[QUOTE=deniz;402599]sayın jelibon bugunku usa hareketlerini nasıl yorumlamamız lazım dow artı-12.940 sp belirttigini pivot-1.372 nasdaq bi grip herhalde bahar gribi eksi 2.987 kafa karıstırmaca mıdır ne yapacakları hicde belli olmuyor sanki siz ne dersiniz ustadım[/QUOTE]
Dowda bazen para defansa geçiyor. Defansa geçildimi 3 ü ayrı telden sayar. Bu durumu daha önce çok gördüm, ama arkasına ne geleceği bilinemez, yani kandırmacadanda olur trend devamı da gelir.
Bunu bana göre bu rutun ekim sonu tepesi olan 76X i oyalamak için yapıyor. Diğer endeksler dow ve sp 1 noktasına ki 12250 ve 1293 uzakken rutun yakın olması 1 noktasına bunun sebebi olabilir.
Burada rutu kurtaracaksa iv i e girmemeli girerse öbürlerine nasıl sayım farklılaştıracak bunu kestiremiyorum.
Esasen 4 düşüş iki senaryosu üçgen yada flat yapıda sp de varsa ruta sayımı karıştıracak o yüzden de bu 4 düşüşmü yoksa v yukarı mı kestiremiyorum.
Bunu 23-25 inde çözersek daha kolay olacak iş, onun içinde esasen 23-25 ini beklemek yani çözmeyi beklemek daha yararlı.
O tarihe kadarda %70 e %30 a iki ihtimal vardır.
Hangisi olursa şaşırmam.
Jelibon.