-
[QUOTE=Astatin;304406]aluuuu..hipatros.. lüfer kabulse tamam de yok değilse silerim mesajı bak..huuu...:)[/QUOTE]
Canın sağ olsun patron size 1 lüfer borcumuz olsun...
Sistem çalışmadı Asti, müsait zamanında bakabilirsen iyi olur.
Kesinlikle acelesi yoktur, gün içinde uğraşmaya değmez...
-
[quote=hilmi;304419]Canın sağ olsun patron size 1 lüfer borcumuz olsun...[/quote]
1 de önceden vardı yannış hatırlamıyorsam.dng 2 etti.lelele
-
[quote=hilmi;304318]
Bunu MS de yapmak mümkünmü?[/quote]
İstediğin MS'de olur abi, çünkü PREV komutu var. MTX'de çok zor, arka arkaya bol miktar ValueWhen döşemek ve 21 takla attırmak lazım, o da zaten çok çok yavaş çalışır... Sıkıntı son değerin sabit kalması ve geri gitmemesi şartında...
-
[quote=Strategist;304527]İstediğin MS'de olur abi, çünkü PREV komutu var. MTX'de çok zor, arka arkaya bol miktar ValueWhen döşemek ve 21 takla attırmak lazım, o da zaten çok çok yavaş çalışır... Sıkıntı son değerin sabit kalması ve geri gitmemesi şartında...[/quote]
Hilpatros,
Bu durumda strobaba ve benden en az birimiz sorunu yanlış anladık..:) Ç
-
[quote=hilmi;304419]Canın sağ olsun patron size 1 lüfer borcumuz olsun...
Sistem çalışmadı Asti, müsait zamanında bakabilirsen iyi olur.
Kesinlikle acelesi yoktur, gün içinde uğraşmaya değmez...[/quote]
he yaw, aceleyle yazarken bir parantez bir de fonk. yazım hatası olmuş...düzelttim ve sana PM olarak atacağım..neden PM olarak atacağım dersen; test sonucunda gördüğüm şey kesinlikle mükemmel bir sistem değildi ama kesinlikle iyi bir düşünceydi ve geliştirmeye açıktı...ben senin düşüncen olduğu için sana PM ile atıyorum..sen istersen foruma yaz, istersen yazma...gerçi zaten tarifini okuyan ve kod yazmasını bilen herhangibiri bunu yazabilir..veya benim önceki mesajımdaki yazım hatası olan formüldeki yazım hatasını düzeltip elde edebilir doğrusunu... eğer forumla paylaşmak istemiyorsan hellim dne rica et benim o mesajımı da silebilir... fikir senin olduğu için karar da senin...
..
-
5 dk. aşırı satımda 2 ho arası kaç puan olur diyelim ki 125
25 puan olursa sinyal versin ufak kesişimleri filtre niyetine sinyal vermesin var mıdır formülü? Kullanmak için diil tabi geliştiricez başka filtrelerle felan.....
-
[QUOTE=Strategist;304527]İstediğin MS'de olur abi, çünkü PREV komutu var. MTX'de çok zor, arka arkaya bol miktar ValueWhen döşemek ve 21 takla attırmak lazım, o da zaten çok çok yavaş çalışır... Sıkıntı son değerin sabit kalması ve geri gitmemesi şartında...[/QUOTE]
Sn Strategist müsait zamanında yapabilirmisiniz, ben çözemedim ve Prev komutunu bazı sistemlerde rastlıyorum fakat nedir bilmiyorum hem bu vesileyle komutuda öğrenmiş oluruz?
-
[QUOTE=Astatin;304615]he yaw, aceleyle yazarken bir parantez bir de fonk. yazım hatası olmuş...düzelttim ve sana PM olarak atacağım..neden PM olarak atacağım dersen; test sonucunda gördüğüm şey kesinlikle mükemmel bir sistem değildi ama kesinlikle iyi bir düşünceydi ve geliştirmeye açıktı...ben senin düşüncen olduğu için sana PM ile atıyorum..sen istersen foruma yaz, istersen yazma...gerçi zaten tarifini okuyan ve kod yazmasını bilen herhangibiri bunu yazabilir..veya benim önceki mesajımdaki yazım hatası olan formüldeki yazım hatasını düzeltip elde edebilir doğrusunu... eğer forumla paylaşmak istemiyorsan hellim dne rica et benim o mesajımı da silebilir... fikir senin olduğu için karar da senin...
