[QUOTE=jelibon;400127]Endeks için 62600 dür.
Altı üstüdür.
Longör stopları 61100 ve dünün düşüğü 613XX dir.
Jelibon.[/QUOTE]
Bu topic 62600 ew noktasını ve 62500 direncini aylardır biliyor.
61800 den 62500 e ara olmayacağını da.
Jelibon.
Printable View
[QUOTE=jelibon;400127]Endeks için 62600 dür.
Altı üstüdür.
Longör stopları 61100 ve dünün düşüğü 613XX dir.
Jelibon.[/QUOTE]
Bu topic 62600 ew noktasını ve 62500 direncini aylardır biliyor.
61800 den 62500 e ara olmayacağını da.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;394207]Destekler (59500-59600)-59000-58700-58300-58400-58000, 200 HO ve 55500.
Dirençler [COLOR="Red"]60300-60400[/COLOR], 60700-60800, 61100-61200, 61800.
Jelibon.[/QUOTE]
Çatır çatır TA.
Haftanın düşüğü net açık 1 ay önceden var.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;393941]Destekler 58300-58400 ve 58000 ve 200 HO ve 55500.
Dirençler 59100, 59500-59600 ve 60300-60400.
Jelibon.[/QUOTE]
Hatta 28.2 de var.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;393229]Destekler 60300-60400 ve 59500.
Dirençler 61800, 62500.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;393462]Ters çevir direnç yap.
Yani dirençler 60300-60400, 61800, 62500.
İki destekden alanın yeni stopu garanti 6.40.
Jelibon.[/QUOTE]
62500.
ewden 62600.
Haftaya basit altı üstüdür.
61800 destekdir.
Jelibon.
Böylece bir ay daha bitti.
Altında armstrong etkisi nasıl süper bir adam olduğu ortada çatırt nokta armstrongdan.
Geçen ayda 17XX diye nokta vermiş ve geçen ay sonu yapılamayan kapanış satışlara yol açmıştı.
Altında ay dönümü bu haftanın sonunda.
Geçen ay dönümüne göre yukardayız ama çok da uzaklaşamadık.
22 mart stopla long devam 22 mart kesin stop.
Sıpada öngörülen şekilde 3 ün bitmesine kısa bir süre var, alternatifte 4 aşağıdayız dowda 15 marttam beri ki bu alternatif olsa çöküşçüler tam komada demekdir. Çünkü çöküğş çöküş yaygarasında öküzü bu kadar düzeltebiliyorlarsa
ACIYORUM.
bURADA İKİSİNİN FARKINI 23-26 DAN BASİT ÇIKARACAĞIZ.
bURADA YAYINLADIĞIM ÇEŞİTLİ SEBEBLERDEN TA, EW, ORTA VADE İNDİK GİBİ %51, 3 BİTMEDİ.
ANCAK BUNUN İÇİN 23-26 MART DİPMİ TEPEMİ ONUNLA GÖTÜRECEĞİZ BU İŞİ. 26 BİR KERE GEÇİLSİN İPUCUCUDUR. 23 BİR KERE AŞAĞIYA GEÇİLSİN İPUCUDUR.
PAZARA GÖRÜŞMEK ÜZERE.
İYİ HAFTASONLARI.
JELİBON.
dış piyasalar 14-07-2011, dünya piyasaları analizi
Üçgen senaryomuz yani bir üst 4 ün hala bitmemiş olması ihtimali bizim için daha öküzsel bir senaryodur megafon tepeye göre.
Bradeley tarihine dipleyerek gireersek yani ay sonuna (dikkat dipleme üçgen olduğu için önceki iki dipden yüksekte olacaktır) yukarı hareketin boyuda daha fazla olacaktır.
Ay sonunda amerikanın debt olayı var.
Amerikanın default olacağını mı sanıyorsunuz?
Olacaktır ama zamanı gelince, önünde seçim varken değil.
