-
[quote=abicim;234088]asti patron ben de o bantlardan koyayım dedim matriksime. ama benimki harbi bant gibin oldu (selobant). 1 dk çalışıyom en ufak harekette yapışıyor çizgileer alt üst.
bende isteyron senin bantlardan gari. hehehe[/quote]
ooww mondiyo...1 dklıkda bantların işe yarayacağını sanmam..periyod düştükçe "and" le birbiirne bağlanmış koşul sayısını arttırmak gerekir zırt pırt yön yad sinyal değiştirmemesi için.. yine de fikir vermek açısından
1) Saraylı'nın OB sistemini açıkladığı mesajlarını oku..O mesajlarda, açıklanmaya çalışılan sistemden çok daha önemli ipuçları var bence..
2) Neye destek neye direnç demek istediğini tariflersen MTX koduna çevirmekte yardımcı olabilirim
-
[quote=Astatin;234121]ooww mondiyo...1 dklıkda bantların işe yarayacağını sanmam..periyod düştükçe "and" le birbiirne bağlanmış koşul sayısını arttırmak gerekir zırt pırt yön yad sinyal değiştirmemesi için.. yine de fikir vermek açısından
1) Saraylı'nın OB sistemini açıkladığı mesajlarını oku..O mesajlarda, açıklanmaya çalışılan sistemden çok daha önemli ipuçları var bence..
2) Neye destek neye direnç demek istediğini tariflersen MTX koduna çevirmekte yardımcı olabilirim[/quote]
eywallah abey,
şu an fibo ve graflara takmış durumdayım. hala uyanamadım herhal. graf hazırlıyom da.
(abey yardımcı olmasan da armudu ağzıma düşürsen olmamı)
-
[QUOTE=Astatin;234119]üwwww...
[IMG]http://i44.tinypic.com/awz60p.png[/IMG][/QUOTE]
Asti bu çizgilerin hangisi ne anlama geliyor, açıklarsanız bizde grafiği doğru okuruz...
-
[quote=abicim;234127]eywallah abey,
şu an fibo ve graflara takmış durumdayım. hala uyanamadım herhal. graf hazırlıyom da.
(abey yardımcı olmasan da armudu ağzıma düşürsen olmamı)[/quote]
ARmut çok olsa tükkan senin:))).Armut tek olunca so sori so sadüüüüüüüüü
-
[quote=hilmi;234129]Asti bu çizgilerin hangisi ne anlama geliyor, açıklarsanız bizde grafiği doğru okuruz...[/quote]
patron; hepsinin ortak özelliği bunlar destek ve dirençler...açık mavi olanlar en güçlüleri...içinde olanlar ise görece zayıf olanlar... nasıl kullanıldığıan gelince; ben sistemi olan ama histemine de hakim olamayan biriyim:D:DParamın 4/5 ini bir hesapat tutuyorum ve bu parayla sadece sistem sinyallerine ugun olarak işlem yapıyorum...paramın 1/5 i ile ise, grafikteki destek dirençlere bakarak gün içi histemik trade yapıyorum.. böylece sistemi olan ama histemi de rahat durmayan bir kişi için gayet huzurlu bir psikoloji ile işlem yapıyorum...ki bence psikolojiyi relax tutmak bu işin en önemli kuralalrından biri... not: fiyat açık mavi ile gösterilen çizgilerin altına veya üstüne çıkarsa ve histem portfoyu (1/5) tersdeyse mutlaka stoplanıyor..
-
üvvvvvvvvv pala böyle giderse 73600 üüüüüüüüü
-
[quote=abicim;233912]bugün trade olmadı kısmet değilmiş.abbas kaçar ekran başından havamda değilim trade içün demekki.
günün son grafiğini atayım.
original post by sazan:(yanlış anlamadı isem)
15 dk lık
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/upload/ea14ed24.jpg[/IMG][/URL][/quote]
bu graf üzerinden gidecem.
saraylı abey hocam,
müsait olduğunda dersime girermisin. boş geçmesin haylazlığa kayıyom.hehehe
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/upload/3ef2143a.jpg[/IMG][/URL]
abey graflar tabikine 1 dk lık.
yukarıda işaretlediğim beyaz içi dalgaları itki sayamadığımdan diğer sayımları eleme yoluna gidiyom. şimdi 1 dk lık diye görmemelimiyim. yoksa ulen sayamıyorsan saymayı mı öğren deyu kulağımı mı çekecen.üww ağlarım bak ha..anneme söylemeyim bak.
