edeceğiz.
Günlük her hareket bu noktalarda olacak.
Bazen kapanışlar bile.
1240
1222 (Yükselişin bitiiği yer, 1220, ya B yükseliş yani, B yükseliş C yükseliş bitti, ya B yükseliş A yükseliş bitti)
1187
1176
1168
1146
1136 (BURADAYIZ)
1107 (KIRDIK)
1090
1070 (HEP ÖNEMSİZ DİYORUM SADECE KAPANIŞ OLUYOR)
1058
1041 SON DÜŞÜŞ YİNE BURADA BİTTİ
1032
1018 (ALTINA SARKTI AMA HİÇ ALTINDA KAPAMADI, TEPTİ)
1107 (FiBO GERİ ALIM SEVİYESİ)(TEPTİ 1011)(.38)
990
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;290113]Sevgili Rebelyus,
Son hallere bakıyordum.
Jelibon.[/QUOTE]
Şu an minumum hedeflere geldik.
Buraya kadar kolaydı.
Bir kere 64000 garantiydi.
Bunun maksimumu 66000-67500 dür.
Ana dalga maksimumu 75000 dir.
63800 üzerinde aşağıdan almış olan ben tutuyorum.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;290087]Buralardaki kapanış sonraki haftalar için olumlu olacaktır.[/QUOTE]
Galiba 1325 te görecek sizin görüşünüz?
...Velev ki 97 e gelirse ve geçerse bi ihtimal.ben yokum pass:)
Köşe kapmaca oynatıyorlar bu pala remziler me ne.
Adamlar 1000 ler den topladıklarını küçük küçük satıyorlar.
Tepe belli grafik belli.sonuç belli.dip belli.figüranlarda kendilerine biçilen rolü oynarlar.
AdAMLAR sonuca göre yol çiziyorlar'bu yüzden onlar gibi hareket etmek lazım.
Yani zaman uzun vade en iyisi ve bilgi.yoksa UFF OLUYOR INSAN:)
Danger dir.
-
120 dk. ikizimiz(Sn.Jelibon ifadesidir) SenSex
[IMG]http://ressim.net/a/upload/e3071759.png[/IMG]
-
papaz noktasal bindirdi >1,3077....(1 pips farkla ...!!!)...:::
1,3160 den > ABC başlatabilirse > ew4 gelişir....akıllarda bulunsun....!!!
-
üstad bu bizim boğa piyasası ni zaman biter.
onun tarihini verebilirmisiniz.dalga hesabından.3 yükselişteyiz galiba.
4 düşüş ni zaman.5 yükseliş ni zaman.
zaman dan kasıt hedefler
passat
-
Sn passat,
papazda zaman hedefleri çok kez burada verildi.....muhtemel 5 için 22-24 eylül...uzatırsa 12 ekim.....boks.
-
rex üstad ben papazdan vazgeçtim artık.onunla nikah kıydım.iyi günde kötü günde diye
şimdi benim kötü onun iyi günü.boşarsam ayıp olur.mezara kadar beraberiz onunla
sadece jwelibon üstad dan ew dalga hedeflerini öğreneyim.dedim.
bu soruyu daha önce sormadığım için kendime kızıyorum.gerçi üstad 64.000 i bastıra bastıra söyledi ama,okuldaki müdürümüzün yaptığı gibi kulağın arkasına bir okkalı tokat yemeden olmayacaktı.onu da yedik.ah tahir hocam ah.bak seni forumlarda bile yad ediyorum.
hehehehe
passat
hehehehehehehhe
-
Jelibon usta
Bilgiye saygım sonsuz... Ancak bugünün bir süreliğine tepe olarak kalacağını düşünüyorum.
Saygılar
-
vay adi bana yapabileceğin en büyük kötülüğü yapıyon.
63800 pivotta veriye giriyon.
Altında short, üstünde longum.
Ulem pala senden başka birşey beklemezdim zaten.
Jelibon.
-
[quote=jelibon;290244]Ulem pala senden başka birşey beklemezdim zaten.
Jelibon.[/quote]
Jelibon abi, onda numara çok daha 15:30 verisi var bakalım orada ne numara olacak yoksa daha benim göstergeler palanın mal topladığını gösteriyor sonumuz hayır olsun.dng
-
63800 pivot, 63400 altında shortum.
63400 kırılmazsa taze longum.
Jelibon.
-
[QUOTE=ordi;290258]Jelibon abi, onda numara çok daha 15:30 verisi var bakalım orada ne numara olacak yoksa daha benim göstergeler palanın mal topladığını gösteriyor sonumuz hayır olsun.dng[/QUOTE]
veriyi biliyorlar desteklere çektiler.
veri iyi gelirse teper.
veri kötü gelirse düşer.
Jelibon.
-
opsyon bu, bunu akıl almaz.
sadece kapanışı önemlidir bunun.
Jelibon.
-
seans başlamamış adam 1137 görmüş cfd de.
yedirirlermi öyle.
bugün opsyon savaş çıkar bu piyasada.
bakacağız.
seans içinde seans bügün.
gecesi ayrı, verisi ayrı, gün içi ayrı kapanışı ayrı bunun bugün.
akıl almaz bu.
-
ben umudu kestim.dediğim gibi mc ye kadar yolu var.kurum nerde mc olursa orda otomatik olarak kessin.uğraşmıyorum bile.vobu kaybettik
forex te karasu ile devam
papaz la nikah kıydık.akşam nikah tazaleriz artık
hehehehehe
passat