Siyaset ay sonunda bu olayı çözecektir.
Para basmaya devam edilecektir.
Bu bütçe problemini çözermi? Çözmez ama seçim öncesi rahat nefes devam edecektir.
12400 çok önemlidir, orta, uzun vade yön yukarıdır. Kısa vadede 12400 kırılırsa 11900-12000 diplemesi yeni zirvelere yelken açar.
Bu alternetiftir ancak sp nin 1 in altına gelmesi durumunda ana senaryo durumuna düşer.
1 in altına gelmemenin sonucu zaten yeni zirvedir.
Her halikar yeni zirvedir. Geri çekilerek veya çekilmeyerek, sonuç değişmeyecektir.
Ana senaryomuz baştan beri aynı 2012 veya 2013 den önce asla çöküş yok. Bunu dünyada yüzbinlerce çöküşcü arasında sadece Jelibon öngörmüştür.
Jelibon.
[SIZE="7"][COLOR="Red"]BÜYÜKSÜN ÜSTAD...[/COLOR][/SIZE]
Baştan beri dünyada sadece Jeliboncada gösterilen alayına inat tutulan megafon tepe.
Jelibon.
Dünyada ewciler arasında sadece Jeliboncada verilen zamanla gelirler 2009 da bana geldiler (hepsi 2009 da P2 düşüş sayarken ABC olacak demiştim) 2012 de bana gelirler sonuçta dememe yol açan ABCDE li olay sayım.
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=365361&postcount=16230[/url]
Jelibon.
Bu megafon tepeyi tutarken elbette bizde 2011 de %20 lik mevsimsel düzeltmeyi öngördük ve yaşadık, ve 2011 dibinde 1075-1080 de burada almayan TA yı bıraksın dedik.
Jelibonun orta uzun vadeyle sorunu olmaz dedik, işi kısa vade çözmek dedik.(orta vade için kısa vade). Orta vade daha önemli dediler, biz de biliyorduk bunu, ama orta uzun vade zaten sorunumuz yoktur.
Hayelleri her gün çağırdıkları bir gün bulamadıkları tepeyle yatağa girmekti.
Lem o tepeyi Pretcher 35 senedir bulamadı, siz mi bulacaksınız?
Jelibon.
Onlara dedikki bu piyasa iki sene yatay yapar hepiniz iflas edersiniz dedik, 40000 de tepe arayanlar 50,60,70 derken 72 de tepe gördüler, biz 50 deyken bu piyasa tepeyi bulur 2 sene yatay yapar hepiniz iflas edersiniz dedik. Yılmadılar, iflas etmek zor ama edebilmek de bir başarı.
2 yıl geçti endeks 62.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;399517]Aylık sayıma gerek yok bir daha vermeye aynı şekilde kanal sonu hedeftir. E ler her zaman kısa klmaya adaydır, tehlikeli dalgalardır. Zamanla bakacağız neler olacak.
Dünyada sedace ve sadece Jelibon tarafından gündeme getirilmiş ve ayu sayımı yanına parametreden ve 7-7 de istatiki olarak verilmiş ve ne 2000 e ne 2007 ye ne 2011 e tepe diyen numune ABCDE sayım zamanla en ünlü ewciler bana gelir teziyle (çünkü zamanında ABC yide en önce tek başıma verdim ve bana geldiler) ön plana çıkarılmış olup alayını biçti ve biçer. Bu yolda buraya saldırılar oldu ama yılmadık 2011 e tepe diyenlere mevsimsel dedik görürürüz dedik. Biçtik elbette bizim işimiz biçmek.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;399518]Aylık sayımdaki yapı multi yüzyıl tepeleme formasyonudur.
Son derece büyük bir megafon tepedir.
Megafon tepeler son derece tehlikeli formasyonlardır.
Megafon tepeler bir genişleyen tepe formasyonudur.
Son derece güvenli formasyonlardır ve tepelerde ortaya çıkarlar.