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/upload/b42f1af1.jpg[/IMG][/URL]
dolayısı ile ben 3-3-5 diye sayarken sazan abey 3-3-3-3-3 olabilemi diye graf atınca buna yoğunlaştım. (tabi yoğunlaşınca trade yeteneğimi kaybettim.) yoğun yoğun dolaşıyom işte.
abey ne soracağımı unuttum yahu. yok ben bugün kendime gelemicem.(halo dayı sen yaptın bunu bana= sabahki fibo çizimin yüzünden= seni saraylı hocama şikayet edecem bir ara ama şimdi değil)
-
abicim,
doğru saydıktan sonra 1' lıkta da sayarsın,ben saymam...
,içinde bulunduğumuz 4.dalga için flat 3-3-5 yapı uygun,şu anda aşağı yönlü 5 parçalı 4.c nin başında olmalıyız...
-
[quote=saraylı;234089]Şimdiiii; 4.dalgada olduğumuza inanmaya devam ediyorum.Bu dalganın flat olması kafaları karıştırmakla beraber,onu çözersek biz onu karıştırabiliriz.:..:
kv de aklıma gelen en olası yapı:
[IMG]http://i44.tinypic.com/6h0rcw.jpg[/IMG]
Bu durumda 4.B.c yapılmakta,bu minik bir itki ve belki bitmiş te olabilir,buna göre aşağı yine bir itki olan 4.C başlayacak ve hedefi daha önceden de v erdiğim 68.000 civarıdır...
Oralarda dip olduktan sonra 5.dalga ile 83.000 hedefine yükselmemiz olası,bunu sonra konuşalım...
Şimdi önemli olan buralaran kısa açalımmı abi,68.000 hedefli...:)
UNIU da negatife döndü,bu düşüş habercisidir...[/quote]
tamam sorum aklıma geldi yahu...
kırmızı B yi 74500 olan bir önceki tepeye koymamız gerekmezmiydi.
benim çizdiğim graflardaki beyaz içine aldığım abc lerden dolayı.
şu açıdan önemi var...
o zaman 1 bitmiş(yukarıdaki grafta b yazan) şu anlarda 2 bitmek üzere(c ve kırmızı B yazan) ve 3 çok sert aşağı gelmeli bugün yarın...
tamam kafa yerine gelmeye başladı. savulun efelerrr.heeeytt
-
[quote=saraylı;234089]Şimdiiii; 4.dalgada olduğumuza inanmaya devam ediyorum.Bu dalganın flat olması kafaları karıştırmakla beraber,onu çözersek biz onu karıştırabiliriz.:..:
kv de aklıma gelen en olası yapı:
[IMG]http://i44.tinypic.com/6h0rcw.jpg[/IMG]
Bu durumda 4.B.c yapılmakta,bu minik bir itki ve belki bitmiş te olabilir,buna göre aşağı yine bir itki olan 4.C başlayacak ve hedefi daha önceden de v erdiğim 68.000 civarıdır...
Oralarda dip olduktan sonra 5.dalga ile 83.000 hedefine yükselmemiz olası,bunu sonra konuşalım...
Şimdi önemli olan buralaran kısa açalımmı abi,68.000 hedefli...:)
UNIU da negatife döndü,bu düşüş habercisidir...[/quote]
abi bu durumda 2. dalga ile 4. dalga kıyaslandığında 4. dalga zaman olarak cok uzun olmuyormu?
sen hep dalga göze güzel gözükecek dersinya ondan dolayı soruyorum. yanlış anlaşılmasın.
