short öneririmiyim, yeni açana evet,...ama cüzdanlısından,...
Printable View
short öneririmiyim, yeni açana evet,...ama cüzdanlısından,...
İndi hocam Allah razı olsun, dün sizin verdiğiniz 101,300 rakamı yol gösterici oldu. am dipten olmasa da dün 101,800 den longa döndüm. Şu an 2 bin puan terste kalmış olabilirdim yoksa. Allah razı olsun tekrar
[quote=polo;438699]İndi hocam Allah razı olsun, dün sizin verdiğiniz 101,300 rakamı yol gösterici oldu. am dipten olmasa da dün 101,800 den longa döndüm. Şu an 2 bin puan terste kalmış olabilirdim yoksa. Allah razı olsun tekrar[/quote]
ara yazıları çok iyi okuyun ben şahsen trade etmiyorum, bu nedenle rahat yazabiliyorum,
helal olsun,...
alın inbenin parasını, longsanızda shortsanızda, fark yapmaz,...kasayı soyun yetr,....brv
burası tam neresi biliyormusunuz,..capon depremi vardı ya orası,...hani nuclear reaktor falan,...
o kesitteler bu soytarılar,...
onun içun çok zor bir peryod burası,...
[quote=macide;438485]günaydınlar.dün son çeyrekte yaşanan satış tansiyonu biraz azalttı gibi. ben gene endeksten devam. :) 82,400 lü seviyeler gerçekleşti diyebiliriz. artık altı 81,770 üstü 83,170 :)[/quote]
şimcik xu-100 83.170 e kadar rahat.üstü 83,700..bu bantta paralel götürür bizi ...
domatesin kızardığı alan 82.570 ve altı ...
bizim planlar hep cebimizde,...
işte range planı, tepe tazelemeli bunun içun ki, etki bumerang,...ta başında yazdım devşirme pryod diye bakın nasıl duygularınızla oynuyorlar deyilmi,...separate ayırıyorlar shortu ve longu,..bu olursa daha bir kaç dalga daha ayırırlar hep bumerang,...
neydi longu yarı belinden sokar, shorta ise vermez,...bumerangdta, long yarı belinden olduğu için kesimi kolay olur, short ise yeni dalga yükselen dipte kaldığı için kar alamaz,...maliyeti hep altta kalır,..
[B][I][U]ama önemli noktası bunun içun 108950 yi geçip tepe tazelemeli, yoksa range yi tesis edemez,...[/U][/I][/B]
başka ne yazdık,...
mülayim trend agresif trend,..108950 ile mülayim yaptı bunun agresifi 122 civarları şu anda,...
burada önemli nokta şu idi,...
102250 gerçek tepeyi, 108950 ye devreder,...ama 122 agresifi tepe olmazdı, tepe bu defa 102250 den 108950 ye ikame ederdi, şu demek, 122 örneğin 108950 ye kadar düşer,...bu manada,...
ve 8d veya 8y,...
işte capon depremi,...bu hikaye,...
cari yükseliş,.. ancak tepe 108950 geçilemez,..dolayısı ile range kurulamaz, dolayısı ile py shorttur,...
ve bütün bunlar hep sinusta 81175 yapar,...bundan kurtuluş yok,...istedikleri kadar oynaşssınlar,....
ya yeni denge verecek ya eski denge yürülükte, 122 yede gitse 128 de bu böyle,...
bana düşen cüzdanımın ayarı,...
neydi maliyet kazanıyordu,...
bana düşen bu, ben trade ile bunu ayarlıyamam, devir hızı çok fazla ve tekrarda hata yapma oranı hep yüksek,..yani elbet yakalr,beni...
bu bana iyi,....
[img]http://666kb.com/i/ccdkj9fhqaltv6btp.jpg[/img]
tilkinin dönüp dolaşacağı yer,...
artık sistemlerimiz ve analizlerimiz oldukça ilerledi,..
sade bende deyil yani tüm forum maşallah,...
trade etmesem de en azından poz ayarlayabiliyorum,...bu elbette avantaj olarak dönecek,...
bir kere girdik bu yola 63 hafta ile,..buradan devam bana,...
[IMG]http://666kb.com/i/ccdkvra3t7b7yxu1p.png[/IMG]
her türlü ölçerim, burası kesin, ama tardede başa çıkamam,..
çünkü onu takip ediyorum, o verecek ben takip edecem,..
uğraşamam,...
[img]http://666kb.com/i/ccdkz19q3xbfk7ecd.png[/img]
vob olanı
[img]http://666kb.com/i/ccdl0bkvg39hblg7x.png[/img]
bunun içun önce mana,...hep mana,...
gerçek parametre bu, mana,....
gold zamn 1 dk,
1595.99 üstü kalışta devam,...
1596.03
5 liğini veriyimde zırt pırt yazamayalım,..
1592.16,..bu zaten tablomuzada mevcut,
1592.x olarak,...
ben 1614.x teyim,...tp olarak,
1601.x
1614.x
1614.x tut yeri,...
bunda kısmet olursa,
166x tan 147x e gidecez,...
short şu anda 1619.x lerde,...