Bu tepe de son derece büyük bir tepedir çünkü multi yüzyılın tepesidir.
Kanal çizgilerindeki eğimin birbirine benzemesi, patternin 5 dalga olması iç dalgalarının 3 dalga olması her geçen gün bu formasyona olan inancımı artııran sebeblerdir.
Sene ortasında buna truncate yani kısa kalmış E olabilirmi diye baktık uzun süre ancak 2011 zirvesinin geçilmesi ile ki parametre ve 7-7 özellikten ağırlıktaydı zamanla 2011 in zirve olmadığını kendi de kanıtlamıştı. Düşüşlerde mevsimsel keriz silkeleme idi elbette.
2 mayıs tepesine A dedik, 4 ekim dibine B dedik ve C yukarıdayız. C yukarı bitince yani E de bitince multi yüzyıl tepesiyle grand supercycle III BİTMİŞ OLACAK VE IV AŞAĞI BAŞLAYACAK.
Bu süre zarfında yıllardır özellikle 2009 martından beri her gün tepe arayanlar yok oldular kalanlarıda yok olmaya mecburdur bu piyasalardan.
Jelibon.[/QUOTE]
Jelibon.
10 dak takoz.
Jelibon.
yatay üçgen.
jelibon.
dow günlük.
Jelibon.
2008 düşüşünden sonra 2009 yükselişinde hemen hemen bütün yorumları takip edilen ew ciler "[u] bu yapı 1929 daki nin aynısı bu yukarı hareket -b- dalgasıdır ardından çok şiddetli bir -c- gelecek "[/u] dediler ve hatta bunun çok da uzun olmayan bir zaman zarfında gerçekleşeceğini belirttiler. Hatta prechter 2012 sonu-2013 başı gibi zaman hedefi vererek dow un 1000 seviyesine hatta daha da aşağı gideceğini hararetli bir biçimde savundu.
Ha denilebilir ki kardeşim bu bir tahmin uyup-uymamak senin sorumluluğunda . Doğru lakin bu pervasızca yapılan yorumlar insanları tek bir tarafa düşüş yönünde kanalize etti ve fiatlar yükseldikçe insanlar hayır olamaz diyerek inanamadı uzun pozisyona geçmedi hadi ondan vazgeçtik çöküşe aşırı inandıkları için gördükleri her seviyeden shortladılar ve tabii sonuç .dng
BORSADA ÖĞRENDİĞİM BİRŞEY VARSA O DA HERKES AYNI ŞEYİ BEKLEDİĞİNDE O ŞEYİN ASLA OLMADIĞI . YA DA DAHA SONRA KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ BİR ANDA OLDUĞU . . .
KRİZDEN SONRA 2010'A KADAR SERT BİR YÜKSELİŞ GELİNCE HEMEN HEMEN HERKES GÖRDÜKLERİ HER SEVİYEDEN SHORTLADILAR VE ELLERİNİ OĞUŞTURARAK KENDİLERİNİ ZENGİN EDECEK O MEŞHUR -C- Yİ BEKLEMEYE BAŞLADILAR (BENDE DAHİL) . "ALLAH'dan" ki batmadan JELİBON ÜSTAD sayesinde bu sevdadan vazgeçebildim.
VE SONUÇ 2010 -2012 ARASI TARİHİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK YOGİ MEZARLIĞI OLDU . BÜYÜK ÇÖKÜŞ ELBETTE GELECEK AMA SON YOGİ DE YENİLDİKTEN SONRA VE HERKES YEMYEŞİL BUFFİ FORMALARIYLA ZAFER ÇIĞLIKLARI ATARKEN (BENCE TABİİ Kİ ). . .
BU TOPİĞİ TAKİP EDENLERSE DOĞRU YOLDAKİ ŞANSLI BİR AZINLIK . . .
[quote=jelibon;400237]dow günlük.