-
günün en düşüğü max 72.500 olabilir bu gidişle, tabi yeni en yüksek yapmazsa... kısır bir gün olacağa benziyor..
-
[quote=trader38;234157]abi bu durumda 2. dalga ile 4. dalga kıyaslandığında 4. dalga zaman olarak cok uzun olmuyormu?[/quote]
ya dur bi yaaa. dur allahasen ya. hocamı rahatsız etme yaa. soruları tek tek alır hocam sen tanımazsın kankimi.(hocam kayseriliyi döv önce beni nasılsa döversin)
eyvallah trader efem, o soru da aklımdaydı da(halo dayı akılmı bıraktı bizde)
oh ohhh boz abiye bak. anaparayı çekmiş. masajla da rahatlamış. heç long şort demiyo. ulen saraylı mı olsam, halo dayımın ekibe mi katılsam, boz abim gibin tek tabancamı çalışsam, pelanın kankisi patronu mu dövsem ne yapsam ulen.
-
[quote=abicim;234150]tamam sorum aklıma geldi yahu...
kırmızı B yi 74500 olan bir önceki tepeye koymamız gerekmezmiydi.
benim çizdiğim graflardaki beyaz içine aldığım abc lerden dolayı.
şu açıdan önemi var...
o zaman 1 bitmiş(yukarıdaki grafta b yazan) şu anlarda 2 bitmek üzere(c ve kırmızı B yazan) ve 3 çok sert aşağı gelmeli bugün yarın...
tamam kafa yerine gelmeye başladı. savulun efelerrr.heeeytt[/quote]
4.B; nin ortasındaki B.b kesinlikle 3 parça olmalıdır..grafiğime bakın ,gerçekten 3 parça ,...ben böyle sayıyorum...sizin sayımı anladım,alternatifim olabilir,ama ben yine benimkini sevdim....kom
4.B.c ise daha bitmemiş bile olabilir,yeni tepe gelebilir bu durumda...:)
yok bitmişse doğrudan aşağı gideriz...68 lere...
-
[quote=saraylı;234163]4.B; nin ortasındaki B.b kesinlikle 3 parça olmalıdır..grafiğime bakın ,gerçekten 3 parça ,...ben böyle sayıyorum...sizin sayımı anladım,alternatifim olabilir,ama ben yine benimkini sevdim....kom
4.B.c ise daha bitmemiş bile olabilir,yeni tepe gelebilir bu durumda...:)
yok bitmişse doğrudan aşağı gideriz...68 lere...[/quote]
öğretmenim canım benim seni ben pek çok severim.
sağolasın saraylı abey,
böyle böyle ilerletecez işte.
seans arası sorduğum için affola.ben yoğun yoğun flat idim ya. bencileyin etmişem. şimdi farkına vardım.
abbas bugün kaçsın iyimi.
allaha emanet olun.
-
[quote=trader38;234157]abi bu durumda 2. dalga ile 4. dalga kıyaslandığında 4. dalga zaman olarak cok uzun olmuyormu?
sen hep dalga göze güzel gözükecek dersinya ondan dolayı soruyorum. yanlış anlaşılmasın.[/quote]
çok yanlış anladım ,çokkk....:..::..:
est.be traderım,neyi yanlış anliyim...
2.dalga 8/1-25/2 arası sürmüş çok uzun...
4.dalga da 10-12 gün daha sürerse tam olur,hiçbir zaman anomalisi yok ,bir daha bakarsan lütfen?.brv
-
İspanya ekonomi bakanı Elena Salgado Avrupa Birligi üyesi Yunanistan gibi bir durum kalmayacaklarını belirtti.