1614.x de çok doğru bir yer,....
macro ayakta gold regülasyondu,..ama dxy düşüşünde regülasyon kalkacağından bu kendine gider,..yani kendi gerçeğine,...166x lar,...
bu manada bir önceki tepe iyi etüd edilmeli,...1620.x ler,...
dxy düşerde gold çıkarsa bu farklıdır,...sert çıkabilir yani,...
oysa regülasyonda baskı altında muhalefet edecekti,...
şu yani menfaat nerde ise, ama aslolan hep regülasyon, bundan kaçış yok,....ara sıra manipülasyon da oluyor ama ana bütün regülasyon,...
çaresiz sürdürülebilir durum,...
mesela stok düşerken dxy gerilerse bunu yazmıştık,...bunlar hep manayı etkiler değiştirir,..
iyi okunmalı o nedenle,...
ama ana bütünde,...
baskı faize,..
faizi ise tetikleyecek dxy(usd),
dolayısı ile bir yerden para bulunup bollaştırılacaksa bu gold,...
içi para dolu,...onun içun,...
sürdürülebilir durumda bu regülasyondan kurtulamz,...
veri destekli, güçlü abd bir şekilde stoktan kasaya alınmalı,...
yani basılan aktarım olmalı, kademe kademe,...
onun içiun goldla fazla oynanamaz ama oynandığı aralık biler çoğu ocağı söndürür,...
166x-147x bayağ bir yer çünkü,...birde koşama durumu var,...
onun içun,...
e haliyelen teker de ağır döner,...bu uyşturur hep dikkat,...
hep dikkat hep zaman,...
onun içun strateji,...166x sa eywallah bir zahmet short,...
ama 162x geçilememişse hpp buy ama temkinli buy,...
zira güvensizliğin baş elamanı hep gold,...
şu demek dxy savaşamassa gold her yeri yıkar,...
o nedenle, bir şekilde gold öncesi dxy ve faiz kurulmalıki, otariteye ve bunun gücüne biat edilsin,
gold hep en sondur ama kürkçü dükkanıdır,...
bir zamn kral oldu, ama süngerdi emdi, bu nedenle, şimdi ise güvensizliğin aracı artık,...
o nedenle diğer elaman dxy ile kapışmak durumunda,...aklı selim dxy yapar,...bu bütün sürece saygı ve otaritenin tesisi anlamına gelir,...
stok ne o zaman para tarnsferi, transformasyon,...yani nakil,...
yani devletten kasaya,tüzelden özele...geçen sürede qe ile bu para yedi düvele yayıldı, işte bütün goverment pazarlarından(borsalar) bu alıncak,...
hep beraber beslendiler çünkü,...
yol kenerında ki laleye kadar gidildi süreçte,...
ama şimdi iş merkezlerden govermente geçti,..merkezler artık mali uçurumla iflas etti,..aslen şekil bu,...yani artık qe bütün kitaplarda yazılanın ötesine geçti,..
bu fren demek, sürdürülebilir durum, manipülasyon ve şimdilerde regülasyonla ardaşık syrediyor,...miyatlı olarak,...
işte hiç bir goverment artık kitap okumaz, okuyana da dönüp bakmaz...kitabın olmadığı yerde ...... devreye girer,...
yani govermentler bu regülasyon sonunda yıkmak zorundalar, yapmak içun,...
ama şimdi stok, ve transfer, yani regülasyon, sürdürülebilir durum,..
neden para ortada bırakılmaz,..paraya saygı,...
yani epyce bir qe lerle para zaten gözden düşümüştü,..halen de(kredilerden anlıyoruz) öle ama işte yeniden tesisi gerekli,...
bu asıl para ile sağlanabilir, dayank kimse onunla,...
regülasyon sonunda,..
iş şurada kanlım kansızmı,..
81175 e kadar kansız,...
onun içun düşmeden çıkış nedir yoktur,...
düşerek çıkılabilir,..hep tansiyonun alınması gerekli,,...
dışarısı için böyle, burası kesin,..
ama içerisi bir tuhaf, doğaldır, lale devrindeyiz,...
bu arada 16.35 barı 102925,
102950 mizde oldukça iyi demekki,...yani manası,...
dedik ya, parmetre nerede manada,...
102950 üstünde günlük gelecek haftaya alda girer,...
yazalımda 102950 üstünde saatlik ise satta girecek,...
ama rakam 102950,...rakamdan yola çıkılmalı,...
102950 den devam,...
saatlikte 1100 indikatör olarak bir fark var,...
bu farkı 102950 yi düşürmeden yapabilirlerse 105619 ve peşi sıra 107650(bu biraz erken yalnız), gündeme gelecek,..
tersinde 102950 altında kalış, 101300 ü vurursa aşağı short sert olur,....
iyi haftalar cümleten
iyi akşamlar hocam
unuturuz falan iyi denk geldi,...
[img]http://666kb.com/i/ccdwdh56g69yce1r1.png[/img]
[img]http://666kb.com/i/ccdwgee76072sjr6l.png[/img]
birde bu,...denk geldi,..esasen bunun pirimatını vermiştim, bayyaı oldu, epeyi 1 hafta 10 gün önece, döndüm bulamadım ama gece bu saatte, ama olgunlaştı, denk geldi,
denklik iyidir, ....
buda hazır olsun bakalım,...
stdv,....
iyi haftalar bakalım,...