Jelibon.[/quote]
eğer 4 1 bölgesini ihlal ederse , 1 yerine -a- 2 yerine de -b- mi yazmak gerekir ?
Saygılar...
hafta sonu abd nin borcunu merakettim
hani meşhur borç tavanı meselesi vardı ya işte o
karşıma harika bir site çıktı
abd kongresi borç tavanını çaktırmadan herkes yunanistanı konuşurken 16.5 trilyona çıkardı.
yeniden borç tavanı stresini veQ3 ün ne zaman geleceğini merak ediyorlarsanız burayı takip edin
borç tavanı 16.5 trilyon ve şu an itibariyle 15.608
aynı zamanda bu byle devam ederse sanırım s&p nin ve diğer kreditörlerin abd nin notunu tekrar indireceğini öngrmek salaklık olmasa gerek
linki veriyorum.takip edin derim
[URL]http://www.usdebtclock.org/[/URL]
deli gibi artıyor.bir seyredin şok olacaksınız
abd eşşek gibi para basacak.adamın niyeti borcu ödemek değil.para bas dönder dönderebildiğin kadar.sonra biri sorun çıkartırla ve alacağını isterse 3. dünya savaşını çıkar herkes canının derdine düşsün
altın gümüş ve tüm emtiaların süper yükselişleri yakındır.
borsalar tarafında da dünyada tek bir kişi var oda jelibon üstad
onunda sadece bir tane kalfası var passat
ulen ne şanslı adamım yahu
herkese iyi tatiller
passat
[quote=passat;400241]hafta sonu abd nin borcunu merakettim
abd kongresi borç tavanını çaktırmadan herkes yunanistanı konuşurken 16.5 trilyona çıkardı.
Yeniden borç tavanı stresini veq3 ün ne zaman geleceğini merak ediyorlarsanız burayı takip edin
aynı zamanda bu byle devam ederse sanırım s&p nin ve diğer kreditörlerin abd nin notunu tekrar indireceğini öngrmek salaklık olmasa gerek
[url]http://www.usdebtclock.org/[/url]
abd eşşek gibi para basacak.adamın niyeti borcu ödemek değil.para bas dönder dönderebildiğin kadar.sonra biri sorun çıkartırla ve alacağını isterse 3. Dünya savaşını çıkar herkes canının derdine düşsün
Borsalar tarafında da dünyada tek bir kişi var oda jelibon üstad
herkese iyi tatiller
passat[/quote]
sağol.süper bir site harika...
[quote=gnome;400242]sağol.süper bir site harika...[/quote]
artışı görüyorsun değilmi kardeş
hangi ülke bu kadar hızlı borçlanmaya karşı durabilir
cevap hiçkimse
büyük çöküşe az kaldı.
şimdi ise rallinin keyfini çıkaralım
üstadın dediği gibi zamanı geldiğinde biz yogi olacağız onlar ise buffalo
o zamanda buffalo kavurma yiyeceğiz
ceplerinizi doldurabildiğiniz kadar doldurun.
ileride ceptekileri çatır çatır yiyeceğiz
hehehehehehehe
passat
[quote=passat;400243]artışı görüyorsun değilmi kardeş
cevap hiçkimse
büyük çöküşe az kaldı.
Ileride ceptekileri çatır çatır yiyeceğiz
hehehehehehehe
passat[/quote]
insanın inanası gelmiyor rakamların artış hızına ama doğruysa ki doğrudur herhalde bu işin sonu hiç iyi değil gibi , kaygılandırıyor insanı.çünkü yankee ler hapşırsa biz nezle oluyoruz .
Peki bu adamlar bu borçları kapatmakdan vazgeçtik nasıl azaltacaklar bütün dünyayı kaosa sürüklemeden acaba ? Inşallah bir planları vardır savaş çıkartmaktan başka :)
[quote=PASSAT;400243]artışı görüyorsun değilmi kardeş
cevap hiçkimse
büyük çöküşe az kaldı.
ileride ceptekileri çatır çatır yiyeceğiz
hehehehehehehe
passat[/quote]
Yogi olma tarihinide üstad verecektri elbet.