[IMG]http://www.voborsa.com/img/1/74070.jpg[/IMG]“Bizim borçlarımız gayet net ve yardım istemeyecegiz. 2013 yılına kadar bütçe açıgını %3 düşürmek zor olacak fakat önümüzdeki yıldan itibaren aldıgımız önlemlerin sonuçlarını görecegiz. Hükümet çok geniş alanlarda sıkı önlemlere gidecek ”
İspanya nın mali açıgın GSMH oranı %11.4
-
alman maliye bakanı açıklıyor.. bazı bankalar gönüllü katılabilirler.. ne saçma ya :D yav ilkokula giden çocuk güler buna ya
-
ALMAN MALIYE BAKANI: YUNANISTAN'IN BUTCE ACIGINI KISMA ONLEMLERINI TAMAMLAMASINDAN SUPHE DUYMUYORUZ
-MATRIKS-
[I]iktisadi tercümesi..............[/I]
[I]şüphe duyuyoruz...hala önlemler açıklanmadı......[/I]
[I]bozz amcanız tercüme edecek.....[/I]
-
ALMANYA MALIYE BAKANI: YUNANISTAN BORCLARINI HER ZAMAN ODEMISTIR
ALMANYA MALIYE BAKANI: YUNANISTAN BORCLARINI HER ZAMAN ODEMISTIR
-MATRIKS-
[I]bu sefer ödemezse...şartlar aynı değil.....çook farklı....[/I]
[I]uyandırma kerizi.............[/I]
-
ALMAN MALIYE BAKANI: BANKALAR, YUNANISTAN'A YARDIMA GONULLU OLARAK KATILABILIR
-MATRIKS-
[I]ahhh öyle bir keriz bulsak.......ula zaten bankalar alacaklı.....katılım kağıt üstünde[/I]
[I]göstermelik olacak ..anlaşıldı....parayı kurtarmak adına.....[/I]
-
[quote=saraylı;234170]çok yanlış anladım ,çokkk....:..::..:
est.be traderım,neyi yanlış anliyim...
2.dalga 8/1-25/2 arası sürmüş çok uzun...
4.dalga da 10-12 gün daha sürerse tam olur,hiçbir zaman anomalisi yok ,bir daha bakarsan lütfen?.brv[/quote]
ben 60 binden beri süren cıkış i,çinde 4 sayıyorsunuz zannetmiştim abi pardon.
ama yinede ed ye göre 3 en kısa kalıyor abi. bi bakarsan:rolleyes:
-
özet.........
bu mızrak bu çuvala sığmaz..............ne yaparsanız yapın.....ama sığdı gösterilir..
onun yolunuda ben öğretmeyeyim...çalışın....2 hafta ....iyi ..kötü..çirkin...
-
ALMAN MALIYE BAKANI: YUNANISTAN'A YARDIMIN ALMAN BUTCESINE ZARAR VERECEGINI SANMIYORUM
-MATRIKS-
[I]patagonya bütçesine verir.....hastayım bu polyanna masallarına.....[/I]
[I]almanya bütçesi için bu rakkam tabiki önemsiz..ama sonrası...sırada bekleyenler.[/I]
[I]herkese şapur şupur..bize yarabbi şükür ..demezler mi.???[/I]
[I]derlerse ne olur...??..[/I]
-
[quote=trader38;234180]ben 60 binden beri süren cıkış i,çinde 4 sayıyorsunuz zannetmiştim abi pardon.
ama yinede ed ye göre 3 en kısa kalıyor abi. bi bakarsan:rolleyes:[/quote]
benim yazılarıma tıklarsan ed alt dalga sayımlarım var...
3.dalga en kısa olmuyor trader:
1.dalga...........56.700-71.350......[B]14650 [/B]puan
3.dalga............59.625-75.200.....[B]15575[/B] "
3.dalga daha uzun 1. den...
kaldı ki ,kısa bile olmuş olsa; daha 5.dalga çizilmediki...ondan uzun olsa yeterli...:)
-
piyasa zayıflıyor....birazdan sistemler sat verecek.........
uzlaşma saatine kadar dayanır mı ???