..[/QUOTE]
Sorun parantez değil onu ben halletmiştim MS söyleyince gavur akıllı acemileride düşünüyor ve uyarıyor.
Fikir güzel gibi aslında ben normalini denedim, yani ortalamaya direk bağlı olanını fakat bunu deneyemedim. Fakat tek başına bir sistemde olmaz eklemeler yapılmalı opt edilmeli falan...
Sonuçta açıkta yazılmasının mahsuru yoktur, forumda paylaşılabilir...
-
Astet neden 500 değil de 0.5 yazdın? .:::
-
Bir de ciddi sorum var, Asdadinim.
a := BarsSince(C>Mov(C,13,E));
HHV(L,a) ifadesi matrix'de çalışmıyor. a bir değer türetmesine ragmen ?
HHV(L, BarsSince(C>Mov(C,13,E))) ifadesi çalışıyor mu ?
Sevgili Hilminin mesajına yazdığın cevaptaki
[COLOR=#ff0000]HHV(mov(c,13,e),Barssince(c,Cross(mov(c,13,e)))-c>0.5[/COLOR]
ifadesi üstüne bu soruyu soruyorum.
Espri yapmıyorum. Bu ciddi bir soru ?:mad:
-
[quote=hilmi;304655]Sorun parantez değil onu ben halletmiştim MS söyleyince gavur akıllı acemileride düşünüyor ve uyarıyor.
Fikir güzel gibi aslında ben normalini denedim, yani ortalamaya direk bağlı olanını fakat bunu deneyemedim. Fakat tek başına bir sistemde olmaz eklemeler yapılmalı opt edilmeli falan...
Sonuçta açıkta yazılmasının mahsuru yoktur, forumda paylaşılabilir...[/quote]
bir parantez ve bir fonk. yazım hatası demiştim...al daki cross u kopi pest ederken kaydırma yapmışım..mahsuru yok dediğine göre doğrusunu yazabilirim
AL:
c-LLV(mov(c,13,e),Barssince(Cross(mov(c,13,e),c)))>0 .5
SAT:
HHV(mov(c,13,e),Barssince(Cross(c,mov(c,13,e))))-c>0.5
-
[quote=sazan;304664]Bir de ciddi sorum var, Asdadinim.
1) a := BarsSince(C>Mov(C,13,E));
HHV(L,a) ifadesi matrix'de çalışmıyor. a bir değer türetmesine ragmen ?
2) HHV(L, BarsSince(C>Mov(C,13,E))) ifadesi çalışıyor mu ?
Sevgili Hilminin mesajına yazdığın cevaptaki
[COLOR=#ff0000]HHV(mov(c,13,e),Barssince(c,Cross(mov(c,13,e)))-c>0.5[/COLOR]
ifadesi üstüne bu soruyu soruyorum.
Espri yapmıyorum. Bu ciddi bir soru ?:mad:[/quote]
1) Patron > yerine cross u denemek gerekebilir...Ya da MTX in azizliklerinden kurtulmak için olabildiğince az değişken ataması yapmak lazım..yani barsince i doğrudan HHV nin içine yazmak lazım...
2) > şekli denemdim..Ama crosslu şekilde çalışıyor..
3) Kırmızılı ifadeyi önceki mesajımda yazım hatasını düzelttim ve o şekliyle çalışıyor
[IMG]http://i56.tinypic.com/2rxgpkz.jpg[/IMG]
Barssince içine 12 zincir koşul (if le) ekleyince bile doğru çalışıyor..ama > < de sorun olabiliyor..daha önce de bahsetmiştim mtx in >< operatörlerinde sorunları var bazı durumlarda...