Allah Japon halkini korusun ya, cok feci bi durum. cocuklari dusunuyorum, icim bulaniyor...
Printable View
Allah Japon halkini korusun ya, cok feci bi durum. cocuklari dusunuyorum, icim bulaniyor...
[quote=nunu;344129]reaktorler patlamis ve radyoaktif sizinti en tehlikeli seviyeye ulasmis.[/quote]
üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
bu nedenle oluşan kazanç istemiyorum
üüüüüüüüüüüüüüü
[quote=Astatin;344126]11672 görmüş...ohara buhara..ben 200 gr nevalemi alayım NUNİ:o
bu arada ne oldu yaw..bi haber mi var..inşallah yoktur..haber olmadan düşüyosa daha da düşecektir sinsi... Bu arada
[SIZE=6][COLOR=red]NOOOLLLLLTTTTTİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ[/COLOR][/SIZE]:D:D[/quote]
Alacaktınız o puanları :..:, yedirmez size bu puanları :..:
[quote=Astatin;344131]üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
bu nedenle oluşan kazanç istemiyorum
üüüüüüüüüüüüüüü[/quote]
normal seviyenin 33 kat ustundeymis sizintiüüü
[quote=nunu;344134]normal seviyenin 33 kat ustundeymis sizintiüüü[/quote]
Gerçekten çok üzücü bi durum :(
pifff NIKKEI -%11,2 gorhunç bu...
bizde -1.000/1.500 GAP gaçınılmaz görünüyor bu sefer...malum fdowda bu sefer eşlik ediyor nikkei ye.bizim kapanışa göre -180 pıvan falan fdow.
Fiyat kac hacilar
[quote=Astatin;344164]Fiyat kac hacilar[/quote]
77100 patron.76750 gördük en düşük...
[QUOTE=nunu;344134]normal seviyenin 33 kat ustundeymis sizintiüüü[/QUOTE]
dow'u gece tam yerinden shortlamışım diye sevinirken bu haberle neşe falan kalmadı.. üüüüüüüüü
[quote=jerfin;344166]dow'u gece tam yerinden shortlamışım diye sevinirken bu haberle neşe falan kalmadı.. üüüüüüüüü[/quote]
üüüüüüüüüüüüüwwwwwwwwwwüüüüüüüüüüüüüüü
herkese gunaydınlar...keşke haklı çıksaydık...Allah yardımcısı olsun japon halkının ve cocuklarının ve bizlerin...anlamadığım ne sebeple hala açık tutuyorlar bu japon borsasını...maksat ne?
:(:(:(nükleer başka şeye benzemez..Allah hepimizin yardımcısı olsun...:(
[quote=Astatin;344164]Fiyat kac hacilar[/quote]
avatarın cok anlamlı asti abi...+.
[quote=ATHLON;344168]herkese gunaydınlar...keşke haklı çıksaydık...Allah yardımcısı olsun japon halkının ve cocuklarının ve bizlerin...anlamadığım ne sebeple hala açık tutuyorlar bu japon borsasını...maksat ne?
:(:(:([COLOR=red]nükleer başka şeye benzemez[/COLOR]..Allah hepimizin yardımcısı olsun...:([/quote]
Yardım etmemeye kalplerin, yardım etmeye aklın izin vermediği ne lanet bir felakettir....üüü
Bugüne kadar nükleer enerjiye taraftardım ve protesto edenleri haklı bulmuyordum ama şu durumda yanlış düşündüğümü itiraf etmek zorundayım. Böyle bir riske ne nedenle olursa olsun girmemek lazım.
Mevcut global dunyada bu nükleer durum,her ülkeye sirayet edecektir artık...dengeleri bile değiştirir...
yahu çekecekleri ne çile varmış japoların..bitmedi..:(
[quote=Strategist;344171]Bugüne kadar nükleer enerjiye taraftardım ve protesto edenleri haklı bulmuyordum ama şu durumda yanlış düşündüğümü itiraf etmek zorundayım. Böyle bir riske ne nedenle olursa olsun girmemek lazım.[/quote]
sayın strategist; O protesto edenler her şeye karşılar...altın cıkarılmasına..HES lere vs...ülke cıkarına olan her şeye karşılar...
[quote=Strategist;344171]Bugüne kadar nükleer enerjiye taraftardım ve protesto edenleri haklı bulmuyordum ama şu durumda yanlış düşündüğümü itiraf etmek zorundayım. Böyle bir riske ne nedenle olursa olsun girmemek lazım.[/quote]
Nükleer enerji projesinde herşeyi hesaplayıp en sağlam en korunaklı projeyi yapsan bile, doğanın gücünü kestirebilmek mümkün değil üüü
Ben hep karşıyım..Ama şöyle bir gerçek var. ABD de Almanya'da v.b. nükleer santral yapılmasına karşı olmayabilirsiniz. Bu anlaşılabilir. Ama Türkiye'de karşı olmak daha mantıklı. Bilirimki inşaasında yolsuzluk olacaktır, kalitesizlik olacaktır, malzemeden çalınacaktır, işe yeteneksiz adamlar kayırılarak alınacaktır v.b. v.b. Bu ülkede fay hatta üzerindeki bir yer, nükleer santral inşaa yeri olarak belirlenmişti!!!!!!unutmayalım...