Ya vermezse ??? :::::::::
ben neye yaptırım yapacagımızı hala cozemedım hem dolar ındex cokerken borsalarda cokece... pekı emtıalara ne olacak ve ulkemızde dolar kuruna ne olacak?
[quote=finalwave;400250]ben neye yaptırım yapacagımızı hala cozemedım hem dolar ındex cokerken borsalarda cokece... pekı emtıalara ne olacak ve ulkemızde dolar kuruna ne olacak?[/quote]
Eğer bu çöküş 2012 olacaksa dolar kuru düşecek gibi. Neden mi? MB başkanı ne dedi 2012 de doları yeneriz şeklinde kesin bir ifade kullandı. Heralde bunuda boşuna ememiştir.
[quote=PASSAT;400241]hafta sonu abd nin borcunu merakettim
yeniden borç tavanı stresini veQ3 ün ne zaman geleceğini merak ediyorlarsanız burayı takip edin
[URL]http://www.usdebtclock.org/[/URL]
abd eşşek gibi para basacak.adamın niyeti borcu ödemek değil.para bas dönder dönderebildiğin kadar.sonra biri sorun çıkartırla ve alacağını isterse 3. dünya savaşını çıkar herkes canının derdine düşsün
borsalar tarafında da dünyada tek bir kişi var oda jelibon üstad
herkese iyi tatiller
passat[/quote]
gerçekten güzel bir site.
[quote=gnome;400249]Ya vermezse ??? :::::::::[/quote]
ALLAH din iman can sağlığı verdiği müddetçe üstad da bende burdayız
usta kalfa devam allahın izniyle
yogilikte çıkacaktır bu siteden zamanı geldiğinde
şimdi ise buffalonun tadını çıkarın derim
düşünmeyin bunları
daha zamanı var
ben sadece bilginiz olsun diye verdim.abd ne durumda diye
sağ tarataki verilerde çok önemli
çalışan sayısı
hane halkı gibi verilerde var
world debt clokc ta ise arjantin brezilya kanada avusturay gibi ğlkelerin borçları azalırken
birde yunanistana bakın nasıl artıyor diye
mübaree abd ye yetişecek borçlanma hızı
burdan yunanistan krizi bitti diyenlere bir gönderme olsun
nassıl ödeyecekler bu borcu
hadi abd nin istediği zaman savaş çıkarma becerisi var
yunanistanın bu bile yok
bizlemi savaşacaklar.tükürükle boğarız alimallah
en az 2 kuşak yunanistanda gitti
nasıl bizim 50 li yılardan sonraki kuşaklarımız çok çektiyse şimdide yunanistan aynısını yaşayacaktır
enflasyon
işsizlik
darbeler
siyasi krizler
abd çökmeden önce son kozu olan ingiltereyide sahaya sürecektir
kredi derecelendirme kurululşarının yakında ingiltere notunu indirirlerse şaşmam
gerçi ingiltere yüksek siyaset ve derin ekonomilerin olduğu bir ülke.