-
[quote=boz ayı;234185]piyasa zayıflıyor....birazdan sistemler sat verecek.........
uzlaşma saatine kadar dayanır mı ???[/quote]
[I]benim sistem geçici sat verdi bile...........[/I]
:..:
-
ohhh ortalamaları aşşa geçti ohhhhhhhhh 73600 iptal heralde :)
-
ALMAN MALIYE BAKANI: YUNANISTAN'IN BUTCE ACIGINI KISMA ONLEMLERINI TAMAMLAMASINDAN SUPHE DUYMUYORUZ
-MATRIKS-
[I]bu açıklama ile para kazanılabilir....en azından denenilebilir...nasıl mı...??[/I]
[I]bu açıklama gösteriyor ki...yunandan bütçe açığı ile ilgili önlemler bekleniyor..[/I]
[I]yunan bu yönde açıklama yaparsa piyasa alıma geçebilir.....[/I]
-
nazar değmesin.iyi veriyorlar... 72.250 altında düşüş kesinleşir..
-
72.500...72.650 aralığına bugün açtığım kısalara alış yazar....yemeğe kaçarım..
afiyet olsun herkese..............
-
indiklerde PU olmadığı için çift dip yapmaz sanırım..bu kez aşağı kırılabilir açık mavi
[IMG]http://i40.tinypic.com/11b5jdh.png[/IMG]
-
72800 den tepme şansı var emmaa bu riski göze alamam :D ahahah heyytt pzrtesi 74.000 açıyomuş pela :D çok gaza geldim
-
72-73 arası çok desteği var, komple kırarsa rahat edilir ancak... hayırlısı...
benim ilk hedefim vobta 65-66bin civarları... spot100 için 53,500
-
AB: YUNANISTAN'I KURTARMA PLANI YUNAN EKONOMISININ TAMAMIYLE GOZDEN GECIRIILMESINI KAPSAYACAK
-MATRIKS-
[I]eyvahh.....komşu yandı..yandı ki..ne yandı.......[/I]
[I]halının altı pislik dolu........[/I]
-
AB: DIGER EURO BOLGESI ULKELERI ICIN KURTARMA PLANI TARTISILMIYOR
-MATRIKS-
[I]acemice ve talihsiz bir beyan.......[/I]
[I]arkada bekleyenler var demek.....yunan kamufle ediyor....[/I]
-
[QUOTE=halojen;234202]72-73 arası çok desteği var, komple kırarsa rahat edilir ancak... hayırlısı...
benim ilk hedefim vobta 65-66bin civarları... spot100 için 53,500[/QUOTE]
Gidecek gitmesine Sn. Halojen ama adamlar bir kademe aşağı verirken bile canlarını veriyor gibi :)))
-
AB: TUM AB ULKELERININ KURTARMA PLANINA KATILMA KONUSUNDAKI TAAHHUDU SURUYOR
-MATRIKS-
[I]AB...nin çökme riskine karşı bir beyan....tüm ..müş.....ne tümü......[/I]
[I]alman ve fransız...% 70...gerisi ordan burdan üç..beş......[/I]
[I]yıkılmadık ayaktayız......ayakları......[/I]
[I]ha ha haaaa........[/I]
-
unutmuyoruz.....iyi ..kötü..çirkin....
AB..yani almanya ve fransa bu parayı yunanlara verecekler..ama kendi iç kamuoylarını
hazırlamak zorundalar..şu anda [B]iyi [/B]açıklamalar yapılıyor..yapılmak zorunda piyasaların
sopasını daha fazla yemek tehlikeli olur......ama iyi.nin ardından [B]sahneye [/B]kötü gelecek.
alman ve fransız kamuoyunu hazırlamak kolay değil....Obama..ne demişti...vergi verenlerin
parasını wall.street..e vermem..ne oldu...tarih tekerrürden ibarettir.....
kamuoyu hazırlanırken .[B]sahneye [/B]kötü çıkar.sonra tekrar iyi..arada [B]çirkinide[/B]
göreceğiz...çok kısada olsa....hazır olmalıyız[B]....[/B]
[B]iyi..kötü..çirkin[/B] oyunu sürecek..........
-
73.150..de geçici sat veren sistemim...teyitli sat..a devam diyor......devamm...
-
15 dk..lıklarda pek güzel OBO..muz oldu......
hayırlara vesile olsuunn........