Yok be abi, bu risk alınır mı....hangi ülke olursa olsun..sadece yaşayanları değil onların bir kaç neslini etkileyecek bu rik alınır mı************üüü
gunaydin hayirli isler 5 lik most asagi kesti dikkatli olmak gerek.dng
[quote=obsidyen;344173]sayın strategist; O protesto edenler her şeye karşılar...[/quote]
Ben de benzer düşünüyordum ama şimdi sabah uyanıp bu haberi Japonya değil Türkiye ile ilgili okuduğumu hayal edince olay netleşti birden...
5-10-15 dk sistemler SHORT olmuştur sabah açılışta...pala emmi gereğini yapar sanırım bunun...makas -1.000 pıvan...
dun yarim gunde 1000 puan alip 15 dakkada 1000 puan verenler bugun neler yapar nelerrrr
ben kısaları 475 den flat ettim...bol şans
[quote=flexy;344176]Nükleer enerji projesinde herşeyi hesaplayıp en sağlam en korunaklı projeyi yapsan bile, doğanın gücünü kestirebilmek mümkün değil üüü[/quote]
Böyle bir güce sahip zaten insan yaşamının her anında risk oluşturmaz mı..? İnsan var olduğundan bugune hep doğa ile mücadele içinde değil mi ki bundan sonra da olmasın...sanırım bu kavga hiç bitmeyecek...:(
şu unutulmamalıdır ki,bu planlanmış ya da projeksiyonel bir durum değildir...o yüzden karakteri gereği piyasanın gideceği yeri sadece geciktirir...
Günün ilerleyen saatlerinde yurtdışındaki borsalar, belki de vicdanların kabul edemeyeceği bir düşünce ile "nasılsa Japonya da yerle bir olan yerler yeniden inşaa edilecek, arabalar yeniden satılacak v.b. bu da şirketlere iş kapısı demek diyerek yükselmeye başlayabilir... unutmayalım "neo liberal vahşilerin" hükmettiği büyük sermaye, küresel sistemi tehdit etmeyen felaketlere üzülmüyor, seviniyor...geri dönüp bakın son 20 yılda lokal savaşlar dahil felaketleri batı borsaları nasıl karşılamış
[quote=Astatin;344190]Günün ilerleyen saatlerinde yurtdışındaki borsalar, belki de vicdanların kabul edemeyeceği bir düşünce ile "nasılsa Japonya da yerle bir olan yerler yeniden inşaa edilecek, arabalar yeniden satılacak v.b. bu da şirketlere iş kapısı demek diyerek yükselmeye başlayabilir... unutmayalım "neo liberal vahşilerin" hükmettiği büyük sermaye, küresel sistemi tehdit etmeyen felaketlere üzülmüyor, seviniyor...geri dönüp bakın son 20 yılda lokal savaşlar dahil felaketleri batı borsaları nasıl karşılamış[/quote]
maalesef söylediğin şeye harfiyen katılıyorum patron...makineleşmiş,kar odaklı beyin sadece bunu nasıl kullanabileceğini düşünür...ama ne yazık ki bu işin gereği bu...
çoğu elliotcu dow'da primary-C'nin başladığını ve 1.5-2 yıl içinde dow'da 3.000-4.000 aralığının görüleceğini düşünüyor..
bu sayım gerçek olursa eğer bizimkiler ne yapar bu zamanda hiç bi fikrim yok..:D
[quote=Astatin;344190]Günün ilerleyen saatlerinde yurtdışındaki borsalar, belki de vicdanların kabul edemeyeceği bir düşünce ile "nasılsa Japonya da yerle bir olan yerler yeniden inşaa edilecek, arabalar yeniden satılacak v.b. bu da şirketlere iş kapısı demek diyerek yükselmeye başlayabilir...[/quote]
Değişik bir yaklaşım ama ekonominin canlanacağını düşünerek bir piyasayı long'lamanın vicdanla çok ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Eğer böyle bir bağlantı varsa, short tarafında çok daha geçerli olmalı. Sonuçta crash duasına çıkan biri o ülkede felaket olmasını istiyor diye yorumlanabilir. Sonuçta iyi haberle düşen borsa görmedik.
Bence trading işini vicdani ve duygusal konularla bağdaştırmamak lazım.
[quote=Strategist;344193]Değişik bir yaklaşım ama ekonominin canlanacağını düşünerek bir piyasayı long'lamanın vicdanla çok ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Eğer böyle bir bağlantı varsa, short tarafında çok daha geçerli olmalı. Sonuçta crash duasına çıkan biri o ülkede felaket olmasını istiyor diye yorumlanabilir. Sonuçta iyi haberle düşen borsa görmedik.