abd ye bu fırsatı vereceğini sanmıyorum amma
yinede haberlere kulak kesilsek iyi olur
passat
passat
[quote=foodengineer;400251]Eğer bu çöküş 2012 olacaksa dolar kuru düşecek gibi. Neden mi? MB başkanı ne dedi 2012 de doları yeneriz şeklinde kesin bir ifade kullandı. Heralde bunuda boşuna ememiştir.[/quote]
mb başkanıda jeliboncayı takipediyordur
amma bence yanılacak
çünkü dolar sayımında şimdi bir düşüş içerisindeyiz
3 3 için yükseliyoruz zaten.en sert yükseliştir ew de
1.750-180 arasında kalırız.fazla düşmeden
sonra yukarı devam
alt dalgalarda düşüş sayımındayız.graf asamıyorum.beceriksizin tekiyim bu konuda
yani dolarda sadece 3 3 içinde olduğumuzu söylemem yeterlidir herhalde
hedef 2.2 tl gözüküyor
yani başçı fena yanılacak gibi
sadece şöyle birşey olursa olur.alt dalgalarda uzama olursa belki belki 2012 iyi geçebilir
yoksa dolar buffalo anlayacağınız
passat
zaten geçen haftalardan görmüş olmanız lazımdı
dolar yukarı
imkb yukarı
neden işte benim 5 başlangıcında yanıltan bir tarafta buydu
abd 10 yıllıklarını yanlış yorumladım.çıkan para borsalara ve emtiaya gider dedim
para borsalara ve dxy ye yani dolara gitti
bizde herikisini birlite yükselirken gördük
hatalarımdan biri abd 10 yıllıklarından çıkan parayı yanlış analiz etmek
diğeride vix yanlış bar analizi
erkenden indik trenden o zaman
sağolsunki akbank ve ereğli yine fırsat verdi ve trene yine bindim
4 düşüş çok çetin geçti.5 başladığını hissettirmek istemedi lavuk
neyse 5 yükselişin tadını çıkaralım
sanırım pazartesi salı yine geçen haftaki gibi aşağı yukarı şeklinde olacaktır
çarşambaya yön belli olur
stoplar belli zaten
23 mart dibi
yukarı iiçin
26 mart tepesi olsa gerek.63035 gördüğümüz gün
yarın görüşürüz
passat
EĞER DOLAR BUFİ OLACAKSA BORSA YOGİ OLACAK . tahterevalli misali . biri aşağı , biri yukarı.
[quote=gnome;400257]EĞER DOLAR BUFİ OLACAKSA BORSA YOGİ OLACAK . tahterevalli misali . biri aşağı , biri yukarı.[/quote]
öyle değil işte
herikiside artarkende yükselebiliriz
ama fazla devam etmez korelasyon hemen eski haline gelir
şimdi anladınızmı üstad dolar çktüğünde endekslerde çökecek demesinn nedenini
çünkü para basmak öyle bir yere geldiğinde artık etkisi ters olacak
dolar çökecek borsalar çkecek
emtialar buffalo olacak
japonyaya bakın.likidite krizine bir girdi çıkamıyor hala
fazileri 0-0.1 aralığında.para bassada nafile
borcu gsmh ye oranı 200 lerde
yunanistan bile bu kadar değil
abd nin ki 117 lerde olsa gerek.bu Q3 -q4-q5 lerle 140 a kadar çıkacak
ondan sonrada siz düşünün gerisini
bu hafta karamsarlık yazıları yazdım.ileri vade için aklımızda olsun diye
passat
şu anda 15.608 olan debt
sanırım 2020 li yılarda 35 olur herhalde
2008 e yılına kadar asadece 8-9 arasındayken
2008 yılına kadar 1 trilyon dolar para basmışken
son 4 yılda debt nerdeyse 2 katına çıktı
basılan para şu anda 2.5 trilyon dolar
abd nin 100 yıl da borçlandığı ve bastığı paranın 2 katını 4 yılda yaptı bu şimdiki abd
durumun vehametini görmenizi istedim
passat
gnome kardeş bir soru sormuş abd bu borcu nasıl deyecek diye
cevap
1-savaş.ki istenmeyen bir durum fakat kaçınılmaz gibi duruyor
2-uzaydan altın gümüş gibi değerli bir emitia veya enerjide kullanılacak farklı bir metal gelebilir
şimdi diyeceksiniz ki bu 2 nerden çıktı
illuminati kartlarında uzay istilası,empira state binasına uzaylı saldırısı,uzaydan para kartları var
-yani bir sabah uyandığımızda uzaylılarla savaş halinde olabiliriz.