Bence trading işini vicdani ve duygusal konularla bağdaştırmamak lazım.[/quote]
ben zaten portföylerin kabul etmeyeceği şekilde demedim, vicdanların kabul etmeyeceği şekilde dedim.dng
[quote=jerfin;344192]çoğu elliotcu dow'da primary-C'nin başladığını ve 1.5-2 yıl içinde dow'da 3.000-4.000 aralığının görüleceğini düşünüyor..
bu sayım gerçek olursa eğer bizimkiler ne yapar bu zamanda hiç bi fikrim yok..:D[/quote]
bizimki ya 15000 olur ya 150000:D
bir saate 2000 puana ihtiyac var ne yapsakki shortum ilaveleride actik ama bu guclu durus longa dondurur beni beklemedeyim
[quote=jerfin;344192]çoğu elliotcu dow'da primary-C'nin başladığını ve 1.5-2 yıl içinde dow'da 3.000-4.000 aralığının görüleceğini düşünüyor..
bu sayım gerçek olursa eğer bizimkiler ne yapar bu zamanda hiç bi fikrim yok..:D[/quote]
Bunu iddia edenlerin son 2 yılki performanslarına bakarsan hemen varını yoğunu borsaya yatırıp full long'a geçersin. :..:
[quote=Strategist;344193]Değişik bir yaklaşım ama ekonominin canlanacağını düşünerek bir piyasayı long'lamanın vicdanla çok ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Bence trading işini vicdani ve duygusal konularla bağdaştırmamak lazım.[/quote]
Radyasyon dan dolayı 3 ay omru kalmış karaciğeri eriyen birisi olarak piyasaların senin ölümünden sonra yeni bir devir başlayacak deyip longa gecmeleri bir trader olarak herkesi sevindirir eminim..Sorun şu ki bireyler kapitalist sistemin umurunda değildir ve bunu ancak sefil durumuna dusen tet tek bireyler anlayabilir ama o zaman da o durumu zerre kadar anlamayan kişileri karşılarında garip bir bakış açısı ile bulurlar..
[quote=Astatin;344195]ben zaten portföylerin kabul etmeyeceği şekilde demedim, vicdanların kabul etmeyeceği şekilde dedim[/quote]
Aracı kurumu arayıp bu sabah bu felaket nedeniyle short'dan kazandıklarımı hesabımdan çekin dedin mi demedin mi sen onu söyle o zaman? :))) .boks.
[QUOTE=Astatin;344196]bizimki ya 15000 olur ya 150000:D[/QUOTE]
dow'da 12.100'e stop girip iki sene shortta bekleyebilir miyim ki..:))):)))
o kadar sabır yoktur ben de ama bu ihtimale oynamak lazım.. soros'a rakip olurum ehehe :..::..:
burdan 76200-400 arlaigina hizli bir inis ordan ordan kapanis 78000 bana uyar beklentim bu yonde...2000 puanida aliriz insallah boylelikle
[QUOTE=Strategist;344198]Bunu iddia edenlerin son 2 yılki performanslarına bakarsan hemen varını yoğunu borsaya yatırıp full long'a geçersin. :..:[/QUOTE]
haksızlık etme o kadar, bazıları 2009 dibini bildi..:))):)))
[quote=ebru90;344199]Radyasyon dan dolayı 3 ay omru kalmış karaciğeri eriyen birisi olarak piyasaların senin ölümünden sonra yeni bir devir başlayacak deyip longa gecmeleri bir trader olarak herkesi sevindirir eminim..Sorun şu ki bireyler kapitalist sistemin umurunda değildir ve bunu ancak sefil durumuna dusen tet tek bireyler anlayabilir ama o zaman da o durumu zerre kadar anlamayan kişileri karşılarında garip bir bakış açısı ile bulurlar..[/quote]
Kapitalizmin acımasızlığı başka bir konu, long'lamak veya short'lamanın bir vicdan zaafiyeti sonucu yapılan bir işlem olup olmaması çok ayrı bir konu.
Benim demek istediğim, şimdi ben gidip bu piyasayı long'larsam, short'layıp da aman graaaashhhh olsun diyen birinden daha mı vicdansız oluyorum? Bir vicdan meselesi varsa [U](ki bence yok)[/U] bu short yönü için çok daha geçerlidir.
Yani eğer o açıdan bakacaksak "bu piyasa göçsün" diyen kişi bu ülkede birşeyler ters gitsin istiyor demektedir denebilir. O bakış açısına göre crash dileğininn başka bir açıklaması olamaz. İyi şeyler olan ülkenin piyasasası göçmeyeceğine göre crash isteyen kişiler vatan hainidir denebilir o zaman.
Bu görüşlerin hiçbirine şahsen katılmıyorum. Borsa işini bu tür yaklaşımlardan tamamen soyutlamak gerek bence.
eur/usd'de 1.3935 den short açtım.. stop yakın ama 1.3950 :))