hollywood yıllarca neyi işliyor.
uzaylılarla savaşı sadece abd üstleniyor ve dünyayı kurtarıyor
-yine bir sabah uyandığımızda empira state binasının tıpkı 11 eylül ikiz kulelerdeki gibi yıkıldığını görebiliriz
bunlar çok saçma gelebilir sizlere.
o zaman illuminati kartlarının bundan öncekilerine bakın ve bu oyunun ne zaman çıkarıldığına
passat
eğer uzaydan metal mi geirmiş kardeş diyorsanız
demir in nerden geldiğini ve nasıl olduğunu araştırmanızı isterim
passat
bir diğer kart
insan eti yiyen bakteri
bununda çözümü var
kıyamet alametlerinden olan bir olaydır bu.
çaresi deve salsayındaki bakteridir.
inamayan araştırabilir
passat
kaplumbağa kanının neye yaradığını bilen varmı
dünyada en uzun yaşayan hayvanlardan biridir ve alternatif tıpta kanser ilacı olarak kullanılır
çevrenizde kanser olupta doktorların evine götürün dediği biri varsa kaplumbağa kanını 40 gün içirsinler
her gün bir kaplumbağa kanı içirin birşeyi kalmaz
passat
elinde veya ayağına bizim tabirimizle dolama yani tırnak batması olupta
iltihaplanıp ağrıyorsa çaresi basit
yeni doğmuş buzağının burun deliğine sokun tamamdır
sümüğü bu derdin çaresidir
pasSAT
Söylediklerin doğru da kardeş gerçekten insanın içi kararıyor . Bu puşti yankee ler her haltı yerler inanırım . Bu dünyaya yaradan çok zararları var denyoların .
[QUOTE=gnome;400238]2008 düşüşünden sonra 2009 yükselişinde hemen hemen bütün yorumları takip edilen ew ciler "[u] bu yapı 1929 daki nin aynısı bu yukarı hareket -b- dalgasıdır ardından çok şiddetli bir -c- gelecek "[/u] dediler ve hatta bunun çok da uzun olmayan bir zaman zarfında gerçekleşeceğini belirttiler. Hatta prechter 2012 sonu-2013 başı gibi zaman hedefi vererek dow un 1000 seviyesine hatta daha da aşağı gideceğini hararetli bir biçimde savundu.
Ha denilebilir ki kardeşim bu bir tahmin uyup-uymamak senin sorumluluğunda . Doğru lakin bu pervasızca yapılan yorumlar insanları tek bir tarafa düşüş yönünde kanalize etti ve fiatlar yükseldikçe insanlar hayır olamaz diyerek inanamadı uzun pozisyona geçmedi hadi ondan vazgeçtik çöküşe aşırı inandıkları için gördükleri her seviyeden shortladılar ve tabii sonuç .dng[/QUOTE]
C geleceğini ben önceden söylerken önce onlar P2 sayıyorlardı sonradan bana geldiler, ABC ve büyük çöküşe benzeme işini sonradan çıkardılar, ben onu onlardan en az 1 sene önce yazdım.
Pretcher 7200 de shortlara cover çekti, piyasa 800 puan daha düşerek adamın üzerine oynadı. Tahmini ve cover çağrısı doğruydu.
Esas mesele sonra başlıyor Neely 9000 den itibaren rallinin yarısını kaçırdı, pretcher da 9500-10000 den sonra her dakika tepe demeye başladı. Sonradan Neely'e hiç bakmadım, Pretcherâ bakmaya zaten gerek yok, Pretcher değişmez.
Yanlız Burada Pretcher'la aramızda temel bir fark var, Jelibon 2000 enflasyon tepesini kabul etmiyor. 2000 asla tepe değildir. Olacak düşüşde GSC 4 dür.
Neyse bunlar sonraki işler.
Jelibon.